Sport

Știrile zilei din sport, luni 17 ianuarie. Patrick Petre va juca la Minaur Baia Mare

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 17 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport luni 17 ianuarie Patrick Petre va juca la Minaur Baia Mare
Știrile zilei din sport, luni 17 ianuarie. Patrick Petre va juca la Minaur Baia Mare
ADVERTISEMENT
17-01-2022
21:09

Patrick Petre și Rafael Stănescu, transferați de Baia Mare

Foștii jucători ai lui Florentin Petre la Brăila în Liga a doua, Patrick Petre și Rafael Stănescu, vor evolua din această iarnă la Minaur Baia Mare în Liga 3.

Brăila se află pe ultimul loc în Liga a doua și a dat afară toți jucătorii, în frunte cu Florentin Petre și stafful său, iar cele două foste mari speranțe ale lui Dinamo se vor lupta pentru promovare la Baia Mare. 

 

17-01-2022
20:35

Pugilistul Constantin Florescu a murit la doar 42 de ani

Pugilistul Constantin Florescu a murit la doar 42 de ani după ce a suferit un infarct în timpul somnului. De-a lungul timpului, a cucerit titluri naționale în trei țări diferite: România, Germania și Canada.

„A murit în somn. Avea toate analizele făcute, nicio problemă de sănătate. Așa a vrut Dumnezeu.

A lăsat un gol imens in inimile noastre, a lăsat în urmă 4 copii, părinții, frații, nepoții și foarte mulți prieteni. Era cel mai vesel si ce mai iubitor om posibil. Avea multe planuri de viitor”, a spus Alexandru Florescu, tatăl fostului boxer, pentru ziare.com.

17-01-2022
18:50

Kovacs și Hațegan au început pregătirile pentru CM 2022

Arbitrii Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs sunt prezenți la Abu Dhabi, acolo unde a început seminarul arbitrilor UEFA aflați pe lista pentru CM din Qatar.

La cursurile care vor dura până pe 21 ianuarie sunt prezenți 20 de abitri de centru și 16 care se ocupă de VAR. Pe lângă România, doar alte trei țări mai au câte doi arbitri selectați: Anglia (Oliver, Taylor), Franța (Turpin, Bastien) și Spania (Del Cerro Grande, Gil Manzano, Mateu Lahoz).

Dintre cei 20 de arbitri de centru selectați, vor rămâne zece la turneul final.

17-01-2022
16:58

Gabi Matei a semnat cu Astra Giurgiu

Fostul fundaș dreapta al FCSB, Gabi Matei (31 de ani), a ales o destinație supriză și va evolua în liga a doua la echipa lui Ioan Niculae.

Matei revine în România după o experiență în Polonia la Gornic Loczna și a debutat în amicalul cu echipa de liga a patra Dunărea Giurgiu.

Noul jucător al Astrei Giurgiu nu a mai jucat un meci oficial de pe data de 20 iunie 2021 și este evaluat conform transfermarkt la doar 150.000 de euro.

17-01-2022
16:11

Alpine și Alain Prost au încheiat colaborarea

Multiplul campion de Formula 1 Alain Prost nu va mai ocupa funcția de director non-executiv la echipa Alpine începând cu acest sezon.

Se încheie astfel legătura dintre Prost și Grupul Renault, care a avut o relație intermitentă cu marca, ca șofer la începutul anilor ’80, apoi ca team manager în Formula E și din 2019 ca director non-executiv în Formula E și Formula 1.

Prost, de patru ori campion mondial de Formula 1, ar putea fi înlocuit în funcție de Otmar Szafnauer, fost director al Aston Martin. Săptămâna trecută, președintele Alpine, Laurent Rossi, a anunțat plecarea directorului executiv, Marcin Budkowski.

17-01-2022
14:38

Fotbalistul Ripensiei, Marijan Maric, a murit într-un accident rutier

Marijan Maric, apărătorul formației Ripensia Timișoara, a murit. Fotbalistul s-a răsturnat cu mașina într-un râu și nu a mai avut puterea să se salveze.

Alături de Maric, în autoturism se mai afla un prieten de-al său. Ambii au fost găsiți fără suflare de echipajele chemate la fața locului.

