Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 13 aprilie. U BT Cluj a pierdut meciul 3 cu Ludwigsburg. Meci decisiv pe teren propriu

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 13 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
13.04.2022 | 17:00
Stirile zilei din sport miercuri 13 aprilie U BT Cluj a pierdut meciul 3 cu Ludwigsburg Meci decisiv pe teren propriu
Știrile zilei din sport, marți 13 aprilie. U BT Cluj a pierdut meciul 3 cu Ludwigsburg. Meci decisiv pe teren propriu
ADVERTISEMENT
13-04-2022
20:49

U BT Cluj - Ludwigsburg 92-75 (40-33)

Universitatea Cluj a fost învinsă în deplasare de MHP Riesen Ludwigsburg cu scorul de la 92-75 și va lupta pe teren propriu în meciul 4 pentru calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor la baschet masculin. Meciul decisiv se va disputa pe data de 19 aprilie.

Ardelenii au pierdut meciul trei și din cauza celor 20 de mingi pierdute în atac şi duelurilor la recuperare în ofensivă. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Happ şi Radebaugh, cu câte 18 puncte, pentru gazde, respectiv Stipanovic 16 şi Guzman 15.

13-04-2022
19:51

Simona Halep, recuperare în piscină la Monte Carlo

Simona Halep se bucură de parteneriatul cu Patrick Mouratoglou și a publicat pe pagina ei oficială de Instagram un video din piscina de recuperare după un antrenament.

Simona Halep, în piscina de recuperare
Simona Halep, în piscina de recuperare

Simona Halep a postat mai multe video-uri de la turneul de la Monte Carlo, unde a mers înpreună cu noul ei antrenor.

Simona Halep, la turneul de la Monte Carlo, alături de noul ei antrenor
Simona Halep, la turneul de la Monte Carlo, alături de noul ei antrenor

Halep s-a pregătit în ultimul la academia de tenis a fostului antrenor al Serenei Williams și țințește din nou către câștigarea unui turneu de Grand Slam.

13-04-2022
19:03

Julian Alaphilippe, pus la pământ de mașina propriei echipe

Campionul mondial Julian Alaphilippe a fost nevoit să abandoneze cursa cliclistă Brabantse Pijl, după un accident provocat de maşina de asistenţă a propriei echipe, Quick-Step.

Conform L’Equipe, incidentul s-a petrecut cu aproximativ 20 de kilometri înainte de final, la intrarea în ultimul tur al circuitului dintre localităţile belgiene Louvain şi Overijse al cursei de 205,1 kilometri.

Maşina echipei Quick-Step a încercat să depăşească plutonul prin stânga, dar l-a lovit uşor pe rutierul Bryan Coquard (Cofidis), care s-a dezechilibrat şi l-a acroşat pe Alaphilippe. Acesta din urmă a căzut, în accident fiind implicaţi şi alţi ciclişti, care de asemenea au făcut cunoştinţă cu asfaltul.

Alaphilippe, dublu campion mondial pe şosea, în 2020 şi 2021, a încercat să continue cursa, dar a abandonat în cele din urmă, din cauza unei accidentări la cot. Cursa a fost câştigată de americanul de 19 ani Magnus Sheffield (Ineos).

13-04-2022
15:49

Noi depunctări pentru Gaz Metan și Academica Clinceni

Echipele Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni au pierdut din nou puncte în clasament, pentru neplata drepturilor finaciare către jucătorii Ronaldo Deaconu, respectiv Marius Cioiu, conform deciziilor Comisiei de Disciplină a FRF.

”Cioiu Marius Iulian – ACS FC Academica Clinceni – Neexecutare Hotărâre CNSL – În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancţionează clubul ASC FC Academica Clinceni cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi i se vor scădea puncte.

Scăderea de puncte se aplică celor acumulate în campionat de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată, echipei în cauza să i se scadă câte două puncte, respectiv pentru perioada 23.03.2022 – 06.04.2022, s-au scăzut două puncte. Termen 27.04.2022.

Deaconu Octavian Ronaldo Andrei vs. CS Gaz Metan Mediaş – Neexecutare Hotărâre CNSL – În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancţionează clubul CS Gaz Metan Mediaş cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi i se vor scădea puncte.

Scăderea de puncte se aplică celor acumulate în campionat de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată echipei în cauză să i se scadă câte două puncte, respectiv pentru perioada 11.03.2022 – 25.03.2022, s-au scăzut două puncte şi pentru perioada 26.03.2022 – 09.04.2022, s-au scăzut două puncte. Termen 20.04.2022”, se arată pe site-ul oficial al LPF.

După aceste depunctări, Gaz Metan Mediaş ocupă locul 10 în play-out, ultimul, cu -17 puncte, iar Academica, locul 9, cu un punct. Cele două echipe sunt practic retrogradate în Liga 2.

13-04-2022
13:53

Trinity Rodman, primul gol pentru naţionala de fotbal feminin a SUA

Trinity Rodman, fiica fostului baschetbalist Dennis Rodman, a marcat primul gol pentru echipa naţională de fotbal feminin a SUA.

La a treia selecţie, Trinity, în vârstă de 19 ani, a marcat în minutul 71 al meciului amical câştigat de formația americană, scor 9-0, cu Uzbekistan. Trinity Rodman joacă la echipa Washington Spirit, campioana ligii americane, iar prima oară a fost convocată la naţională în februarie, la meciul împotriva Cehiei.

Dennis Rodman a fost de cinci ori campion NBA, în 1989 şi 1990 cu Detroit Pistons, şi în perioada 1996-1998 cu Chicago Bulls, echipa lui Michael Jordan. El a fost inclus în Hall of Fame în 2011.

