Sport

Știrile zilei din sport, marți 12 aprilie. Dinamo Kiev, start cu dreptul în turneul caritabil prin Europa

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 12 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
12.04.2022 | 19:42
Stirile zilei din sport marti 12 aprilie Dinamo Kiev start cu dreptul in turneul caritabil prin Europa
Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, în deplasare, scor 3-1, formația Legia Varșovia, în ptimul meci din cadrul turneului caritabil prin Europa, după începerea războiului din Ucraina. Sursă foto: przegladsportowy.onet.pl
ADVERTISEMENT
12-04-2022
20:49

Dinamo Kiev, victorie cu Legia Varșovia

Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, în deplasare, scor 3-1, formația Legia Varșovia, în ptimul meci din cadrul turneului caritabil prin Europa, după începerea războiului din Ucraina.

Golurile trupei tehnicianului român au fost reușite de Buyalskyy (3), și Besedin (57, 71), în timp ce pentru polonezi a marcat Strzalek (54). Lucescu a avut la dispoziție doar jucători ucraineni, plus polonezul Tomasz Kedziora.

Dinamo Kiev va mai juca meciuri caritabile în Turcia, Croația și Germania, dar, foarte probabil, și cu liderul din Premier League, Manchester City.

12-04-2022
20:09

S-a întâmplat chiar în timpul unui meci de rugby! O femeie a intrat pe teren în sutien

Scene incredibile au fost surprinse în timpul unui meci de rugby din Statele Unite ale Americii. O femeie îmbrăcată doar cu un sutien și o pereche de blugi a pătruns pe teren, dându-le mari bătăi de cap forțelor de ordine.

În imaginile surprinse de camerele TV se poate observa cum unul dintre stewarzi ce aleargă după ea o pune la pământ printr-un gest desprins chiar din sportul cu balonul oval. Ulterior, Javon Johanson a oferit explicații cu privire la bizarul său gest.

Cea mai mare dorinţă din viaţa mea era să alerg pe un astfel de teren. Şi da, am făcut asta. Am primit ceea ce am meritat. Steward-ul şi-a făcut treaba. Atacul lui a fost, sincer, unul ok. A părut mai rău decât a fost.

Ar fi putut să mă apuce şi aş fi căzut. A fost o experienţă suprarealistă. Era adrenalina mulţimii şi, auzind acel mare vuiet, m-am gândit imediat că trebuie să îmi dau bluza joc.

Nu pot să cred cât departe am ajuns, totul s-a întâmplat atât de repede. Eu obişnuiam să joc rugby cu cei trei fraţi, aşa că nu a fost o problemă pentru mine faptul că mi s-a făcut un placaj”, a spus femeia.

12-04-2022
19:33

Claudiu Adam și Natalia Iocsak, show total în Ungaria

Campionul național Claudiu Adam a câștigat prima etapă din cadrul competiției europene Drift Kings, în timp ce la divizia Drift Queens victoria i-a revenit Nataliei Iocsak.

La numai 18 ani, Adam a învins adversar după adversar în battle-urile de pe circuitul ungar Tokol Ring și s-a încununat ”rege” după prima etapă a Drift Kings International Series. În finală, românul a trecut de ungurul Bilik Bertalan. Pe locul 3 s-a clasat Călin Ciortan.

Pentru Adam înseamnă o nouă premieră în drift, fiind cel mai tânăr câștigător la Divizia Pro în etapa europeană, după ce în 2021 a devenit cel mai tânăr campion național la Pro din istoria României.

În divizia feminină a Drift Queens, Natalia Iocsak (19 ani) a obținut de asemenea victoria, clasându-se totodată și pe poziția a doua la Divizia Drift Kings Pro 2, acolo unde a fost învinsă de austriacul Lukas Dobias. Pe locul 3 la Drift Queens s-a clasat tot o reprezentantă a țării noastre, Alice Ene, care are doar 15 ani.

12-04-2022
18:40

Naționala feminină U19 a României, înfrângere cu Portugalia

Echipa națională U19 de fotbal feminin a României a fost învinsă de reprezentativa similară a Portugaliei, scor 1-3, în ultimul meci de la Turul de Elită pentru EURO, și a retrogradat în Liga B a calificărilor pentru următorul Campionat European.

