Sport

Știrile zilei din sport, luni 8 noiembrie. Constantin Udrea, fost arbitru internațional de rugby, a murit la 88 de ani

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de luni, 8 noiembrie. Constantin Udrea, fost arbitru internațional de rugby, a murit la 88 de ani
Stirile zilei din sport luni 8 noiembrie Constantin Udrea fost arbitru international de rugby a murit la 88 de ani
ADVERTISEMENT
08-11-2021
21:41

Cine a fost Constantin Udrea

Constantin Udrea este unul dintre cei mai mari arbitri români din istoria sportului cu balonul oval. Potrivit cugetliber.ro, acesta a decedat la 88 de ani.

Fost jucător de rugby, Constantin Udrea a oficiat foarte multe jocuri derby în campionatul României şi la nivel internaţional, alături de Theodor Witting, Gabriel Eftimescu, Ioan Vasilică, Puiu Huştiu. A deţinut funcţia de secretar general adjunct al Federaţiei Române de Rugby (1993-2000), preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitri (1990-2000), preşedinte al Comisiei de Competiţii al FRR (1993-2000), secretar general al AMRB (2000-2005).

„Nu te vom uita niciodată, nea Titi! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!”, a transmis Asociaţia Internaţionalilor de Rugby – România.

08-11-2021
20:53

Mihaela Buzărnescu va juca în sferturile turneului de dublu de la Linz

Tandemul Mihaela Buzărnescu/Katarzyna Piter (România/Polonia) a obținut calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 250 de la Linz.

Miki și colega ei au câștigat în turul I împotriva echipei formate din Viktoria Kuzmova (Slovacia) Alexandra Panova (Rusia), scor 6-1, 3-6, 10-8, la capătul unei partide care a durat o oră şi 13 minute.

În turul următor, Buzărnescu și Piter vor da peste a treia pereche favorită a turneului, Natela Dzalamidze/Kamilla Rahimova (Rusia). Pentru calificarea în sferturi se acordă un premiu în valoare de 1854 de euro și 60 de puncte.

08-11-2021
19:47

Sebastian Colțescu, delegat la un meci din Franța

UEFA a făcut delegările pentru următoarea etapă a preliminariilor Campionatului European U21 din 2023. Cea mai surprinzătoare alegere este cea a brigăzii românești de la meciul dintre Franța și Armenia, programat joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45.

Partida va fi condusă la centru de Andrei Chivulete, ajutat la cele două linii de asistenții Vladimir Urzică și Andrei Gabriel Constantinescu. Rolul celui de-al patrulea oficial va fi îndeplinit de, surpriză, Sebastian Colțescu. Centralul craiovean nu mai poate arbitra meciuri internaționale deoarece nu mai face parte de pe lista FIFA, dar poate fi în continuare arbitru de rezervă.

Pentru Colțescu este prima delegare internațională după ce a fost suspendat pentru scandalul de rasism de la meciul dintre PSG și Istanbul BB. Meciul dintre Franța și Armenia nu se va juca însă la Paris, ci pe Stade des Alpes din Grenoble.

08-11-2021
18:30

Pistorius ar putea fi eliberat după ce a executat jumătate din sentință

Sud-africanul Oscar Pistorius poate fi eliberat condiționat după ce a executat jumătate din sentință, conform BBC. Atletul paralimpic se află în închisoare după ce și-a ucis iubita, pe modelul Reeva Steenkamp. Pedeapsa sa completă este de 13 ani și cinci luni.

Înainte de a se judeca eliberarea lui Pistorius, fostul atlet trebuie să treacă prin „justiția restaurativă”, acolo unde ar putea avea o întâlnire cu părinții femeii omorâte, cu care ar trebui să se împace. În urmă cu opt ani, Pistorius și-a împușcat mortal iubita, susținând că a confundat-o cu un hoț care intrase în casa din Pretoria.

„Mama lui Reeva, June, a spus mereu că l-a iertat pe Oscar, însă asta nu înseamnă că el nu trebuie să plătească pentru ce a făcut… Barry, tatăl tinerei, încearcă să se împace cu situația, însă asta va trebui să exprime la momentul oportun. Rana, deși a trecut atât de mult timp, este încă nevindecată, a declarat Tania Koen, avocatul familiei Steenkamps, pentru SABC.

