Sport

Știrile zilei din sport, luni, 24 ianuarie. Șapte posibili internaționali în vizorul selecționerului Roberto Mancini

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 24 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport luni 24 ianuarie Sapte posibili internationali in vizorul selectionerului Roberto Mancini
ADVERTISEMENT
24-01-2022
21:12

Selecționerul Roberto Mancini a convoncat șapte debutanți

Naționala de fotbal a Italiei va efectua un stagiu de pregătire de trei zile la Coverciano, în perspectiva meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar.

Selecționerul Roberto Mancini a anunțat lista celor 35 de jucători, iar printre aceștia se află și șapte debutanți. Stagiul de la Coverciano începe miercuri, 26 ianuarie, și se încheie vineri.

Vor fi prezenți, printre alții, Mario Balotelli, Joao Pedro, Luiz Felipe și Davide Frattesi, dar și debutanții Marco Carnesecchi (portar la Cremonese, în Serie B), Nicolo Fagioli și Giorgio Scalvini.

Mario Balotelli, legitimat la Adana Demirspor, aflată pe locul 4 în SuperLiga Turciei deși este nou promovată, a primit vestea convocării ca pe ceva normal. „Sunt bine și am o dispoziție bună. La 31 de ani, naționala ar trebui să fie normal”, a declarat el, conform gazzetta.it.

Sper că Italia va merge la Cupa Mondială, merită. Nu știu de ce este în play-off, dar se poate întâmpla și așa ceva”, a încheiat el.

Italia a terminat Grupa C pe locul 2, după Elveția, și va juca una dintre cele șase semifinale ale barajului de calificare la CM 2022 din Qatar împotriva Macedoniei de Nord, pe 24 martie, pe teren propriu. În cazul unei victorii, elevii lui Mancini vor întâlni în finală, în deplasare, Portugalia sau Turcia, pe 29 martie.

24-01-2022
20:06

Antrenorul Simone Inzaghi a mai fost infectat în martie 2020

antrenorul echipei italiene Inter Milano, Simone Inzaghi, a fost testat pozitiv cu Covid-19, a anunţat clubul peninsular, luni, pe site-ul oficial. „Antrenorul va urma procedurile stabilite în protocoalele de asistență medicală”, se mai precizează în anunț.

Tehnicianul în vârstă de 45 de ani este infectat pentru a doua oară cu Covid-19. În martie 2020 a fost testat pozitiv, pe vremea când era antrenor la Lazio, motiv pentru care a fost izolat la domiciliu.

De altfel, antrenorul s-a alăturat corului de italieni care ieșeau pe balcoane și cântau, pentru a se mai detașa de situația dificilă existentă în Peninsulă. În acest sens, Simone Inzaghi și fiul său s-au filmat în timp ce cântau imnul Italiei de la balconul locuinței lor.

24-01-2022
17:20

Claudio Ranieri a fost dat afară de la Watford după 3 luni și 3 săptămâni

Tehnicianul englez Claudio Ranieri a fost dat afară de la echipa de primă ligă engleză Watford, unde fusese instalat pe 4 octombrie 2021. Clubul din Premier League nu a făcut un anunț oficial în acest sens, dar theathletic.com scrie că gruparea a început căutarea unui înlocuitor.

Demiterea lui Ranieri vine după ce Watford a fost învinsă vineri, pe teren propriu, de Norwich, cu 0-3, în etapa a 23-a a campionatului. Golurile au fost marcate de Sargent (51, 74) și Kucka (90+2 autogol). În urma acestui rezultat, Watford a rămas pe locul 19, cu 14 p, în timp ce Nowirch a urcat pe 16, cu 16 p.

Ca urmare, Watford își caută al treilea antrenor al sezonului, după ce Xisco Munoz a fost dat afară pe 3 octombrie. Ranieri a câștigat doar 7 puncte în perioada în care a condus echipa.

Punctul culminant fiind victoria cu 4-1 în fața lui Manchester United, pe Vicarage Road, în noiembrie. De atunci, Watford a mai scos un singur punct, un egal 1-1 la Newcastle, pe 15 ianuarie.

Italianul s-a aflat la a patra experiență în Anglia, după ce a mai pregătit Chelsea, Leicester City și Fulham. Cea mai mare realizare a lui Ranieri în Premier League a fost în sezonul 2015/16, când a câștigat titlul cu Leicester.

