Sport

Știrile zilei din sport, luni 30 august. Ante Vukusic, fostul atacant al celor de la FCSB, și-a găsit echipă

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de luni, 30 august.
Stirile zilei din sport luni 30 august Ante Vukusic fostul atacant al celor de la FCSB sia gasit echipa
ADVERTISEMENT
30-08-2021
17:31

Ante Vukusic, fostul atacant al celor de la FCSB, și-a găsit echipă

Fostul atacant al celor de la FCSB, Ante Vukusic, și-a găsit echipă în țara unde s-a consacrat, Croația. Atacantul care a mai trecut pe la Hajduk Split, Olimpija Ljubliana sau Pescara a ajuns la o înțelegere cu Slaven Belupo.

Conform presei din Croația, acesta ar urma să semneze contractul în urmatoarele zile, înainte ca perioada de mercato să ia sfârșit.

Slaven Belupo a terminat pe locul 7 în ultimul sezon din Croația, iar în actuala stagiune este penultima echipă din campionat, cu doar cinci puncte strânse în șapte runde.

30-08-2021
16:49

Farul Constanța, amical cu Galatasaray

Farul Constanţa va disputa – în pauza competițională prilejuită de meciurile din preliminariile CM 2022 – o partidă amicală împotriva turcilor de la Galatasaray. Potrivit comunicatului emis de club, aceasta va avea loc, duminică, 5 septembrie, la ora 11.00, chiar pe arena din Istanbul.

Ne bucurăm că putem evolua împotriva unui nume important din fotbalul european. Chiar dacă 14 dintre componenţii echipei au fost convocaţi la loturile naţionale de juniori, tineret şi seniori şi nu îi vom avea disponibili la acest amical, va fi un test foarte bun pentru toţi ceilalţi care vor face această deplasare“, a declarat preşedintele „marinarilor”, Gheorghe Popescu, fost component al grupării „Cim Bom” în perioada 1997-2001.

30-08-2021
15:27

Suarez și Cavani, marii absenți ai Uruguayului în preliminariile CM 2022

Echipa națională de fotbal a Uruguayului se vede nevoită să abordeze următoarele din preliminariile Cupei Mondiale 2022 fără cei mai importanți jucători. Dacă Luis Suarez a suferit o accidentare la genunchiul stâng, Edinson Cavani nu poate face deplasarea din cauza restricțiilor impuse de statul britanic.

Mai precis, la întoarcerea din țara natală, atacantul lui Manchester City ar trebui să rămână în carantină timp de 10 zile, situație pe care oficialii clubului nu o agreează. Trei partide vor disputa sud-americanii în această toamnă, cu Peru, Bolivia şi Ecuador.

30-08-2021
14:46

Jake Paul l-a învins pe Tyron Woodley în cea mai ciudată luptă a verii

Jake Paul își continuă parcursul exclenet în box. Acesta a trecut cu bine peste cel mai greu test al său și rămâne în continuare neînvins.

Acesta a avut nevoie de o decizie împărțită pentru a trece de Tyron Woodley, într-un meci care a creat controverse în mediul online.

Doi arbitri judecători au punctat cu scorul de 77-75 respectiv 78-74 în favoarea lui Jake Paul, în schimb ce al treila a punctat 77-75 pentru Tyron Woodley.

Jake Paul are acum un record de 4-0 cu 3 victorii venite prin KO în prima rundă.

30-08-2021
13:38

Doliu în lumea sportului! A murit Jacques Rogge

Veste tragică în lumea sportului mondial. Jacques Rogge, fostul președinte al Comitetului Internațional Olimpic a decedat la vârsta 79 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de Comitetul Internațional Olimpic.

El a fost președinte între 2001 și 2013, apoi i-a lăsat locul lui Thomas Bach.

“A fost un președinte desăvârșit, care a ajutat la modernizarea și transformarea Comitetului Internațional Olimpic. El va fi amintit în special pentru că a promovat sportul pentru tineri și a inaugurat Jocurile Olimpice pentru Tineret. De asemenea, a fost un susținător fervent al sportului curat și a luptat neobosit împotriva efectelor nocive ale dopajului”, a reacționat Thomas Bach

30-08-2021
12:56

Internaționalul portughez Ruben Semedo, în centrul unui scandal uriaș în Grecia

Fostul jucător al lui Villarreal și Sporting Lisabona riscă ani grei de închisoare după ce o fată de 17 ani a depus o plângere penală împotriva sa. Fata îl acuză că a forțat-o să consume alcool, iar apoi a invitat-o la el acasă, unde a violat-o. 

Fundașul de 27 de ani lui Olympiacos urmează să fie judecat, iar internaționalul portughez cu trei selecții e în mare pericol ținând cont că a mai avut probleme cu legea.

În 2018, pe când juca în Spania la Villarreal, a făcut cinci luni de închisoare după ce a fost acuzat de tentativă de omor, lovituri, rănire, ameninţări, sechestrare, port ilegal de armă şi jaf la adresa unui bărbat pe care l-a legat în casa sa. Apoi a mers împreună cu alte două persoane să îi jefuiască locuința.

Fotbalistul a recurs la acest gest pentru a face un favor unui apropiat căruia îi era dator. În final a primit cinci ani de închisoare cu suspendare și a ieșit după ce plătit cauțiunea de 30.000 de euro.

