Sport

Știrile zilei din sport, luni 18 octombrie. Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile turneului de la Tenerife

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 18 octombrie.
Stirile zilei din sport luni 18 octombrie Jaqueline Cristian sa calificat in optimile turneului de la Tenerife
ADVERTISEMENT
18-10-2021
21:33

Jaqueline Cristina va juca în optimi la Tenerife

Jaqueline Cristian ( locul 108 WTA) a câștigat meciul cu slovena Tamara Zidansek (locul 33 WTA), cap de serie numărul 2, şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Tenerife Open.

Cristian a trecut în trei seturi de Tamara Zidansek, scor 7-5, 4-6, 6-1.

În turul urmăor, Jaqueline Cristian, sportivă venită din calificări, se va înfrinta cu slovaca Anastaia Schmiedlova, a 90-a jucătoare a lumii.

18-10-2021
16:09

Un jucător din Liga 4 a căzut din senin pe teren. Clubul vrea să-i rezilieze contractul

În timpul unui meci din Liga 4, județul Ilfov, dintre CSL Ștefăneștii de Jos – CS Brănești, un jucător al Ștefăneștiului a căzut din senin pe teren, fără să fie atins de nimeni.

Salvarea a intervenit prompt și medicii au reușit să evite o tragedie pe terenul de fotbal. Jucătorul a fost resuscitat pe gazon, după care a fost transportat la spital, unde a fost stabilizat și se află în afara oricărui pericol.

Este vorba despre fotbalistul Marian Boșneag, care a mai avut în trecut probleme cu inima, iar căruia acum clubul vrea să îi rezilieze contractul, chiar dacă analizeze îi vor ieși bune.

18-10-2021
14:07

Neymar a suferit o nouă accidentare și nu va juca împotriva lui RB Leipzig

Marți, de la ora 22:00, PSG are meci în Liga Campionilor cu RB Leipzig, dar Mauricio Pochettino nu se va putea baza pe serviciile lui Neymar. Superstarul brazilian s-a întors accidentat de la echipa națională, alături de care a jucat în preliminariile lui CM 2022.

Indisponibilitatea lui Neymar a fost anunțată chiar de PSG. Vicecampioana Franței a precizat că atacantul are dureri la aductori și va trebuie să aibă parte de câteva zile de pauză pentru a reveni la antrenamentele cu echipa. În cazul în care nu va fi recuperat în timp util, „Ney” va lipsi și din derby-ul cu Marseille, programat duminică, 24 octombrie.

Neymar nu e singurul fotbalist pe care Pochettino nu se poate baza în perioada imediat următoare. Accidentat în pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale este și Leandro Paredes, care este așteptat să revină pe gazon abia în luna noiembrie.

Debutul lui Sergio Ramos la Paris se lasă și el așteptat. Fostul căpitan al lui Real Madrid ar fi trebuit să joace în ultima etapă, cu Angers, dar nu a apărut pe teren. Ramos se antrenează în continuare individual și este așteptat la ședințele de pregătire colective.

18-10-2021
11:47

Victorie pentru Irina Begu în primul tur la WTA Tenerife

Irina Begu (56 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Tenerife, după ce a învins-o în primul tur pe ucraineanca Marta Kostyuk (53 WTA).

Jucătoarea româncă s-a impus în două seturi indentice, 6-4, 6-4, după aproape două ore de joc.În turul următor, ea o va întâlni pe învingătoarea partidei A. Riske – D. Vekic, programată să se dispute marți.

18-10-2021
11:16

Florin Costea a fost admis la cursurile de antrenori pentru Licența C

Florin Costea, fost atacant la Universitatea Craiova, FCSB sau CFR Cluj, a trecut cu bine examenele pentru admiterea la cursurile de antrenori pentru categoria C, susține Liga2.ro.

Actualmente jucător în activitate la Viitorul Dăești în Liga 3, Florin Costea a susținut săptămâna trecută examenul organizat de Comisia Tehnică a Asociației Județene de Fotbal Vâlcea și a a fost admis, atât la proba scrisă, cât și la cea practică. La finalul celor 3 luni de cursuri, atacantul oltean va deveni posesorul licenței UEFA C de antrenor.