24-01-2022
16:36

Virginia Torrecilla a revenit pe teren după o absență de 2 ani

Jucătoarea spaniolă de fotbal Virginia Torrecilla a fost prezentă pe teren, duminică, în meciul împotriva Barcelonei, din finala Supercupei Spaniei. Atletico Madrid a pierdut cu 7-0, dar sportiva a fost purtată pe ovaționată la final inclusiv de adversare, scrie thesun.co.uk.

Sportiva în vârstă de 27 de ani a avut nevoie în 2020 de o intervenție chirurgicală pentru a-i fi îndepărtată o tumoare de pe creier, iar în martie 2021 a revenit la antrenamente. În paralel, a făcut ședințe de chimioterapie.

Miercuri, la meciul din semifinalele Supercupei Spaniei, a stat pe banca de rezerve a lui Atletico Madrid, iar în finala cu Barcelona a fost trimisă în teren în minutul 85. Mai mult, a preluat și banderola de căpitan al echipei.

După ultimul fluier a fost purtată pe brațe de adversare, iar ulterior a spus câteva cuvinte pentru pagina de de twitter a clubului din Madrid. „Sunt foarte fericită să fiu aici, alături de colegele mele, și să împărtășesc tot.

Acesta este un pas foarte important… A trecut mult timp. A fost vorba despre efort, mult sacrificiu și mult antrenament. Trebuie să mulțumesc clubului, a fost mereu alături de mine. Aceasta este recompensa mea. Să fiu aici în vestiar și pe teren, este foarte special”, a spus jucătoarea.

24-01-2022
13:07

Un fost jucător al Craiovei din sezonul 2004-2005 a decedat la doar 46 de ani

Borislav Stevanović, fostul jucător al Universității Craiova în stagiunea 2004-05, a decedat la vârsta de numai 46 de ani. Cel supranumit ”Bora Gol”, a debutat și-a început cariera la Trepca, echipă din Kosovska Mitrovica, localitatea unde s-a născut.

A debutat pe pria scenă a fotbalului sârb pentru Radnicki Niș, marcând încă de la primul meci, cu Steaua Roșie. După patru sezoane, 101 meciuri și 28 de goluri, a plecat la Merida, în Spania.

S-a întors apoi în țara natală și a evoluat pentru Rad Belgrad, al cărei căpitan a fost. La aceasta formație a evoluat în 105 partide, reușind 46 de goluri.

Ulterior a trecut pe la Zemun, de unde a ajuns la Universitatea Craiova, în sezonul 2004-05. A bifat o singură prezență. Pentru ca apoi să își încheie cariera, după doi ani petrecuți la BASK, în Kosovska Mitrovica natală, unde a jucat pentru Partizan.

24-01-2022
11:10

Novak Djokovic este susținut de Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic nu este un anti-vaccinist, dar nici nu este de acord cu ceea ce a pățit Novak Djokovic în tentativa de a participa la Australian Open. Liderul mondial este nevaccinat și a fost deportat din Australia înaintea primului turneu de Grand Slam al anului. Atacantul lui AC Milan a vorbit despre cazul sârbului cu ocazia lansării în Franța a ultimei sale cărți „„Adrenalina”.

„A te vaccina pentru a fi sănătos nu e același lucru cu a te vaccina pentru a juca tenis. Fiecare are dreptul la o opinie.

„Cei care se vaccinează o fac pentru că sunt convinși de eficiența sa împotriva bolii. Dar nu poți forța oamenii să se vaccineze doar pentru a putea munci, pentru a se putea duce la serviciu.

Eu m-am vaccinat. De ce? Cred că vaccinul mă protejează, nu ca să pot juca fotbal. Sunt lucruri diferite”, a declarat suedezul în Le Journal du Dimanche.

24-01-2022
09:54

Anthony Joshua îl lasă pe Usyk să lupte cu Tyson Fury. Pentru 15 milioane de lire sterline

Anthony Joshua este dispus să renunțe la revanșa cu Oleksandr Usyk și să-i permită acestuia să lupte cu Tyson Fury pentru unificarea centurilor la categoria grea. Potrivit Sportsmail, Joshua ar urma să primească 15 milioane de lire sterline. În plus ar urma să lupte pentru titlu cu învingătorul.

