Sport

Știrile zilei din sport, luni, 11 aprilie. România va găzdui două mari competiții de baschet

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 11 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
11.04.2022 | 18:50
Stirile zilei din sport luni 11 aprilie Romania va gazdui doua mari competitii de baschet
România va găzdui două mari competiții de baschet. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
11-04-2022
19:44

România va găzdui două mari competiții de baschet

FIBA a anunțat oficial decizia de a atribui României organizarea edițiilor din acest an a două mari competiții de baschet. Este vorba despre cea de-a patra ediție a 3×3 Nations League 2022 și cea de-a treia ediție a 3×3 Women’s Series 2022, ambele urmând să se desfășoare la Constanța, în perioada 14-18 septembrie.

Suntem încântați să aducem în România cât mai multe evenimente internaționale de elită baschetului 3×3. După succesul finalei de anul trecut, a fost o prioritate pentru noi să readucem FIBA 3×3 Nations League și FIBA 3×3 Women’s Series în țară noastră.

Arată angajamentul nostru de a crește baschetul 3×3 la categoriile de tineret și prioritatea noastră pentru baschetul feminin 3×3, în conformitate cu unul dintre cei trei piloni strategici ai FIBA: dezvoltarea femeilor în baschet.

Constanța este deja o destinație tradițională pentru baschetul 3×3, organizând în ultimii ani mai multe turnee naționale, precum și FIBA 3×3 Europe Cup Qualifiers, iar autoritățile locale împreună cu asociația județeană de baschet investesc foarte mult în baschetul 3×3 și dezvoltarea tinerilor”, a declarat președintele Federației de Baschet a României, Carmen Tocală.

 

11-04-2022
18:59

Nadal nu va evolua la turneul de la Barcelona

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, locul 4 mondial, nu va evolua la turneul de la Barcelona, unde este deţinătorul titlului.

Conform cotidianului Marca, Nadal suferă de dureri la coaste încă de la finala pierdută la Indian Wells, din 20 martie, şi are nevoie de o pauză între 4 şi 6 săptămâni.

El a renunţat să-și apere trofeul la turneul de la Barcelona, din perioada 18-24 aprilie, dar va merge la Mutua Madrid Open, programat să aibă loc între 1 și 8 mai.

11-04-2022
17:53

Programul primei manșe din semifinalele Cupei României

FRF a stabilit programul manșei tur a duelurilor din semifinalele Cupei României. Balul va fi deschis marți, 19 aprilie, la ora 20:00, cu FC Voluntari – FC Argeș, urmând ca Sepsi și Universitatea Craiova să-și măsoare forțele pe 20 aprilie, la 19:30, pe arena din Sfântu Gheorghe.

În ceea ce privește partidele din retur, acestea se vor disputa peste o lună, în intervalul 10-12 mai, la Pitești, respectiv Craiova.

11-04-2022
16:49

Stan Wawrinka reveni pe terenul de tenis după un an

Tenismenul elvețian în vârstă de 37 de ani, și-a anunțat reîntoarcerea în tenis după o accidentare la picior care l-a ținut departe mai bine de un an de zile. Prima partidă va fi în turul inaugural al turneului de la Monte Carlo, unde îl va întâlni pe kazahul Aleksandr Bublik.

La începutul lui 2021, Wawrinka a suferit o accidentare și a fost operat de două ori în luna martie și iunie a  aceluiași an. 

Veteranul din circuitul ATP a mărturisit că au fost moment în care a crezut că nu va mai putea juca tenis niciodată: Desigur, au fost aceste întrebări în mintea mea. Mi-a fost teamă că lucrurile nu vor decurge aşa cum mi-am dorit, iar când ai acele momente grele, ştii că trebuie să treci oricum prin perioada de recuperare pentru a putea trăi o viaţă normală zi de zi. Aşa că în mintea mea, într-un fel sau altul, ştiam că vreau să revin. Poate doar să spun la revedere, dacă durerile persistau, dar până acum lucrurile decurg bine”, a declarat jucătorul care se află în acest moment pe locul 236. 

