Sport

Știrile zilei din sport, joi, 9 septembrie. Jurgen Klopp vrea să aducă la Liverpool noul star al Spaniei

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de joi 9 septembrie
09.09.2021 | 19:30
Stirile zilei din sport joi 9 septembrie Jurgen Klopp vrea sa aduca la Liverpool noul star al Spaniei
ADVERTISEMENT
09-09-2021
18:06

Carlos Soler, dorit de Jurken Klopp la Liverpool

Nici nu s-a încheiat bine perioada de mercato, că Jurgen Klopp a și început să lucreze la transferurile pe care dorește să le efectueze în iarnă. Potrivit jurnalistului spaniol Pedro Parra, primul pe listă este mijlocașul Valenciei, Carlos Soler (24 de ani).

Dincolo de cele 188 de meciuri şi 26 de goluri, acesta se poate lăuda cu titlul de campion european la tineret, cucerit în 2019, precum și cu trofeul Cupei Regelui Spaniei. De asemenea, a făcut parte din lotul „Furiei Roja” pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo și a avut evoluții extrem de apreciate, încununate cu medalia de argint.

Gruparea de pe Anfield îl monitorizează de mai bine de şase luni şi intenționează să vină cu o ofertă de transfer în perioada de mercato din iarnă. „Liliecii” nu sunt dispuși să-l cedeze, însă, în schimbul unei sume mai mici de 50 de milioane de euro.

09-09-2021
15:25

Juventus, pierderi de 200 de milioane de euro din cauza pandemiei Covid-19

Pe fondul crizei sanitare generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, Juventus a înregistrat pierderi de circa 200 de milioane de euro în anul fiscal 2021. Vorbim, practic, despre o sumă de cel puțin două ori mai mare în comparație cu cea anunțată pentru sezonul anterior.

Chiar dacă vânzarea lui Cristiano Ronaldo la Manchester United a eliminat salariul său astronomic de pe lista cheltuielilor, „Bătrâna Doamnă” se confruntă cu o pierdere financiară de 15 milioane de euro în urma acestei tranzacții.

Portughezul încasa anual 35 de milioane de euro, o sumă mai mare sau egală cu cea a salariilor totale plătite de Udinese, Spezia, Hellas Verona și alte câteva echipe de pe prima scenă a fotbalului italian.

09-09-2021
13:30

Barcelona și-a prezentat echipamentul pentru Liga Campionilor

Barcelona și-a prezentat echipamentul cel de-al treilea rând de echipament, care va fi folosit exclusiv în acest sezon în partidele din Liga Campionilor.

„Echipamentul este rezultatul procesului artistic la care au luat parte tinere talente din Barcelona și oferă reinterpretarea creativă a tradiționalelor dungi blaugrana. Simbolizează legătura strânsă dintre club și oraș, prin încorporarea cartierelor în designul tricoului, așa cum au fost imaginate de către acești tineri artiști talentați.

Echipamentul este produs exclusiv din poliester reciclat din sticle de plastic, care au fost topite pentru a produce un material foarte fin, generând o țesătură care nu doar optimizează performanța sportivă, ci și oferă o amprentă redusă de carbon”, au anunțat oficialii catalani.

09-09-2021
11:18

Universitatea Craiova - CFR Cluj, duel șoc în 16-imile Cupei României

Azi s-au tras la sorți meciurile din 16-imile Cupei României la fotbal, iar șocul acestei faze este partida Universitatea Craiova – CFR Cluj.

  • CFR Cluj- CS Universitatea Craiova
  • Minaur Baia Mare – Poli Iași
  • CSM Slatina – Dunărea Călărași
  • Csikszereda – Chindia
  • Ripensia – Dinamo
  • FCU Craiova 1948 – Petrolul
  • CS Hunedoara – FCSB
  • FC Argeș – FC Botoșani
  • ACSO Filiași – UTA
  • Unirea Slobozia – Poli Timișoara
  • Concordia Chiajna – Gaz Metan
  • FC Buzău – Academica Clinceni
  • Farul – Sepsi
  • Șomuz Fălticeni – FC Voluntari
  • CS Mioveni – Rapid
  • CA Oradea -Hermannstadt

Meciurile din cadrul acestei faze, precum și cele din optimi și sferturi, se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

Partidele se vor disputa în intervalul 21-23 septembrie, de la ora 16:00, cu excepția celor care vor fi televizate.

