Sport

Știrile zilei din sport, marți, 13 iulie. Vlad Achim, prezentat oficial la FC U Craiova

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de marți, 13 iulie.
13.07.2021 | 21:15
Stirile zilei din sport marti 13 iulie Vlad Achim prezentat oficial la FC U Craiova
ADVERTISEMENT
13-07-2021
20:17

Vlad Achim, prezentat oficial la FC U Craiova

La scurt timp după despărțirea de Dinamo, Vlad Achim a fost prezentat la FC U Craiova, alături de care speră să facă o figură frumoasă la primul sezon după promovarea în Liga 1.

Vlad Achim și-a încheiat contractul cu Dinamo pe cale amiabilă, după cum a recunoscut Răzvan Zăvăleanu.

 

 

13-07-2021
17:54

Rezultatele înregistrate marți în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor

Marți s-au disputat primele partide din manșa secundă a turului 1 preliminar din Liga Campionilor.

  • Hibernians (Malta) – Flora* (Estonia) 0-3/ în tur: 0-2
  • Riga (Letonia) – Malmo FF* (Suedia) 1-1 / în tur: 0-1
  • Lincoln Red Imps* (Gibraltar) – Fola (Luxemburg) 5-0 / în tur: 2-2
  • Sheriff Tiraspol* (Moldova) – Teuta (Albania) 1-0 / în tur: 4-0
  • Prishtina (Kosova) – Ferencvaros* (Ungaria) 1-3 / în tur: 0-3
  • Mura* (Slovenia) – Shkendija (Macedonia) 5-0 / în tur: 1-0
  • Borac Banja Luka (Bosnia&Herțegovina) – CFR Cluj* (România) 2-1 după prel. / în tur: 1-3
  • Buducnost Podgorica (Muntenegru) – HJK Helsinki* (Finlanda) 0-4 / în tur: 1-3
  • Linfield (Irlanda de Nord) – Zalgiris Vilnius* (Lituania) 1-2 / în tur: 1-3
  • Shamrock Rovers(Irlanda) – Slovan Bratislava* (Slovacia) 2-1 / în tur: 0-2
  • Șahtior Soligorsk (Belarus) – Ludogoreț* (Bulgaria) 0-1 / în tur: 0-1

* Echipă calificată în turul 2 preliminar

13-07-2021
16:48

Roger Federer s-a retras de la JO de la Tokyo

Veste tristă pentru iubitorii tenisului: Roger Federer a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza unei accidentări la genunchi.

„În timpul sezonului de iarbă, din păcate, am suferit din cauza ​​genunchiului și am acceptat că trebuie să mă retrag de la Jocurile Olimpice de la Toyko. Sunt foarte dezamăgit, deoarece a fost o onoare și un punct culminant al carierei mele de fiecare dată când am reprezentat Elveția. Am început deja recuperarea în speranța de a reveni în circuit mai târziu, în această vară. Îi doresc multă noroc întregii echipe elvețiene, pe care o voi susține de la distanță. Ca întotdeauna, Happ Schwiz!”, a fost anunțul campionul elvețian pe contul de Twitter.

13-07-2021
16:38

Roxana Mărăcineanu redeschide stadioanele din Franța

Ministrul delegat al Sporturilor din Franța, Roxana Mărăcineanu, a anunțat că toate competițiile sportive din Hexagon se vor putea desfășura cu stadioanele și sălile de sport pline.

Există o singură condiție. Fanii trebuie să prezinte un certificat sanitar care să ateste că deținătorul acestuia este vaccinat.

”Nu există nicio limită pentru gradul de ocupare a stadioanelor. Pentru a avea stadioane complete în Ligue 1 şi în alte competiţii, va fi necesar să se treacă prin cerințele permisului sanitar, deci prin vaccinare ca prioritate.

Este o modalitate prin care ecosistemul sportiv şi de agrement încurajează vaccinarea”, a explicat ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu.

