Sport

Știrile zilei din sport, marți, 1 martie. Scoția – Ucraina, din play-off-ul de calificare la Cupa Mondială ar putea fi amânat

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 1 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
01.03.2022 | 20:30
Stirile zilei din sport marti 1 martie Scotia  Ucraina din playofful de calificare la Cupa Mondiala ar putea fi amanat
Andriy Yarmolenko se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Ucraina si Macedonia de Nord, din cadrul EURO 2020, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, joi 17 iunie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
01-03-2022
20:10

Partida Scoția - Ucraina, în pericol să fie amânată

Meciul dintre Ucraina și Scoția din play-off-ul de calificare la World Cup 2022 ar putea fi amânat din cauza războiului declanșat de Rusia. Cele două reprezentative ar trebui să se întâlnească la Glasgow, pe 24 martie, dar, momentan, șansele ca ucrainenii să joace o confruntare oficială sunt extrem de mici. Momentan nu există însă nicio propunere oficială în acest sens.

„Președintele Federației Scoțiene de Fotbal, Rod Petrie, i-a scris omologului său ucrainean un mesaj de sprijin, prietenie și unitate. Fotbalul nu mai este atât de important când este vorba despre un conflict armat, dar le-am transmis un mesaj de solidaritate din partea noastră, a suporterilor scoțieni și a cetățenilor.

Rămânem în dialog cu FIFA și UEFA în ceea ce privește meciul nostru din play-off-ul de calificare la Cupa Mondială și ne oferim să îi ajutăm pe colegii noștri ucraineni cu pregătirile în aceste circumstanțe extrem de dificile”, a transmis Federația Scoțiană, conform The Guardian.

 

01-03-2022
16:27

Monica Niculescu, victorie dificilă în proba de dublu de la Lyon

Perechea Monica Niculescu/Alexandra Panova (România/Rusia), cap de serie numărul 4, s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu de la Lyon.

Cele două au învins, în runda inaugurală, scor 2-6, 7-5, 10-7, după o oră și 35 de minute, cuplul Elsa Jacquemot/Tatjana Maria (Franța/Germania). În sferturi, Niculescu și Panova vor întâlni echipa Georgina Garcia Perez/Xenia Knoll (Spania/Elveția).

Într-un alt meci de dublu, perechea Andreea Mitu/Oksana Kalashnikova (România/Georgia) a fost învinsă de cuplul german Anna-Lena Friedsam/Nicola Geuer, scor 3-6, 2-6, în mai puțin de o oră.

01-03-2022
15:46

Claudiu Niculescu, demis de Concordia Chiajna

Eșecul fără drept de apel, scor 0-4, suferit la Cluj, pe terenul Universității, i-a fost fatal lui Claudiu Niculescu. Concordia Chiajna a anunțat oficial despărțirea de antrenor, după mai bine de un an.

Conducerea Clubului Sportiv Concordia Chiajna și antrenorii Claudiu Niculescu și Cornel Dobre au încetat, pe cale amiabilă, colaborarea pentru sezonul 2021-2022. Clubul nostru le mulțumește pentru activitatea depusă și le dorește mult succes în carieră!”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al ilfovenilor.

01-03-2022
14:29

Singurul fotbalist rus din Liga 1 are interzis la interviuri

Evgeniy Shlyakov, fundașul celor de la UTA Arad, este singurul fotbalist rus din Liga 1.

Acesta este titular în partida Chindia Târgoviște – UTA Arad. Însă, formația oaspete a solicitat reprezentanților media să nu-l cheme pe fotbalistul rus la interviu, după meci.

01-03-2022
12:20

Sorana Cîrstea a trecut cu 6-4, 6-1 de o jucătoare venită din calificări

Jucatoarea română de tenis Sorana Cîrstea (30 WTA, cs 2) s-a calificat fără emoții în turul 2 la turneul WTA de la Lyon, dotat cu premii de 239.477 de dolari, după ce a învins-o pe Miriam Bolkvadze (Georgia, 156 WTA, venită din calificări) cu 6-4, 6-1.

Românca și-a pierdut serviciul în primul game al meciului, dar a egalat imediat, după care a controlat partida. Ea a pus capăt primului set cu un game alb, iar în al doilea a realizat 4 break-uri. Și-a cedat serviciul la 3-0, după care a pus capăt confruntării la a treia minge de meci, pe serviciul adversarei.

Partida a durat 80 de minute, iar următoarea adversară a Soranei este altă jucătoare venită din calificări, elvețianca Stefanie Voegele (144 WTA). Cîrstea conduce cu 5-1 la meciurile directe, dar cele două nu au mai fost adversare din 2014, când Voegele se impunea cu un dublu 6-1 în optimi, la Baku.

