LIVE Actualizat 07-06-2021
18:48

Știrile zilei din sport, luni 7 iunie. Minaur Baia Mare a cerut wildcard pentru Liga Campionilor

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de luni, 7 iunie.
07.06.2021 | 15:14
Stirile zilei din sport luni 7 iunie Minaur Baia Mare a cerut wildcard pentru Liga Campionilor
ADVERTISEMENT
07-06-2021
18:48

Minaur Baia Mare, șanse mari să joace în Liga Campionilor

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare, care a încheiat sezonul din Liga Florilor pe locul secund, a solicitat wildcard pentru a putea participa în Liga Campionilor.

Pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor au obținut deja biletele formațiile Ferencvaros, ȚSKA Moscova, Odense, CSM București, Brest Bretagne, Vipers Kristiansand, Buducnost, Dortmund, Podravka și Gyor.

Pentru celelalte șase locuri disponibile se vor oferi wildcarduri, iar cererile se pot depune până la 15 iunie. Principalele favorite la obținerea acestor favoruri sunt Rostov Don, Metz, Team Esbjerg și Krim Ljubljana. Pentru ultimele două locuri se luptă Minaur Baia Mare, Bietigheim și Kastamonu.

România are șanse mari să participe în sezonul viitor cu două echipei în Liga Campionilor pentru că este pe locul 4 în ierarhia EHF, iar Minaur a ajuns până în Final Four în Liga Europeană, în sezonul recent încheiat. Faptul că a și organizat cu succes competiția în perioadă de pandemie reprezintă un alt avantaj important.

Baia Mare a evoluat trei sezoane în Liga Campionilor la feminin, în perioada 2013-2016, sub denumirea de HCM. Iar la ultimele două participări a atins faza sferturilor de finală.

07-06-2021
14:30

Wijnaldum și Donnarumma merg la PSG

Doi jurnaliști italieni specializați pe partea de transferuri au anunțat că jucătorii Giorgino Wijnaldum și Gianluigi Donnarumma vor ajunge în această vară la PSG.

Maurizio Romano a anunțat că mijlocașul olandez Giorginio Wijnaldum nu va mai ajunge la Barcelona, după ce a primit o ofertă mult mai bună de la PSG, iar catalanii nu au dorit să îmbunătățească propunerea. Astfel, Wijnaldum va semna un contract pe trei sezoane cu formația pariziană și va avea un salariu mai mult decât dublu față de ce ar fi primit la Barcelona.

Alfredo Pedulla a precizat că după ce a refuzat un salariu de 8.000.000 de euro pentru a rămâne la AC Milan, portarul Gianluigi Donnarumma are șanse foarte mari să ajungă la PSG. Deși Juventus părea favorită în lupta pentru achiziționarea portarului de 22 de ani, directorul sportiv al francezilor, Leonardo, a pus pe masă un salariu de 10.000.000 de euro prin care l-ar fi convins pe internaționalul italian.

07-06-2021
13:47

Monica Puig nu va participa la JO de la Tokyo

Jucătoarea portoricană de tenis Monica Puig, campioană olimpice la Rio în 2016, a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a fost operată la umăr.

Monica Puig (27 de ani), care în prezent este pe locul 168 mondial, va lipsi întreg sezonul 2021. Ea nu a mai jucat de la ediţia din 2020 a Roland Garros, când a fost învinsă în primul tur de italianca Sara Errani.

În 2016, Puig a câştigat titlul olimpic, după ce a învins-o pe germana Angelique Kerber, scor 6-4, 4-6, 6-1.

07-06-2021
12:41

Canada a egalat Rusia la titluri mondiale

Echipa națională a Canadei a câştigat titlul mondial la hochei pe gheaţă, după ce au învins în finală Finlanda, deținătoarea trofeului, scor 3-2 după prelungiri și golul de aur.

Punctul victorios al Canadei a fost adus de Nick Paul, iar reprezentativa ”frunzei de arțar” și-a trecut în palmares al 27-lea titlu mondial, egalând recordul deținut de Rusia, care a preluat palmaresul URSS. Ultimul titlu al canadienilor fusese câștigat în 2016.

07-06-2021
12:14

Principalul finanțator a anunțat că va continua să sprijine clubul Politehnica Iași

Retrogradată în eșalonul secund al României, după un sezon în care a performat mai mult prin scandalurile din jurul echipei, Politehnica Iași a primit și o veste bună. Consiliul Local al municipiului Iași, principalul finanțator al clubului, a anunțat că va sprijini echipa și în Liga 2.

În cadrul unei ședințe extraordinare consilierii locali au aprobat proiectul de finanțare a clubului din Copou. 6,74 milioane de lei este suma ce va fi virată de autorități în contul clubului.