”Tricolorele” au deschis scorul prin Bălăceanu (20), dar portughezele au întors soarta întâlnirii după pauză prin golurile marcate de Leonor (47), Ribeiro Theriez (62) și Miller (86).

Selecționerul Ion Marin a folosit următoarea formulă de echipă: Pencea – Jivan (Ciontoș), Bratu, Oneț (Pînzariu), Sigheartău, Vincze – Iancu (Roșu), Mirea, Preda, Bălăceanu – Borodi.

Naționala României, care a pierdut și meciurile cu Spania, scor 0-9, și Olanda, scor 0-5, a încheiat grupa pe ultimul loc. Meciul dintre Spania și Olanda s-a încheiat la egalitate, 2-2, iar ibericele s-au calificat la EURO datorită golaverajului mai bun. Turneul final va fi găzduit de Cehia în perioada 26 iunie – 9 iulie.

12-04-2022
17:42

Lovitură pentru Atletico Madrid. Ce a decis UEFA înaintea returului cu Manchester City

Atletico Madrid a primit o veste proastă înaintea manșei retur a duelului cu Manchester City din sferturile Ligii Campionilor. În contextul comportamentului discriminatoriu al celor peste 2.000 de suporteri prezenți săptămâna trecută pe „Etihad”, care s-au filmat în timp ce imitau salutul specific naziștilor, UEFA obligă echipa lui Diego Simeone să închidă un sector al arenei „Wanda Metropolitano”.

Măsura vizează doar meciul programat miercuri, 13 aprilie, la ora 22:00 și nu este singura dictată ca urmare a acestor derapaje. „Ordonă închiderea parțială a stadionului la următorul meci din Liga Campionilor în care Atletico va fi gazdă, din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor.

 Sectorul sau sectoarele închise trebuie să aibă cel puțin 5.000 de locuri. Atletico trebuie să pună în aplicare următoarea directivă: să afișeze un banner cu textul #NuRasismului și cu logo-ul UEFA”, se arată în comunicatul emis de forul european.

12-04-2022
16:09

Procesul lui Blatter și Platini va avea loc în Elveția

Fostul preşedinte UEFA, Michel Platini, şi fostul preşedinte FIFA, Sepp Blatter, vor fi judecaţi, între 8 şi 22 iunie, în Elveţia, pentru fraudă în dosarul plăţilor suspecte care i-au obligat să părsească fotbalul, în 2015.

Cei doi foşti conducători, care sunt de asemenea acuzaţi de management defectuos, abuz de încredere şi fals, sunt suspectaţi că au ”făcut în mod ilegal, în detrimentul FIFA, o plată de două milioane de franci elveţieni (1,8 milioane de euro) în favoarea lui Michel Platini”, a anunțat Tribunalul Penal Federal elveţian, conform Le Figaro.

Frauda simplă se pedepseşte cu cinci ani de închisoare sau cu o sancţiune pecuniară, conform legislaţiei elveţiene.

12-04-2022
15:17

FIFA lansează o platformă de streaming video gratuită

FIFA a anunțat că lansează o platformă de streaming video, ”FIFA+”, pe care va transmite gratuit 40.000 de meciuri live pe an, precum și imagini de arhivă și documentare ale Cupei Mondiale.

Forul mondial a precizat pe site-ul oficial că cele 40.000 de partide vor veni de pe șase continente, iar aproximativ 11.000 vor fi întâlniri din fotbalul feminin. Deși se poziționează din ce în ce mai mult ca rival pentru companiile media existente, FIFA+ va fi folosit și pentru promovarea sponsorilor.

”Nu există niciun plan de a percepe o taxă de abonament pentru serviciu, asta nu înseamnă că excludem posibilitatea de a evolua în timp dacă există o propunere de valoare care ne permite să percepem un abonament dacă pășim în drepturi premium sau adoptăm alt tip de modele”, a declarat Charlotte Burr, directorul de strategie al FIFA.

12-04-2022
14:14

Tibi Bălan, noul antrenor al lui Someșul Dej,

Fostul jucător al lui Sportul Stundențesc, Tiberiu Bălan, este noul antrenor al echipei de Liga a treia, Someșul Dej. 

Ajuns la 41 de ani, acesta a preluat funcția de la Dănuț Șomcherechi, cel care a adus echipa la un pas de promovare, pe locul 3 în play-off-ul Seriei 10. Acesta a fost dat afară după două înfrângeri în deplasare.