11-04-2022
15:49

Presa din Polonia aruncă bomba: Robert Lewandowski va semna cu Barcelona.

Transferul lui Robert Lewandowski la Barcelona e din ce în ce mai aproape să devină realitate. Presa poloneză anunță că starul lui Bayern Munchen și-a dat acordul să îmbrace tricoul formației blaugrana în următoarele trei sezoane.

Mutarea ar urma să fie perfectată în vară. „Lewandowski a anunțat deja clubul Bayern că nu-și va mai prelungi contractul și că a ajuns la un acord cu Barcelona”, a dezvăluit postul public din Polonia, TVP Sport. 

11-04-2022
15:09

Raluca Olaru s-a retras din echipa națională de tenis a României pentru meciul cu Polonia

Încă o veste proastă primită de Horia Tecău înaintea debutului în calitate de căpitan – nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României. După Simona Halep și Gabriela Ruse, a venit rândul Ralucăi Olaru să declare forfait pentru meciul cu Polonia din primul tur al calificărilor.

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, locul său va fi luat de Andreea Prisăcariu. Aceasta se află la prima acțiune alături de echipa României, dar nu are deloc emoții, mai ales că o cunoaște foarte bine pe Iga Swiatek, principala jucătoare a polonezilor.

E prima mea experiență în Fed Cup, mă duc să rup norii. Am primit telefon de la Horia Tecău. Eram la Milano.

Sunt prietenă cu Iga Swiatek din copilărie. Ne jucam de-a ascunselea, sticluţa şi adevăr şi provocare. Sunt curioasă dacă o să mă mai recunoască”, a declarat Prisăcariu pentru Prosport.

11-04-2022
14:17

FRF a câștigat procesul cu AFAN

Federația Română de Fotbal a câștigat procesul intentat de Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori. Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, depusese la TAS un dosar în care reclama că două cluburi din Liga a 2-a, ASR Braşov şi Dacia Unirea Brăilă și-au mutat activitatea pe altă societate, fără a prelua însă și datoriile către unii jucători.

„În momentul în care noi am atacat decizia Comitetului Executiv al FRF am făcut-o atât la TAS, cât şi la Comisiile federale. Între timp, contractele jucătorilor au fost preluate de noile cluburi, iar jucătorii şi-au primit banii în urma sentinţelor de la Comisii. Până la urmă, pe noi acest lucru ne interesa cel mai mult. 

Am pierdut acum şi pentru că am reclamat doar FRF, în loc să chemăm şi cluburile în judecată, pentru a se putea apăra. Cum spuneam, nu e o problemă că am pierdut, mai ales că dacă în acest moment noi câştigam, exista riscul excluderii echipelor, astfel că şi jucătorii aveau de suferit. 

Oricum, procedura adoptată de federaţie în această speţă nu este ok şi dacă se va mai întâmpla, vom apela din nou la judecata TAS. Iar atunci vom ţine cont de această sentinţă”, a explicat Hulubei pentru digisport.ro.

11-04-2022
13:31

Erik ten Hag ar putea fi deturnat din drumul spre Manchester United. RB Leipzig a intrat pe fir

Dat ca sigur la Manchester United, Erik ten Hag ar putea alege o cu totul altă destinație în vară. Potrivit skysports.com, RB Leipzig și-a manifestat la rândul ei interesul pentru tehnicianul olandez.

Cu toate acestea, englezii susțin că „diavolii” sunt gata să-i satisfacă orice pretenție pentru a-l aduce pe „Old Trafford”, în locul lui Ralf Rangnick, care a avut chiar cuvinte de  laudă la adresa posibilului său înlocuitor.

Dacă lista îl include și pe Erik ten Hag, acest lucru este valabil și pentru el. Dar asta e tot ce pot spune. Nu intenționez să vorbesc despre eventualii antrenori ai echipei”, a declarat recent germanul, în cadrul unei conferințe de presă.

