Sport

Știrile zilei din sport, luni 26 iulie. Doliu în fotbalul românesc. A murit Dumitru Romila, fostul căpitan al Politehnicii Iași

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de luni 26 iulie.
26.07.2021 | 19:30
Stirile zilei din sport luni 26 iulie Doliu in fotbalul romanesc A murit Dumitru Romila fostul capitan al Politehnicii Iasi
ADVERTISEMENT
26-07-2021
15:43

A murit Dumitru Romila, fostul căpitan al Politehnicii Iași

Încă o veste tristă în lumea fotbalului românesc. Dumitru Romila, fost căpitan al Politehnicii Iași în perioada 1965-1973, s-a stins din viață luni, 26 iulie, la 79 de ani.

După încheierea activității de jucător, a devenit antrenor la Centrul de Copii și Juniori al Politehnicii, unde, în cele peste 3 decenii de activitate, a descoperit fotbaliști importanți, printre care Daniel Pancu, Adrian Cristea sau Benone Dohot. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesajul publicat pe site-ul oficial al clubului.

26-07-2021
14:40

Virgil van Dijk revine pe teren după 9 luni

Vești extraordinare pentru fanii lui Liverpool. Operat la ligamentele genunchiului drept în toamna anului trecut, după o accidentare suferită chiar în meciul cu eterna rivală Everton, Virgil van Dijk va putea reveni pe gazon după nouă luni de pauză.

Anunțul a fost făcut de Jurgen Klopp, care este gata să-l introducă în următorul amical al „cormoranilor”, cu Hertha Berlin. Alături de internaţionalul olandez, ar mai putea intra pe teren Joe Gomez, Joel Matip şi Trent Alexander-Arnold, recuperați la rândul lor după accidentări.

Arată foarte bine la antrenamente și putem să îl introducem pe teren, dar trebuie să mai port niște discuții finale. Arată pregătit, dar vom vedea. Dacă Virgil poate juca acum 20 de minute, probabil că și Joey (n.r. Joe Gomez) va putea juca meciul următor.

Trebuie să spun că toţi patru se prezintă foarte bine. Virgil şi Joe nu vor avea deocamdată sesiuni duble de pregătire în primele zile alături de echipă.

Nu ştiu exact când vom putea face pasul următor, însă se va întâmpla în următoarele patru săptămâni, cu siguranţă. Va fi un mare pas înainte”, a explicat tehnicianul german.

26-07-2021
12:17

Arbitrii din Israel, Bulgaria, Kosovo și Finlanda pentru echipele românești

Cele patru echipei românești implicate în cupele europene, CFR Cluj, FCSB, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Universitatea Craiova, vor fi arbitrate de brigăzi din Israel, Bulgaria, Kosovo și Finlanda.

Meciul CFR Cluj – Lincoln Red Imps, programat, miercuri, 28 iulie, de la ora 20:30, în manşa secundă din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, va fi condus de israelianul Yigal Frid. Acesta va fi ajutat de asistenții Nati Dotan şi Omer Barbiro, iar Eitan Shmuelevitz va fi rezervă.

Partida Șahtior Karagandy – FCSB, care va avea loc joi, 29 iulie, de la ora 16:00, la Erevan, în manșa secundă a turului doi preliminar al Conference League, îl va avea la centru pe bulgarul Dragomir Draganov. El va fi ajutat de asistenții Petar Nikolov Dzhuganski și Martin Dimitrov, iar rezervă a fost desemnat Stanislav Todorov.

Întâlnirea Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Spartak Trnava, programată joi, 29 iulie, de la ora 19:30, în manșa secundă a turul doi preliminar al Conference League, va fi condusă de o brigadă din Kosovo, avându-l la centru pe Besfort Kasumi. Acesta va fi ajutat de asistenții Edmond Zeqiri și Fatmir Sekiraqa, iar rezervă va fi Shpetim Murtezi.

Meciul Universitatea Craiova – FK Laci, care va avea loc joi, 29 iulie, de la ora 21:30, în manşa secundă din turul doi preliminar al Conference League, va fi condus de finlandezul Mattias Gestranius. Asistenți vor fi Mikko Alakare și Veli-Matti Leppanen, iar rezervă a fost desemnat Joni Hyytia.

Arbitrul Marcel Bîrsan a fost desemnat să conducă partida Liepajas – ȚSKA Sofia, programat joi, 29 iulie, de la ora 17:00, în manșa secundă a turul doi preliminar. El îi va avea ca asistenți pe Mircea Mihail Grigoriu și Mihai Marica, iar Radu Petrescu va fi rezervă.

26-07-2021
11:07

Fernando Torres a revenit la Atletico Madrid!

Fernando Torres a revenit la Atletico Madrid. Acesta va ocupa postul de antrenor principal al echipei U19 a clubului madrilen.