09-09-2021
11:02

Cătălin Moroșanu, a doua oară fără permis în acest an

Cătălin Moroșanu a comis-o din nou la volan. Luptătorul a fost înregistrat de aparatele radar conducând cu viteză excesivă, 154 km/oră, pe E85, unde limita de viteză este 100 km/h.

Polițiștii i-au reținut permisul pentru 90 de zile și, în plus, luptătorul va trebui să achite și o amendă de 1.305 lei. Sportivul își recuperase permisul de conducere doar de o lună.

În primăvară, Cătălin Moroșanu a condus sub influența băuturilor alcoolice, iar polițiștii rutieri i-au reținut și atunci permisul, tot pentru 90 de zile. Este a treia oară când luptătorul ră mâne pieton, după ce în 2017 Moroșanu a încălcat limita de viteză cu peste 50 km/h, pe un drum din județul Vaslui.   

09-09-2021
10:11

24 de echipe naționale vor participa la un eveniment baschetbalistic unic, la Casa Poporului

Palatul Parlamentului din București, cunoscut sub numele de Casa Poporului, va găzdui în perioada 17-19 septembrie finalele mondiale la baschet 3×3.

Este vorba despre întrecerile FIBA 3×3 la categoria U23 Nations League, feminin și masculin, respectiv FIBA 3×3 Women Series, din circuitul mondial feminin.

În total vor evolua 24 de echipe naționale, câte opt la fiecare competiție, iar România, în calitate de țară organizatoare, va putea alinia echipe în toate cele trei întreceri. Meciurile vor avea loc în Sala Unirea din Casa Poporului, care poate găzdui până la 1.000 de persoane.

”Vom juca baschet în Casa Poporului. Iată că se poate! Mai exact în Sala Unirea, unde vor fi 1000 de locuri, dar vor fi mai puțini spectatori pentru că trebuie să respectăm normele sanitare în vigoare.

De ce Casa Poporului? Pentru că aici, în exterior, am mai făcut evenimente și pentru că baschetul 3×3 a devenit de atunci disciplină olimpică. Sperăm să fie un spectacol deosebit și așteptăm lumea să vină să vadă baschet de calitate”, a declarat președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, pentru Pro Sport.

09-09-2021
09:13

Un oficial al lui OM, suspendat până la finalul sezonului

Incidentele violente din timpul meciului Nice – Olympique Marseille nu au rămas nepedepsite. Comisia de Disciplină din cadrul Federației Franceze de Fotbal a anunțat sancțiunile pe care jucătorii și oficialii celor două cluburi le vor suporta.

Cea mai dură sancțiune îl vizează pe preparatorul fizic al lui OM, Pablo Fernandez, care, cu o lovitură puternică, l-a trimis la pământ pe un fan al gazdelor. Fernandez a fost suspendat până la sfârșitul campionatului.

Tot de la OM, Dimitri Payet şi Alvaro Gonzalezvor sta o etapă, respectiv două, după ce au aruncat cu obiecte spre suporterii gazdelor.

De partea cealaltă, Nice a fost depunctată cu un punct, dar ancheta continuă și echipa ar putea pierde încă unul, iar următoarele trei jocuri de pe teren propriu le va disputa fără spectatori.

Meciul dintre Nice și Olympique Marseille, contând pentru etapa a treia din Ligue 1, a fost întrerupt în minutul 77, la scorul de 1-0 în favoarea gazdelor, după ce Mai mulți suporteri ai lui Nice au aruncat cu obiecte către Dimitri Payet, iar atacantul lui OM a reacționat și a aruncat violent una dintre sticle înapoi către suporterii adverși declanșând o bătaie generală.