11-04-2022
12:16

Arbitră, lovită cu capul în gură de antrenor la pauza unui meci din Brazilia

Scene ireale au fost surprinse weekend-ul trecut, într-un meci din ligile inferioare ale Braziliei. Scos din minți de deciziile arbitrilor, Rafael Soriano, antrenorul lui Desportivo Ferroviaria – echipă care a fost învinsă, scor 1-3 de Nova Venecia – s-a năpustit la pauză asupra arbitrei asistente Marcilly Netto și a lovit-o cu capul în gură.

Deși imaginile sunt mai mult decât grăitoare, tehnicianul a negat vehement acuzațiile și a amenințat cu judecata. „Dacă spune că am atacat-o, atunci vom merge la secția de poliție. Hai să vedem. Dacă nu vrea, o voi da în judecată, vă repet, o voi da în judecată.

 Ea spune că am atacat-o, dar e o mare minciună. Se folosește de faptul că e femeie și încearcă să profite de situația asta”, a declarat Soriano.

11-04-2022
11:09

Carlo Ancelotti îl vrea pe Corentin Tolisso la Real Madrid

Fotbalistul echipei Bayern Munchen, Corentin Tolisso, este cerut insistent de antrenorul Carlo Ancelotti la Real Madrid.

Fotbalistul francez de 27 de ani va fi liber de contract începând cu data de 30 iunie și a anunțat că nu intenționează să semneze un nou acord cu bavarezii.

Măcinat de accidentări, internaționalul din Hexagon nu a reușit să se impună la Bayern adunând, în acest sezon, doar 14 partide în Bundesliga. Madrilenii au însă concurență serioase, francezul fiind pe radarul mai multor echipe importante din Europa.  

11-04-2022
09:59

Un sportiv rus a făcut salutul nazist, apoi a izbucnit în râs

Pilotul de karting Artiom Sewerukhin, originar din Rusia, dar care reprezintă Italia în competițiile internaționale, a recurs la un gest revoltător, după ce a câștigat prima etapă din Campionatul European de karting.

A urcat pe prima treaptă a podiumului, iar în timp ce se intona imnul Italiei, țară sub steagul căreia aleargă în circuitul mondial și european de karting, sportivul a făcut salutul nazist, întinzând mâna dreaptă, apoi a izbucnit în râs, considerând, probabil, gestul lui ca fiind o glumă bună.

Gestul său a revoltat întreaga asistență, în contextul în care țara sa de origine, Rusia, a invadat Ucraina. Fanii sportului au cerut chiar excluderea lui din întrecerile internaționale.   

11-04-2022
09:05

Accidentat, Romelu Lukaku nu va juca împotriva lui Real Madrid

Învinsă cu 3-1 de Real Madrid în manșa întâi a dublei cap de afiș din sferturile Ligii Campionilor, Chelsea va aborda manșa retur fără atacantul Romelu Lukaku. Belgianul s-a accidentat și nu a fost inclus în lotul deplasat de Thomas Tuchel în capitala Spaniei.

De altfel, tehnicianul german al londonezilor pare resemnat la gândul că echipa lui nu-și va putea apăra trofeul câștigat anul trecut.

”Nu avem șanse foarte mari la calificare. Totuși, trebuie să sperăm și să arătăm determinare, dorință, efort și încredere că putem să reușim. În tur, nu am făcut asta. Trebuie să încercăm, nu avem nimic de pierdut. Trebuie să acceptăm că eliminarea nu înseamnă sfârșitul nostru. Experiența meciului precedent trebuie să o arătăm pe teren.

Romelu Lukaku nu o să facă deplasarea alături de noi în Spania. Azpilicueta și-a revenit, el este parte din lot. De asemenea, Hudson-Odoi o să rămână și el în Anglia. Ambii au probleme medicale și nu au putut fi recuperați”, a anunțat Thomas Tuchel, citat de platforma AbsoluteChelsea.

11-04-2022
08:09

Arnaut Danjuma, dorit de Jurgen Klopp la Liverpool

Atacantul olandez al echipei Villareal, Arnaut Danjuma, este următoarea țintă a managerului Jurgen Klopp, pentru a întări ofensiva lui Liverpool.

