Sport

Știrile zilei din sport, marți, 10 mai. Kayserispor, cu Silviu Lung Jr. titular, în finala Cupei Turciei! Calificare dramatică după două goluri în prelungiri. Video

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 10 mai. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
10.05.2022 | 23:40
Stirile zilei din sport marti 10 mai Kayserispor cu Silviu Lung Jr titular in finala Cupei Turciei Calificare dramatica dupa doua goluri in prelungiri Video
Silviu Lung Jr. s-a calificat cu Kayserispor în finala Cupei Turciei
ADVERTISEMENT
10-05-2022
20:42

Kayserispor s-a calificat dramatic în finala Cupei Turciei

Kayerispor, cu Silviu Lung Jr. titular, s-a calificat în finala Cupei Turciei, după 4-2  cu Trabzonspor. Formaţia portarului român pornea de la 0-1, în urma meciului tur, iar campioana Turciei a deschis rapid scorul în manşa retur. Bassan şi Hosseini au dus scorul la 2-1 pentru Kayserispor, dat Bakasetas a egalat cu opt minute înainte de final.

În prelungirile returului, Thiam (90+1) şi Bassan (90+6) au marcat golurile prin care Kayserispor s-a calificat în finala Cupei Turciei, unde o aşteaptă pe câştigătoarea dublei dintre Sivasspor şi Alanyaspor, care s-a terminat 2-1 în tur.

Până să ajungă în finală, Kayserispor a făcut trei victime importante: Fenerbahce, în optimi (1-0), Beşiktaş, în sferturi (2-1), şi Trabzonspor, proaspăta campioană a Turciei, (0-1 şi 4-2).

10-05-2022
19:07

Sorana Cîrstea, out de la WTA Roma

A 26-a jucătoare a lumii, Sorana Cîrstea a pierdut cu Ons Jabeur (locul 7 WTA) în primul tur al turneului de la Roma, scor 0-6, 6-7(1). În turul secund, sportiva din Tunisia o va înfrunta pe australianca Ajla Tomljanovic (locul 41 WTA).

Bucureșteanca a fost condusă cu 0-6, 2-5, cu două break-uri, dar a revenit senzațional până la 5-5, scor la care a servit şi a fost din nou condusă, 0-40. Ea a anulat toate mingile de break ale lui Jabeur şi a preluat pentru prima dată conducerea în meci.

Campioană la Madrid Open, Jabeur a dus setul în tie-break, pe care l-a încheiat cu 7-1 și a obținut calificarea în turul 2.

Pentru participarea la WTA Roma, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 9456 de euro şi un punct WTA.

10-05-2022
18:29

Stadionul „Diego Armando Maradona” nu poate fi renovat din cauza mafiei

Napoli nu își poate renova stadionul „Diego Armando Maradona” din cauza mafiei italiene. Aurelio de Laurentiis a avut mai multe discuții cu primarul orașului, dar cei doi n-au ajuns la niciun consens în ceea ce privește renovarea stadionului.

În Anglia, există cel mai bun fotbal din lume, cu cele mai funcţionale stadioane şi cu legile care scot huliganii din acţiune.

Dar nu poţi face acelaşi lucru cu mafia, cu Camorra şi cu Ndrangheta. E ceva mai complicat. Ai nevoie de o capacitate de adaptare pe care a avut-o tatăl meu şi care aparţine şi napolitanilor, a declarat Aurelio de Laurentiis, potrivit Le Figaro.
 
Stadionul lui Napoli a fost ridicat în 1959 și are o capacitate de 55 de mii de locuri.
10-05-2022
16:31

Karim Adeyemi, prezentat oficial la Borussia Dortmund

Karim Adeyemi este noul fotbalist al Borussiei Dortmund. Jucătorul care are și origini românești a fost cumpărat de la Salzburg în schimbul sumei de 30 de milioane de euro și va îmbrăca tricoul galben-negru până în vara lui 2027.

Atacantul german era cotat de transfermarkt.com la 35 de milioane de euro și juca la Salzburg din 2018, el reușind în cele patru sezoane 33 de goluri și 23 de pase decisive.

10-05-2022
14:26

A fost stabilită gazda primului meci a barajului pentru menținerea în Liga 2

Marți, 10 mai, la sediul Federației Române de Fotbal, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea echipei care va fi gazdă în meciul din manșa tur a barajului pentru menținerea în Liga 2.

Cea de-a cincea retrogradată va fi stabilită între Politehnica Timişoara (grupa A) şi Fotbal Club Braşov (grupa B), ocupantele locului al cincilea din fiecare grupă de play-out. Gazdă în primul meci, conform tragerii la sorți, va fi Politehnica Timișoara.