Joshua a fost învins de Usyk în septembrie anul trecut în mega-lupta de pe stadionul Tottenham Hotspur. Dar avea un acord pentru o revanșă în contactul său cu ucraineanul. 

Jurnaliștii britanici susține că suita de meciuri este agreată de toate părțile. Promotorii pentru că vor avea o confruntare între campionul WBC, Fury, și deținătorul centurii IBF, WBA și WBO, Usyk. Apoi Joshua, care ar avea șansa de a prelua centurile unificate.

În ecuație mai este și Dillian Whyte. Cel care trebuia să lupte pentru titlul mondial WBC cu Tyson Fury. Dar care este dispus și el să mai aștepte. Suma care i-ar reveni este de 5 milioane de lire sterline. Dar i se adaugă apoi dreptul de a deveni challenger pentru cel care va câștiga în confruntarea dintre Joshua și câștigătorul meciului Fury vs Usyk.

24-01-2022
07:14

Hoții i-au spart casa lui Benzema

Locuinţa lui Karim Benzema a fost spartă de hoţi în timp ce atacantul juca în meciul pe care echipa lui, Real Madrid, l-a termiant la egalitate, scor 2-2, pe teren propriu, cu Elche, în La Liga.

Conform cotidianului spaniol Marca, valoarea prejudiciului nu este cunoscută încă. În locuinţa dintr-un cartier de lux al Madridului nu se afla nimeni în momentul jafului.

Casa internaţionalului francez a mai fost spartă de hoţi în februarie 2019, în timp ce el evolua într-un El Clasico. Atunci, jucătorului i s-ar fi furat mai multe ceasuri şi bijuterii.

Christian Eriksen, aproape să semneze un contract cu Brentford

Mijlocașul danez Christian Eriksen, care a dat emoţii lumii fotbalului după ce a suferit un episod cardiac la Euro 2020, ar fi ajuns la un acord pentru un contract pe şase luni cu gruparea engleză Brentford.

Conform Sky Sports, Eriksen s-ar fi înţeles în privinţa termenilor personali şi ar mai fi rămas de stabilit detaliile finale ale contractului. Acordul va fi semnat în câteva zile.

ADVERTISEMENT

Eriksen s-a despărţit luna trecută de Inter Milano, deoarece după de i s-a implantat un defibrilator cardiac a devenit imposibil ca el să mai joace în Serie A.

Minaur Baia Mare, înfrângere în European League

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a fost învinsă, în deplasare, de formaţia franceză Les Neptunes de Nantes, deținătoarea trofeului, scor 29-34, în etapa a 3-a din grupa B a European League.

ADVERTISEMENT

Principalele marcatoare ale partidei au fost Hagman 11 goluri, pentru gazde, respectiv Lavko 11, pentru Minaur. În cealaltă dispută a etapei din grupa B, SG BBM Bietigheim – Zaglebie Lubin 29-19. În primele două partide, Minaur a învins Zaglebie Lubin 34-32 şi a pierdut cu SG BBM Bietigheim 20-39.

După trei etape, clasamentul grupei B este condus de SG BBM Bietigheim 6 puncte, urmată de Nantes 4, Minaur Baia Mare 2, Zaglebie 0. Etapa a 4-a programează pentru Minaur returul cu Nantes, pe teren propriu, în 6 februarie.

ADVERTISEMENT

Zeci de cazuri de Covid-19 la persoane care au legătură cu Jocurile Olimpice

Zeci de persoane care au legătură cu Jocurile Olimpice de iarnă au fost testate pozitiv cu coronavirus, au anunţat organizatorii evenimentului de la Beijing, competiţie care va începe la 4 februarie.

Organizatorii au raportat 72 de cazuri după testările făcute de cele 2.586 de persoane cu legătură cu JO, care au sosit în China în perioada 4 – 22 ianuarie. Dintre cei 171 de sportivi şi oficiali ai loturilor olimpice care au sosit la Beijing în perioada respectivă, niciunul nu a fost găsit infectat.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte cazurile pozitive, 39 s-au descoperit la aeroport, iar 33 în ”bula” care separă personalul de la eveniment de public. Toţi cei din ”bulă” sunt testaţi zilnic împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT