LIVE Actualizat 31-05-2021
20:16

Știrile zilei din sport, luni 31 mai. Sorin Căliniuc obține o nouă victorie și rămâne neînvins în kickboxing

Fanatik vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 31 mai.
31.05.2021 | 08:46
Stirile zilei din sport luni 31 mai Sorin Caliniuc obtine o noua victorie si ramane neinvins in kickboxing
Știrile zilei din sport, luni 31 mai. Sorin Căliniuc obține o nouă victorie și rămâne neînvins în kickboxing. FOTO: Facebook Sorin Căliniuc
ADVERTISEMENT
31-05-2021
20:16

Sorin Căliniuc, o nouă victorie în Colosseum Tournament

Sorin Căliniuc a bifat un nou succes în Colosseum Tournament. La gala desfășurată în Cluj-Napoca, bucureșteanul în vârstă de 24 de ani și-a apărat cu succes centura la categoria 70 de kilograme în fața sportivului din Republica Moldova, Vitalie Matei.

Sorin nu a reușit să își facă adversarul K.O., dar s-a impus la puncte, după cinci reprize destul de echilibrate. Ca urmare a acestui rezultat, „Babyface” Căliniuc își continuă recordul de invincibilitate în kickboxing, șapte victorii consecutive, și deține atât centura Colosseum la categoria 70 de kilograme, cât și pe cea la 75 de kilograme.

31-05-2021
18:56

Olanda și Spania s-au calificat în semifinale la Euro U21

Echipele naționale de tineret ale Olandei și Spaniei s-au calificat în semifinalele Campionatului European U 21, după ce au trecut, în sferturi, de reprezentativele Franței și Croației.

Olanda, care a terminat pe primul loc în grupa din care a făcut parte și România, a învins Franța, scor 2-1. Golurile batavilor au fost marcate de Boadu (51, 90+3), în timp ce pentru francezi a înscris Upamecano (23).

Spania, campioana en-titre, s-a impus în fața Croației, scor 2-1 după prelungiri. Pentru iberici a înscris Puado (66, 105), în timp ce pentru croația a puctat Ivanusec (90+4).

În semifinale, Olanda va întâlni învingătoarea meciului Danemarca – Germania, în timp ce Spania se va duela cu câștigătoarea partidei Portugalia – Italia.

31-05-2021
15:38

Gaz Metan se reunește pe 10 iunie

Reunirea lotului echipei Gaz Metan Mediaş în vederea începerii pregătirii noului sezon competiţional va avea loc la 10 iunie.

În perioada 10-26 iunie, lotul se pregăti la Mediaș, iar în perioada 26 iunie – 9 iulie, fotbaliștii vor merge într-un cantonament în Austria. În cele două săptămâni de cantonament, Gaz Metan va disputa mai multe jocuri de verificare. Programul exact al acestora este în curs de definitivare.

31-05-2021
14:44

Brazilia a primit organizarea Copei America

Turneul final al Copei America din acest an va avea loc în Brazilia, după ce Columbia a pierdut dreptul de a fi co-organizatoare din cauza situaţiei tensionate din ţară, iar Argentina s-a retras din cauza pandemiei de coronavirus.

”Competiția se va desfășura în Brazilia. Datele de începere și încheiere a competiției vor fi aceleași. Locurile și programul vor fi anunțate de CONMEBOL în următoarele câteva ore”, se arată într-o postare pe contul de Twitter al forului sud-american.

Meciul de deschidere dintre Argentina și Chile va avea loc la 13 iunie, iar finala este programată la 10 iulie. Competiția se va desfășura cu două grupe de cinci echipe din care primele patru se vor califica în sferturile de finală.

31-05-2021
13:47

Cristi Bărbuț, doi ani la Sepsi OSK

Gruparea Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunţat oficial că l-a transferat pe mijlocaşul Cristi Bărbuţ, care a evoluat ultima dată la Universitatea Craiova.

”Sepsi OSK a ajuns la un acord și cu mijlocașul Cristi Bărbuț, în vârstă de 26 de ani. Jucătorul, care ultima oară a jucat pentru Universitatea Craiova, a semnat un contract valabil pe doi ani, cu opţiune de prelungire pe încă unul”, a anunțat gruparea covăsneană.

31-05-2021
12:47

Decizie drastică pentru un suporter din NBA

Un fan al echipei Boston Celtics a fost reţinut de poliţie, care l-a acuzat că a aruncat o sticlă de apă către jucătorii formaţiei Brooklyn Nets, după victoria acestora din urmă în play-off-ul din NBA.

Sticla de plastic a aterizat între jucătorii Kyrie Irving şi Tyler Johnson, în timp ce aceştia se îndreptau spre vestiare. După meci, Irving a explicat că el crede că sticla îi era destinată lui.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce jucătorul a părut că-şi şterge pantofii sport pe logo-ul lui Celtics, inscripţionat pe podeaua sălii, în timp ce îşi felicita coechipierii pentru succesul obţinut, cu scorul de 141-126. Brooklyn Nets conduce cu scorul de 3-1 la general.

”Vedeţi o mulţime de obiceiuri vechi reapărând. Aşa s-a întâmplat în istoria divertismentului, a artiştilor şi a sportului de mult timp, cu un rasism subînţeles şi tratând oamenii ca şi cum ar fi într-o grădină zoologică umană.

Se aruncă lucruri asupra oamenilor, se spun lucruri. Există un anumit punct în care devine prea mult. (…) Nu suntem la teatru. Nu aruncăm roşii sau ce avem la îndemână asupra oamenilor care fac spectacol”, a spus Irving despre aruncarea sticlei.

