LIVE Actualizat 01-06-2021
20:16

Știrile zilei din sport, marți, 1 iunie. Armenia continuă seria rezultatelor excelente. Gol superb împotriva Croației. Video

Fanatik vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de marți, 01 iunie
01.06.2021 | 19:16
Stirile zilei din sport marti 1 iunie Armenia continua seria rezultatelor excelente Gol superb impotriva Croatiei Video
Sursa foto: bbc.com
ADVERTISEMENT
01-06-2021
20:16

Armenia, adversara României din preliminariile CM, neînvinsă de 9 meciuri

Armenia, liderul surpriză din grupa României din preliminariile pentru Cupa Mondială de anul viitor, a ajuns la 9 meciuri consecutive fără eșec. După ce le-a învins pe Islanda, România și Liechtenstein, în preliminariile CM, Armenia a mai obținut un rezultat excelent, 1-1 cu Croația.

A fost doar un meci amical, dar reușit armenilor rivalizează cu orice gol de la un turneu final. Vicecampioana mondială a deschis scorul prin Ivan Perisic, iar Wbeymar Angulo a catapultat balonul în vinclul porții adverse în minutul 72.

Armenia nu a mai pierdut din septembrie anul trecut. De atunci au disputat nu mai puțin de 9 partide. Zilele următoare armenii vor disputa un amical de lux în compania Suediei.   

01-06-2021
19:49

România a fost învinsă în primul meci din Golden League

Condusă de selecționerul Sergiu Stancu, naționala masculină de volei a României a pierdut cu scorul de 1-3 meciul cu Ucraina, la turneul organizat la Zaporojie.

Adrian Aciobăniței, cu 19 puncte, a fost cel mai bun marcator al românilor. El a fost urmat de Rareș Bălean, cu 18, și de Andrei Mihălescu, cu 14.

Golden League (masculin): Programul și rezultatele grupei B

Marți, 1 iunie

Ucraina – România 3-1 (22-25, 34-32, 25-23, 25-19)

Miercuri, 2 iunie

18:00 România – Slovacia

Joi, 3 iunie

18:00 Slovacia – Ucraina

Vineri, 4 iunie

18:00 România – Ucraina

Sâmbătă, 5 iunie

18:00 Slovacia – România

Duminică, 6 iunie

19:30 Ucraina – Slovacia

01-06-2021
17:10

Real Madrid a anunțat revenirea lui Real Madrid pe banca tehnică

Carlo Ancelotti (61 de ani) se întoarce după șase ani pe Santiago Bernabeu. „Galacticii” au anunțat că italianul este înlocuitorul lui Zinedine Zidane.

„Real Madrid C. F. anunță că Carlo Ancelotti va fi noul antrenor al primei echipe pentru următoarele trei sezoane. Miercuri, 2 iunie, va avea loc ceremonia de semnare a contractului împreună cu președintele Florentino Pérez la Real Madrid City. Mai târziu, de la ora 18:00, Carlo Ancelotti va susține o conferință de presă televizată”, a anunțat Real Madrid într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Ancelotti a mai antrenat la Madrid între 2013 și 2015, perioadă în care a luat un trofeu UEFA Champions League, o Cupă a Spaniei, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.

01-06-2021
16:45

Selecționerul Angliei atacă Euro 2021 cu patru fundași dreapta

Selecționerul Gareth Southgate a anunțat locul cu care Anglia va aborda Turneul Final al Campionatului European care va începe săptămâna viitoare.

Cea mai mare surpriză constă în convocarea a nu mai puțin de patru fotbaliști care evoluează pe postul de fundaș dreapta: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Reece James (Chelsea), Kieran Trippier (Atletico Madrid) și Kyle Walker (Manchester City).

De asemenea, din lotul preliminar, Southgate a renunțat la 7 jucători: James Ward-Prowse, Ollie Watkins, Jesse Lingard, Aaron Ramsdale, Ben White, Ben Godfrey și Mason Greenwood.

Lotul Angliei pentru Euro 2021:

  • Portari: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Brom), Jordan Pickford (Everton).
  • Fundași: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolves), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City).
  • Mijlocași: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham).
  • Atacanți: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City).

Anunțul selecționerului a fost însoțit de un videoclip de prezentare a fotbaliștilor care vor încerca să câștige primul titlu european din istoria Angliei. 

01-06-2021
11:24

Arturo Vidal, testat pozitiv la coronavirus

Arturo Vidal a fost internat de urgenţă în spital după ce a acuzat o stare febrilă, la care s-au adăugat dureri puternice în zona gâtului, slăbiciune şi migrene. Starul lui Inter a fost testat pozitiv la coronavirus şi va fi ţinut sub supraveghere.