”Nu ne găsim cuvintele…Marijan Marić, jucătorul Ripensiei, împrumutat la CS Dumbrăvița, a plecat dintre noi astăzi, în urma unui tragic accident de circulație. În aceste momente teribile, gândurile noastre se îndreaptă spre familia îndurerată. Sincere condoleanțe! Odihnește-te în pace, drag prieten!”, au transmis cei de la Ripensia Timișoara.

 

17-01-2022
13:21

Alexandru Pașcanu e definitiv jucătorul spaniolilor de la Ponferradina

CFR Cluj a renunțat definitiv la serviciile fundașului central Alexandru Pașcanu. Împrumutat la Ponferradina din august 2020, stoperul în vârstă de 23 de ani este oficial fotbalistul grupării din LaLiga2.

Cotat de transfermarkt.com la 800 de mii de euro, Pașcanu a jucat 55 de meciuri și a marcat un gol pentru Ponferradina. La CFR Cluj, fundașul nu a avut ocazia să joace decât cinci meciuri oficiale.

„Multă baftă, Alexandru Pașcanu! Cluburile CFR 1907 Cluj și SD Ponferradina au ajuns la un acord privind transferul definitiv al fundașului Alexandru Pașcanu.

Îi dorim pe această cale multă baftă mai departe în carieră!”, a anunțat CFR Cluj, pe Facebook.

17-01-2022
12:59

Roberto D’Aversa, antrenorul care insista pentru transferul lui Dennis Man, a fost dat afară de Sampdoria

Sampdoria Genova își caută antrenor, după ce l-a demis, duminică, pe Roberto D’Aversa, la scurt timp după eșecul 1-2 cu Torino.

Tehnicianul a preluat-o pe Sampdoria la începutul acestui sezon și insista în ultima vreme, pe lângă conducerea clubului, să-l transfere pe Dennis Man.

Cei doi au colaborat la Parma, în partea a doua a sezonului trecut, o perioadă extrem de bună pentru internaționalul român achiziționat cu 13 milioane de euro de la FCSB.

17-01-2022
11:51

Ceahlăul Piatra Neamț l-a numit antrenor pe Florentin Petre

Florentin Petre este noul antrenor al Ceahlăului Piatra Neamț, echipă ce ocupă locul 6 în Seria I a Ligii 3. Obiectivul său este accederea în play-off și apoi clasarea pe una dintre primele două poziții, ce duc la barajul de promovare în Liga 2.

Ultima echipă pe care a antrenat-o Florentin Petre a fost Dacia Unirea Brăila, de unde a fost demis la finalul anului trecut din cauza rezultatelor dezastruoase. El a lăsat echipa de la Dunăre pe ultimul loc în Liga 2, cu doar două puncte după disputarea a 16 etape.

 

17-01-2022
10:12

FRF a stabilit, în luna martie, două amicale pentru reprezentativa de tineret

Echipa națională de tineret a România va întâlni reprezentativele similare ale Finlandei și pe cea a Marocului, în două jocuri test ce se vor disputa în luna martie.

Prima întâlnire se va disputa în România, pe 25 martie, locația nu a fost deocamdată aleasă, iar meciul cu Maroc se va juca în deplasare, pe 29 martie.

România va găzdui turneul final al Campionatului European U21, din 2023, din acest motiv echipa lui Florin Bratu nu evoluează în preliminariile de calificare, în datele oficial ”tricolorii” disputând doar jocuri amicale.

17-01-2022
09:37

Katharina Wick, nemțoaica ce va reprezenta România la JO de iarnă

Comitetul Olimpic și Sportiv Român nu a definitivat lotul de sportivi care vor reprezenta țara noastră la JO de iarnă de la Beijing, dar un lucru este sigur. Katharina Wick este unul dintre aceștia.

Sportiva de 25 de ani este născută în Germania, dar a obținut în toamna anului trecut cetățenia română, iar la sfârșitul săptămânii trecute s-a calificat la JO de la Beijing în proba feminină de bob-2.

În întrecerile de bob, România va mai avea două echipaje prezente la start. Este vorba despre echipele masculine de bob-4 și bob-2. Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se vor desfășura în perioada 4-20 februarie.

17-01-2022
08:34

Antrenorul de polo Virgil Pleșca s-a stins din viață

Federația Română de Polo a anunțat că antrenorul emerit Virgil Pleșca a murit, duminică, la vârsta de 68 de ani.

