Sport

Știrile zilei din sport, luni, 31 ianuarie. George Pușcaș a ajuns în Italia. Va lupta pentru promovare în Serie A

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 31 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport luni 31 ianuarie George Puscas a ajuns in Italia Va lupta pentru promovare in Serie A
ADVERTISEMENT
31-01-2022
21:01

George Pușcaș va juca la Pisa până la sfârșitul sezonului

Atacantul echipei naționale George Pușcaș a ajuns în Italia și va evolua în Serie B, la Pisa, cel puțin până la sfârșitul actualului sezon, anunță impresarul fotbalistului Cătălin Sărmășan.

 

”George Puşcaş revine în Italia, cel puţin până la finele acestui sezon. Noua lui echipă se numeşte Pisa Sporting Club, sub culorile căreia va lupta pentru o nouă promovare în Serie A. Mult succes, George!”, a scris Sărmăşan pe contul personal de Facebook.

Pușcaș va evolua din nou în campionatul Italiei după mai bine de doi ani. În 2019 el era achiziționat de Reding pentru 10 milioane de euro. A dezamăgit în Anglia, dar se va lupta pentru promovarea în Serie A alături de Pisa, ocupanta locului 2 în eșalonul secund.

31-01-2022
16:28

Ionuț Badea va conduce UTA până la finalul campionatului

Oficialii clubului UTA Arad au ajuns la un acord cu antrenorul Ionuț Badea pentru a prelua echipa, după demisia lui Laszlo Balint.

Conform anunțului clubului arădean, contractul lui Badea este valabil până la finalul actualului sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă unul.  

”Opțiunea noastră pentru domnul Ionuț Badea a fost determinată de calitățile dovedite în cariera sa de antrenor, de faptul că este adeptul unui sistem tactic care se pliază pe calitățile și automatismele dobândite de componenții echipei noastre și de faptul că, fiind un poliglot care vorbește cinci limbi străine, poate gestiona fără probleme relația cu un vestiar multicultural cum este cel al echipei noastre”, au anunțat ”textiliștii” pe site-ul oficial.

31-01-2022
12:47

Laszlo Balint a solicitat rezilierea contractului

Veste surprinzătoare în Casa Pariurilor Liga 1! UTA a anunțat că se desparte de cel mai longeviv antrenor din campionat, după remiza de pe Național Arena cu Rapid, scor 1-1.

Clubul a făcut anunțul pe site și pe pagina oficială de Facebook. Decizia a fost explicată printr-un amplu comunicat: „Clubul UTA anunță încetarea raporturilor contractuale cu antrenorul Laszlo Balint. Despărțirea s-a oficializat de comun acord și la solicitarea antrenorului.

Este un moment pe care nu ni-l doream să se întâmple acum și mai ales în acest mod. Țelul nostru comun ar fi trebuit să facă această călătorie împreună mult mai lungă. Din păcate fotbalul este un fenomen imprevizibil și de multe ori nedrept, aducându-ne în situația ca uneori să alegem tratamente dureroase pentru a preîntâmpina o acutizare a bolii.

Pentru UTA, Laszlo Balint va rămâne antrenorul alături de care am reușit promovarea și apoi consolidarea în prima ligă. Nu vom uita niciodată faptul că la venirea sa la Arad, echipa nu avea nicio perspectivă de promovare iar atmosfera din jurul ei devenise una de resemnare și chiar dezinteres.

Priceperea sa tactică, ambiția și mentalitatea sa de învingător ne-au transformat în doar câteva săptămâni într-o forță a campionatului, ne-au readus în prim planul fotbalului românesc dar mai ales a reaprins scânteia spiritului utist.

Despărțirea noastră este un sacrificiu făcut de ambele părți tocmai pentru a nu periclita rezultatul muncii sale. Însă continuăm să avem încredere în calitatea profesională și umană a lui Laszlo Balint așa cum nu ne îndoim că și UTA va rămâne un reper important în cariera sa de antrenor, inclusiv din punct de vedere sentimental. Îi dorim mult succes pe mai departe și îi mulțumim pentru toată munca sa la UTA!”.

31-01-2022
11:29

Salernitana a confirmat aducerea lui Radu Drăgușin, George Pușcaș semnează cu Pisa!

Fundașul român Radu Drăgușin va juca, până în vară, la Salernitana, ultima clasată în Serie A. Acest lucru va fi posibil după ce Salernitana a ajuns la o înțelegere cu clubul care-l are sub contract pe român, Juventus.

În prima parte a campionatului Radu Drăgușin a jucat la Sampdoria. A bifat 13 meciuri în campionat și unul în Cupa Italiei, marcând și un gol. Între timp, Sampdoria și-a schimbat antrenorul. Roberto D’Aversa a fost înlocuit cu Marco Giampaolo, iar acesta a dat de înțeles că nu va apela la serviciile românlui.

Drept urmare, Radu Drăgușin a vrut să se întoarcă la Juventus, dar echipa din Torino l-a cedat, sub formă de împrumut la Salernitana, care azi a anunțat, pe site-ul oficial, că tranzacția s-a făcut.

Pe de altă parte, negocierile dintre clubul italian Pisa și cel englez Reading sunt pe ultima sută de metri. Cele două grupări s-au așezat, din nou, la masa tratativelor, pentru ca atacantul român George Pușcaș să ajungă la echipa clasată pe locul 2 în Serie B.

Prima rundă de discuții a fost întreruptă în momentul în care Reading a condiționat împrumutul de transferul definitiv, în vară. Până la urmă, Pisa a acceptat această condiție, astfel că atacantul român are drum liber spre peninsulă.

Pușcaș nu va fi la prima experiență în Serie B. El a mai jucat, de-a lungul timpului, la Bari, Benevento, Novara și Palermo, adunând, în total, 85 de meciuri și 26 de goluri. În prezent, Pisa are 39 de puncte, cu unul mai puțin decât liderul Lecce și cu unul mai mult decât formația de pe locul 3, Brescia. Primele două promovează direct, dar până la finalul sezonului mai sunt 18 etape.

31-01-2022
07:29

Nick Kyrgios, cuvinte obscene la adresa presei

Jucătorul australian de tenis Nick Kyrgios, câștigător al probei de dublu masculin, alături de compatriotul lui Thanasi Kokkinakis, a avut o ieșire dură la adresa jurnaliștilor. El a folosit o expresie obscenă la începutul mesajului postat pe secțiunea story a contului lui de instagram.

După finala câștigată cu 7-5, 6-4 în fața compatrioților lor Max Purcell și Matthew Ebden, meci care a avut loc după finala de simplu, adjudecată de australianca Ashleigh Barty cu 6-3, 7-6 (2) în fața americancei Danielle Rose Collins, Kyrgios a spus că „publicul a creat probabil cea mai bună atmosferă pe care am văzut-o acest turneu”.

Iar acest lucru a fost interpretat de presă și de Max Purcell ca un dispreț la adresa lui Barty. Motiv pentru care Kyrgios a simțit nevoia să aibă ultimul cuvânt. „La naiba, presă! Sincer, nu am spus nimic lipsit de respect la adresa lui Ash Barty.

Am spus că mulțimea din acest an a fost uimitoare și simt că eu și Kokkinakis am făcut parte din asta.

Chiar tatăl lui Ashleigh a venit și mi-a spus asta. Tot ce am spus a fost că atunci când oamenii mă văd în întreaga lume, arenele sunt pline.

În ceea ce te privește Max Purcell, comentariile tale după meci demonstrează clar că nu te pricepi la divertisment și sport. Dacă nu ai observat că există un motiv pentru care oamenii chiar vin la meciurile mele este pentru că nivelul și jocul meu nu merită să fie văzute.

Data viitoare când pierzi o finală de Mare Șlem, ar trebui să lași capul în jos și să încerci să-ți dai seama cum trebuie să joci mai bine punctele mari.

Nu este nevoie să dai declarații în presă despre alți jucători australieni, pentru că oamenii ar prefera să se uite la picturi decât la stilul tău de a juca”, a comentat Kyrgios pe secțiunea story a contului lui de instagram.

Surprize mari în optimile de finală ale Cupei Franței

Două echipe din Liga a 4-a franceză s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Franței, după ce au eliminat echipe mult mai valoroase cât ele. Cea mai mare lovitură a dat-o Bergerac Perigord FC, care a învins pe teren propriu Saint Etienne, aflată pe ultimul loc în Ligue 1, cu 1-0, golul fiind marcat de Escarpit, în minutul 76.

Într-un alt meci, FC Versaille 78 a dispus, în deplasare, de Toulouse (din Ligue 2) tot cu 1-0, grație reușitei lui Djoco, din minutul 78. Gazdele au jucat în inferioritate din minutul 22, după eliminarea lui Mvoue, iar în ultimele secunde ale partidei a fost trimis la cabine și Vieira, de la oaspeți.

ADVERTISEMENT

Celelalte rezultate înregistrate în optimile de finală: FC Nantes – Brest 2-0 (Blas 25, 53), Marseille – Montpellier 1-1, 5-4 după loviturile de departajare (Milik 74 / Makouana 80), Nancy (Ligue 2) – Amiens (Ligue 2) 0-2 (Lusamba 15, Arokodare 38), Reims – Bastia (Ligue 2) 1-1, 3-5 după loviturile de departajare (Ekitike 37 / Lamonge 71) și Lens – Monaco 2-4 (Said 45, Kalimuendo 53 / Ben Yedder 18, 88, Lucas 27, Diop 29). Meciul PSG – Nice are loc luni, 31 ianuarie, de la ora 22:15 a României.