Sport

Știrile zilei din sport, luni 25 octombrie. FC Barcelona și Boca Juniors vor juca un super amical la Cupa Maradona

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, luni 25 octombrie.
Stirile zilei din sport luni 25 octombrie FC Barcelona si Boca Juniors vor juca un super amical la Cupa Maradona
ADVERTISEMENT
25-10-2021
16:39

Barcelona și Boca Juniors își vor disputa Cupa Maradona, în Arabia Saudită

Cupa Maradona va avea loc pe 14 decembrie în Arabia Saudită, iar trofeul pus în joc de organizatori și-l vor disputa Barcelona și Boca Juniors.

Evenimentul are loc la mai bine de un an de la moartea legendarului fotbalist Diego Armando Maradona, care s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

El Pibe de Oro și-a început cariera la Boca Juniors, de unde a fost achiziționat de Barcelona în 1982. Doi ani mai târziu se transfera la Napoli unde a jucat până în 1991. Finalul carierei și l-a petrecut tot la Boca în 1997.

Nou-înființata Cupă Maradona se va disputa la Mrsool Park din capitala Arabiei Saudite, Riad, o arenă cu capacitate de 25.000 de spectatori.

25-10-2021
15:42

Elina Svitolina și Andrew Bettles au întrerupt colaborarea după 5 ani

Jucătoarea ucraineană de tenis Elen Svitolina a anunțat printr-o postare pe Twitter că nu va mai colabora cu antrenorul Andrew Bettles, cel care i-a fost alături în ultimele cinci sezoane.

”După 5 ani și 11 trofee împreună, eu și Andy am decis de comun acord că e momentul să o luăm pe căi separate. Sunt foarte recunoscătoare pentru toată munca pe care a depus-o și pentru suportul lui necondiționat. Îi doresc numai bine în carieră”, a transmis sportiva de 26 de ani.

Andrew Bettles este antrenorul care a ajutat-o pe Svitolina să atingă cea mai înaltă poziție în clasamentul WTA (locul 3 în septembrie 2017) și tot alături de acesta a jucat două semifinale de Grand Slam (Wimbledon și US Open în 2019).

Elina Svitolina are în palmares un titlu la Turneul Campioanelor, în 2018, și o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an.

25-10-2021
14:52

Al doilea portarul al lui Chelsea, Kepa, este pe lista de achiziții a lui Juventus Torino

Portarul a ajuns rezervă la Chelsea, deținătoarea Ligii Campionilor, Kepa Arrizabalaga, este pe lista de ahiziții a clubului Juventus Torino.

Spaniolul care o-a costat pe londonezi 80 de milioane de euro a pierdut lupta cu Mendy pentru postul de titular și este dispus să plece de la campioana Europei, în condițiile în care nu mai intră în vederile lui Thomas Tuchel.

Titularul dintre buturile ”Bătrânei Doamne” este Wojciech Szczesny, însă contractul său expiră în 2022, iar oficialii lui Juventus nu par dispuși să-i ofere un nou angajament.

Conform presei din Peninsulă, Juventus este dispusă să achite 30 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile portarului spaniol de 27 de ani.   

25-10-2021
11:21

Messi și Neymar ar putea evolua în UEFA Nations League

UEFA vrea să revoluționeze noua competiție Nations League și are de gând să invite anul viitor două super puteri din fotbalul mondial: Brazilia și Argentina, conform jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport.

Astfel, formatul final al competiției ar putea fi mărit de la patru la opt echipe. Deocamdată ideea este doar la stadiu de proiect dar pe viitor în competiție ar trebui să participe și alte reprezentative din America de Sud.

UEFA și COMNEBOL colaborează deja de câțiva ani și au deschis un birou comun în Londra. În iunie 2022, va avea loc prima ediție a Copa Euro-Americană, unde se vor întâlni câștigătoarele Copa Americana, Argentina, și campioana europeană, Italia, într-un meci dedicat celui mai mare fotbalist din toate timpurile, Diego Armando Maradona.

 

25-10-2021
09:47

Povestea pantofilor purtați de Michael Jordan

Încălțările-minune au fost purtate de Michael Jordan în sezonul regulat din 1984-1985 și au fost oferiți de cel mai mare baschetbalist din toate timpurile lui Tommie Tim Lewis, care era responsabil cu adunarea mingilor pentru Denver Nuggets.

Casa de licitaţii Sotheby’s a anunțat suma incredibilă pentru care au fost cumpărați snickerșii, mult peste recordul din august 2020. Atunci o pereche de Nike Air Jordan a fost vândută cu 615.000 de dolari:

„Pantofii sport cei mai valoroşi purtaţi vreodată la licitaţii, Nike Air Ships din 1984, purtaţi de Michael Jordan în timpul sezonului regulat, au fost vânduţi pentru 1.472.000 dolari la prima noastră vânzare de lux la Las Vegas”, s-a anunțat într-un comunicat pe Twitter.

