Sport

Știrile zilei din sport, luni 11 octombrie. Derby-ul Milan – Inter s-ar putea disputa cu stadionul plin

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, luni 11 octombrie.
11.10.2021 | 21:00
Stirile zilei din sport luni 11 octombrie Derbyul Milan  Inter sar putea disputa cu stadionul plin
ADVERTISEMENT
11-10-2021
20:01

Stadion plin la Milan - Inter?

Derby-ul dintre AC Milan și Inter, care se va disputa la 7 noiembrie, în etapa a 12-a din Serie A, ar putea avea loc cu stadionul plin la capacitate maximă.

”100% din capacitate? Sper că se poate întâmpla deja luna viitoare. Cred că este un obiectiv realizabil să avem stadionul plin pentru derby-ul de la Milano”, a declarat Andrea Costa, subsecretar în Ministerul Sănătății din Italia, conform site-ului sportmediaset.it.

Începând de luni, 11 octombrie, autoritățile italiene au anunțat că stadioanelor vor fi deschise la o capacitate de 75%. Ultima dată când în Serie A s-a jucat în fața tribunelor complete pline a fost în februarie 2020. 

11-10-2021
18:44

Alexander Zverev, al patrulea tenismen calificat la Turneul Campionilor

Tenismenul german Alexander Zverev, locul 4 ATP, este al patrulea jucător calificat la Turneul Campionilor de la Torino, care va avea loc în perioada 14-21 noiembrie.

El a obţinut calificarea după accederea în 16-imile de finală ale turneului de la Indian Wells. Ceilalţi trei jucători care şi-au obţinut deja locul la finala sezonului sunt liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, rusul Danil Medvedev, locul 2 ATP, şi grecul Stefanos Tsitsipas, locul 3 ATP.

”Am făcut cel mai bun sezon al carierei şi sunt foarte fericit că m-am calificat”, a declarat Zverev, care va participa pentru a cincea oară consecutiv la Turneul Campionilor, competiţie pe care a câştigat-o în 2018.

Germanul a obţinut patru titluri în acest sezon, ridicând la 17 numărul de trofee din carieră. El s-a impus la Acapulco, la Masters-urile de la Madrid şi Cincinnati şi la turneul olimpic de la Tokyo. De asemenea, Zverev a ajuns de două ori în semifinalele unui Grand Slam în 2021, la Roland Garros şi la US Open.

11-10-2021
17:14

Justin Thronton a fost făcut KO și a murit de pneumoniei

Veteranul luptător american de MMA, Justin Thronton, a decedat, azi, la spital, din cauza rănilor pe care le-a suferit după ce a fost făcut KO de Dilon Clecker în ziua de 20 august.

Meciul dintre cei doi, programat în cadrul galei care a avut loc în Mississippi, a durat numai 19 secunde. După un clinci prelungit în corzile ringului, Clecker i-a aplicat adversarului un croșeu de dreapta. Lovitura în sine nu a fost puternică, dar Thronton (38 de ani) a aterizat exact în cap.

A fost transportat imediat la spital, iar după primele zile doctorii au făpcut cunoscut faptul că sportivul va supraviețui, însă riscă să paralizeze. Din păcate, ei au constatat la scurt timp o infecție a măduvei spinării, care a făcut ca organele sale să cedeze pe rând, ducând astfel la deces.

Devastat de durere, Dilon a lăsat un mesaj pe contul personal de facebook: „Ca luptător, nimic nu te pregătește pentru vești ca aceea pe care le-am primit în această dimineață, când mă duceam la antrenament.

Este posibil ca unii dintre voi să nu fi auzit încă, dar ultimul meu adversar, Justin Thornton, a murit din cauza pneumoniei. Nu mă pot abține să nu mă simt absolut devastat, pentru că îl cunosc pe Justin de ani de zile.

Nu mulți oameni știu acest lucru, dar ne-am luptat acum 8 ani și mi-a spus imediat că vrea revanșa. Știu că, atunci a fost sunat ca să i se spună că meciul revanșă va avea loc pe o scenă mai mare, a văzut o oportunitate imensă și a profitat-o.

Justin este un războinic. Era în sângele lui să lupte. I-a plăcut. S-a luptat cu oricine, oricând și oriunde și când nu aveam un adversar, s-a foerit să fie cu mine în ring.

Orice bărbat sau femeie care pășește în ring sau în cușcă este special, își asumă un risc pe care 99,99% din oameni nu și l-ar asuma niciodată. Uneori, încă nu știu de ce o facem, dar Justin a fost un luptător toată viața lui și merită decat respect!!

