Sport

Știrile zilei din sport, marți, 14 decembrie. Gnabry, hattrick și două pase de gol în victoria cu 5-0 a lui Bayern. Cum arată clasamentul în Bundesliga

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 14 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport marti 14 decembrie Gnabry hattrick si doua pase de gol in victoria cu 50 a lui Bayern Cum arata clasamentul in Bundesliga
ADVERTISEMENT
14-12-2021
21:29

Bayern a făcut scor la Stuttgart

Bayern Munchen s-a impus fără probleme în deplasarea de la Stuttgart, scor 5-0, după hattrick-ul lui Serge Gnabry și dubla lui Robert Lewandowski din pasele aceluiași Gnabry.

Rezultatele înregistrate în partidele disputate marți în etapa a 16-a și clasamentul din Bundesliga:

  • Stuttgart – Bayern Munchen 0-5 (Gnabry 40, 53, 74, Lewandowski 69, 72)
  • Bielefeld – Bochum 2-0 (Okugawa 51, Wimmer 69)
  • Mainz – Hertha Berlin 4-0 (Lee Jae-Sung 19, Hack 41, Widmer 49, Boetius 79)
  • Wolfsburg – Koln 2-3 (L. Nmecha 8, Weghorst 51 / Modeste 34, 89, Uth 73)

bun

14-12-2021
19:25

Barcelona, învinsă de Boca Juniors la Cupa Maradona

Barcelona a fost învinsă la penalty-uri de Boca Juniors în cadrul Cupei Maradona. La finalul timpului regulamentar, cele două formații s-au aflat la egalitate, scor 1-1.

La loviturile de departajare, Barcelona a ratat de două ori, iar jucătorii Bocăi nu au ratat deloc și s-a terminat 4-2 în favoarea argentinienilor.

14-12-2021
18:53

Saint Etienne a rămas, oficial, fără antrenor principal

Aflată pe ultimul loc în prima ligă franceză, FC Nantes a luat decizia să-și schimbe antrenorul principal. Numit în funcție pe 4 octombrie 2019, Claude Puel fusese informat, pe 5 decembrie, că nu se mai ocupă de destinele grupării.

Marți a venit și anunțul oficial al clubului, făcut pe contul de twitter. „ASSE și domnul Claude Puel au decis, de comun acord, să pună capăt contractului de manager general și antrenor al echipei, de care se ocupa din 4 octombrie 2019”, este informarea făcută de grupare.

Tehnicianul de 60 de ani va fi înlocuit, provizoriu, de secundul lui, Julien Sable, care pregătea echipa din 5 decembrie. Saint-Etienne este cea mai titrată echipă din prima divizie franceză cu 10 titluri de campioană, dar în acest sezon a adunat doar 12 puncte în 18 etape.

14-12-2021
18:21

Coutinho și Umtiti, liberi să plece de la Barcelona

Jucătorii Philippe Coutinho și Samuel Umtiti nu intră în planurile de viitor al lei Xavi la Barcelona și sunt liberi să plece în perioada de mercato din iarnă.

Presa spaniolă anuncă că tehnicianul catalanilor le-a transmis personal decizia celor doi fotbaliști și le-a comunicat faptul că sunt liberi să-și caute altă formație. Umtiti a fost om de bază pentru catalani în primele sezoane la club, iar în 2018 era titular și în naționala Franței, care câștiga Cupa Mondială din Rusia.

Coutinho a fost transferat în vara anului 2018, de la Liverpool, pentru 135 de milioane de euro, iar brazilianul nu a reușit să aibă impactul așteptat. Mijlocașul ofensiv a evoluat în 106 partide pentru catalani, reușind să înscrie de 25 de ori și să ofere 14 pase decisive.

14-12-2021
17:09

Monica Niculescu este în semifinale la Limoges

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu și rusoaica Vera Zvonareva s-au calificat în semifinalele turneului WTA 125 Open BLS de Limoges, dotat cu premii totale 115.000 de euro și care se desfășoară în sală.