Fotbalistul de 34 de ani a fost vaccinat împotriva coronavirusului pe 28 mai, la un eveniment mediatizat de autorităţile din Chile. În aceste condiţii, Arturo Vidal va absenta la meciurile naţionalei lui Martin Lasarte din preliminariile CM 2022. 

Federaţia de Fotbal din Chile a anunţat că tot jucătorii naţionalei au fost testaţi şi rezultatele au fost negative. După meciurile din preliminariile CM 2022, Chile va juca în Copa America, unde se află în grupă cu Argentina, Bolivia, Uruguay şi Paraguay.

01-06-2021
08:52

Eric Garcia a semnat cu Barcelona

Barcelona a anunţat marţi transferul lui Eric Garcia. Fundaşul central de 20 de ani a ajuns gratis pe “Camp Nou”, după ce contractul acestuia cu Manchester City a expirat la finalul sezonului 2020-2021. Înainte să ajungă în Premier League, tânărul fotbalist a evoluat pentru grupele de juniori ale Barcelonei. Eric Garcia a semnat un contract valabil până în 2026 şi a fost prezentat oficial pe site-ul oficial al clubului.

“FC Barcelona şi Eric Garcia au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului începând cu data de 1 iulie, când contractul său cu Manchester City se va fi încheiat. Jucătorul a semnat un contract până la finalul ediţiei 2025/26 şi are o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro”, au anunţat catalani.

01-06-2021
06:09

Italia și Germania, calificări dramatice în semifinalele Campionatului European U21

A fost nebunie, noaptea trecută, în sferturile de finală ale Campionatului European Under 21 din Ungaria. Italia și Germania au pătruns în careul de ași al competiției, la capătul unor meciuri de infarct, împotriva Portugaliei și Danemarcei.

Dacă peninsularii și-au asigurat victoria după 120 de minute, scor 5-3, elevii lui Stefan Kuntz au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a obține calificarea în fața nordicilor. La finalul reprizelor de prelungiri, cele două echipe se aflau la egalitate, 2-2.

01-06-2021
05:54

Variantă surpriză pentru banca tehnică a Realului. Carlo Ancelotti, pe lista lui Florentino Perez

După Antonio Conte, Joachim Low, Mauricio Pochettino și Raul Gonzalez, un nou nume surpriză își face loc pe lista cu posibilii antrenori ai lui Real Madrid. Potrivit As.com, Carlo Ancelotti ar fi chiar în pole-position la această oră pentru preluarea băncii tehnice după despărțirea de Zinedine Zidane.

În cele 119 partide ale precedentului mandat (2013 – 2015), italianul a înregistrat 89 de victorii, 14 remize, 16 eșecuri și a cucerit patru trofee: UEFA Champions League, Supercupa Europei, Cupa Regelui, Campionatul Mondial al cluburilor.

01-06-2021
05:35

Chelsea pregătește schimbări importante după câștigarea Ligii Campionilor. Patru jucători sunt „pe făraș”

După un sezon de vis, încununat cu trofeul Ligii Campionilor, Chelsea așteaptă redeschiderea perioadei de transferuri pentru a da startul curățeniei de vară. Patru jucători vor părăsi gruparea antrenată de Thomas Tuchel în această vară.

Printre ei, fundașul central Fikayo Tomori, în schimbul căruia Milan ar fi dispusă să achite 28 de milioane de euro, după un sezon în tricoul „diavolilor”, sub formă de împrumut. Pe listă se mai află Emerson, Bakayoko şi Zappacosta. Ultimii doi au fost împrumutați la Genoa, respectiv Napoli și ar putea continua în Seria A, dacă aceste echipe vor fi dispuse să-i cumpere.

Romero Lukaku, cel mai bun jucător din Serie A

Proaspăt campion cu Inter Milano, Romero Lukaku a reușit o nouă performanță extraordinară. Belgianul în vârstă de 28 de ani a fost desemnat oficial cel mai bun jucător din Serie A în sezonul recent încheiat.

De asemenea, golgheterul campionatului, Cristiano Ronaldo (29 de goluri), a primit titlul de cel mai bun atacant, Nicolo Barella (Inter) a fost desemnat cel mai bun mijlocaş, Christian Romero (Atalanta) cel mai bun fundaş, în timp ce Gianluigi Donnarumma, care și-a anunțat deja plecarea de la AC Milan, este cel mai bun portar.

ADVERTISEMENT

De altfel, noul antrenor al lui Inter Milano, Simone Inzghi, este impresionat de evoluțiile lui Romero Lukaku și insistă asupra conducerii pentru păstrarea lui. O misiune deloc ușoară, în condițiile în care Chelsea și Manchester City s-au arătat interesate de un eventual transfer.

Un mesaj publicat recent în mediul online aprinde, însă, speranțele fanilor. „E un jucător-cheie și va fi păstrat, în pofida interesului manifestat de formațiile din Anglia”, a anunțat jurnalistul Fabrizio Romano.

ADVERTISEMENT