13-07-2021
15:11

FC Voluntari a semnat un parteneriat cu Nike

Celebrul brand american de echipament sportiv Nike este noul sponsor tehnic al echipei FC Voluntari. Înțelegerea dintre cele două părți este valabilă până în 2023, timp în care ilfovenii vor evolua în echipament produs de americani.

Trupa de la marginea Bucureștiului și-a prezentat, marți, noile echipamente. Acestea sunt realizate din materiale reciclabile, cu o țesătură specială, care ajută la reglarea temperaturii. Tricourile pentru meciurile de acasă sunt bleu, iar cele din deplasare aurii.

”Suntem onorați că cei de la Nike au ales să își asocieze imaginea cu noi. După cum ați observat cu noua siglă și noile culori, s-a lucrat foarte mult la acest parteneriat. Ne-am dorit foarte mult să ne asociem imaginea cu cel mai puternic sponsor tehnic din România, dar și din lume”, a spus președintele ilfovenilor, Bogdan Bălănescu.

13-07-2021
13:52

Handbalistele românce, a treia victoria la rând la Euro U19

România a câștigat cu 29 la 20 meciul cu reprezentativa Croației de la Campionatul European de handbal feminin U19, după ce la pauză, „tricolorele” au condus cu 13 la 10. 

Miercuri, 14 iulie, handbalistele se vor duela cu Franța pentru un loc în semifinalele turneului final. „Tricolorele” au început cu stângul, înfrângere în fața Ungariei (19-27), dar s-au revanșat în următoarele partide, cu Norvegia (36-22), Cehia (27-25) și Croația (29-20). 

13-07-2021
12:51

Jacqueline Cristian, eliminată în primul tur la Budapesta

Jacqueline Cristian, locul 153 WTA, a ratat calificarea în turul doi la Budapesta, turneu de categorie 250, după un meci extrem de lung și tensionat.

Românca a fost învinsă de sârboiaca Ivana Jorovic, locul 334, WTA, scor 7-5, 6-7 (6), 6-7 (3), după un meci de trei ore și 24 de minute în care a ratat o minge de meci în setul secund.

Pentru participarea la turneul de la Budapesta, Cristian va primi un punct WTA și un premiu de 2.675 de dolari.

13-07-2021
12:07

Ana Bogdan s-a calificat în turul doi la Budapesta

Ana Bogdan, locul 98 WTA şi cap de serie numărul 5, s-a calificat în turul doi la Budapesta, turneu de categorie 250.

Românca a trecut în runda inaugurală de americanca Varvara Lepchenko, locul 155 WTA, scor 6-4, 7-5, după două ore şi 35 de minute de joc. În turul doi, Bogdan va evolua cu sportiva ucraineană Katerina Kozlova, locul 154 WTA.

Pentru accederea în turul doi, Bogdan va primi 3.675 de euro şi 30 de puncte WTA.

13-07-2021
11:01

Galatasaray nu a primit acceptul de a intra în Grecia pentru un meci amical

Clubul Galatasaray nu a primit acceptul de a intra pe teritoriul Greciei, pentru a juca un meci amical cu Olympiakos, din cauza unor teste Covid-19 considerate neconforme.

Conform L’Equipe, gruparea turcă a furnizat teste PCR realizate cu 72 de ore înainte, în timp ce Grecia cerea ca acestea să fie cu 24 de ore. Galatasaray a refuzat să efectueze noi teste şi s-a întors în Turcia.

”Echipa Galatasaray a refuzat să se supună unui test rapid în conformitate cu dispoziţiile legislaţiei”, a declarat secretarul de stat pentru protecţie civillă din Grecia, Nikos Chardalias.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, clubul turc se plânge de ”discriminare” din partea autorităţilor elene.

13-07-2021
09:57

O fostă campioană aproape de insolvență! Astra Giurgiu a depus oficial cererea

Pe lângă Dinamo, Dunărea Călărași și Poli Iași care au probleme financiare grave, un alt club din fotbalul românesc e foarte aproape să intre în insolvență. Astra Giurgiu a depus oficial actele pentru a intra în procedura de insolvență, după ce clubul patronat de Ioan Niculae a adunat mai multe datorii.