 

30-08-2021
11:20

Mircea Lucescu, speriat de grupa din Champions League: „E o tragere la sorți complicată!”

Dinamo Kiev a nimerit în grupa morții din Liga Campionilor, cu Barcelona, Bayer Munchen și Benfica Lisabona, iar ucrainienii au și probleme de lot: „E o tragere la sorți complicată. Bayern, Barcelona și Benfica, nu e simplu. Ne propunem să jucăm, dar problema mea este alta, că patru jucători titulari sunt accidentați. Nu e deloc simplu. Avem niște probleme, dar eu sper să facem meciuri bune”, a spus Lucescu la Digi Sport.

„Il Luce” își aduce aminte cu plăcere de meciul bun făcut de elevii săi în sezonul trecut cu Barcelone și speră că vor reuși din nouă să se ridice la același nivel: „M-aș bucura foarte tare dacă am reuși un joc cum l-am făcut pe cel de la Barcelona, de anul trecut. Sper să facem față, fotbalul e fotbal, rezultatele pot apărea, important e să crezi”.

Antrenorul lui Dinamo Kiev a fost impresionat de performanța incredibilă reușită de Sheriff Tiraspol: „S-au strâns cele mai bune echipe ale continentului, acum a scăpat doar Sheriff, condusă de un ucrainean, un foarte bun antrenor. E o performanță uluitoare. E adevărat, nu joacă niciun moldovean, dar au construit ceva pentru Champions League”.

Barcelona a rămas fără Messi, dar are un stil de joc care întotdeauna îți dă siguranță. Dacă n-ai un stil de joc, e foarte greu să obții performanțe. Messi e foarte important, îl vom vedea în cealaltă grupă, cu Manchester City. E greu să judeci transferul lui Messi, dar nu mă așteptam să plece după atâția ani. S-a dus la o echipă care are un potențial deosebit să câștige în acest sezon Champions League. Nu trebuie să ne facem iluzii, vor câștiga cei cu bani mulți. – Mircea Lucescu

30-08-2021
07:58

Încă o plecare importantă de la CFR Cluj

Bogdan Costicea, șeful departamentului de scouting al Academiei CFR 1907 Cluj, care abia venise în luna iulie de la marea rivală FCSB, și-a dat și el demisia. Costicea a fost omul-cheie al FCSB-ului în ultimii ani și a contribuit decisiv în aducerea foarte multor jucători tineri de mare perspectivă la academia de la Berceni.

Gigi Becali a vorbit despre cauzele plecării lui Costicea pentru gsp.ro: „A plecat el. Nu se mai înțelegea cu ceilalți de la academie, iar eu, pentru că țineam la el, l-am dat la echipa mare. I-am zis «Stai cu MM la echipa mare». Și acolo s-a simțit marginalizat. A zis că pleacă. Nu se simțea bine la echipa mare. Care e problema? La mine, oamenii nu sunt sclavi. Pleacă unde le e mai bine.

Dacă îi e mai bine la CFR, să se ducă. Mă bucur pentru el. A zis că vrea să plece la CFR și i-am zis «Du-te, tată, la CFR. Să îți dea Domnul bani mulți și bucurie». Nu mă supăr. El a crescut sub ochii mei. I-am zis să plece dacă îi e mai bine acolo. S-a certat cu ăia acolo… Trebuia să decid dacă dau toată academia afară. I-am zis «Băi tată, dacă tu crezi că poți conduce singur, poți fi cât 7 antrenori și să lucrezi singur cât 20, atunci îi dau pe toți afară și te țin pe tine». Nu-l mai voia nimeni!

Aveam de ales. Țineam la el și i-am zis «Bă, nu vreau să aleg, Uite, pentru că țin la tine, stai cu MM la echipa mare». A stat vreo două săptămâni și a zis că vrea să plece. S-a dus, băiatul. Mi-a zis că îl caută CFR de multă vreme și i-am zis să se ducă unde îi e mai bine. Nu m-am supărat și i-am spus că oricând vrea poate veni înapoi. Acolo va sta o lună, nu se va adapta. Eu îl cunosc! Eu nu sunt stăpân de sclavi. Dacă stai la mine, faci ce zic eu. Dacă eu îți dau salariul, faci ce vreau eu. Dar dacă nu îți convine, nu ești obligat să stai. Pleci, chiar îți dau și binecuvântarea”, a explicat patronul FCSB.

Gazonul de pe stadionul Ghencea se prezintă în condiții execrabile deși abia a fost montat

Gazonul hibrid de pe stadionul Ghencea adus din Olanda și care a fost extrem de lăudat de oficialii clubului CSA Steaua suferă la mai puțin de trei luni de la inaugurarea noii arene.

Gazonul din Ghencea a rămas... fără iarbă după doar câteva meciuri disputate
Gazonul din Ghencea a rămas… fără iarbă după doar câteva meciuri disputate.

Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât covorul de iarbă „de ultimă tehnologie” a costat nu mai puțin de 600.000 de euro și ar fi trebui să reziste la un ritm cu trei jocuri pe săptămână.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris în exclusivitate despre gazonul montat pe stadioanele Ghencea, Arcul de Triumf și Giulești de o firmă din Grecia, care s-a ocupat și de suprafața de joc pe Ion Oblemenco.