Sport

Știrile zilei din sport, marți, 11 ianuarie. Viitorul Pandurii Târgu Jiu a rămas iar fără antrenor. Octavian Benga și-a reziliat contractul

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 11 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport marti 11 ianuarie Viitorul Pandurii Targu Jiu a ramas iar fara antrenor Octavian Benga sia reziliat contractul
Octavian Benga in meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna si ACS ASU Politehnica Timisoara, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, disputat pe Stadionul comunal Concordia din Chiajna, sambata 7 martie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
11-01-2022
21:14

Octavian Benga a plecat de la Viitorul Pandurii

Tehnicianul echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Octavian Benga și-a reziliat contractul cu gruparea olteană. Tehnicianul a cerut ruperea relațiilor contractuale motivând că nu există compatibilitate cu conducerea clubului.

”În urma unor discuții, am convenit de comun acord că este cel mai bine să ne despărțim. Urez mult succes clubului de acum încolo. Eu îmi doream să continui, nu am venit la club doar pentru finalul de an.

Am semnat pe un an și jumătate, iar, în principal, obiectivul era să construim o echipă competitivă pentru sezonul viitor, să îmbunătățim condițiile de la echipă”, a declarat bBenga pentru liga2.ro.

Benga a rezistat pe banca pandurilor mai puțin de două luni. A semnat pe 23 noiembrie anul trecut. Tehnicianul a mai antrenat o singură echipă în liga a doua, pe ASU Poli Timișoara.

11-01-2022
19:11

Dustin Hogue, pozitiv la COVID înainte de plecarea în SUA pentru a asista la nașterea copilului său

Baschetbalistul american Dustin Hogue primise acordul campioanei României la baschet masculin, U-BT Cluj-Napoca, să se întoarcă acasă pentru a asista la nașterea copilului său.

Sportivul a fost, însă, testat pozitiv cu COVID și va intra în izolare, au anunțat reprezentanții grupării ardelene.

”Dustin se simte bine şi va reveni în curând în angrenajul echipei. De asemenea, el a absentat de la ultimul meci desfăşurat în campionat, împotriva celor de la CSM Petrolul Ploieşti. Săptămâna trecută, sportivul s-a confruntat şi cu o enterocolită”, se menţionează în comunicatul remis de U-BT Cluj.

11-01-2022
17:56

O patinatoare a renunțat să alerge o cursă la JO de la Beijing pentru ca prietena ei să fie prezentă la start

Brittany Bowe a câștigat calificările desfășurate în SUA, pentru participarea la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, la trei probe de patinaj viteză – 500 m, 1.000 m și 1.500 m.

Specializată pe cursele pe distanțe lungi, Bowe a decis să cedeze locul din cursa de 500 m colegei ei Erin Jackson, care a terminat calificările doar pe poziția a 3-a.

”Nimeni nu merită mai mult decât ea să aibă ocazia de a aduce acasă echipei SUA o medalie”, și-a explicat Brittany Bowe gestul.  

11-01-2022
16:26

Janos Czako, fost coechipier cu Ladislau Boloni la ASA Târgu Mureș a murit. Avea 78 de ani

Ladislau Boloni nu are parte de un sejur așa cum și-ar fi dorit, în România. Aflat la Târgu Mureș, în așteptarea răspunsului din partea FRF cu privire la postul de selecționer, Boloni a aflat că  fostul lui coechipier și antrenor de la ASA, Janos Czako s-a stins din viață.

Cei doi aveau o relație extrem de apropiată, iar vestea l-a devastat pe Boloni. El a fost cel care a dat trista veste și celorlalți foști jucători ai ASA-ului.

”M-a sunat Loți să-mi spună că fostul nostru antrenor și coleg Janos Czako a murit. Era răvășit. Suntem tot mai puțini din echipa aceea frumoasă a lui ASA Târgu Mureș. În urmă cu o săptămână ne-am îngropat și maseurul, Gheorghe Gall”, a declarat fostul căpitan Florea Ispir.

11-01-2022
15:40

Lendore, medaliat olimpic, a murit la doar 29 de ani

L’Equipe a anunțat faptul că Deon Lendore, care, la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, a cucerit medalia olimpică de bronz cu ştafeta 4×400 m a statului Trinidad Tobago, a decedat, la doar 29 de ani, în urma unui accident rutier petrecut în Texas.

Acesta a participat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de ştafetă, terminând pe locul 8.

11-01-2022
15:05

Rapid, eșec în fața unei echipe de ligă secundă

Rapid a disputat al doilea joc de verificare în cadrul stagiului de pregătire din Turcia. Vișiniii au fost învinși de Samsunspor, a opta clasată în eșalonul secund din ”Țara semilunei”.