12-04-2022
13:34

Pique bagă 15 milioane de dolari într-un joc video

Fundașul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, este foarte implicat în afaceri, iar de curând a luat decizia de a investi nu mai puțin de 15 milioane de dolari într-un joc video.

Veteranul fotbalist catalan își va risca banii cu jocul numit ”Goals”, care se va baza pe criptoactive, iar investiția va avea legătură cu lumea criptomonedelor.

”Creatorul acestui joc a înțeles că fanii de fotbal au interpretări diferite ale jocului de fotbal perfect. Intenția ‘Goals’ este de a menține jocul distractiv și atractiv pentru toate tipurile de jucători”, a scris cotidianul Mundo Deportivo.

”Vom face tot posibilul pentru a rămâne fideli fotbalului. Trebuie să ne amintim că ‘Goals’ este un joc video și prioritatea noastră este să vă facem experiența cât mai plăcută”, au anunțat creatorii jocului.

12-04-2022
12:16

Divock Origi și-a dat acordul pentru un transfer la AC Milan

Oficialii clubului AC Milan au ajuns la o înțelegere cu atacantul Divock Origi, care în vară își încheie contractul cu Liverpool.

Conform Sport Mediaset, internaționalul belgian va semna o înțelegere pe trei sezoane cu drept de prelungire pentru încă unul și va primi un salariu anual de 3,5 milioane de euro, cu 500.000 de euro decât are acum la formația engleză.

Origi, în vârstă de 27 de ani a fost achiziționat de Liverpool în 2014 de la OSC Lille și a marcat golul decisiv în finala Champions League de acum trei ani.

12-04-2022
11:14

UEFA i-a suspendat pe antrenorii care s-au bătut în Conference League

Kjetil Knutsen, antrenorul lui Bodo Glimt, a fost exclus temporar după ce l-a atacat pe Nuno Santos, antrenorul de portari al lui AS Roma.

Portughezul a fost și el suspendat, fiind cel care a provocat inițial incidentele, care l-a strâns de gât pe antrenorul norvegian, care l-a pus apoi la pământ pe Santos.

12-04-2022
10:10

Andreea Mitu, în echipa României pentru duelul de Fed Cup cu Polonia

Infectată cu COVID-19 și carantinată în Polonia, Monica Niculescu va fi înlocuită de Andreea Mitu (locul 733 WTA) pentru duelul cu Polonia din Billie Jean King Cup. Mitu vine după eliminarea din sferturile turneului ITF de la Oeiras, pe al cărui tablou principal a ajuns după calificări.

Andreea Mitu nu a mai jucat pentru România în Fed Cup din februarie 2016 când a făcut pereche cu Raluca Olaru în sfertul de finală al Grupei Mondiale, meci decisiv pierdut, scor 2-3, la Cluj, cu Pliskova/Strycova.

Astfel, căpitanul nejucător Horia Tecău a fost nevoit să schimbe trei sferturi din echipa anunțată pentru duelul cu Polonia din Fed Cup: Simona Halep, Gabriela Ruse,  Raluca Olaru și Monica Niculescu, care au fost înlocuite de Mihaela Buzărnescu, Andreea Prisăcariu și Andreea Mitu.

12-04-2022
09:39

Sepsi Sfântu Gheorghe - FCC Baschet UAV Arad, finala campionatului la baschet feminin

Campioana en-titre, Sepsi Sfântu Gheorghe, va întâlni UAV Arad în finala Ligii Naționale de baschet feminin, după ce arădenii au eliminat în semifinale pe vicecampioana CSM Satu Mare.

De cealaltă parte, Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat în finală după ce a învins Phoenix Constanța. Finala campionatului se va juca în sistem de cinci meciuri. 

12-04-2022
08:34

Barcelona face orice ca să îl ia pe Joao Felix

Presa iberică anunță că Jorge Mendes, agentul lui Joao Felix, încearcă să îl ducă pe lusitan la Barcelona. Mutarea nu este însă ușor de făcut.

Jurnaliștii de la Sport anunță că Jorge Mendes va face presiuni pentru ca Atletico să-l lase pe Felix să plece, deși mai are contract până în 2026 cu gruparea de pe Wanda Metropolitano. Pentru a face transferul, agentul FIFA vrea să ducă trei jucători pe care îi reprezintă la echipa lui Diego Simeone.