Spectatorul a fost escortat de poliţie afară din sală înainte de a fi reţinut, a declarat un purtător de cuvânt al TD Garden. ”Avem toleranţă zero pentru încălcările codului de conduită al fanilor noştri, iar această persoană se confruntă cu o interdicţie pe viaţă în Sala TD Garden”, a spus purtătorul de cuvânt.

Acesta este al patrulea incident provocat de public în NBA de la revenirea spectatorilor în tribune, după interdicţia cauzată de pandemia de coronavirus.

31-05-2021
08:05

Copa America 2021 nu se va mai disputa în Argentina

Copa America 2021 ar fi trebuit să fie găzduită de Argentina, însă CONMEBOL a decis ca turneul final să nu se mai dispute în această ţară, grav afectată de pandemia de coronavirus. Anunţul a fost făcut cu două săptămâni înainte de startul competiţiei.

“CONMEBOL informează că, ţinând cont de circumstanţele actuale, a decis să suspende organizarea Copei America în Argentina”, a fost anunţul forului continental.

Turneul trebuia să se dispute în 2020, dar a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Conform presei din America de Sud, Chile ar putea să primească găzduirea turneului final.

31-05-2021
05:45

România a condus Spania, dar a pierdut dramatic decisivul din Golden League, la volei feminin

Echipa națională feminină de volei a României a pierdut cu scorul de 2-3 la seturi, meciul decisiv cu Spania, din Golden League, și a încheiat turneul de la Cluj-Napoca pe locul 2.

Româncele au condus cu 1-0 și cu 2-1 la seturi, dar au pierdut dramatic întâlnirea în cinci seturi. În precedentele meciuri fetele antrenorului Luciano Pedulla au impresionat obținând victorii clare cu Franța și Azerbaidjan, cu același scor 3-0.

România se mai poate califica la Final Four-ul de la Ruse dacă gazda Bulgaria câștiga Grupa B. În caz contrar, Bulgaria va ocupa al patrulea loc din Final Four din postura de țară gazdă. La Final Four se califică cele trei câștigătoare ale grupelor și țara gazdă / cel mai bun loc 2.

Turneul Golden League de la Cluj-Napoca a reprezentat o repetiție utilă în perspectiva participării la Campionatul European din august, unde România se va duela cu Turcia, Olanda, Ucraina, Finlanda și Suedia, tot la Cluj-Napoca.

31-05-2021
05:41

Anadolu Efes a câștigat în premieră Euroliga de baschet masculin

Anadolu Efes Istanbul a trecut de Barcelona, scor 86-81 și a câștigat pentru prima oară în istorie Euroliga de baschet masculin, cea mai importantă competiție europeană intercluburi în sportul de sub panou.

Meciul s-a disputat, duminică seara, la Koln, iar Vasilije Micic, de la Afes Anadolu, a fost MVP-ul finalei cu 25 de puncte, lângă care a adăugat 5 pase decisive și 3 recuperări.

Anadolu Efes Istanbul este doar a doua echipă din Turcia care câștigă cel mai râvnit trofeu din baschetul european intercluburi, după Fenerbahce.  

31-05-2021
05:34

FR de polo are o nouă conducere. Fostul președinte face scandal

Alexandru Matei este noul președinte al Federației Române de polo. Fostul sportiv a câștigat alegerile de la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta a fost ales cu unanimitate de voturi, în cadrul alegerilor organizate la Izvorani. Fostul șef al FR de polo, Călin Găvruș a demisionat din funcție, acesta fiind în conflict cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului.  

”Mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte pentru că, în opinia mea, Ministerul Tineretului şi Sportului a viciat procesul electoral şi procesul de desfăşurare a Adunării Generale şi de alegeri. Recomandarea MTS a fost că toate cele 45 de cluburi trebuie să voteze pentru că altfel invalidează alegerile.

În statut, însă, scrie clar cine are drepturi depline, inclusiv drept de vot, adică cei care au activitate sportivă, cei care îşi plătesc cotizaţiile la zi, nu firmele de apartament care vin doar să ridice mâna. Există cluburi care nu au avut o minge de polo în toată existenţa lor şi care votează la fel cum votează Steaua, Dinamo sau Oradea”, a declarat Călin Găvruş. Fostul președinte consideră că doar 26 de cluburi au drept de vot.

Noua organigramă a FR de polo este următoarea:

Președinte: Alexandru Matei
Vicepreședinti: Cosmin Radu si Gabriel Stroe
Secretar General: Florin Ardelean
Antrenor Federal: Edward Andrei
Membri in Biroul Federal: Ramiro Georgescu, Bogdan Matei, Mihai Stanescu si Sorin Seulean.

Hristo Zlatinski a marcat la ultimul meci din carieră

Fostul fotbalist al Universității Craiova și FCSB, Hristo Zlatinski, a înscris unicul gol al barajului de menținere/promovare în prima ligă a Bulgariei. Cu reușita lui Zlatinski, din minutul 76, echipa fostului ”oltean”, Botev Vratsa, a evitat retrogradarea.

A fost ultimul meci al carierei fotbalistului de 36 de ani care are în palmares și o Cupă a României cucerită cu Universitatea Craiova, în 2018.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei fostul internațional de la Sud de Dunăre, Hristo Zlatinski, a evoluat la Pirin Blagoevgrad, Lokomotiv Plovdiv, Lokomotiv Sofia, Ludogorets Razgrad, Universitatea Craiova, FCSB și Botev Vratsa.