„Fernando Torres s-a întors acasă. Legenda Atletico s-a întors la clubul nostru pentru a prelua frâiele echipei sub 19 ani pentru sezonul 2021/22. Torres, care a lucrat anul trecut cu mai multe echipe de tineret pentru a cunoaşte funcţionarea clubului, va face un alt pas în educaţia sa de antrenor, în drumul său de a deveni antrenor al primei echipe. Bine ai venit acasă. Fernando”, se arată în comunicatul emis de Atletico Madrid.

 

Fernando Torres s-a retras din cariera de fotbalist, în vara lui 2019, de la Sagan Tosu.

26-07-2021
09:30

Fostul patron de la FCM Târgoviște a murit la 68 de ani

Fostul finanțator al echipei FCM Târgoviște, Ghiorghi Zotic, a murit la vârsta de 68 de ani, după ce a suferit un stop cardio-respirator în timp ce era internat la un spital din Capitală.

Omul de afaceri a avut grave probleme de sănătate în ultimii ani și a urmat diferite tratamente la clinici din Statele Unite ale Americii sau Turcia.

De numele lui Ghiorgi Zotic se leagă ultimele modernizări la stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, până la reabilitarea începută de primărie în urmă cu doi ani, după promovarea Chindiei în Liga 1.

26-07-2021
08:13

Donyell Malen, aproape de un transfer la Dortmund

Conducătorii clubului Borussia Dortmund fac tot posibilul să-l păstreze pe Erling Haaland, dar sunt conștienți că acesta va pleca cel târziu în vara viitoare și i-au pregătit deja un înlocuitor. 

Oficialii nemți au ajuns la un acord cu PSV Eindhoven pentru transferul internaționalului olandez Donyell Malen. Conform site-ului voetbalprimeur.nl, cele două părți au ajuns la un acord pentru mutarea jucătorului de 22 de ani pe Signal Iduna Park în schimbul sumei de 30.000.000 de euro.

Suma de transfer a lui Malen la Dortmund ar putea crește cu patru milioane de euro, datorită bonusurilor stipulate în contract. Atacantul olandez va încasa un salariu anual de șase milioane de euro, iar mutarea este așteptată să se oficializeze în cursul acestei zile

26-07-2021
05:50

Gabriela Ruse, urcare de 32 de locuri în clasamentul WTA

Jucătoarea de tenis Elena-Gabriela Ruse a urcat de pe locul 137 pe poziția 105, după ce a jucat finala turneului de la Palermo.

Ruse este la cea mai bună clasare din carieră și ar fi intrat în Top 100 WTA dacă reușea să câștige finala cu Danielle Rose Collins.

Simona Halep se menţine pe locul 10, cu 4.115 puncte. Sorana Cîrstea a coborât de pe locul 39 pe 40, cu 1.734 puncte, Patricia Ţig a coborât două poziţii, până pe 76, cu 1.045 de puncte, iar Irina-Camelia Begu a urcat de pe locul 81 pe 78, cu 1.017 de puncte.

Jucătoarea Ana Bogdan se menţine pe locul 101, cu 820 de puncte, Irina Bara a coborât de pe locul 116 pe 123, cu 692 puncte, Jaqueline Cristian a urcat de pe locul 159 pe 148, cu 545 de puncte, iar Mihaela Buzărnescu a coborât de pe locul 168 pe 169, cu 452 de puncte.

26-07-2021
05:46

Luka Jovic, aproape de o nouă plecare de la Real Madrid

Atacantul sârb Luka Jovic nu va avea loc la Real Madrid nici în mandatul lui Carlo Ancelotti, ”galacticii” pregătind un nou împrumut.

Conform site-ului calcionews24.com, internaționalul sârb de 23 de ani este dorit cu insistență în Serie A de Genoa și Sampdoria. Jovic are un salariu de 5 milioane de euro la Real, iar mutarea sa depinde foarte mult de cât vor susține madrilenii din venitul atacantului, deoarece este clar că cele două cluburi italiene nu-și permit să plătească astfel un jucător.

Real madrid l-a achiziționat pe Luka Jovic de la Eintracht Frankfurt în vara anului 2019 pentru 63 de milioane de euro, dar sârbul a fost o mare dezamăgire. În returul sezonului precedent el a jucat sub formă de împrumut la Frankfurt.

Vasile Mogoș are două oferte din Serie B

Jucătorul echipei Chievo Verona, Vasile Mogoș, este unul dintre cei mai apreciați fundași dreapta din Serie B și în aceste condiții există două oferte de transfer pentru el.

Chievo a intrat în faliment și a ajuns în liga a patra din Italia, iar internaționalul romîn de 28 de ani își caută echipă pentru sezonul viitor. Conform site-ului youtvrs.it, cele două formații care sunt interesate de aducerea jucătorului român sunt Ascoli și Lecce.

ADVERTISEMENT

Sursa citată scrie că Fabio Lupo, directorul sportiv al lui Ascoli, a discutat deja cu Mogoş şi cu anturajul său pentru a verifica disponibilitatea românului de a semna. Vasile Mogoş a mai jucat la Ascoli între 2017 şi 2018. Totuşi, se pare că Lecce i-a pus pe masă o ofertă mai bună, un contract pe trei ani.