Niculescu și Zvonareva, principalele favorite ale competiției de dublu, le-au învins în sferturile de finală pe Ankita Raina și Kimberley Zimmermann (India, Belgia) cu 6-0, 6-4. Meciul a durat 63 de minute, iar românca și partenera ei au avut un singur moment de slăbiciune.

În setul secund, ele și-au pierdut serviciul la 3-3, dar au câștigat trei game-uri la rând, fructificând a doua minge de meci, pe serviciul adversarelor.

În urma acestei victorii, Niculescu (34 ani) şi Zvonareva (37 ani), finaliste în week-end-ul trecut la Angers, le vor înfrunta pe câştigătoarele din meciul Oksana Kalaşnikova, Alexandra Panova (Georgia, Rusia) – Elsa Jacquemot, Robin Montgomery (Franţa, Statele Unite).

La simplu, Andreea Roşca (376 WTA, venită din calificări) a fost eliminată în primul tur, cu 3-6, 6-1, 6-1, de belgianca Greet Minnen (77 WTA, cs 4). Asta după ce Ana Bogdan (119 WTA, cs 8) a trecut cu 6-2, 6-1 de Mariam Bolkvadze (Georgia, 176 WTA) în aceeași fază a competiției.

14-12-2021
15:10

Pictură înaltă de 69 de metri cu imaginea lui Lionel Messi

Lionel Messi are încă o pictură gigantică în Rosario. Lucrarea, intitulată „Din altă galaxie și din orașul meu”, a fost pictată de Marlene Zuriaga și Lisandro Urteaga și se află pe o clădire din cartierul Martín, situată la două străzi de Monumentul Drapelului Național.

Am vrut să reprezentăm faptul că acest băiat a spus de atâtea ori că vrea să fie amintit pentru că este un tip bun, peste ideea de a fi cel mai mare fotbalist din lume”, au spus autorii lucrării, conform zyri.net.

Această lucrare a fost executată în luna iulie, în timpul Copei America, pe care Argentina a câștigat-o în finala împotriva Braziliei pe stadionul Maracana.

Pictura este realizată pe un perete despărțitor al unei clădiri din Azara și Buenos Aires, în cartierul Presidente Peron, situat în fața Școlii Nr. 66 General Las Heras, unde Lionel a făcut școala elementară.

Am fost în această aventură timp de o lună. Au fost 18 zile de muncă, iar restul au fost zile dedicate logisticii sau pentru că am avut întârzieri din cauza vântului și ploii. A fost câte puțin din toate”, a spus Marlene Zuariaga, una dintre artiști.

Cea mai mare provocare a fost dimensiunea desenului, făcut pe o clădire în construcție, care nu avea lift și trebuia să încarci materialele cu liftul. A fost, de asemenea, o provocare importantă să lucrăm la perspectiva imaginii pentru trecători de la distanță mare”, a mai spus el.

„Comun Messi” este un proiect de artă urbană de anvergură care urmărește să poziționeze Rosario drept locul de naștere al celui mai mare fotbalist din lume, prin intermediul a două lucrări murale la scară largă în oraș.

Lionel Messi
Prima pictură a fost realizată în urmă cu 18 luni

Prima, realizată în iunie 2020 în cartierul La Bajada, din cartierul Sud – cartierul copilăriei lui Lionel Messi – are o înălțime de 12 metri și impact la nivel mondial.

14-12-2021
12:43

Sergio Canales și-a prelungit contractul cu Betis Sevilla. Are o clauză de reziliere de un miliard de euro

Clubul spaniol Betis Sevilla a anunțat că mijlocașul Sergio Canales și-a prelungit până în 2026 contractul cu gruparea andaluză și va avea o clauză de reziliere în valoare de un miliard de euro!

Canales a venit la Betis în 2018, liber de contract, după ce i-a expirat înțelegerea cu Real Sociedad. Anterior, el fusese jucătorul lui Real Madrid.

La ora actuală, Karim Benzema (Real Madrid), Federico Valverde (Real Madrid), Ansu Fati (Barcelona) și Pedri (Barcelona) sunt jucătorii care mai au trecute în contract clauze de reziliere de peste un miliard de euro.

