Sport

Știrile zilei din sport, luni 4 aprilie. Rareș Canea, fotbalist de 19 ani, a semnat cu Bayern Munchen

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 4 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
04.04.2022 | 10:31
Stirile zilei din sport luni 4 aprilie Rares Canea fotbalist de 19 ani a semnat cu Bayern Munchen
ADVERTISEMENT
04-04-2022
19:30

La 19 ani Rareș Canea a dat lovitura. Bayern Munchen i-a oferit un contract

Rareș Canea, fotbalist român, născut la Constanța, care evoluează în Germania, la Bayern Munchen, este căpitanul echipei U19 ani a clubului de pe Allianz Arena.

Deși accidentat de mai multă vreme, apărătorul central a avut parte de surpriza vieții atunci când șefii echipei de seniori i-au pus pe masă un nou contract.

Canea a fost remarcat pe vremea când juca la rivala bavarezilor, Munchen 1860. Transferat la academia lui Bayern, fotbalistul a fost convocat și la echipa națională U16 a Germaniei.

În 2021 a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat și de atunci nu a mai evoluat nici un minut, însă, oficialii lui Bayern au mare încredere în fotbalist.  

04-04-2022
18:08

România a cucerit medalia de argint la CM de scrimă, cadeți și juniori

Echipa României, în formula Mihnea Enache, Casian Cîdu, Radu Niţu şi Marco Şovar, a cucerit medalia de argint în cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Dubai.

În ultimul act ”tricolorii” au fost învinși dramatic de Italia, scor 41-45, după ce înaintea ultimelor asalturi conduceau cu 35-31.

Până să lupte pentru medaliile de aur, cei patru sportivi au eliminat reprezentativele Canadei, scor 45-31, Poloniei cu 45-42, Singapore (45-30) și Egiptul în semifinale cu 45-39.

04-04-2022
16:50

Un cunoscut sportiv din Ucraina a fost torturat și ucis de militarii ruși

Serghei Pronevici, deţinătorul recordului naţional la maraton, după ce a alergat 42 de kilometri în 4 ore şi 36 de minute, se numără printre sportivii ucraineni care au căzut victime războiului declanșat de Vladimir Putin.

Dat dispărut pe 12 martie, acesta a fost găsit mort în urmă cu câteva zile, în localitatea Boromli, din estul țării vecine. Se pare că soldații ruși l-au supus unor chinuri inimaginabile înainte să-l ucidă.

La fel ca toată lumea, am fost şocată de vestea cumplită despre un tânăr din regiunea Sumî, care a fost torturat şi ucis de armata rusă. Cadavrul său a fost găsit după eliberarea localităţii Boromli, la o săptămână după dispariţia acestuia”, a anunțat şefa Registrului Naţional al Recordurilor din Ucraina, Lana Vetrova.

04-04-2022
15:31

S-au tras la sorți semifinalele Cupei României la U17 și U19

În cursul zilei de luni, 4 aprilie, s-au stabilit, prin tragere la sorți, la sediul Federaţiei Române de Fotbal, semifinalele Cupei României pentru categoriile de vârstă U17 și U19. Astfel, Farul Constanța U17 va da piept cu AFC Botoșani U17, în timp ce Sepsi OSK U17 o va înfrunta CFR Cluj U17, după cum urmează:

  • Farul Constanța – AFC Botoșani – 13 aprilie, ora 14:00
  • Sepsi OSK – CFR Cluj – 13 aprilie, ora 16:00
  • AFC Botoșani – Farul Constanța – 4 mai, ora 14:00
  • CFR Cluj – Sepsi OSK – 4 mai, ora 14:00

La categoria de vârstă U19, FCSB o va înfrunta pe AFK Csikszereda, iar Sepsi OSK se va duela pentru un loc în ultimul act al competiției cu Universitatea Cluj, după următorul program:

  • FCSB – AFK Csikszereda – 13 aprilie, ora 14:00
  • Sepsi OSK – FC Universitatea Cluj – 13 aprilie, ora 14:00
  • AFK Csikszereda – FCSB – 4 mai, ora 14:00
  • FC Universitatea Cluj – Sepsi OSK – 4 mai, ora 14:00

În cazul unei egalități perfecte, meciurile de copii şi juniori se vor decide în urma executării loviturilor de departajare.

04-04-2022
14:03

”Cel mai înfricoșător om din lume” și ”Hulk al Iranului” nu mai intră în cușcă

Cel mai așteptat meci al anului în circuitul mondial MMA, dintre Martyn Ford, supranumit și ”Cel mai înfricoșător om din lume”, și Sajad Gharibi, poreclit ”Hulk al Iranului” nu va mai avea loc.