25-10-2021
08:13

Gimnasta Maria Ceplinschi a ratat medalia în finala de la sol a Campionatului Mondial

Sportiva în vârstă de 16 ani a avut o evoluție bună în finala de la sol a Campionatului Mondial de gimnastică de la Kitakyushu, Japonia.

Antrenată la Deva de Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu și Florin Uzum, gimnasta are un viitor promițător în gimnastica mondială și rămâne o speranță reală la o medalie pentru România: „Ne bucurăm foarte mult pentru Mara, mai ales că este la prima competiție de asemenea anvergură, ea fiind în primul an de seniorat. A lăsat emoțiile la o parte chiar dacă a concurat cu gimnaste mult mai titrate decât ea”, a declarat Lucian Sandu, antrenor principal al lotului național de gimnastică feminină.

Mara, pentru cei apropiați, e la primul an la seniori și s-a calificat și în finala la individual compus de la Campionatele Mondiale din Japonia. La individual compus a obținut 13.066 la sol, 13.633 la sărituri, 12.566 la paralele și 11.633 la bârnă și a terminat pe locul 16, cu un total de 50.898 puncte. La sol a terminat pe locul șase cu 13.366 de puncte.

25-10-2021
05:08

Paula Badosa va juca la Turneul Campioanelor

Paula Badosa (locul 13 WTA) s-a calificat matematic la Turneul Campioanelor, competiție care se va disputa în Mexic, la Guadalajara, Mexic, în perioada 10-17 noiembrie, și unde Garbine Muguruza are deja prezența asigurată.

Badosa are astfel un final de an incendiar. Iberica a câștigat turneul WTA 1000 de la Indian Wells în urmă cu câteva săptămâni, iar acum se pregătește să joace pentru prima dată în carieră la competiția care aliniază cele mai bune opt jucătoare ale anului.

Deși nu se află în top 10 WTA, Badosa a beneficiat de abandonul liderului mondial, australianca Ashleight Barty și a tunisiencei Ons Jabeur (locul 8 WTA), care s-a retras de la Courmayeur (Italia), cu care se bătea pentru cele două locuri vacante, alături de estonianca Anett Kontaveit (locul 14 WTA).

Va fi pentru prima dată în ultimii 21 de ani când Spania are două reprezentante pe tabloul de la Turneul Campioanelor. Paula Badosa și Garbine Muguruza repetă astfel isprava Conchitei Martinez și a Arantxei Sanchez, din anul 2000.

Se știu astfel șapte din cele opt participante la Turneul Campioanelor. Pe lângă Badosa și Muguruza, la Guadalajara vor mai juca bielorusa Aryna Sabalenka, cehoaicele Karolina Pliskova și Barbora Krejcikova, grecoaica Maria Sakkari și poloneza Iga Swiatek. Pentru ultimul loc se luptă Ons Jabeur și Anett Kontaveit.

 

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii

A fost nebunie în Marele Premiu de Formula 1 din Statele Unite. Max Verstappen a câștigat dramatic cursa. Deși a plecat din pole-position, pilotul de la Red Bull a scăpat ca prin urechile acului de Lewis Hamilton, britanicul de la Mercedes fiind aproape să îl întreacă în ultimul tur.

Nu ar fi fost prima dată când britanicul îl depășsea pe Verstappen. S-a întâmplat chiar în primul viraj, atunci când pilotul de la Red Bull a abordat trasa mai largă. Au avut apoi loc două momente importante. Primul, în turul 11, atunci când Max Verstappen a intrat la boxe. Olandezul și-a pus pneuri hard și a reintrat pe pistă pe locul 5.

ADVERTISEMENT

În turul 14, Max Verstappen a trecut din nou pe primul loc, după ce și Lewis Hamilton a intrat la boxe. Al doilea moment important s-a petrecut în turul 38, atunci când Hamilton a schimbat cauciucurile și a revenit pe pistă pe locul 2.

În ultimul tur, Hamilton s-a apropiat la mai puțin de o secundă de Verstappen. Olandezul a reușit să reziste însă eroic, deși avea cauciucurile aproape distruse, și a câștigat cursa. A fost al optulea succes al sezonului pentru pilotul de la Red Bull, care conduce ierarhia, cu un avans de 12 puncte față de Lewis Hamilton.

ADVERTISEMENT

Podiumul a fost completat de celălalt pilot de la Red Bull, Sergio Perez. Pe 4 a terminat Charles Leclerc, de la Ferrari. Locul 5 i-a aparținut lui Daniel Ricciardo, de la McLaren, iar al șaselea a sosit Valtteri Bottas, de la Mercedes.

Următoarea cursă are loc peste două săptămâni, în Mexic.