LIVE Actualizat 15-11-2021
14:59

Știrile zilei din sport, luni, 15 noiembrie. Dean Smith, noul antrenor al lui Norwich

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 15 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
15.11.2021 | 12:10
Stirile zilei din sport luni 15 noiembrie Dean Smith noul antrenor al lui Norwich
ADVERTISEMENT
15-11-2021
14:59

Dean Smith este noul antrenor al lui Norwich

La doar o săptămână de când a fost demis de Aston Villa, Dean Smith și-a găsit o nouă echipă din Premier League. Tocmai a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu Norwich City, pe care va trebui să o salveze de la retrogradare.

Nu va avea, însă, o misiune deloc ușoară, întrucât „canarii” se află pe ultima poziție, la cinci puncte distanță de cele care asigură salvarea. „Ultimele șapte zile au fost ca un vârtej, dar sunt foarte încântat să mă întorc și să lucrez pentru Norwich City în Premier League”, a declarat tehnicianul, la prezentarea oficială. Acesta își va face debutul chiar împotriva lui Soumphampton, formație care învins pe „Villa Park” și i-a provocat demiterea.

15-11-2021
12:53

Nebunie în Argentina înaintea meciului cu Brazilia! S-a format o coadă interminabilă la casele de bilete

Meciul cu Brazilia din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 a produs o adevărată isterie în Argentina. Zeci de mii de suporteri au format o coadă de 4,5 kilometri la casele de bilete ale arenei din San Juan, în încercarea de a prinde un loc în tribune pentru mult așteptatul duel.

Pentru a evita eventuale incidente, polișiștii au intervenit cu mașini, motociclete sau călare. Dacă eterna rivală și-a asigurat deja calificarea, Messi și compania au nevoie de o victorie pentru a prinde un la turneul final ce va avea loc peste un an în Qatar. Partida este programată miercuri, 17 noiembrie, la 01:30, ora României.

15-11-2021
10:09

Spania - România 107-52, în preliminariile CE2023 la baschet feminin

Naţionala de baschet feminin a României a pierdut duminică, 14 noiembrie, în deplasare, cu Spania, scor 107-52 (46-27), în al doilea meci din grupa C preliminară a Campionatului European din 2023.

Cele mai bune marcatoare ale meciului au fost Etxari şi Conde, câte 21 puncte, pentru Spania, respectiv Ghizilă 14, pentru România.

În prima partidă din grupa C, „tricolorele” au câștigat acasă cu Islanda, scor 65-59. După două runde, naționala României se află pe locul 2, cu trei puncte, iar Spania este lider, cu 4.

Din grupă mai face parte reprezentativa Ungariei, care joacă duminică seară cu Islanda.

Celelalte partide ale României în grupă se vor juca după programul: cu Ungaria (24 noiembrie 2022, acasă), cu Islanda (27 noiembrie, deplasare), cu Spania (9 februarie 2023, acasă) şi cu Ungaria (12 februarie, deplasare).

Din cele 10 grupe preliminare se vor califica la turneul final al Campionatului European din 2023 prima clasată în fiecare grupă, plus alte patru echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament.

La turneul final al Campionatului European sunt calificate deja gazdele competiției, Israel şi Slovenia.

Garbine Muguruza s-a calificat în careul de ași de la WTA Finals

A cincea jucătoare a lumii și cap de serie numărul 6 la Turneul Campioanelor, Garbine Muguruza s-a calificat pentru a doua oară în carieră la competiția desfășurată în acest an la Guadalajara.

Duminică, 14 noiembrie, iberica s-a împus în fața lui Anett Kontaveit, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, cu scorul de 6-4, 6-4, în ultima etapă din Grupa Teotihuacan.

ADVERTISEMENT

Sportiva din Estonia era deja calificată în careul de ași, după ce obținuse victorii în primele două partide din grupă. Înaintea acestui meci, Kontaveit avea o serie incredibilă, 12 victorii consecutive, printre care și succesul de la Transylvania Open.

Spania va avea pentru prima dată din 1993 o jucătoare în ultimul act, deoarece Muguruza va da piept în semifinale cu o altă iberică, Paula Badosa, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 7, care are deja asigurată calificarea de pe primul loc al Grupei Chichen Itza.

ADVERTISEMENT

Tot cu două victorii, sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, este eliminată, chiar dacă s-a impus cu scorul de 0-6, 6-4, 6-4, în fața unei alte cehoaice, Barbora Krejcikova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2.

Krejcikova a terminat fără nicio victorie Turneul Campioanelor.

Luni, 15 noiembrie, se vor disputa ultimele două partide al Grupei Chicen Itza, Iga Swiatek (Polonia), locul 9 WTA şi cap de serie numărul 5 – Paula Badosa şi Arina Sabalenka (Belarus), locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1 – Maria Sakkari (Grecia), locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4.

ADVERTISEMENT