13-04-2022
08:30

Sepsi îi pregătește un nou contract lui Bergodi

Conducerea lui Sepsi este mulțumită de munca lui Cristiano Bergodi și vrea să îi ofere un nou contract italianului. Tehnicianul în vârstă de 56 de ani a semnat cu gruparea covăsneană pe 10 octombrie 2021, iar înțelegerea expiră la finalul acestui sezon.

Cele două părți se vor pune la masa de negocieri după meciul cu Rapid, programat pe 23 aprilie, adică după ce Sepsi va juca inclusiv partidele cu UTA Arad și FC U Craiova 1948.

„Așteptăm cele trei meciuri, apoi vom încerca să semnăm prelungirea. Imediat după partida cu Rapid parafăm actele. Cred că e cea mai bună soluție pentru că e un antrenor foarte bun. Depinde și de el, evident”, a declarat Laszlo Dyoszegi pentru ProSport.

13-04-2022
06:47

Simona Halep a fost devastată după a doua finală de Grand Slam pierdută

Simona Halep (locul 20 WTA) a cucerit la Roland Garros primul ei turneu de Grand Slam, în 2018, dar înainte de această performanță a pierdut alte două finale pe zgura pariziană.

Până să o bată pe Sloane Stephens în urmă cu patru ani, Halep a fost victima Mariei Șarapova și a Jelenei Ostapenko, în 2014, respectiv 2017. Recent, românca a dezvăluit că eșecul cu sportiva din letonia i-a dat adevărate coșmaruri.

„Înainte de a câştiga primul Grand Slam, am pierdut o altă finală la Roland Garros. Conduceam meciul, a fost cel mai deprimant moment din viaţa mea. Trei luni am fost afectată, nu mă puteam bucura de nimic, uneori mă trezeam plângând în timpul nopţii. Aveam 6-3, 3-0 şi am pierdut meciul.

Dar am ştiut că trebuie să continui să muncesc, nu am renunţat la antrenamente, a doua zi eram pe teren şi mă antrenam din greu. Apoi, în ianuarie am pierdut o altă finală (n.r. la Australian Open), dar am fost foarte aproape, am jucat foarte bine şi n-a fost vorba despre jocul meu.

Adversara a fost un pic mai bună, mai puternică. Am continuat să cred că ziua mea va veni şi am continuat să muncesc. După, următorul Grand Slam pe care l-am jucat l-am câştigat”, a spus Simona Halep, în cadrul unui interviu de pe platforma Top Court.

Simona Halep a fost învinsă, în 2017, de Jelena Ostapenko, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, în finala de la Paris. Românca s-a impus la Roland Garros, un an mai târziu, după 3-6, 6-4, 6-1, după ce a trecut în finală de americana Sloane Stephens.

În anul în care a cucerit Roland Garros, constănțeanca a mai pierdut o finală de Grand Slam, la Australian Open, scor 7-6 (2), 3-6, 4-6, cu Caroline Wozniacki. Halep a cucerit al doilea ei turneu de mare șlem la Wimbledon, în 2019, după 6-2, 6-2, cu Serena Williams.

 

 

Villarreal a produs șocul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Împotriva tuturor șanselor, ibericii au reușit să nu piardă în dubla cu Bayern Munchen, scor 2-1 la general, și să se califice în semifinalele celei mai puternice competiții intercluburi.

Fotbaliștii „Submarinului Galben”, irornii pentru Julian Nagelsmann: „Când scuipi în sus, s-ar putea să cadă pe tine”

Contestat vehement după acest eșec, în special de către fanii lui Bayern Munchen, antrenorul Julian Nagelsmann a fost luat peste picior de Dani Parejo, după ce, înaintea dublei, neamțul a afirmat că vrea să obțină calificarea în semifinale încă din tur

ADVERTISEMENT

„S-a terminat remiză, iar Villarreal a jucat. Antrenorul lui Bayern, nu-l cunosc, dar cred că a fost lipsit de respect faţă de  Villarreal şi faţă de fotbal când a spus că vrea să obţină calificarea încă din meciul tur. A fost lipsă de respect şi cred că atunci când scuipi în sus s-ar putea să cadă pe tine”, a declarat Dani Parejo, potrivit Marca.

Villarreal face un sezon de vis în UEFA Champions League. A terminat pe locul 2 în faza grupelor, acolo unde le-a mai avut ca adversare pe Manchester United, Atalanta și Young Boys. Ulterior, echipa lui Unai Emery a eliminat Juventus (4-1, la general) și Bayern (2-1, la general).

ADVERTISEMENT

În penultimul act, „Submarinul Galben” va ca piept cu câștigătoarea duelului Liverpool – Benfica. În turul de la Lisabona, echipa lui Jurgen Klopp a câștigat cu 3-1.

„Am șocat Europa!”

Și mijlocașul Etienne Capoue a fost în extaz după succesul de poveste a lui Villarreal, care a reușit să scape fără înfrângere în dubla cu Bayern Munchen. A fost 1-0 în Spania și 1-1 pe Alianz Arena.

ADVERTISEMENT

„Este incredibil. Am şocat Europa. Am fost solizi, aveam un plan, acela de a-i lăsa să ne atace şi să ne apărăm bine. Am mizat pe faptul că e de ajuns un gol pentru semifinale.

Am fost o echipă solidă, am profitat de fiecare moment. Este un vis şi trebuie să profităm de moment.

ADVERTISEMENT

Nu am câştigat azi Cupa Mondială, suntem doar în semifinale, dar este un moment istoric pentru club şi jucători”, a afirmat Etienne Capoue, după Bayern Munchen – Villarreal 1-1.

ADVERTISEMENT