Fotbalistul de 25 de ani este golgheterul spaniolilor și are un sezon de excepție în Liga Campionilor, competiție în care ”submarinul galben” a ajuns în sferturile de finală și a câștigat manșa întâi 1-0 cu Bayern Munchen.

Cotat la 50 de milioane de euro, Arnaut Danjuma i-a costat pe spanioli doar 15 milioane în vara anului trecut, când l-au achiziționat de la Borunemouth, retrogradată din Premier League.

În actualul sezon de Champions League, olandezul a marcat 6 goluri în cele 9 partide în care a evoluat, cu ultima reușită reușind să o îngenuncheze pe Bayern Munchen, una din favoritele la câștigarea trofeului. De când joacă la Villareal, Danjuma a devenit o prezență constanță și la acțiunile echipei naționale a Olandei.

11-04-2022
06:34

Ultrașii au intrat pe teren la meciul Union Saint-Gilloise-Beerschot

Partida dintre liderul campionatului Belgiei, Union Saint-Gilloise și ultima clasată, Beerschot, a fost întrerupt în minutul 82, la scorul de 0-0, după ce fanii echipei oaspete au invadat terenul.

Ultrașii celor de la Beerschot au încercat să-i atace pe fanii echipei gazdă, moment în care brigada de arbitrii a decis suspendarea partidei considerând că integritatea jucătorilor era pusă în pericol.

Union Saint-Gilloise este liderul surpriză în Belgia, cu 75 de puncte, trei peste Club Brugge. Echipa din Bruxelles a promovat în primul eșalon în vara anului trecut. Incidentele s-au petrecut în etapa a 34-a, ultima a sezonului regulat din Belgia.

Enea Bastianini a câştigat Marele Premiu al Americilor la MotoGP

Italianul Enea Bastianini de la Gresini/Ducati s-a impus pe circuitul de la Austin în Marele Premiu al Americilor, a patra etapă din Campionatul Mondial de MotoGP.

Bastianini, care este și lider în clasamentul general, i-a devansat pe Alex Rins, de la Suzuki, și pe Jack Miller, de la Ducati.

ADVERTISEMENT

Pentru motociclistul italian aceasta este a doua victorie în actualul sezon de MotoGP, după succesul din runda inaugurală, din Qatar. Etapa viitoare, GP-ul Portugaliei, va fi găzduită de Portimao, și programată pe 24 aprilie.

Belinda Bencic, campioană la Charleston

Elvețianca Belinda Bencic a câștigat la mare luptă turneul WTA 500 de la Charleston, învingând-o în finală pe Ons Jabeur, principala favorită, scor 6-1, 5-7, 6-4.

ADVERTISEMENT

A fost un meci maraton care a dura mai bine de două ore și jumătate. În urma acestei victorii Belinda Bencic a făcut un salt de 7 locuri în ierarhia mondială, de pe 20, până pe 13.

În America de Sud, la Bogota, în turneul de 250 de puncte, s-a impus germana Tatjana Maria care a trecut în ultimul act de brazilianca Laura Pigossi, scor 6-3, 4-6, 6-2. Maria Tatjana devine astfel prima sportivă din circuitul mondial, mamă a doi copii care câștigă un turneu WTA.

ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial WTA, Ashleigh Barty, și-a descoperit o nouă vocație

Fosta jucătoare de tenis Ashleigh Barty, retrasă luna trecută din circuitul mondial, la doar 25 de ani, a anunțat că va scrie povești pentru copii.

Este vorba de o serie de cărţi ce vor apărea începând cu luna iunie a acestui an, sub numele ”Little Ash”. Primele 6 volume cuprind povești din viața fostului lider mondial WTA și a familiei ei. Ashleigh Barty a dezvăluit că sursa de inspirație este chiar nepoțica ei în vârstă de  ani.

ADVERTISEMENT

”Are vârsta ideală pentru a citi cărţi şi a înţelege poveşti. Ador faptul că îmi spune ce gândeşte, ce simte atunci când citeşte o carte. Acest proiect a fost distractiv, ceva ce mi-am dorit mereu să fac. Va fi extraordinar să îi citesc poveştile mele”, a declarat fosta sportivă.

ADVERTISEMENT