Sport

Știrile zilei din sport, marți, 12 octombrie. Victorie în ultimul meci al turneului pentru tricolorii U18

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 12 octombrie.
Stirile zilei din sport marti 12 octombrie Victorie in ultimul meci al turneului pentru tricolorii U18
ADVERTISEMENT
12-10-2021
18:29

Tricolorii U18 au câștigat un singur meci la turneul de la Buftea

Naționala U18 a României a învins Turcia, scor 1-0, în ultimul meci jucat la Turneul celor 4 Națiuni, o competiție amicală găzduită de țara noastră.

Tricolorii au controlat meciul, însă unicul gol al partidei a fost marcat abia pe final, în minutul 84, când Burdușanu a transformat o lovitură de la 11 metri, informează FRF. România U18 încheie competiția cu o victorie, după ce a fost învinsă de Portugalia și Spania.

Selecționerul Daniel Oprescu i-a trimis în teren pe Dincă –Maftei, Duțu, Grigore-Huides, Sălceanu –Vulturar (căpitan), Boțoga –Musi, Bujor, Burdușanu –Burnete. Pe banca de rezerve au luat loc portarul Mărgărit și jucătorii de câmp Niculescu, Martinovic, Șuteu, Cireșoiu, Lăcătuș, Pop, Plumbuitu, Ohaci, Gânțe și Pelivan.

Iată rezultatele complete înregistrate la acest turneu:

Vineri, 8 octombrie, Turcia – Spania 0-3 și ROMÂNIA – Portugalia 1-2

Duminică, 10 octombrie, Turcia – Portugalia 0-3 și ROMÂNIA – Spania 1-3

Marți, 12 octombrie, Spania – Portugalia 1-0 și ROMÂNIA – Turcia 1-0

12-10-2021
17:07

Varane va lipsi câteva săptămâni după accidentarea din Liga Națiunilor

Fundașul echipei Manchester United, Raphael Varane, va lipsi câteva săptămâni de pe teren în urma accidentării suferite în finala Ligii Națiunilor, pe care Franța a câștigat-o în fața Spaniei.

”Raphael Varane a suferit o leziune musculară inghinală în finala Ligii Națiunilor și a început procesul de recuperare. El va putea să joace din nou în câteva săptămâni”, a anunțat Manchester United pe site-ul oficial.

În aceste condiții, fundașul central francez va lipsi într-o perioadă în care ”diavolii roșii” vor ave ao serie de meciuri extrem de grele, cu Leicester City, FC Liverpool, Tottenham Hotspur și Manchester City în Premier League, plus ”dubla” cu Atalanta Bergamo din Champions League.

12-10-2021
16:03

Euro 2028 nu va avea loc în mai mult de două țări

UEFA a stabilit planul pentru turneul final al Euro 2028, aceasta urmând a fi prima competiție care s-ar suprapune cu proiectul FIFA de a organiza Cupa Mondială o dată la doi ani.

Conform Sky Sport, forul continental a anunțat că Europeanul de peste șapte ani va fi găzduit de o singură țară sau maxim de două, fiind exclus să se mai țină un turneu final pe tot continentul, așa cum s-a întâmpl,at cu Euro 2020.

Candidaturile vor putea fi depuse până la 23 martie 2022, iar în 5 aprilie UEFA va anunța oficial cine a intrat în luptă. Țările care își doresc să organizeze turneul final din 2028 trebuie să vină cu o ofertă de 10 orașe care au stadioane moderne și din care cel puțin unul să fie de peste 60.000 de locuri. Gazda Euro 2028 va fi stabilită în septembrie 2023.

12-10-2021
15:08

Nuno Mendes ar putea fi jucătorul lui PSG în vara anului 2022

Echipa franceză PSG a avut, în vara acestui an, o campanie de transferuri care a depășit orice imginație, la loc de cinste aflându-se argentinianul Lionel Messi și spaniolul Sergio Ramos, veniți liberi de contract, după ce și-au încheiat angajamentele cu Barcelona, respectiv, Real Madrid.