Este vorba despre Gonzalo Guedes, de la Valencia, Adama Traore, împrumutat de Wolves la Barcelona, și Trincao, jucătorul cedat sub formă de împrumut de catalani în sens invers, la „lupi”. În total, cei trei au o cotă de piață de 90 de milioane de euro, iar Felix valorează, conform transfermarkt.com, 70 de milioane de euro.

Parte din acest transfer ar putea face și Antoine Griezmann, care este împrumutat de Barca la Atletico până la vară. Echipa lui Simeone îl poate cumpăra pe francez în schimbul a 40 de milioane de euro. Catalanii se gândesc însă să reducă acest preț pentru a facilita achiziționarea lui Joao Felix.

 

12-04-2022
06:40

Monica Niculescu are COVID-19 și e carantinată în Polonia

Echipa României de FED Cup e din nou lovită de ghinion, după accidentările Simonei Halep, Gabrielei Ruse și Ralucăi Olaru.

Monica Niculescu a fost infectată cu COVID-19 și a intrat în izolare în Polonia înainte de meciurile din FED Cup, care vor avea loc între 15 și 16 aprilie.

Căpitanul-nejucător Tecău, antrenorul Alina Tecșor-Cercel, medicul echipei Dan Cristea, kinetoterapeul Bogdan Covrig si sparring-partnerul Andy Jianu au fost contacți direcți în timpul antrenamentelor de la București, pe durata zborului și pe drumul cu mașina de la aeroport către hotel.

Cosmin Olăroiu și Marius Șumudică, victorii în Liga Campionilor Asiei

Marius Șumudică a ajuns la a doua victorie în Liga Campionilor Asiei cu Al Shabab, după succesul cu 3-0 împotriva celor de la Al-Jazira. Carlos Carvalho a reușit o dublă în minutele 6 și 78, în timp ce Al Ammar a marcat în minutul 18.

Echipa lui Marius Șumudică devine astfel lider autoritar în grupa B, cu șase puncte și un golaveraj de 6-0 după primele două runde. În prima etapă, Al Shabab a câștigat cu 3-0 în fața lui Mumbai City.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu a reușit și el prima victorie în acest sezon al Ligii Campionilor Asiei. Al Sharjah a câștigat pe teren propriu cu 2-1 meciul cu Istiqlol Dushambe. Golurile au fost reușite de Caio (min. 54) și Bernard (min. 57).

Al Sharjah e pe locul doi în grupă, cu trei puncte, după ce în primul meci echipa lui Olăroiu a pierdut cu 1-2 în fața liderului Al Hilal (6 puncte). Din grupă mai fac parte Al-Rayyan (Qatar, 3 puncte) și Istiqlol Dushambe (Tadjikistan, 0 puncte).

ADVERTISEMENT

Dani Ceballos e nemulțumit de statutul de rezervă și vrea să plece de la Real Madrid

După Gareth Bale și Isco, un alt jucător al lui Real Madrid vrea să părăsească echipa, chiar dacă „los blancos” au rezultate bune și sunt cu un picior în semifinalele Ligii Campionilor și lideri în clasamentul La Liga, la nu mai puțin de 12 puncte de rivala Barcelona și de Sevilla.

Dani Ceballos a venit în 2019 pe Bernabeu de la Real Betis, pentru 16,5 milioane de euro și nu a fost niciodată titular de bază la Madrid, fiind chiar împrumutat la Arsenal între 2019 și 2021. În acest sezon a jucat doar zece meciuri și are șanse mari ca din vară să se întoarcă în Premier League.

ADVERTISEMENT

Vilă de 114 milioane de euro, confiscată de italieni fostului pilot rus de Formula 1, Nikita Mazepin, apropiat al lui Putin

Autoritățile italiene au decis să confiște casa din Sardinia a fostului pilot de Formula 1, deoarece tatăl său este foarte apropiat de Vladimir Putin, anunță Reuters.

Înțelegerea lui Nikita Mazepin cu echipa Haas F1 a fost reziliată la începutul lunii martie, înainte ca pilotul rus să înceapă al doilea sezon al carierei în Formula 1. Mazepin a venit la Haas, cu o puternică susținere financiară a gigantului chimic Uralkali, condus de tatăl său.

ADVERTISEMENT