Gândurile și rugăciunile mele sunt cu Justin Thornton și familia sa în acest moment.

RIP războinicule!”, a scris Clecker.

11-10-2021
15:54

Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu și-au depus dosarele la Federația Internațională de Gimnastică

Doi dintre cei mai mari gimnaști ai României din ultimele decenii, Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor vor candida la alegerile din cadrul Federație Internaționale de Gimnastică din această lună.

Cei doi vizează câte un loc în Comisia Sportivilor din cadrul forului internațional. Dacă vor convinge electoratul, Drăgulescu și Ponor vor fi reprezentanții sportivilor în Federația Internațională în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2025.

Scrutinul va avea loc chiar în timpul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică, de săptămâna viitoare, din Japonia. După competiția de la Kitakyushu Marian Drăgulescu se va retrage din activitatea sportivă.

11-10-2021
15:27

Chelsea vrea un fotbalist crescut de Tottenham

Mijlocașul dreapta al echipei olandeze PSV Eindhoven, Noni Madueke, născut în Anglia pe 20 martie 2002, dar care a ajuns în Eredivisie în 2018, este prezentat alături de colegul lui de echipă Cody Gakpo, drept unul dintre cei mai promițători tineri din campionat, scrie fichajes.net.

La doar 19 ani, el este unul dintre cei mai importanți jucători din echipa olandeză, care a fost foarte aproape să se califice în grupele Ligii Campionilor, dar a fost eliminată de Benfica era foarte aproape să-i ajute să intre în Liga Campionilor, dar au fost eliminați de Benfica (1-2 în deplasare și 0-0 pe teren propriu).

Confruntat cu prestațiile oscilante ale lui Timo Werner, Kai Havertz și prezența aproape inexistentă a lui Hakim Ziyech, care încă nu se adaptează, managerul lui Chelsea, germanul Thomas Tuchel vrea să-și consolideze banda dreaptă. Mason Mount este jucător de bază, dar acesta este folosit, la nevoie, atât mijlocaș central, cât și atacant.

Aducerea lui Madueke ar rezolva multe probleme. Și ar fi și o lovitură dată, indirect, celor de la Tottenham. Cealaltă echipă londoneză l-a crescut la academia de copii pe Madueke, dar în 2019 i-a dat drumul gratis la PSV. Noni Madueke este internaţional U21 al Angliei, dar şi fost internaţional U16, U17 şi U18.

În ceea ce-l privește pe Gakpo, mijlocașul olandez de 22 de ani a intrat în atenția celor de la Real Madrid, motiv pentru care PSV vrea să-i mărească prețul de transfer, aflat în prezent între 15 și 30 de milioane de euro.

11-10-2021
13:36

Thomas Wagner a semnat cu UTA

Atacantul ceh de 31 de ani Thomas Wagner a semnat cu UTA. Angajamentul fotbalistului este valabil până la finalul campionatului cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Cota la 400.000 de euro, Wagner a evoluat ultima oară în Cipru, la NEA Salamina, pentru care a marcat 17 goluri în 30 de meciuri.

De-a lungul carierei Thomas Wagner a mai jucat pentru echipele Pribam, Viktoria Plzen, cu care a evoluat și în Liga Campionilor, Mlada Boleslav, Jablonec, Karvina și FC Zlin.  

11-10-2021
13:05

Apărătorii lui Benjamin Mendy nu au obținut eliberarea fotbalistului

Fundașul echipei Manchester City, Benjamin Mendy nu a scăpat de acuzațiile de viol și agresiune sexuală și rămâne în custodia poliției până la începerea procesului, în luna ianuarie a anului viitor.

Avocații apărătorului au încercat să convingă instanțele din Anglia să-l elibereze pe cauțiune, dar au fost refuzați de două ori până acum.

Mendy este acuzat de trei victime, de viol și agresiune sexuală, iar campioana din Premier League a anunțat că l-a suspendat până la finalizarea procesului.

Și poliția a remis un comunica în care menționează că Benjamin Mendy are cinci capete de acuzare pe numele său.

”Benjamin Mendy, în vârstă de 27 de ani, are patru capete de acuzare de viol și unul de agresiune sexuală. Acestea sunt legate de trei persoane de peste 16 ani care au făcut plângere în legătură cu evenimente petrecute între octombrie 2020 și august 2021.

Mendy a rămas în custodia poliției. Este extrem de important ca procedurile în desfășurare să nu fie perturbate de relatări, comentarii sau informații dezvăluite în mediul online”, menționează sursa citată.