Tot BBC anunță că dacă Pistorius va fi eliberat condiționat își va executa restul pedepsei la domiciliu și va trebui să se prezinte constant la secția de poliție. Nu există însă o garanție că Pistorius ar putea fi eliberat condiționat, iar procesul ar putea începe cel mai devreme în martie 2023.

 

 

08-11-2021
17:47

Sorana Cîrstea, prima reacție după retragerea de la Linz. Cât de gravă este accidentarea suferită

Într-un mesaj publicat luni pe rețelele de socializare, Sorana Cîrstea a oferit mai multe detalii cu privire la accidentarea care a obligat-o să se retragă de la unul dintre turneele sale favorite și a dezvăluit în cât timp va putea reveni pe teren. Concret, RMN-ul a indicat o ruptură la nivelul gambei, ceea ce înseamnă că sportiva noastră, ocupantă a locului 37 în ierarhia mondială, nu va mai putea evolua în actualul sezon.

Din cauza unei accidentări pe care am suferit-o în urmă cu două zile la antrenament aici la Linz, trebuie să mă retrag de la unul dintre turneele mele preferate. RMN-ul a relevat o ruptură la muşchiul gambei, astfel că medicii m-au sfătuit să nu intru pe teren.

Ăsta este sportul şi asta e viaţa, dar eu abordez fiecare provocare cu verticalitate şi cu capul sus. Este timpul să mă recuperez şi să devin mai puternică pentru 2022!”, a transmis aceasta.

08-11-2021
15:20

Petru - Victor Hogea e vicecampion mondial la Karate Ashihara

România a înregistrat încă o performanță remarcabilă în artele marțiale. Tânărul Petru – Victor Hogea a devenit vicecampion mondial la Karate Ashihara, categoria seniori, în cadrul celei de-a șaptea ediții a competiției, desfășurate săptămâna trecută, chiar la București.

Pregătit de fostul campion mondial Nicu Dascălu, acesta l-a învins în semifinale pe cehul Vojtech Krejzar, dar a cedat în ultimul act, în fața rusului Korotkikh Nikita. „Sunt foarte bucuros, a fost o adevărată provocare pentru mine. Mă pregătesc de la începutul anului pentru această competiţie. Îi mulţumesc lui Shihan Dai Nicu Dascălu pentru felul în care mă pregăteşte, mă susţine, mă sfătuieşte.

Toate mulţumirile şi toată aprecierea pentru un om minunat! Sunt mulţumit de rezultat, chiar dacă nu au fost foarte mulţi participanţi, cei care au venit sunt de mare valoare. A fost un adevărat Campionat Mondial. De acum, urmează pregătirile pentru următorul Mondial, care va avea loc în Japonia, în 2023”, a declarat sportivul originar din Brașov.

08-11-2021
14:17

Calificare pentru Jaqueline Cristian, deși era condusă cu 4-2 în decisiv

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Adina Cristian (100 WTA) s-a calificat în turul 2 al turneului Upper Austria Ladies Linz, dotat cu premii de 189.708 de euro. Venită din calificări cu statut de lucky loser, românca a avut-o adversară pe rusoaica Kamila Rakhimova (117 WTA).

Românca a condus cu 2-1 în primul set, dar l-a cedat cu 6-2, iar în partea a doua a meciului s-a distanțat la 5-1. Ea și-a cedat serviciul, după care a realizat un break, astfel că învingătoarea avea să se decidă după decisiv.

Cristian a egalat la 4 după ce-și pierduse serviciul la 2-2, iar la 6-5 a realizat break-ul care i-a permis să acceadă în optimi. Următoarea adversară este învingătoarea partidei Harmony Tan (109 WTA, venită din calificări) – Rebecca Peterson (Suedia, 84 WTA).