Programul meciurilor de baraj:

  • 14 mai: Politehnica Timișoara – Fotbal Club Brașov
  • 21 mai: Fotbal Club Brașov – Politehnica Timișoara
10-05-2022
09:59

Fanii lui Eintracht invadează iar Spania

Calificată în fiala Ligii Europa, Eintracht Frankfurt va fi susținută, din nou, masiv de fani. Nu mai puțin de 100.000 de tichete au solicitat nemții pentru ultimul act al competiției continentale intercluburi programat la Sevilla, pe 18 mai.

”Ne vom strădui să obținem toate biletele care sunt disponibile pe piață. Interesul este unul uriaș, este ceva ce nu ne-am putut imagina”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Eintracht.

Conștienți că nu vor putea onora cererea uriașă de bilete, oficialii grupării din Bundesliga au decis ca finala cu Rangers să fie transmisă pe un ecran gigant pe propriul stadion. 

La ultima deplasare în Spania, germanii au fost în număr de 25.000 de arena Camp Nou, la duelul cu Barcelona, deși organizatorii au pus la dispoziția oaspeților doar 5.000 de tichete. 

10-05-2022
08:27

Miroslav Klose o preia pe Kaiserslautern

A jucat la patru turnee finale de Cupă Mondială și a marcat nu mai puțin de 15 goluri pentru echipa națională a Germaniei. Este, de altfel, golgheterul all time al competiției supreme din fotbalul mondial.

Ajuns la 43 de ani, fostul mare atacant Miroslav Klose își va începe în această vară cariera de antrenor. Conform presei din Germania, Klose va fi instalat antrenor principal la FC Kaiserslautern.

Klose a debutat în fotbalul mare la Slautern, pentru care a marcat 44 de goluri în 120 de partide. A mai evoluat la Werder Bremen, Bayern Munchen și Lazio Roma. Pentru naționala Germaniei a bifat 137 de selecții și a marcat 71 de goluri.   

10-05-2022
06:28

Barcelona pune pe liber o echipă întreagă

După un sezon modest, în care a ratat câștigarea campionatului și a fost eliminată ”prematur” din Liga Campionilor, antrenorul Barcelonei pregătește o veritabilă revoluție pe Camp Nou.

Astfel, nu mai puțin de 11 jucători vor părăsi gruparea catalană în această vară, anunță Marca. Contractele lui Adama Traore și Luuk de Jong au ajuns la scadență și nu vor fi reînoite.

Ceilalți 9 fotbaliști care nu se mai regăsesc în planurile de viitor ale antrenorului Xavi, sunt conform sursei citate Neto, Clement Lenglet, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Frenkie de Jong, Riqui Puig, Memphis Depay și Martin Braithwaite. Aceștia vor fi puși pe lista de transferuri.  

Federația Română de hochei i-ar putea sancționa pe jucătorii care au luat poziție de ”drepți” în fața galeriei Ungariei

Președintele Federației Române de hochei, Alexandru Hălăucă, a anunțat că va convoca de urgență Biroul Federal al forului pe care îl conduce, pentru a analiza comportamentul jucătorilor din echipa națională, de la meciul cu Ungaria, de la Campionatul Mondial.

Mai mulți sportivi din naționala României au luat poziție de ”drepți” în fața suporterilor echipei Ungariei, în timp ce aceștia intonau imnul național al țării vecine.

ADVERTISEMENT

”Sunt nişte poze care circulă (în mediul online – n.r.), în care se vede că Barna Tanczos (ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor – n.r.) era într-adevăr în galeria maghiarilor. Eu nu am fost acolo, dar au fost colegii. Vom face de urgenţă un Birou Federal, joi probabil, şi o să analizăm toate filmările, fotografiile.

Vom cere şi un punct de vedere ministrului Sportului şi să vedem conform legii ce măsuri se pot lua, pentru că nu a fost doar atât. La început, galeria maghiară a început să cânte imnul, iar o foarte mare parte din jucătorilor noştri au stat drepţi în faţa galeriei maghiare.

ADVERTISEMENT

Noi avem în regulament sancţiuni privind tricolorul şi însemnele României, pentru asta avem sancţiuni”, a declarat Alexandru Hălăucă.

Ana Bogdan e în optimi la Paris

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat în optimile turneului WTA125 Trophee Lagardere, găzduit de Paris. Numărul 95 mondial, ana Bogdan a învins-o cu 6-3, 7-5 pe franţuzoaica Fiona Ferro, după ceva mai mult de o oră și jumătate.

ADVERTISEMENT

În turul secund, românca o va înfrunta pe a doua favorită a turneului, Magda Linette. Poloneze, locul 54 mondial, a trecut în runda inaugurală de de Selena Janicijevic cu 6-4, 3-6, 7-5.

În urma acestui succes Ana Bogdan și-a asigurat un cec în valoare de 1.613 dolari. Organizatorii Trophee Lagardere pun la bătaie un fond total de premii în valoare de 92.742 de euro.

ADVERTISEMENT