Sport

Știrile zilei din sport, luni 6 septembrie. Curtat de universitățile de top din SUA, David Popovici a decis unde vrea să studieze

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de luni, 6 septembrie.
Stirile zilei din sport luni 6 septembrie Curtat de universitatile de top din SUA David Popovici a decis unde vrea sa studieze
ADVERTISEMENT
06-09-2021
19:18

David Popovici a ales să studieze în România: „Mi-e foarte bine aici”

Deși cele mai importante universități din Statele Unite ale Americii  s-au întrecut în oferte de studii și burse sportive, David Popovici le-a refuzat pe toate. Motivul? Își dorește să rămână în România.

De când s-a deschis sezonul de recrutări am primit o grămadă de oferte de la foarte multe universități. Chiar și de la cele mai prestigioase din America.

Am fost onorat. Numai că, după mult timp de gândire, am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”, a declarat tânărul înotător român într-un interviu acordat recent.

06-09-2021
17:34

Președintele UEFA nu vrea ca Mondialul să se desfășoare din doi în doi ani

În timp ce FIFA insistă pentru organizarea Campionatului Mondial o dată la doi ani – nu patru, cum se întâmplă acum – președintele UEFA respinge vehement această idee, pe motiv că „mai mult nu înseamnă neapărat şi mai bine”.

Calendarul competiţional internaţional nu are nevoie de aşa ceva, iar jucătorii au nevoie de lunile de vară pentru a se reface, pentru a se recupera. Nu este cazul de astfel de turnee majore la fiecare doi ani”, a declarat Aleksander Ceferin în cadrul unei reuniuni a asociaţiilor cluburilor europene (ECA), militând, totodată, pentru reforma continentală a fair-play-ului financiar.

06-09-2021
16:37

Valtteri Bottas a plecat la Alfa Romeo

Pilotul finlandez Valtteri Bottas a decis să pună punct colaborării cu Mercedes și să evolueze din sezonul viitor al Campionatului Mondial de Formula 1 la Alfa Romeo, în locul compatriotului Kimi Raikkonen, care și-a anunțat deja retragerea din activitate.

Un nou capitol în cariera mea de pilot se deschide. Sunt încântat să mă alătur Alfa Romeo din 2022 nu numai pentru ceea ce va fi o nouă provocare cu un producător legendar.

Alfa Romeo este un brand care nu are nevoie de nicio prezentare, a scris câteva pagini deosebite din istoria F1 şi va fi o onoare să reprezint această marcă. Potenţialul organizaţiei de la Hinwil este clar şi sunt încântat de ocazia pe care o am de a ajuta echipa să avanseze pe grilă, mai ales cu noile reglementări din 2022 care oferă echipei şansa de a face un salt în performanţă.

Sunt recunoscător pentru încrederea pe care echipa mi-a acordat-o şi abia aştept să o răsplătesc. Sunt motivat ca întotdeauna să concurez pentru rezultate şi, când va veni momentul, să câştig.

Sunt mândru de ceea ce am realizat la Brackley (n.r. sediul echipei Mercedes) şi sunt pe deplin concentrat să termin treaba în timp ce luptăm pentru un alt titlu mondial, dar aştept cu nerăbdare noile provocări de anul viitor”, a declarat Bottas.

06-09-2021
12:16

Tragedia lui Jean-Pierre Adams, fotbalistul aflat în comă din 1982

Jean-Pierre Adams este unul dintre cei mai ghinioniști fotbaliști din lume. Fostul fundaș central francez de origine senegaleză care a jucat și ca atacant la PSG și Nice are o poveste extrem de tragică. 

În urmă cu 39 de ani a suferit o intervenție chirugicală la genunchi, care l-ar fi readus pe terenul de fotbal. În schimb, a suferit bronhospasm (afecțiune care provoacă dificultăți de respirație) din cauza unei erori a anestezistului, care i-a lăsat creierul fără oxigen și a intrat în comă.