11-10-2021
11:47

Zlatan Ibrahimovic își reia antrenamentele

Suedezul Zlatan Ibrahimovic a primit acceptul staff-ului medical al lui AC Milan de a-și relua antrenamentele în regim normal. Atacantul s-a accidentat la tendonul lui Achile, luna trecută și a fost indisponibil în ultimele patru etape din Serie A.

Tuttosport notează că fotbalistul se va alătura echipei la jumătatea acestei săptămâni și că, cel mai probabil, va evolua în partida de la sfârșitul săptămânii cu Hellas Verona.

În acest sezon Zlatan Ibrahimivic a evoluat într-o singură partidă în campionat pentru AC Milan, contra lui Lazio, când a și marcat.

11-10-2021
09:42

Naționala de junioare a Afganistanului se poate stabili în Anglia

Componentele lotului național de fotbal (junioare) a Afganistanului au fugit din Kabul, din cauza problemelor politice și a regimului brutal impus de ocupanții talibani.

 

35 de sportive, între 13 și 19 ani, s-au refugiat în Pakistan, dar viza temporară de ședere expiră și vor fi obligate să-și găsească un nou adăpost.

Sensibilizate de drama tinerelor sportive și de evenimentele din Afganistan mai mule cluburi din Premier League, între care Leeds United și Chelsea, s-au oferit să le acorde sprijin și găzduire fotbalistelor și familiilor acestora.

Și Guvernul de la Londra lucrează la un act normativ care să simplifice procedurile de acordare a vizelor pentru fotbalistele din Afganistan.

”Lucrăm pentru finalizarea procedurilor de acordare a vizei și abia așteptăm să le primim pe fete în Marea Britanie în scurt timp”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

11-10-2021
07:32

Karim Benzema este propunerea oficialilor de la Real madrid pentru ”Balonul de aur”

Revenit în circuitul echipei naționale a Franței, Karim Benzema este propus pentru cel mai râvnit trofeu individual din fotbalul mondial. Oficialii clubului Real Madrid sunt convinși că atacantul francez este cel mai îndreptățit să fie laureatul ediției 2021.

Suspendat vreme de șase ani, pentru implicarea într-un scandal de șantaj contra lui Mathieu Valbuena, Karim Benzema a marcat 6 goluri în 9 meciuri pentru ”Cocoșii galici”, ultimele două în semifinala, respectiv în finala EUFA Nations League, câștigată de Franța.

”Felicitări echipei naționale a Franței și tuturor fanilor fotbalului din Franța pentru titlul extraordinar obținut, Nations League. Felicitări jucătorului nostru spectaculos, Balonul de Aur Karim Benzema”, au postat reprezentanții clubului Real Madrid pe conturile oficiale de Twitter.

11-10-2021
07:30

Egipteanul Mamdouh Elssbiay a câștigat titlul Mr. Olympia

Pentru al doilea an consecutiv sportivul egiptean Mamdouh Elssbiay a fost desemnat cel mai bun culturist al lumii și a primit trofeul Mr. Olympia.

Elssbiay a luptat pentru trofeul pus în joc cu marele său rival, americanul Brandon Curry, pe care l-a învins la fel ca și la ediția precedentă a competiției. Podiumul a fost completat de iranianul Hadi Choopan.

În vârstă de 37 de ani, Mamdouh Elbiay, supranumit și ”Bestia Egiptului”, sau ”Big Rammy”, este primul sportiv de pe ”Continentul negru” care câștigă cea mai importantă competiție din culturism.

Ion Țiriac a decis să micșoreze premiile turneului de la Madrid, pe care îl patronează

Miliardarul român Ion Țiriac deține licențele de categorie WTA Premier Mandatory, respectiv ATP Masters 1000 pentru turneul pe care îl organizează la Madrid, cu premii în valoare totală de 7 milioane de dolari în ambele întreceri (feminin și masculin).

Începând cu viitoarea ediție, însă, fondul de premiere va scădea substanțial anunță organizatorii care pun această decizie pe criza financiară provocată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Companiile şi sponsorii ar putea fi nevoiţi să concedieze angajaţii. Asta se întâmplă peste tot în lume, aşa că primul lucru pe care ei îl taie este sponsorizarea, iar acest lucru va afecta masiv tenisul. Jucătorii trebuie să înțeleagă că va fi o reducere semnificativă a premiilor.

Văd acum scenariul în care turneele vor supravieţui cu o reducere semnificativă a premiilor, nu numai pentru acest an, ci şi pentru următoarele sezoane”, a explicat directorul turneului de la Madrid, Feliciano Lopez, citat de tennis.com.

ADVERTISEMENT