Dar clubul patronat de omul de afaceri Nasser Al Khelaifi din Qatar nu s-a oprit aici. Echipa din capitala Franței l-a împrumutat pe fundașul stânga Nuno Mendes, în vârstă de 19 ani, de la echipa portugheză Sporting Lisabona, pentru suma de 7 milioane de euro.

Puștiul a adunat, deja șase meciuri la vicecampioana Franței, dintre care patru ca titular. El a fost pe teren în ambele partide jucate de PSG în actuala ediție a Ligii Campionilor: 1-1 în deplasare cu FC Brugge (când l-a înlocuit, în minutul 75, pe Diallo) și 2-0 pe teren propriu cu Manchester City (a fost integralist).

Prestațiile lui i-au încântat pe oficialii clubului, care acum doresc să-l transfere definitiv. Tranzacția ar urma să se facă în vara an ului viitor, pentru suma de 40 de milioane de euro.

Recent, Nuno Mendes a fost nominalizat de France Football pentru premiul acordat celui mai bun jucător sub 21 de ani, Kopa Trophy, alături de Mason Greenwood (din Anglia, joacă la Manchester United), Bukayo Saka (Anglia, Arsenal), Pedri (Spania, Barcelona), Jeremy Doku (Belgia, Rennes), Ryan Gravenberch (Olanda, Ajax), Jamal Musiala (Germania, Bayern München), Florian Wirtz (Germania, Bayer Leverkusen), Jude Bellingham (Anglia, Borussia Dortmund) și Giovanni Reyna (Statele Unite, Borussia Dortmund).

12-10-2021
12:58

23 de jucătoare în lotul care va întâlni Elveția pe 22 octombrie

Naționala feminină de fotbal a României își continuă campania de calificare la Campionatul Mondial din 2023, care va fi organizat de Australia și Noua Zeelandă, cu meciul împotriva liderului Grupei G, Elveția.

Tricolorele își cunosc bine adversarele, deoarece le-au întâlnit și în precedenta campanie de calificare, pentru Campionatul European din 2022 din Anglia, fiind învinse atât în meciul tur, cât și în retur.

Pe stadionul LIPO Park din Schaffhausen, jucătoarele pregătite de Mirel Albon au evoluat în inferioritate din minutul 65, după eliminarea Mariei Ficzay (65). Scorul final a fost 6-0 pentru gazde, golurile fiind marcate de Bachmann (26, 45, 74), Crnogorcevic (65-p), Humm (81) și Folmi (88)

În returul care s-a jucat la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, Elveția s-a impus cu 2-0, după reușitele lui Sow (29) și Crnogorčević (79).

În actuala campanie, Elveția, Italia și România au câte 6 puncte după două meciuri, fiind despărțite de golaveraj. Celelalte echipe din grupă sunt Lituania, Croația și Rep. Moldova.

În perspectiva meciului care va avea loc pe 22 octombrie, pe stadionul Letzigrund din Zurich, de la ora de la ora 20.00 a României, selecționerul Cristian Dulca a stabilit un record, 15 dintre cele 23 de jucătoare convocate evoluând în străinătate.

Iată jucătoarele pe care se va baza selecționerul:

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD / Spania), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia), Lavinia Boandă (ASD Cortefranca Calcio / Italia)

Fundași: Olivia Oprea (Vilarreal CF / Spania), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring / Danemarca), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Bianca Sandu (Diosgyori VTK / Ungaria), Melinda Nagy (Diosgyori VTK / Ungaria), Brigitta Goder (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara)

Mijlocași: Ioana Bortan (U Olimpia Cluj), Florentina Ancăș (Politehnica Timișoara), Ștefania Vătafu (Anderlecht / Belgia), Mădălina Tătar (Sport Lisboa e Benfica / Portugalia), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Mihaela Ciolacu (U Olimpia Cluj)

Atacanți: Laura Rus (ASD Apulia Trani/Italia), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Cristina Carp (U.C. Sampdoria / Italia), Florentina Olar (Fortuna Hjorring / Danemarca), Andreea Laiu (Heniu Prundu Bârgăului)

12-10-2021
11:11

Emma Răducanu va juca la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi

Emma Răducanu joacă la foc automat în acest final de 2021. Campioana de la US Open se pregătește să vină la Cluj, la Transylvania Open, iar între timp a fost anunțată că va participa la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi. Ediția va avea loc în perioada 16-18 decembrie.