Jean-Pierre Adams nu a mai putut să vorbească sau să se miște, iar în ultimii 39 de ani, soția sa Bernadette a avut permanent grijă de el: „Nimeni nu uită niciodată să-i facă cadouri lui Jean-Pierre, fie că este ziua lui, Crăciunul sau Ziua Tatălui” , spunea aceasta.

06-09-2021
10:48

Echipa de juniori a FCSB-ului, campioană la ZTE Cup

FCSB U15 este campioana ZTE Cup, competiție desfășurată în Italia. Juniorii vicecampionei Ligii 1 s-au duelat cu echipe puternice și au depășit în semifinale pe AC Milan, iar în ultimul act pe Atalanta Bergamasca Calcio.

Pe pagina de Instagram a celor de la FCSB se oferă detalii despre traseul pe care jucătorii antrenați de Alin Stoica l-au avut de parcurs.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FCSB (@fcsbofficial)

„Grupa de copii născuți în 2007 a FCSB a câștigat turneul internațional ZTE Cup, organizat în Italia, după ce a trecut, în finală, de Atalanta Bergamasca Calcio.
Elevii lui Alin Stoica, asistat de antrenorul secund Ionuț Zottu și antrenorul de portari Ionel Sava, s-au impus la loviturile de departajare, scor 4-2, după ce meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0 în timpul regulamentar. La turneul organizat de A.S.D. Alcione 1952 în Milano au participat, printre altele, cluburi de prestigiu din Italia, precum AC Milan, Atalanta Bergamasca Calcio sau Genoa CFC, dar și Legia Warszawa, Malmö FF, Budapest Honvéd FC și NK Osijek.

La finalul turneului, roș-albaștrii au fost felicitați de portarul lui Inter, Andrei Radu, care a asistat la finală.

Traseul FCSB în competiție a fost următorul:

FAZA GRUPELOR

FCSB – LECCO 2-0 – goluri Mihai Toma, Denis Colibășanu

FCSB – ATALANTA 1-2 – gol Denis Colibășanu

FCSB – ALCIONE 5-3 – goluri Laszlo Matyas, David Popa, Radu Maria, Denis Colibășanu, Mihai Toma

SEMIFINALE

FCSB – AC MILAN 3-3 (4-3 după executarea loviturilor de departajare) – goluri David Popa, Luca Ilie (2)

FINALA

FCSB – ATALANTA 0-0 (4-2 după executarea loviturilor de departajare)

Clubul nostru îi felicită pe jucătorii și antrenorii echipei U15 pentru performanța reușită și le urează mult succes în competițiile oficiale din acest sezon”.

Ce jucător a pierdut Mirel Rădoi! Putea juca pentru România, dar a debutat cu gol pentru Germania

Karim Adeyemi, atacantul de 19 ani al lui Salzburg a debutat cu gol în naționala Germaniei la meciul cu Armenia din preliminariile Campionatului Mondiald din Qatar 2022.

Puștiul are origini românești și putea evolua fără probleme în naționala lui Mirel Rădoi sau a lui Florin Bratu, însă peste o lună va fi adversarul României în meciul de la Hamburg (8 octombrie).

ADVERTISEMENT

Germania a zdrobit cu 6-0 Armenia, iar Hansi Flick l-a trimis pe teren în minutul 72 și pe Karim Adeyemi, care a marcat ultimul gol al partidei.

Născut la Munchen, din tată nigerian și mamă româncă

Karim Adeyemi mai are contract cu Salzburg până vara lui 2024, însă e greu de crezut că va putea fi ținut de austrieci, fiind deja evaluat la zece milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Tânărul fotbalist s-a născut la Munchen din tată nigerian și mamă româncă. Adeyemi nu își reneagă originile, iar pe contul său de instagram are în bio steagul României, alături de cel al Germaniei și al Nigeriei.

În acest an, a câștigat cu naționala Germaniei U21 Campionatul European de tineret și a debutat deja în Champions League, unde în decembrie 2020 a înscris un golazo.

ADVERTISEMENT