Până să intre în insolvență, Astra Giurgiu a fost deja depunctată deja de două ori după ce nu a achitat restanțele salariale către fostul antrenor Alexandru Radu și fotbalistul Andrei Trușescu și va începe noul sezon din Liga 2 cu un handicap față de celelalte competitoare.

Vești bune nu sunt nici pentru patronul Ioan Niculae, care va rămâne în continuare în arest după ce Tribunalul Constanța a respins pe 12 iulie apelul privind eliberarea condiționată din Penitenciarul Poarta Albă. Instanța a amânat decizia pentru 23 iulie.

13-07-2021
07:47

Lando Norris, jefuit în timpul meciului Italia - Anglia

Lando Norris a fost jefuit pe Wembley. Pilotul de Formula 1 a rămas fără ceasul de 40 de mii de lire sterline la ieşirea din stadion, după ce a asistat la finala Campionatului European.

Conform www.dailymail.co.uk, Norris a fost prădat de hoți în timp ce se îndrepta spre mașina sa, un McLaren, de 165 de mii de lire sterline. „Lando era ţinut iar un alt hoţ i-a luat ceasul într-o clipă.  A părut destul de şocat”, a declarat un martor.

După finală, Norris și-a exprimat dezamăgirea pentru eșecul dramatic al englezilor.

 

13-07-2021
07:04

Bianca Andreescu anunţă că nu va participa la Jocurile Olimpice

Jucătoarea canadiană de tenis Bianca Andreescu nu va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo ”din cauza tuturor provocărilor generate de pandemie”.

”Am visat să reprezint Canada la Jocurile Olimpice de când eram un copil, dar cu toate dificultățile pe care le avem de înfruntat cu pandemia, știu în adâncul sufletului că este decizia corectă de luat în acest moment. Aștept cu nerăbdare să reprezint Canada în următoarele întâlniri din Fed Cup și la Jocurile Olimpice din Paris”, a scris Andreescu pe contul de Instagram.

Canadianca se alătură astfel şi altor jucători care nu vor fi prezenţi la Jocurile Olimpice, printre care se află Simona Halep, Serena Williams, Rafael Nadal şi Dominic Thiem.

13-07-2021
05:35

William de Amorim a semnat cu Academica Clinceni

Fostul jucător de la FCSB și Astra Giurgiu, William de Amorim, va juca la Academica Clinceni, după ce a semnat un contract valabil pe două sezoane.

Mijlocașul cu dublă cetăţenie, braziliană şi română, a câştigat o dată campionatul României. A ridicat şi un trofeu al Cupei României şi a câştigat de două ori Supercupa României. Toate trofeele au fost în perioada petrecută la Astra Giurgiu.

La 29 de ani, vine din Brazilia, de la Bento Goncalves. În România a evoluat la Astra Giurgiu şi la FCSB. Am mai jucat la Xanthi, în Grecia, şi la Altay, în Turcia.

13-07-2021
05:33

Rodrigo de Paul a semnat cu Atletico Madrid

Mijlocaşul argentinian Rodrigo de Paul a semnat cu Atletico Madrid un contract pe cinci sezoane.

Jucătorul a evoluat în sezonul trecut pentru Udinese şi a câştigat Copa America alături de naţionala Argentinei.

Potrivit presei internaționale, clubul madrilen ar fi plătit 35 de milioane de euro pentru transferul său.

Naționala de baschet a SUA, un nou eșec înainte de JO

Echipa națională de baschet a SUA a înregistrat un nou eșec umilitor chiar înainte de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cu o formație alcătuită din jucătorii din NBA, americanii, văzuți cu prima șansă la medalia de aur la JO, au pierdut întâlnirea amicală de la Las Vegas cu Australia, scor 83-91, la doar două zile după ce fuseseră învinși și de Nigeria.

ADVERTISEMENT

Cei mai buni marcatori ai americanilor au fost Damian Lillard – 22 de puncte și Kevin Durant – 17 puncte.