Înfruntarea trebuia să aibă loc la sfârșitul acestei luni, dar sportivul din Marea Britanie a anunțat că mult așteptatul duel a fost amânat, lăsând să se înțeleagă că iranianul ar folosi substanțe interzise.

”Aceasta e o poziție pe care nu am vrut să o realizez, dar, din păcate, lupta mea de pe 30 aprilie va fi amânată. Evenimentul merge mai departe și sunt câțiva oameni minunați care au meciuri.

Din păcate, eu nu voi avea, din motive care îmi scapă de sub control. Nu e nevoie să fii geniu ca să-ți dai seama de ce. Nu vreau să tot insist și să vorbesc despre asta, s-au irosit prea mult timp și energie.

Eu continui să mă antrenez tare și o să existe un debut. Dar nu știu sută la sută cu cine și când, însă sigur o să se întâmple”, a transmis Ford.

04-04-2022
13:13

Iago Aspas riscă o suspendare uriașă după ce a criticat arbitrajul din meciul cu Real Madrid

Iago Aspas ar putea fi suspendat între 4 și 12 etape pentru criticile aduse arbitrului Pablo Gonzalez Fuertes la finalul partidei pierdute de Celta Vigo, scor 1-2, cu Real Madrid. Totul a pornit de la cele trei etape dictate în favoarea „galacticilor”.

Potrivit Mundo Deportivo, Comitetul Tehnic al Arbitrilor din Spania și Departamentul de Integritate al Federației (RFEF) a sesizat Comisia de Competiții pentru încălcarea articolului din Codul Disciplinar care face referire la declarațiile prin orice mijloace despre arbitri sau oficiali ai RFRF și La Liga.

În cazul fotbaliştilor, aceste abateri sunt aspru sancționate, cu 4 până la 12 etape de suspendare şi amendă cuprinsă între 601 şi 3.000 de euro. Cu toate acestea, șansele ca  Iago Aspas să scape nepedepsit sunt destul de mari, având în vedere că Tribunalul Administrativ al Sportului (TAD), a mai clasat în trecut astfel de cazuri, considerându-le în limita libertăţii de exprimare dacă nu depăşesc un anumit limbaj.

04-04-2022
12:21

Clauza care îl ține pe Max Verstappen legat de Red Bull

În martie, campionul mondial din F1, Max Verstappen (24 de ani), a semnat un contract în valoare de 40 de milioane de lire sterline cu echipa Red Bull Racing, care va expira în 2028.

Astfel, olandezul nu va pleca prea curând de la constructorul cu care a luat titlul mondial. Helmut Marko, boss-ul de la Red Bull, a dezvăluit că Max are o clauză care îi poate permite să părăsească echipa, în cazul în care echipa nu performează în următorii ani.

Cu toate acestea, dacă lucrurile merg conform planului pilotul olandez va rămâne al austrieci până când va împlini 30 de ani.

„Dacă are loc o prăbușire ca în 2014, când nu am avut nicio șansă în fața lui Mercedes în ceea ce a privit motorul, atunci e evident că există o clauză de evadare”, a declarat Marko pentru Formel1.de. 

04-04-2022
10:40

John Higgins a ajuns la cinci finale pierdute în actualul sezon

Deși părea să rupă „blestemul”, John Higgins a cedat în ultimul act al Tour Championship și a ajuns astfel la cea de-a cincea finală pierdută în actualul sezon. Condus cu 8-3 și 9-4 de scoțian, Neil Robertson a revenit de fiecare dată și s-a impus în setul decisiv, scor 10-9.

Acesta a fost cel de-al 23-lea titlu din carieră și al 4-lea din actuala stagiune, după succesele de la Openul Englez, Players Championship și Masters.
În schimb, Higgins, rămâne cu amintirea jocului bun, care îi dă speranțe pentru Mondialul ce va lua startul din 16 aprilie.

04-04-2022
09:30

Larisa Iordache, prima medalie ca antrenoare. Când am putea trimite „gimnaste bine pregătite” la Jocurile Olimpice

Larisa Iordache a obținut prima performanță importantă din postura de antrenoare. Micile gimnaste alături de care a fost prezentă în weekend la Campionatele Naționale de gimnastică artistică, categoria junioare, de la Ploiești, i-au răsplătit din plin eforturile și încrederea, făcând-o, totodată, să spere că România va avea reprezentante de seamă la următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice.

Așa este, a fost prima competiție la care eu am participat în calitate de antrenoare și sunt bucuroasă că fetițele de la Dinamo, care au concurat la categoria de vârstă 9 ani, au obținut medalia de aur. Este, dacă vreți, prima medalie pe care am obținut-o în noua mea calitate, cea de antrenoare.

Am văzut gimnaste talentate care și-au făcut bine treaba cam la toate aparatele. Chiar dacă mai sunt multe lucruri de îmbunătățit, eu cred că putem să sperăm că în 2028, dar mai ales în 2032 vom putea trimite la Jocurile Olimpice gimnaste bine pregătite”, a declarat Larisa Iordache pentru Prosport.

04-04-2022
08:42

Valentino Rossi, debut în cursele auto

Valentino Rossi, fost campion mondial la motociclism viteză, care s-a retras din MotoGP la finalul sezonului trecut, a debutat în cursele de automobilism.

„Il Dottore” a terminat pe locul 17 în prima sa cursă la categoria GT  de la Imola, Italia, care a deschis sezonul de anduranţă în GT Cup. În vârstă de 43 de ani, Rossi a concurat pentru belgienii de la WRT.

Pilotul italian a făcut o eroare la boxe, când n-a găsit garajul său în ciuda semnelor făcute de mecanici, revenind în cursă cu întârziere şi cedând locul său coechipierului său, elveţianul Nico Mueller. „Il Dottore” pilotează un Audi R8 LMS, cu  scopul de a participa în 2022 la cursele auto de anduranţă.

WRT s-a impus totuși la Imola, dar cu un alt echipaj înscris format din piloţii Kelvin van der Linde – Dries Vanthoor – Charles Weerts.

04-04-2022
07:29

Marius Șumudică a pierdut primul meci pe banca lui Al Shabab

Antrenorul român Marius Șumudică a debutat cu stângul pe banca lui Al Shabab, echipă din prima ligă a Arabiei Saudite cu care a semnat un contract în urmă cu două săptămâni.

Prima partidă a lui Șumudică pe banca lui Al Shabab a fost în semifinalele Cupei Regelui și a însemnat o înfrângere cu 1-2 în fața lui Al Hilal, eșec survenit în prelungiri. Al Shabab  a deschis scorul în minutul 63, în urma unui penalty transformat de argentinianul Ever Banega, dar a fost egalată zece minute mai târziu de Al Faraj.

În prelungiri, Al Hilal a mai înscris o dată prin Odion Ighalo și s-a calificat în finala Cupei Regelui, unde ar putea da piept cu Al Ittihad, formație antrenată de cosmin Contra, care va juca în semifinale cu Al Feiha.

 

Carlos Alcaraz, cel mai tânăr câștigător din istoria Miami Open

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz (16 ATP) a devenit cel mai tânăr câștigător al turneului ATP Masters 1000 de la Miami, după ce l-a învins duminică seara în finală pe norvegianul Casper Ruud (8 ATP) cu scorul de 7-5, 6-4.

Meciul a durat o oră și 50 de minute, acesta fiind al treilea titlu din carieră pentru sportivul spaniol, dar primul trofeu din categoria ATP Masters 100.

ADVERTISEMENT

În vârstă de doar 18 ani și 333 de zile, Alcaraz a depășit astfel recordul deținut de sârbul Novak Djokovic, care avea 19 ani, în 2007, când s-a impus în premieră la Miami.

Gabriela Talabă Lee s-a calificat pe tabloul principal de la Charleston

Jucătoarea română de tenis Gabriela Talabă Lee a bifat una dintre cele mai mari performanțe ale carierei, reușind calificarea pe tabloul principal al turneului WTA 500 de la Charleston.

ADVERTISEMENT

Cap de serie numărul 11, Gabriela Talabă Lee (locul 257 WTA) a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe sportiva americancă Coco Vandeweghe (locul 167 WTA şi cap de serie numărul 3) cu scorul de 6-3, 6-2, după aproape o oră de joc.

Pe tabloul principal, românca o va întâlni în primul tur pe italienca Jasmine Paolini (locul 45 WTA). Pentru această performanță, Gabriela Talabă Lee va fi recompensată cu 3.980 de dolari şi 26 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Baschetbaliștii de la Steaua Roșie Belgrad, huiduiți pentru că au refuzat să poarte un banner cu mesajul „Opriți războiul!”

Baschetbaliștii echipei sârbe Steaua Roșie Belgrad au oferit un moment șocant la partida cu Zalgiris Kaunas, din cadrul Euroligii masculine. Înaintea jocului, ei au refuzat să țină un banner cu mesajul „Stop War!”

Lituanienii de la Zalgiris au intrat pe teren cu bannerul respectiv, arătându-și sprijinul pentru poporul ucrainean în războiul declanșat de Rusia, iar în momentul în care cei de la Steaua Roșie au refuzat să țină mesajul, miile de suporteri prezenți în tribune au început să-i fluiere copios.

ADVERTISEMENT

Meciul a contat pentru etapa a 21-a din Euroliga masculină de baschet și s-a încheiat cu victoria lui Zalgiris Kaunas cu scorul de 103-98, după o luptă foarte strânsă pe final.

ADVERTISEMENT