18-10-2021
08:43

Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan vor arbitra două partide tari din Liga Campionilor

Istvan Kovacs a fost delegat la partida Club Brugge – Manchester City, din grupa A, care va avea loc marți, de la ora 19:45. „Centralul” din Carei va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial va fi Marian Barbu.

De cealaltă parte, Ovidiu Hațegan se va afla la centrul meciului Benfica – Bayern, din grupa E. Partida va avea loc miercuri, de la ora 22:00. Asistenți vor fi Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial va fi Marcel Bîrsan.

18-10-2021
07:46

Poliția, intervenție în forță la un meci din Portugalia

Partida dintre echipele Olimpico Montijo și Vitoria Setubal B, din liga a patra a Portugaliei, s-a încheiat cu o bătaie generală și focuri de armă din partea poliției.

Conform cotidianului A Bola, la finalul întâlnirii a avut loc o încăierare între jucători și spectatorii intrați pe teren, iar forțele de ordine au fost nevoite să folosescă focuri de armă pentru a restabili ordinea.

”Dacă poliția n-ar fi tras acele focuri să îi potolească, ar fi fost mult mai rău. Nu trebuia să li se permită accesul spectatorilor pe terenul de joc”, a declarat antrenorul celor de la Vitoria Setubal B, Paulo Martins.

18-10-2021
04:52

Incidente grave la meciul Spartak Trnava – Slovan Bratislava

Incidente grave au avut loc la meciul Spartak Trnava – Slovan Bratislava, contând pentru etapa a 11-a a campionatului Slovaciei.

Conform L’Equipe, după un sfert de oră de joc, terenul a fost invadat de suporterii celor două echipe, care s-au bătut între ei. Bătaia a durat mai multe minute şi s-a încheiat după intervenţia forţelor de ordine.

Potrivit presei locale, cel puţin o persoană a fost rănită. Jocul nu a mai putut continua.

18-10-2021
04:49

Novak Djokovic ar putea juca în Cupa Davis

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, ar putea disputa Cupa Davis cu echipa Serbiei la finele lunii noiembrie, a anunţat coechipierul său Filip Krajinovic.

În timp ce calendarul de final de sezon al liderului mondial este încă în curs de analiză, Djokovic ar putea fi liderul Serbiei în Cupa Davis, ce va avea loc în perioada 25 noiembrie – 5 decembrie.

”Noi vom merge acolo cu cei mai buni jucători ai noştri, iar obiectivul nostru este să cucerim trofeul ca în 2010. Novak este alături de noi, deci sigur nu vom pierde. Noi am încheiat un acord, între noi, pentru a juca”, a declarat Krajinovic, conform L’Equipe.

Serbia va disputa faza grupelor la Innsbruck, în Austria, unde va întâlni Germania şi Austria.

Raluca Strămăturaru, candidată pentru un loc în Comisia Sportivilor CIO

Comitetul Executiv al CIO a aprobat candidatura Ralucăi Strămăturaru pentru un loc în Comisia Sportivilor a Comitetului Internaţional Olimpic.

Conform COSR, pentru cele două locuri vacante din Comisia Sportivilor CIO şi-au depus candidatura zece sportive şi şapte sportivi din 17 Comitete Olimpice Naţionale (CNO), şase sporturi şi cinci continente.

ADVERTISEMENT

Știrile zilei din sport luni 18 octombrie

Sportivii aleşi îi vor înlocui pe Hayley Wickenheiser (Canada), care îşi termină mandatul la sfârşitul Beijing 2022 şi pe Ole Einar Bjorndalen (Norvegia), care a demisionat din Comisie în 2016.

Sportivii care concurează la Beijing 2022 vor putea vota pentru reprezentanţii lor în Satele Olimpice de la 27 ianuarie (ziua deschiderii Satelor) până la 16 februarie 2022.

ADVERTISEMENT