4,7 milioane de lei vor fi folosiți pentru a stinge datoriile din perioada 1 ianuarie – 31 mai 2021, 1,5 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru pregătirea și participarea echipei în viitorul sezon al ligii a doua, iar 500.000 de lei vor fi direcționați către Academia de Fotbal Politehnica Iași.

07-06-2021
11:25

Cosmin Moți este noul director tehnic al lui Ludogoreț

Fostul internațional al României, Cosmin Moți, este începând de luni, noul director tehnic al campioanei Bulgariei, Ludogoreț Razgrad. În vârstă de 36 de ani, fostul apărător a renunțat la cariera sportivă, dar a acceptat provocarea de a face parte din staff-ul multiplei campioane de la sud de Dunăre.

Cosmin Moți a evoluat la Ludogoreț Razgrad aproape un deceniu, între 2013-2021 și a adunat 296 de meciuri și 36 de goluri în toate competițiile. În întreaga carieră fostul internațional are 569 de meciuri și 43 de goluri marcate.

Moți a intrat definitiv în memoria suporterilor fotbalului românesc în 2014 când, într-un meci din Liga Campionilor dintre Ludogoreț și FCSB, a intrat în poartă și a parat o lovitură de la 11 metri, eliminând astfel trupa lui Gigi Becali.

07-06-2021
08:15

Amicalul cu România l-a convins pe Southgate. Ben White, convocat pentru Euro 2020

Gareth Southgate a ales înlocuitorul pentru accidentatul Trent Alexander-Arnold. Fundașul central al lui Brighton, Ben White (23 de ani), a fost oprit în lotul pentru Campionatul European după ce a jucat pentru prima dată titluri în națională contra României.

„Săptămâna aceasta a reprezetat o experiență grozavă. Am înțeles ce trebuie să facă pentru a fi un jucător de nivel internațional, la fel ca restul băieților. Nu au fost niște meciuri ușoare, dar cred că m-am descurcat bine”, a declarat Ben White, după Anglia – România 1-0.

White a debutat în naționala de seniori a Albionului pe 2 iunie, în partida de verificare cu Austria, câștigată tot cu 1-0. Fundașul central a jucat 36 de meciuri în ultimul sezon de Premier League și e cotat de transfermarkt.com la 28 de milioane de euro.

07-06-2021
07:45

SUA s-a impus în prelungiri în finala Ligii Națiunilor Concacaf, în fața Mexicului

Echipa națională de fotbal a Statelor Unite ale Americii a câştigat, duminică noapte, prima ediţie a Ligii Naţiunilor CONCACAF, impunându-se cu scorul de 3-2, după prelungiri, în fața reprezentativei Mexicului.

Prima ediție a Ligii Națiunilor Concacaf s-a organizat sub formă de turneu Final Four și a fost găzduită de Colorado. Pentru americani au marcat Reyna, în minutul 27, McKennie (82) și Pulisic (114 din penalty). Pentru mexicani au punctat Corona (1) şi Diego Lainez (79).

Liga Națiunilor Concacaf (Confederaţia de fotbal din America de Nord, America Centrală şi Caraibe) este organizată după modelul lansat de UEFA și se desfășoară în ferestrele rezervate partidelor amicale, din calendarul FIFA.

07-06-2021
06:42

Kevin de Bruyne, fotbalistul sezonului în Premier League

Internaționalul belgian Kevin de Bruyne a fost desemnat cel mai bun fotbalist al sezonului în Premier League pentru al doilea an la rând.

Playmakerul lui Manchester City a fost votat de sindicatul jucătorilor profesionişti din Anglia. Campion al Angliei cu echipa lui Pep Guardiola, De Bruyne i-a depăşit pe Phil Foden (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), Ruben Dias (Manchester City) şi Ilkay Gündogan (Manchester City).

Germania, triplă campioană europeană la U21

Reprezentativa de tineret a Germaniei a cucerit trofeul la Campionatul European de tineret. În finala de la Ljubljana (Slovenia), nemții au reușit să se impună cu scorul de 1-0 împotriva reprezentativei similare a Portugaliei.

Singurul gol al meciului a fost marcat de fotbalistul legitimat la Manchester City, Lukas Nmecha. Atacantul în vârstă de 22 de ani a punctat în minutul 49.

ADVERTISEMENT

Pentru nemți este al treilea succes continental la acest nivel în ultimii 12 ani. În schimb, lusitanii au trebuit să se mulțumească cu un premiu de consolare. Mijlocașul lui FC Porto, Fabio Vieira, a primit din partea UEFA titlul de cel mai bun jucător al turneului la care, în faza grupelor, a participat și România.

Lusitanii mai astfel de așteptat până să cucerească trofeul continental. Naționala Portugaliei a pierdut a treia finală, după cele din 1994, împotriva Italiei, și cea din 2015, cu Suedia.

ADVERTISEMENT
Tags: