Sport

Știrile zilei din sport, luni, 16 august. Alex Cicâldău, gol la debutul în tricoul lui Galatasaray. Video

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de luni, 16 august.
Stirile zilei din sport luni 16 august Alex Cicaldau gol la debutul in tricoul lui Galatasaray Video
ADVERTISEMENT
16-08-2021
19:50

Debut cu gol pentru Cicâldău la Galatasaray

Internaționalul român, Alexandru Cicâldău, a debutat perfect în tricoul noii sale echipe, Galatasaray Istanbul. În chiar prima etapă a noului sezon de Super Lig, mijlocașul cumpăra de la Universitatea Craiova pentru 6,5 milioane de euro, a înscris primul lui gol. 

În deplasarea de la Gresunspor, trupa lui Fatih Terim a deschis scorul prin Diagne, în minutul 31. Același fotbalist a irosit  lovitură de la 11 metri, în minutul 40.

Galatasaray a obținut o nouă lovitură de pedeapsă în prelungirile primei reprize, iar cel desemnat să execute a fost Alex Cicâldău. Românul nu s-a pierdut cu firea, a executat perfect și a dus scorul la 2-0 pentru Galatasaray. Mijlocaşul a fost înlocuit în minutul 83 cu Arda Turan.

16-08-2021
17:54

Alex Cicâldău va fi titular în premieră la Galatasaray

Alexandru Cicâldău nu a apucat să joace niciun minut până acum pentru Galatasaray, dar acesta va fi titular pentru formația lui Fatih Terim chiar în prima etapă din noul sezon al campionatului Turciei. Mijlocașul român a fost anunțat titular pentru partida cu Giresunspor.

 

16-08-2021
16:31

Suporterii CFR-ului pot urmări meciul cu Steaua Roșie Belgrad pe propriul stadion

Clubul de fotbal CFR Cluj îşi anunţă fanii că vor putea urmări meciul cu Steaua Roşie Belgrad gratuit, în Gruia, pe un ecran gigant instalat pe stadion. 

”Marți, 17 august, de la ora 22:00, te invităm să trăiești din nou o experiență inedită în familia CFR! La fel ca și ultimul meci european, partida tur cu Steaua Roșie Belgrad de pe Stadionul Rajko Mitić va fi transmisă LIVE, pe un ecran gigant, la Stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Ecranul va fi amplasat pe teren, cu vedere spre Tribuna I, iar accesul fanilor va fi, bineînțeles, GRATUIT! Marți, vocile voastre se vor auzi până în Serbia! CFR, VICTORIE!”, anunță CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook. 

16-08-2021
13:55

Și-a donat medalia de argint pentru o cauză nouă: „Decât să fie acoperită de praf, poate salva vieți”

O tânără poloneză care a cucerit argintul la ediția din această vară a Jocurilor Olimpice, desfășurată în Japonia, la Tokyo, a impresionat nu doar prin prisma performanței în sine, ci și datorită gestului nobil făcut la scurt timp după încheierea competiției.

Mai precis, Maria Andrejczyk, pe numele său, a decis să scoată la licitație medalia pentru a acoperi costurile intervenției chirurgicale suferite tocmai în Statele Unite de Milosz, un puști cu probleme cardiace.

Decât să fie acoperită de praf, o medalie poate salva vieți. A fost un impuls, am simțit că medalia nu poate rămâne la mine, pentru că și eu îmi aduc aminte prin ce dureri am trecut.

Adevărata valoare a unei medalii rămâne în suflet, dar e doar un obiect, care poate avea o mare valoare pentru alții. A fost un impuls, am simțit că medalia nu poate rămâne la mine, pentru că și eu îmi aduc aminte prin ce dureri am trecut.

Adevărata valoare a unei medalii rămâne în suflet, dar e doar un obiect, care poate avea o mare valoare pentru alții”, a mărturisit vicecampioana olimpică în proba feminină de aruncare a suliței. Nu va uita, însă, prea curând succesul de la Tokyo, pentru că japonezii au decis să-i ofere o replică a medaliei.

16-08-2021
13:08

Thibaut Courtois, încă cinci ani la Real Madrid

Portarul belgian Thibaut Courtois a semnat un nou acord cu vicecampioana Spaniei, Real Madrid. Noul contract este valabil până în 2026, iar anunțul a fost făcut de clubul madrilen prin intermediul rețelelor de socializare.

”Real Madrid și Thibaut Courtois s-au înțeles în privința unei prelungiri a contractului jucătorului, ceea ce înseamnă că el va rămâne la club în următoarele cinci sezoane, până pe 30 iunie 2016”, transmit madrilenii.

Internaționalul belgian are 29 de ani și evoluează la Real Madrid din 2018, când a fost achiziționat de la Chelsea în schimbul a 35 de milioane de euro.

60 de milioane de euro este cota de piață a portarului Thibaut Courtois  

16-08-2021
09:57

Calvarul îndurat de Gerd Muller. Nu a mai mâncat nimic în ultimele zile din viață

Fără să ofere prea multe detalii, Bayern Munchen anunța, printr-un comunicat emis duminică, 15 august, trecerea în neființă a celui mai important atacant din istoria fotbalului german. Ultimele zile din viață ascund, însă, o suferință aproape imposibil de descris în cuvinte.

Internat de peste 6 ani într-un sanatoriu, legendarul Gerd Muller devenise doar o umbră a omului care fermeca tribunele la fiecare apariție pe gazon. Diagnosticat cu Alzheimer și demență senilă, acesta a refuzat, cu 15 zile înaintea decesului, să bea și să mănânce, în ciuda încercărilor repetate ale medicilor de a-l convinge.

16-08-2021
06:16

Ilie Dumitrescu, impresionat de suporterii Rapidului

Cei peste 30.000 de suporteri rapidiști prezenți la primul derby al sezonului – câștigat de favoriții lor cu 1-0 în fața rivalilor de la FCSB – au creat o atmosferă de neuitat și l-au impresionat pe Ilie Dumitrescu.

Nici pe Anfield nu am văzut așa ceva! Și-au susținut echipa tot meciul, chiar și în momentul în care echipa se apăra! Senzațională atmosfera! Adversarul punea presiune, iar ei au cântat non-stop!

Și galeria oaspeților i-a acoperit în câteva momente. Faptul că FCSB nu-și creează ocazie în repriza a doua trebuie să-i dea de gândit lui Gigi Becali. Echipa suferă, nu există relații de joc. Liga 1 avea nevoie de Rapid”, a comentat fostul mare internațional român la Digi Sport, imediat după fluierul final al partidei de pe Arena Națională.

16-08-2021
06:10

Ronald Koeman nu reușește să treacă peste plecarea lui Messi

În ciuda debutului perfect de sezon (4-2 cu Real Sociedad), Ronald Koeman este cu gândul tot la Lionel Messi. Imediat după fluierul final al partidei de pe Camp Nou, acesta s-a arătat încântat de jocul colectiv al echipei, dar a recunoscut că și-ar dori ca starul argentinian să fie din nou sub comanda sa.

E un start important în La Liga, acasă, câștigând. Era foarte important să avem o imagine bună și să câștigăm. Le-am obținut pe amândouă. Este primul meci fără Leo Messi.

Prima jumătate de oră a fost fantastică, cu minge și fără minge pentru că a fost recuperată foarte repede. Am înscris două goluri în prima parte.

E altceva să joci cu oameni în tribune. Ne-au ajutat, trebuie să fim puternici ”acasă”. A fost un joc fantastic din toate punctele de vedere. Cred că jocul nostru poate fi mai colectiv decât înainte, dar prefer să-l am pe Messi în echipa mea. Nu avem un jucător care să decidă, trebuie să fie colectiv”, a declarat tehnicianul grupării blaugrana.

Mbappe, pe picior de plecare. A refuzat și ultima ofertă a PSG-ului

În timp ce suporterii și întreaga lume a fotbalului așteaptă cu nerăbdare să-l vadă jucând alături de Lionel Messi, Kylian Mbappe pare să aibă alte planuri. Potrivit celor de la Marca, starul francez a refuzat din nou prelungirea contractului scadent anul viitor, într-un „ultim efort” de a ajunge la Real Madrid.

Chiar dacă a decis să nu declare nimic pe marginea subiectului, intențiile sale sunt cât se poate de clare: le va solicita oficialilor PSG să continue negocierile cu Florentino Perez în vederea transferului său încă din această vară.

ADVERTISEMENT