La această competiție participă șase nume importante din lumea tenisului, care joacă timp de trei zile. În paralel, are loc și un meci de simplu feminin. La ultimele ediţii au evoluat Serena Williams, Venus Williams, Maria Şarapova, Jelena Ostapeno şi Ajla Tomljanovic. Anul trecut, turneul de la Abu Dhabi nu s-a desfășurat din cauza pandemiei.

„Nu am fost niciodată la Abu Dhabi şi abia aştept să merg şi să joc la acest campionat. Ştiu că Emiratele Arabe Unite sărbătoresc cea de-a L-a aniversare la începutul lunii decembrie, aşa că sunt sigură că va fi uimitor acolo şi sunt încântată să experimentez tot ceea ce această ţară are de oferit, atât la eveniment, cât şi cultural”, a declarat Emma Răducanu.

Până la Abu Dhabi, britanica mai are de jucat la Kremlin Cup și la Transylvania Open. După turneul din Emiratele Arabe United, Răducanu ar putea pleca direct în Australia pentru a se pregăti de grand slam-ul de la „Antipozi”.

12-10-2021
08:01

Barcelona va organiza un amical de gală în memoria lui Diego Maradona

Pe 25 noiembrie, la exact un an de când legendarul Diego Maradona a trecut în neființă, Barcelona îi va cinsti memoria printr-un amical de gală, disputat în compania argentinienilor de la Boca Juniors.

Acesta va avea loc în cadrul “Riyadh Season”, un festival din Arabia Saudită care cuprinde manifestări sportive, artistice și culturale. De-a lungul carierei, „El Pibe D’Oro” a îmbrăcat atât tricoul grupării blaugrana, cât și pe cel al campioanei en-titre din țara natală.

12-10-2021
07:38

Frank Lampard, dorit pe banca lui Newcastle

Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită se pregătește să producă schimbări importante odată cu transformarea lui Newcastle în cel mai bogat club din lume. Concret, noul patronat a demarat deja căutările pentru antrenorul care să-l înlocuiască pe Steve Bruce (60 de ani), iar în pole-position se află nimeni altul decât  Frank Lampard (43 de ani).

Liber de contract încă de la începutul anului, când s-a despărțit de Chelsea, acesta este atras de proiectul grandios ce începe să prindă contur pe „St James’ Park” și, cel mai probabil, va da curs ofertei. De altfel, potrivit unui sondaj realizat recent în rândul fanilor, nu mai puțin de 94% dintre repondenți își doresc un nou tehnician pe banca echipei.

12-10-2021
07:22

94% dintre jucătorii din Bundesliga s-au vaccinat anti-Covid

 Nu mai puțin de 94 la sută dintre jucătorii și membrii staff-urilor echipelor din Bundesliga s-au vaccinat deja împotriva virusului SARS-CoV-2. Potrivit șefului ligii profesioniste, cei care încă sunt reticenți trebuie să suporte, în schimb, cheltuielile pentru testele PCR efectuate nu o dată, ci de două ori pe săptămână.

Fiecare poate decide pentu el însuşi, dar are şi o responsabilitate profesională atât pentur el, cât şi pentru corpul lui. Aşa îşi câştigă banii. Nu prea înţeleg dacă nu se vaccinează”, a anunțat Christian Seifert.

Real Madrid a pus ochii pe noua senzație a Franței. Cum vrea să-l transfere

Chiar dacă ne mai despart aproape două luni de următoarea perioadă de mercato, Florentino Perez pregătește deja noile mutări. Potrivit celor de la Marca, Real Madrid intenționează să demareze negocierile cu AS Monaco pentru transferul Aurelien Tchouameni (21 de ani).

Mijlocașul a strâns până acum 60 de meciuri în Ligue 1 și pare să fi devenit o piesă importantă inclusiv în angrenajul echipei naționale, cu care a cucerit recent trofeul Ligii Națiunilor. Monegascii – cu care mai are contract până în 2024 – nu au, însă, de gând să-l cedeze în schimbul unei sume mai mici de 35 milioane de euro.

ADVERTISEMENT