Giuleștenii au avut un început de meci dezastruos, iar turcii aveau un avantaj de trei goluri (3-0) după doar o jumătate de oră de joc.

Nici în repriza a doua lucrurile nu au stat mai bine pentru trupa lui Mihai Iosif care a reușit doar să reducă din diferență, în minutul 80, prin Saifeddine Alami.

În primul amical al iernii, Rapid a fost învinsă cu 2-1 de formația Diyarbakyrspor.

11-01-2022
13:53

Pus pe liber de UTA, Ioan Hora a semnat cu Hermannstadt și va lupta pentru promovarea în Liga 1

Atacantul Ioan Hora a semnat un contract valabil pentru un an și jumătate cu gruparea din liga a doua FC Hermannstadt. Fotbalistul de 33 de ani a reziliat de comun acord angajamentul cu UTA Arad și se va lupta pentru promovarea în primul eșalon cu echipa din Sibiu.

Hermannstadt a încheiat anul pe poziția a doua în liga a doua și este a doua favorită la promovare, după liderul Petrolul.

De-a lungul carierei, Ioan Hora a evoluat la Gloria Bistrița, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, Konyaspor, Akhisarspor, Elazigspor, FCSB și Gaz Metan Mediaș.

11-01-2022
12:41

Coman, salariu regesc la Bayern Munchen

Mijlocașul Kingsley Coman și-a dat acordul pentru prelungirea contractului Bayern Munchen, care este scadent în vara anului 2023.

Conform informațiilor din presa franceză și cea germană, fotbalistul va semna o înțelegere valabilă până în 2027 și ar urma să încaseze un salariu de aproape 17 milioane de euro pe sezon, ceea ce îl va face al treilea cel mai bine plătit jucător din lotul bavarezilor după Robert Lewandowski și Manuel Neuer.

Christian Coman, tatăl și agentul fotbalistului de 25 de ani este deja la Munchen pentru a pune la punct ultimele detalii și probabil înțelegerea va fi anunțată în această săptămână.

11-01-2022
11:08

CFR Cluj nu mai joacă meciul de verificare cu St. Gallen

CFR Cluj ar fi trebuit să aibă astăzi un meci de verificare contra lui St. Gallen în cantonamentul de iarnă din Spania. Pe pagina oficială de Facebook, ardelenii au anunțat de ce a picat amicalul. Elvețienii nu s-au mai prezentat în stagiul de pregătire.

Echipa lui Dan Petrescu mai are programate două amicale în Spania, primul pe 13 ianuarie, cu o altă echipă din Elveţia, FC Lugano, la Oliva Nova, iar ultimul pe 15 ianuarie, cu campioana Ungariei, Ferencvaros TC, în aceeași localitate.

11-01-2022
09:55

Sorana Cîrstea, eșec la ultimul turneu înainte de Australian Open

Jucătoarea Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 9 și locul 38 WTA, a ratat calificarea în optimile de finală ale turneului WTA Adelaide.

Românca a fost învinsă în runda inaugurală de ucraineanca Anhelina Kalinina, poziția 51 în ierarhia mondială, scor 3-6, 2-6, după o oră și 25 de minute. Aceasta a fost ultima prezență a Soranei Cîrstea înainte de participarea la Australian Open 2022.

11-01-2022
08:51

Premier League, vești bune despre cazuri de Covid-19

Conducătorii Premier League au anunțat că numărul cazurilor de Covid-19 din ultima săptămână este în scădere față de testarea anterioară.

Conform The Sun, s-au făcut 12.973 de teste săptămâna trecută la jucătorii și personalul celor 20 de echipe din Premier League, iar numărul cazurilor pozitive este de 72, față de 94 înregistrate cu șapte zile în urmă.

Majoritatea cazurilor pozitive, 64, au reieșit la testele făcute de luni până joi și doar 8 au fost înregistrate la cele din finalul săptămânii, ceea ce arată un semnal clar că virusul pare să se diminueze.

11-01-2022
08:02

SCM Gloria Buzău l-a dat afară pe Aurelian Roșca

Aventura lui Aurelian Roșca la SCM Buzău a luat sfârșit. Înfrângerea cu Dacia Mioveni i-a fost fatală antrenorului care în sezonul trecut a adus Cupa și Supercupa României la Buzău.

Buzău a pierdut pe teren propriu cu Mioveni, scor 21-23. Gazdele au tratat superficial meciul. Mioveniul a marcat primele 3 goluri ale meciului, iar elevele lui Roșca și Ilie au înscris prima dată abia în minutul 5.

„Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță încetarea colaborării de comun acord cu domnul Aurelian Roşca, antrenor principal al secției handbal feminin, începând cu data de 10 ianuarie 2022.

Din iunie 2021 până în prezent, domnul Aurelian Roşca a condus echipa de handbal feminin, alături de care a câştigat atât Cupa României Fan Courier, cât şi SuperCupa României, în sezonul 2021-2022.

Întreaga conducere a clubului, staff-ul tehnic şi sportivele îi mulţumesc domnului antrenor Aurelian Roșca pentru contribuția adusă handbalului buzoian şi pentru profesionalismul de care a dat dovadă şi îi urează mult succes în cariera sa viitoare!”, se arată într-un comunicat de presă al clubului SCM Gloria Buzău.

11-01-2022
07:03

Costel Pană a semnat cu Khaleej Club

Noul an îl găsește pe Costel Pană (54 de ani) la Khaleej Club, o echipă din a doua ligă a Arabiei Saudite. Conform Prosport, antrenorul român a semnat cu saudiții un contract valabil pe un an și jumătate.

Fost internațional român, cu șase selecții și un gol sub tricolor, Pană nu este doar antrenor la Khaleej Club, ci și director tehnic la loturile de copii și juniori.

„Deja am o carte de vizită aici antrenând în dese rânduri, lumea mă cunoaște și suntem o colonie de antrenori din ce în ce mai numeroasă. Mă bucur că școala de antrenori români performează pe plan extern. Mă bucur, de asemenea, că sunt mai mult apreciat afară decât în țară”, a declarat Costel Pană, pentru Prosport.

În cariera fotbalist, Costel Pană a jucat la Flacăra Moreni, Dinamo, Neuchatel Xamax (Elveția), FCM Bacău, FC Argeș și FC Brașov. Pană este deja la a cincea experiență în Arabia Saudită, după ce el a mai fost secundul lui Cosmin Olăroiu la Al Hilal și le-a pregătit pe Al Ahli U19, Al Shabbab și Al Tai U19.

În Arabia Saudită, dar în prima ligă, mai antrenează doi români: Cosmin Contra (Al Ittihad) și Costel Gâlcă (Al-Hazem)

11-01-2022
06:05

Gabriela Ruse, victorie la turneul de la Sydney

Jucătoarea Gabriela Ruse, locul 82 WTA, venită din calificări, a acces în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Sydney.

Ruse a avut nevoie de trei seturi şi două ore şi 19 minute pentru a trece de poloneza Magdalena Frech, locul 105 WTA, o jucătoare de asemenea venită din calificări, scor 6-2, 3-6, 6-4.

În optimi, Ruse va evolua cu estona Anett Kontaveit, locul 7 mondial şi cap de serie 4. Pentru accederea în optimi, românca va primi 10.000 de dolari şi 70 de puncte WTA.

Ciclistul Egan Bernal şi-a prelungit contractul cu echipa Ineos

Rutierul Egan Bernal, primul columbian care a câştigat Turul Franţei, în 2019, şi-a prelungit contractul cu echipa Ineos pentru cinci ani până, la sfârşitul lui 2026.

Conform Cycling Weekley, Bernal a confirmat că va reveni în acest an la Turul Franţei, la care a participat de trei ori. După o primă experienţă în 2018, a câştigat următoarea ediţie şi apoi a abandonat în 2020.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, rutierul de 25 de ani s-a dedicat celorlalte două mari tururi, Il Giro, pe care l-a câştigat, şi La Vuelta (locul 6).

Neymar ratează meciurile din preliminariile CM 2022

Atacantul Neymar nu va fi convocat la echipa naţională a Braziliei pentru meciurile de finalul lunii ianuarie cu Ecuador şi Paraguay, din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul Tite preferă să-și lase superstarul să îşi continue recuperarea la Paris Saint-Germain, având în vedere că revine după o accidentare. Meciurile cu Ecuador şi Paraguay nu mai au nicio miză pentru Brazilia, care este deja calificată la turneul final de la finalul acestui an.

Barcelona caută o rezervă pentru Ter Stegen

Conducătorii clubului FC Barcelona vor să scape în această iarnă de portarul brazilian Neto, care are un salariu considerat prea mare, și sunt în căutarea rezervei perfecte pentru germanul Marc-Andre ter Stegen.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Sport, catalanii au pus ochii pe internaționalul macedonean Stole Dimitrievski, care joacă la Rayo Vallecano. În vârstă de 28 de ani, acesta este cotat la 2,5 milioane de euro și a mai jucat în cariera sa la Rabotnicki, Granada B, Cadiz B, Granada și Gimnastic Tarragona.