Sport

Știrile zilei din sport, luni 5 iulie. Tragedie în hochei! Un portar de 24 de ani a murit din cauza petardelor

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de luni, 5 iulie.
Stirile zilei din sport luni 5 iulie Tragedie in hochei Un portar de 24 de ani a murit din cauza petardelor
ADVERTISEMENT
05-07-2021
19:34

Tragedie în hochei! Un portar de 24 de ani a murit din cauza petardelor

Matiss Kivlenieks, portarul de doar 24 de ani a lui Columbus Blue Jackets, echipă de hochei, a murit din cauza petardelor. Totul s-a întâmplat la sărbătoarea de 4 iulie, ziua națională a Statelor Unite ale Americii.

„Din câte se pare, a fost o problemă cu focul de artificii, iar asta a cauzat ca un grup de oameni să fugă din jacuzzi-ul în care se aflau, inclusiv persoana decedată, care a alunecat și s-a lovit cu capul de beton”, a spus Jason Meier, ocotenent la departamentul de Politie din Novi a oferit detalii despre tragicul incident, pentru ESPN.

05-07-2021
18:39

Sergio Ramos, tot mai aproape de PSG

Jurnaliștii de la ESPN anunță că Sergio Ramos va face vizita medicală cu PSG, formație pentru care poate semna chiar mâine, 6 iulie.

După despărțirea de Real Madrid, Sergio Ramos a rămas liber de contract și PSG pare cea mai viabilă variantă pentru fostul căpitan al Spaniei. La PSG, tot liber de contract, au ajuns în această vară și Gianluigi Donarrumma și Giorginio Wijnaldum.

05-07-2021
13:49

FC Botoșani, victorie într-un amical în Austria

În primul amical al verii din cantonamentul din Austria, FC Botoşani a câştigat cu scorul de 1-0 meciul disputat împotriva echipei de primă ligă din Austria, WSG Tirol.

Unicul gol al partidei a fost marcat, în minutul 34, în propria poartă, de Raffael Behounek, din centrarea de pe stânga al lui Bogdan Filip, informează site-ul oficial al echipei din Liga 1.

Antrenorul Marius Croitoru a început partida în următoarea formulă de echipă: Pap – Braun, Racoviţan, Şeroni, Ţigănaşu – Remacle, Papa, Ongenda, Târcoveanu – Roman, Fili.

05-07-2021
12:26

Bogan Costicea e noul șef al departamentului de scouting de la CFR Cluj

CFR Cluj a anunțat, prin intermediul contului oficial de Facebook, că Bogdan Costicea este noul șef de scouting al Academiei din Gruia.

Costicea vine la CFR Cluj după despărțirea de FCSB, echipă la care a activat pe aceeași funcție, de șef al departamentului de scouting pentru Academie, timp de peste cinci ani, începând cu februarie 2016

„Bine ai venit în familia CFR, Bogdan Costicea! Clubul CFR 1907 Cluj anunță oficial numirea lui Bogdan Costicea în postura noului șef de scouting al Academiei CFR 1907 Cluj.

Cu o vastă experiență în domeniu, Bogdan Costicea va pune umărul la dezvoltarea clubului CFR. Mult succes și cât mai multe realizări la Campioana României!”, a anunțat CFR Cluj, pe Facebook.

05-07-2021
09:10

Notă mare la Bacalaureat pentru Radu Drăgușin

Radu Drăgușin a trecut cu brio „examenul maturității”. Stoperul lui Juventus a mers la Cluj pentru a da BAC-ul, iar rezultatele au fost demne de lăudat. Drăgușin a promovat examenul cu media generală de 9,16, după ce a luat nota 8,65 la Limba și literatura română, 9,15 la Istorie și 9,70 la Logică și argumentare.

Imediat după aflarea rezultatelor, fundașul central s-a lăudat cu realizările sale pe internet. Poza cu notele de la BAC a fost însoțită de mesajul „Și ei spun că nu le poți face pe ambele”, cu bătaie la cei care cred că fotbalul și școala nu se prea împacă bine. 

Radu Drăgușin a refuzat să participe în cantonamentul preolimpic al Echipei Nationale U23, pentru a se pregăti de BAC. Fundașul lui Juventus nu va merge însă nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

05-07-2021
07:56

Naționala olimpică de fotbal, mesaj emoționant înainte de Tokyo 2020

Jucătorii echipei naționale au transmis un mesaj pentru fanii României, cărora le cer sprijinul şi le promit că îi vor face mândri la Jocurile Olimpice din Japonia. Fiecare „tricolor” a rostit o parte din discurs, Pașcanu terminând cu scandarea: „Hai, România!”.

„La Europeanul de Tineret din Italia şi San Marino am bucurat milioane de români. Pentru prima dată în istorie am jucat semifinală de Campionat European şi am calificat România după jumătate de secol la Jocurile Olimpice.