09-09-2021
08:07

Motivul incredibil pentru care Cristiano Ronaldo să se întoarcă la Manchester United

Transferat de Juventus, în 2018, pentru 100 de milioane de euro, Cristiano Ronaldo a fost golgheterul ”Bătrânei Doamne” în fiecare din cele trei sezoane petrecute în Italia și, deși mai avea un an de contract, a ales să revină în Premier League, la Manchester United.

Motivul care la determinat pe lusitan să se întoarcă în Anglia l-a dezvăluit luptătorul rus Khabib Nurmagomedov, bun prieten al atacantului.

”Nu aș vrea să dezvălui discuția noastră privată. Ei bine, el mi-a spus că s-a plictisit în Italia și că ar vrea să se mute în Anglia. Eu nu sunt, de asemenea, un fan al fotbalului din Italia, și nu aș renunța pentru nimic în lume la Premier League. Orice echipă de acolo poate să facă spectacol”, a dezvăluit Khabib pentru Sport24.

În momentul în care a acceptat oferta celor de la Manchester United, golgheterul portughez a refuzat să ofere vreo explicație.

Antoine Griezmann, declarație de dragoste la prezentarea oficială, după revenirea la Atletico Madrid

Atacantul francez Antoine Griezmann a făcut cale întoarsă la Atletico Madrid, după două sezoane la Barcelona, timp în care a cucerit un singur trofeu, Cupa Spaniei anul acesta.

La prezentarea oficială, francezul a mărturisit că a fost atât de emoționat de revenirea pe Wanda Metropolitano încât nu a dormit 10 zile.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte, foarte fericit, nu am dormit 1în ultimele 10 zile așteptând acest moment. Mă bucur de aceste clipe și vreau să profit de ele alături de familia mea. În fiecare partidă voi da totul, ținând cont de efortul făcut de club ca eu să revin.

Revenirea mea se datorează și lui Simeone, el mi-a influențat cariera, aici am trăit cele mai bune momente ale mele din punct de vedere profesional, dar și personal. Primul obiectiv este să înscriu pe teren propriu, să simt bucuria fanilor din nou”, a declarat Griezmann la prezentarea oficială.

ADVERTISEMENT

Mesut Ozil are zilele numărate la Fenerbahce

Internaționalul german Mesut Ozil are parte de o experiență deloc reușită în campionatul Turciei, iar aventura lui la Fenerbahce este aproape de final scriu jurnaliștii de la Mirror.

Transferat gratis la începutul acestui an, la echipa lui de suflet, germanul a bifat doar 10 apariții în tricoul galben-albastru, fără să marcheze vreun gol, în partea a doua a sezonului trecut.

ADVERTISEMENT

În noul campionat, Ozil a fost titular în primele două meciuri și a înscris odată și nu a fost inclus în lot pentru întâlnirea cu Altay, din ultima etapă. Sursa citată menționează că germanul este dorit în MLS și în Qatar și că ar putea să rezilieze contractul cu Fenerbahce în perioada imediat următoare.

Kimi Raikkonen ratează a doua cursă consecutivă în F1. Finlandezul are Covid

Pilotul finlandez al echipei Alfa Romeo, Kimi Raikkonen, nu va concura în Marele Premiu al Italiei, programat la sfârșitul acestei săptămâni la Monza.

ADVERTISEMENT

Nordicul a fost depistat pozitiv cu Covid-19 și nu a primit acceptul organizatorilor de a concura nici în Marele Premiu al Olandei, de săptămâna trecută.

”Kimi a ratat cursa de săptămâna trecută de la Zandvoort, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19, şi încă nu a primit permisiunea de a reveni să concureze. În conformitate cu cerinţele autorităţilor sanitare, el este în continuare în izolare la locuinţa sa”, au anunțat oficialii Alfa Romeo Racing.

La Monza, locul lui pe grila de start va fi luat de Robert Kubica.

ADVERTISEMENT