Sport

Știrile zilei din sport, luni 14 iunie. Andrei Burcă, dorit în prima ligă din Turcia

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de luni, 14 iunie.
14.06.2021 | 19:20
Stirile zilei din sport luni 14 iunie Andrei Burca dorit in prima liga din Turcia
ADVERTISEMENT
14-06-2021
16:19

Andrei Burcă, dorit în Turcia

Andrei Burcă, fundașul central al CFR-ului, este dorit în Turcia, la Goztepe, anunțul fiind făcut de publicația Hurryet.

Sursa citată menționează faptul că există discuții incipiente, iar răspunsul campioanei României ar fi unul favorabil pentru mutare.

„Îmi doresc foarte mult să plec în această vară, sunt discuții. Sper să câștigăm campionatul și apoi vreau foarte mult să plec. Aștept ofertele!

Discuțiile sunt deja, sper să iau cea mai bună decizie. Contează mult echipa naționala, e cel mai important lucru pentru mine”, recunoștea Andrei Burcă înainte ca CFR să câștige din nou titlul.

14-06-2021
11:42

Dragoș Grigore pleacă de la Ludogoreț după 3 ani

Fundașul Dragoş Grigore s-a despărţit de comun acord de echipa Ludogoreţ Razgrad, a anunţat campioana Bulgariei pe site-ul oficial.

În total, internaționalul român în vârstă de 34 de ani a jucat 59 de meciuri şi a marcat cinci goluri pentru clubul de la sud de Dunăre, la care a ajuns în 2018.

În carieră, el a mai evoluat la CFR Timişoara, Dinamo Bucureşti, Toulouse şi Al-Sailiya. Grigore are 38 de selecţii la naţionale României şi un gol marcat.

După ce fundaşul Cosmin Moţi şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist profesionist, la Ludogoreţ a rămas doar atacantul Claudiu Keşeru.

14-06-2021
10:50

Gheorghe Staicu, fost jucător la Steaua, a murit la 85 de ani

Clubul CSA Steaua a anunţat decesul fostului antrenor şi jucător Gheorghe Staicu, la vârsta de 85 de ani. Acesta suferea de Alzheimer de mai bine de 10 ani.

”Gheorghe Staicu a decedat la finalul săptămânii, la vârsta de 85 de ani. Fostul fundaş a fost jucător la Steaua Bucureşti, între anii 1957 şi 1963, şi antrenorul naţionalei feminine, în perioada 2002-2007. Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti transmite sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, a scris clubul militar, pe Facebook.

Printre echipele pe care le-a antrenat Gheorghe Staicu se numără FC Bihor, Olimpia Satu Mare, Universitatea Cluj, FC Braşov, Jiul Petroşani şi naţionala olimpică a României. Ca jucător, el a câştigat campionatul cu Steaua în 1960 şi 1961, precum şi Cupa României, în 1962.

14-06-2021
05:42

Girona, victoria în turul barajului pentru promovarea în La Liga

Echipa Girona a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, formația Rayo Vallecano, în barajul pentru promovarea în La Liga și a luat o opțiune importantă pentru revenirea în elita fotbalului spaniol.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Enric Franquesa (41) și Sylla (46), în timp ce pentru gazde a înscris Isi Palazon (6). Partida retur se va disputa duminică, 20 iunie, de la ora 22:00.

14-06-2021
05:36

Rapid nu va juca în Giulești la startul Ligii 1

Deși la stadionul Giulești au fost montate scaunele și gazonul, arena nu este încă finalizată în totalitate, astfel că Rapid va fi nevoită să joace o perioadă pe un alt stadion la revenirea în Liga 1.

Conform gsp.ro, vestiarele nu sunt utilate, iar la tribuna oficială nu a sosit încă mobilierul. Conducătorii rapidiști vor să joace unele meciuri pe Arena Națională, dar încearcă să obțină și accesul pe stadionul Arcul de Triumf. Ca variante de rezervă există arenele de la Giurgiu și Mioveni.

Atletul Rareș Toader s-a calificat la Jocurile Olimpice

Atletul Rareş Andrei Toader a doborât recordul naţional în proba de aruncare a greutăţii la reuniunea internaţională de la Brno, cu performanţa de 21,29 metri, care i-a adus şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivul român, care a realizat baremul olimpic la aruncarea greutăţii (21,10 metri), a câștigat concursul de la Brno, fiind urmat în clasament de britanicul Scott Lincon, 21,28 metri, şi de portughezul Francisco Belo, 20,89 metri.

ADVERTISEMENT

Rareș Toader este al 88-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și al șaptelea atlet, după Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 metri), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Marius Cocioran (50 km marş).