Pentru că aţi crezut în noi şi ne-aţi făcut puternici, am reuşit asta. Pentru că am luptat împreună şi ne-am bucurat împreună, vă mulţumim din nou. Dar acum a venit vremea să demonstrăm că putem şi mai mult. Mergem la cea mai grandioasă competiţie sportivă din lume, Jocurile Olimpice. O parte din cei de atunci, alături de noi talente. Poate că nu suntem staruri, dar vrem să devenim şi să vă facem mândri.

Poate că nu suntem nici acum favoriţi, dar când am fost?! Poate nu avem vedete şi cote de piaţă, dar nici nu avem nevoie. Pentru că noi plecăm în Japonia cu voi în spate şi cu tricolorul pe noi. Şi mai ştim un lucru, ştim sigur, ştim cu mintea şi cu inima! Ce urmează se întâmplă o dată în viaţă şi reprezintă o moştenire pentru generaţii. Dacă voi, românii din ţară şi din toate colţurile lumii, credeţi iarăşi în noi, ne faceţi iarăşi puternici.

Atunci sigur ne vom bucura împreună la final. Dacă la Tokyo luptăm împreună, visul medaliei nu o să mai fie un vis. E vremea să fm mândri de tricolori. E vremea noastră. Hai, România!”, au transmis „tricolorii”, pe FRF.ro.

05-07-2021
07:32

Alexandru Maxim, dorit se Fenerbahce

Alex Maxim e tot mai aproape de un super transfer în Turcia. După ce negocierile cu Beșiktaș au picat, internaționalul român este în atenția lui Fenerbahce, susține publicația Olaymedya. Gaziantep, echipă de care aparține „decarul” României, cere 3 milioane de euro în schimbul său.

De serviciile lui Maxim se interesează și cealaltă forță din Istanbul, Galatasaray.

Într-un sezon și jumătate, de când evoluează la Gaziantep, mijlocașul ofensiv în vârstă de 30 de ani a bifat 56 de apariții în toate competițiile, reușind 23 de goluri și cinci assist-uri.

05-07-2021
05:42

Coutinho, aproape de un transfer la AC Milan

Mijlocașul brazilian Philippe Coutinho nu intră în planurile lui Ronald Koeman, astfel că oficialii clubului FC Barcelona încearcă să-i găsească o echipă și au ajuns la negocieri cu AC Milan.

Conform Marca, formația pregătită de Stefano Pioli se află în căutarea unui corrdonator de joc după ce l-au pierdut pe turcul Hakan Calhanoglu, care a ales să semneze cu rivala Inter, iar Coutinho reprezintă o variantă viabilă.

Deși a avut un sezon plin de accidentări, brazilianul de 29 de ani reprezintă încă o opțiune interesantă pentru multe cluburi, el fiind și pe lista englezilor de Leicester City, care au ratat în ultima etapă a sezonului precedent participarea în Champions League.

05-07-2021
05:35

Hoţul prins de El Shaarawy a depus plângere împotriva fotbalistului

Hoţul prins de atacantul Stephan El Shaarawy în februarie, în timp ce încerca să îi fure acestuia maşina, a depus plângere împotriva fotbalistului, spunând că a fost agresat de jucător.

Conform site-ului football-italia.net, hoțul, care a fost condamnat în mai la un an şi patru luni de închisoare, a depus o plângere pe numele lui El Shaarawy, susţinând că acesta l-a agresat. Jucătorul ar urma să se prezinte în faţa anchetatorilor la sfârşitul lunii iulie.

”Acuzatorul este persoana care fura maşina, el poate să spună orice, dar totul trebuie analizat. Stephan va spune ce s-a întâmplat atunci când va fi interogat”, a declarat avocatul fotbalistului.

La 12 februarie, atacantul se afla în vizită la Alessio Cerci, în cartierul EUR din Roma, în momentul în care a observat că o persoană încerca să îi fure maşina Lamborghini.

Hoţul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a spart un geam şi a încercat să intre în maşină, însă El Shaarawy l-a suprins şi l-a alergat pe stradă, după care a reuşit să-l prindă şi să-l doboare la pământ. Apoi, fotbalistul a chemat poliţia.

Lucas Hernandez a fost operat la genunchi

Bayern Munchen a anunţat că internaţionalul francez Lucas Hernandez, care a suferit o ruptură de menisc la Campionatul European, a fost operat cu succes la genunchiul stâng.

”Îi urăm lui Lucas însănătoşire grabnică. Medicii noştri sunt mulţumiţi de cum a decurs operaţia. Lucas va fi disponibil din nou în câteva săptămâni”, a declarat Hasan Salihamidzic pentru site-ul oficial al grupării germane.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul va începe imediat programul de recuperare. Lucas Hernandez s-a accidentat la Euro-2020 în faza grupelor.