Pe tabloul principal, România mai are o singură reprezentantă, după retragerea Soranei Mihaela Cîrstea. Este vorba de Simoan Halep (22 WTA), a doua favorită a competiției, care a fost exceptată de la primul tur. Ea o va îmtâlni în optimi pe belarusa Aliaksandra Sasnovich (85 WTA), care a dispus în runda inaugurală, de franţuzoaica Fiona Ferro (101 WTA) cu 6-2, 3-6, 6-2.

08-11-2021
10:01

Incidente între suporteri înaintea meciului Lazio – Salernitana

Stadio Olimpico a fost, duminică, gazda meciului dintre Lazio și Salernitana, care a contat pentru etapa a 12-a din Serie A. S-au impus gazdele, cu scorul de 3-0. Grație golurilor marcate de Immobile (31), Rodriguez (36) și Alberto (69). La gazde, Ștefan Radu a fost rezervă.

Publicația The Sun scrie că drumul fanilor Salernitanei nu fost liniștit. Conform poliției, tensiunea a fost ridicată pe tot parcursul zilei, iar apogeul a fost atins când un grup de fani ai formației oaspete au fost înconjurați de suporteri ai lui Lazio.

Doi au fost înjunghiați, iar alți opt au fost bătuți, dar au suferit răni minore. Ulterior, s-a aflat că un alt suporter al Salernitanei a fost înjunghiat chiar lângă stadionul Olimpico. De menționat că un convoi de 30 de autocare în care se aflau fanii formației oaspete a fost blocat în drum spre Roma, astfel că mașinile au ajuns la arenă după începutul meciului.

Lazio și Salernitana au o istorie comună interesantă în afara terenului, precizează The Sun. Omul de afaceri Claudio Lotito a deținut, în trecut, ambele cluburi, dar după ce Salernitana a promovat lor în Serie A, i s-a spus să vândă. Asta deoarece fotbalul italian interzice oricui să dețină două echipe din aceeași divizie.

În urma victoriei cu 3-0, Lazio a ajuns pe locul 5 în clasament (cu 21 p), iar Salernitana este pe 19, penultimul (cu 7 p), deasupra celor de la Cagliari (6 p).

08-11-2021
08:37

Brendan Rodgers și-a dat acceptul verbal pentru a prelua pe Manchester United

Echipa engleză Manchester United a suferit un nou eșec în Premier League, 0-2 pe teren propriu cu Manchester City, iar zilele tehnicianului Ole Gunnar Solskjaer pe banca „diavolilor” sunt tot mai puține.

Jurnaliștii de la CaughOffside anunță, în exclusivitate, managerul lui Leicester City, Brendan Rodgers, și-a dat acceptul verbal să preia funcția de antrenor al lui Manchester United.

Rodgers a impresionat în mandatul lui de la Leicester, câștigând FA Cup în sezonul trecut și transformând echipa în rivali obișnuiți pentru echipele de pe primele patru locuri din clasament.

Nu-i mai puțin adevărat că, în actualul sezon, Leicester nu o duce prea bine, adunând patru victorii și trei remize în 11 etape, motiv pentru care se găsește pe locul 11.

Rogers este gata să preia și în acest moment Manchester United, dar ar prefera mult mai mult să ajungă pe Old Trafford de la începutul sezonului viitor.

Simona Halep, în continuare în afara Top 20 WTA

WTA a dat publicității noul clasament mondial, cu multe modificări în ceea ce privește locurile ocupate de românce. Cel mai important salt l-a făcut Jaqueline Adina Cristian, de patru poziții, ajungând exact pe locul 100 WTA, cel mai bun al carierei.

Același lucru este valabil și pentru Elena Gabriela Ruse, care este pe 83 (+3). În schimb, Simona Halep este, în continuare, pe locul 22, Sorana Mihaela Cîrstea a urcat o poziție, până pe 37, iar Irina Camelia Begu se menține pe pe 60.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea britanică Emma Răducanu a urcat pe locul 20 WTA (+1), cel mai bun din carieră, într-un top deschis tot de australianca Ashleigh Barty (7.582 puncte), cu un avans de peste 1.400 de puncte față de belarusa Aryna Sabalenka. Următoarele două poziții sunt ocupate de două cehoaice, Barbora Krejcikova și Karolina Pliskova.