”Cu regret în suflet vă anunţăm faptul că antrenorul emerit profesor Virgil Pleşca a încetat astăzi din viaţă”, a transmis forul naţional prin intermediul unui comunicat.

 

În cariera sa, Virgil Pleșca a activat în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Triumf şi la naţionalele României de juniori. În perioada 1994-2015 a fost antrenor federal, iar din 2015 a fost preşedintele Comisiei de organizare competiţii, legitimare şi clasamente din cadrul Federaţiei Române de Polo.

17-01-2022
07:54

Meciul feminin dintre Barcelona și Real Madrid se joacă cu casa închisă

Rivalitatea dintre Barcelona și Real Madrid stârnește un interes major și atunci când pe teren evoluează echipele feminine ale celor două cluburi.

Cele două formații se vor întâlni, în luna martie, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, iar catalanii anunță că s-au vândut 85.000 de bilete, ceea ce reprezintă un record de audiență pentru o partidă feminină.

Prima confruntare va avea loc la Madrid, în 22 martie, iar returul, pe Camp Nou, pe 30 martie. Deocamdată restricțiile sanitare impun cluburilor să permită accesul în limita a 70% din capacitatea stadioanelor, dar catalanii speră ca până la ora meciului accesul publicului să nu mai fie limitat.

17-01-2022
06:28

Selecționerul Belgiei, Roberto Martinez, l-ar putea înlocui pe Rafael Benitez la Everton

Antrenorul spaniol Roberto Martinez este dorit de șefii lui Everton în locul lui Rafael Benitez, demis după ultimul eșec al ”caramelelor” în Premier League.

Presa din Anglia notează că reprezentanții lui Everton au demarat discuțiile cu Federația Belgiană de fotbal pentru a negocia condițiile în care Martinez ar putea prelua banca formației din Liverpool.

În vârstă de 48 de ani, Martinez a mai antrenat-o pe Everton în perioada 2013-2016, ulterior fiind instalat selecționer al Belgiei.

Daniel Isăilă și Cosmin Olăroiu s-ar putea duela în semifinalele Cupei Președintelui în Emiratele Arabe

Echipele Baniyas, antrenată de Daniel Isăilă, respectiv Al Sharjah, pregătită de Cosmin Olăroiu, s-au calificat în semifinalele Cupei Președintelui în Emiratele Arabe Unite și ar putea fi adversari în drumul spre trofeu.

În sferturi, Baniyas a trecut cu scorul de 2-0 de Ittihad Kalba, în vreme ce Al Sharjah a trecut de Shabab Al Ahli, după executarea loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT

Celelalte echipe calificate în penultimul act al competiției sunt Celelalte echipe calificate sunt Al Wasl şi Al Wahda.

Neil Robertson a câștigat Masters-ul la snooker

Jucătorul australian Neil Robertson s-a impus clar în fața englezului Barry Hawkins, scor 10-4, și a cucerit pentru a doua oară în carieră turneul  Masters la snooker.

ADVERTISEMENT

Turneul Masters de la Londra face parte din Tripla Coroană, alături de UK Championship și Campionatul Mondial și este un eveniment la care participă, pe bază de invitație, cei mai buni jucători de snooker din lume.

Australianul, numărul 4 mondial, a trecut, între alții, de legendarii Ronnie O’Sullivan și Mark Williams, pe ultimul învingându-l în semifinale, în joc decisiv, la ultima bilă neagră.

ADVERTISEMENT

SCMU Craiova, prima echipă calificată în semifinalele Cupei României la volei masculin

Echipa SCMU Craiova a trecut cu scorul de 3-1 la seturi (19-25, 25-13, 25-16, 25-17 ) de Știința București și s-a calificat în semifinalele Cupei României la volei masculin.

Oltenii au avut probleme doar în setul inaugural pe care l-au pierdut la 19. Celelalte secvențe de joc au fost adjudecate fără mari probleme de SCMU și oltenii așteaptă să-și afle adversarul din penultimul act.

ADVERTISEMENT

În celelalte jocuri în sferturile de finală se vor duela: Olimpia Bucureşti – Steaua Bucureşti (1-3 în manșa tur), SCM Zalău – Explorări Baia Mare (3-0) şi Dinamo Bucureşti – Arcada Galaţi (1-3).

ADVERTISEMENT