01-03-2022
11:37

Anglia, Germania și Mexic vor găzdui meciuri din sezonul 2022/2023 al NFL

Șase meciuri din sezonul regulat 2022/2023 al campionatului de fotbal american al Statelor Unite (NFL) vor avea loc în afara țării.

Astfel, conform unui anunț al lui Peter O’Reilly, vicepreședintele executiv al NFL, cinci echipe vor juca în Germania, Anglia și Mexic, notează nfl.com.

Meciul de debut al sezonului, cel dintre Green Bay Packers și Tampa Bay Buccaneers, se va juca în Germania, la Munchen, pe Allianz Arena.

Arizona Cardinals se va deplasa în Mexic, pe stadionul Azteca din Mexico City, dar încă nu se știe pentru ce meci, iar Jacksonville Jaguars și New Orleans Saints se vor înfrunta în Anglia, pe Wembley și stadionul lui Tottenham. Ulterior, acestora li se va alătura Green Bay.

În total, șase meciuri vor avea loc în afara Statelor Unite, dintre care patru în Anglia și câte unul în Germania și Mexic. Programul complet al meciurilor va fi anunțat în cursul acestui an.

01-03-2022
08:53

Valeriu Iftime exclude varianta ca Marius Croitoru să plece la FCSB: „Nu e măscărici”

Chestionat cu privire la zvonurile conform cărora Marius Croitoru ar fi dorit pe banca FCSB-ului, Valeriu Iftime a transmis un mesaj cât se poate de ferm: nu are de gând să renunțe la antrenor. În plus, acesta și-a prelungit recent contractul cu FC Botoșani, iar clauza de reziliere este uriașă.

Sunt 100% convins că Croitoru nu pleacă la FCSB. Dacă ar pleca de la FC Botoșani, pleacă în altă parte, nu la FCSB. În niciun caz! Marius nu pleacă de la Botoșani, vă garantez lucrul ăsta.

 Are un contract cu clauză de reziliere de două milioane de euro, a vrut să-l semneze ca să-mi demonstreze că nu pleacă. Acum vreo 3 săptămâni sau o lună, când mai făcuse o boacănă FCSB, a spus domnul Becali că îi place și de Marius Croitoru.

Marius a venit la mine: ‘nea Valer, eu, din proprie inițiativă, pun această clauză, o semnăm și vă spun că nu plec de aici. Avem proiect împreună, iar când va fi să plec vă spun, gândim înainte cu jumătate de an, voi pleca unde voi găsi o soluție bună’.

Sunt relaxat pe subiectul ăsta, cred că suntem oameni serioși. Are contract semnat pe încă doi ani din vară încolo. Nu am schimbat nimic la bani, numai că a introdus această garanție”, a declarat patronul moldovenilor, conform gsp.ro.

01-03-2022
08:16

Pele a fost externat din spital

La două săptămâni de când a fost internat din nou în spital pentru a continua tratamentul început în toamna anului trecut, când i-a fost depistată o tumoră la nivelul colonului, Pele s-a întors acasă.

Este stabil clinic, s-a vindecat de infecţia urinară şi a continuat tratamentul pentru o tumoare de colon depistată în septembrie 2021”, au anunțat recent medicii legendarului fotbalist brazilian.

Timișoara va avea un stadion nou, de 10.000 de locuri

După incidentul din timpului meciului Poli Timișoara – Petrolul Ploiești, când instalația de nocturnă s-a stins în două rânduri, ducând la victoria gazdelor cu 3-0, la masa verde, autoritățile locale au decis ca Stadionul Dan Păltinișanu să fie închis.

Potrivit administratorului delegat al echipei de pe „Bega”, în locul său va fi construit un stadion nou, ultra modern, cu 10.000 de locuri. Până atunci, echipa își va disputa meciurile de „acasă” pe arena „Știința”.

ADVERTISEMENT

S-a închis ‘Dan Păltinișanu’. Închiderea stadionului s-a hotărât mai demult, dar președintele CJ a decis să-l redeschidă. În afară de Arad, nu găsești un stadion unde să joci. Vor fi întâlniri între reprezentanții clubului și președintele CJ, pentru ca echipele să se poată antrena pe acest stadion.

Este în lucru inițiativa de a dărâma stadionul și a de face altul. Până atunci, primăria a lansat un proiect intermediar, cu tribune pe suport metalic, până la 10.000 de locuri, la Timișoara. Tot în zona stadionului “Dan Păltinișanu”.

ADVERTISEMENT

Noul stadion îl va face Primăria, dar nu știu în ce stadiu sunt lucrurile. Spuneau în trei ani se va face stadionul acesta intermediar. Licitația pentru caietul de sarcini a avut loc, dar n-a venit nimeni. Nu știu, nu sunt specialist în construcții. Următorul meci acasă îl vom juca pe stadionul Știința”, a declarat Florin Iacob, la Digi Sport.