14-12-2021
08:30

Patronul lui PAOK Salonic nu vrea să renunțe la Răzvan Lucescu

În ciuda zvonurilor care indicau o posibilă despărțire, Ivan Savvidis, controversatul patron al grecilor de la PAOK Salonic, nici nu concepe ca Răzvan Lucescu să plece. Ba chiar i-ar fi promis, potrivit  sportdog.gr, că îi va aduce în pauza competițională din această iarnă jucătorii de care are nevoie pentru a repeta performanțele din trecut.

În plus, contractul tehnicianului român expiră abia în vara lui 2024 și prevede o clauză de reziliere uriașă, de aproape șapte milioane de euro. În precedentul mandat, acesta a cucerit titlul, dar și două Cupe ale Greciei.

Nu mai puțin de trei trofee a reușit să aducă un titlu (2018/2019) și două Cupe ale Greciei (2017/2018 și 2018/2019)

14-12-2021
07:28

Despăgubiri uriașe în scandalul de abuz sexual din naționala de gimnastică a SUA

Scandalul sexual din naționala de gimnastică a Statelor Unite ale Americii se apropie cu pași repezi de final. După ani întregi de procese și audieri, s-a ajuns la o înțelegere conform căreia sportivele să primească 380 de milioane de dolari din partea Comitetului Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite și a Federației de Gimnastică, drept despăgubiri pentru abuzurile la care le-a supus fostul medic, Lawrence Nasar.

Nicio sumă de bani nu va repara răul care a fost făcut și tot răul prin care ai trecut aceste femei. Însă, la un moment dat, negocierile trebuie să se încheie deoarece femeile acestea au nevoie de ajutor, și au nevoie de el acum”, a declarat Rachel Denhollander, una dintre membrele Comitetului.

Simone Biles, McKayla Maroney și Aly Raisman sunt doar câteva dintre gimnastele care au căzut victime fostului medic al echipei naționale. În urma abuzurilor sale, acestea s-au confruntat cu anxietate, depresie, sindrom de stres post-traumatic sau chiar au încercat să-și pună capăt zilelor.

Mauro Icardi, aproape de revenirea în Serie A. Discuții avansate cu Juventus

După un an și jumătate petrecut în Ligue 1, la PSG, Mauro Icardi e aproape de o revenire în Serie A, dar nu la Inter Milano. Presa din Peninsulă susține că Juventus – care are mare nevoie de întăriri în compartimentul ofensiv – a ajuns deja la un acord cu starul argentinian și încearcă să-i convingă pe șeicii vicecampioanei Franței să renunțe la serviciile sale.

„Bătrâna Doamnă” ar intenționa să-l aducă sub formă de împrumut până la finalul sezonului, cu opțiune de cumpărare în schimbul a 30-35 de milioane de euro. Intrat într-un con de umbră pe „Parc des Princes” odată cu venirea lui Messi, Icardi se poate lăuda doar cu trei goluri și 18 meciuri în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Alexis Sanchez s-ar putea întoarce la Barcelona

Alexis Sanchez ar putea fi principala țintă a Barcelonei în perioada de mercato din iarnă. Gruparea blaugrana a demarat deja negocierile cu campioana en-titre a Italiei, Inter Milano, în vederea transferului atacantului chilian, care a mai petrecut trei sezoane pe Camp Nou, în perioada 2011-2014.

Achiziționat definitiv în toamna anului trecut de la Manchester United, acesta a reușit doar două goluri și trei pase decisive în cele 14 apariții din actuala stagiune și ar vrea să-i părăsească pe „nerazzurri”. Rămâne de văzut, însă, dacă tratativele se vor finaliza cu succes.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan, în optimile turneului de la Limoges

Ana Bogdan (29 de ani, 119 WTA) s-a calificat în optimile  de finală ale turneului WTA 125 de la Limoges (Franţa), după o victorie în minimul de seturi, scor 6-2, 6-1, cu Miriam Bolkvadze (23 de ani, 176 WTA). În turul următor, aceasta va da piept cu învingătoarea duelului dintre Mallaurie Noel și Leolia Jeanjean, ambele din Franța.

Competiția este dotată cu premii totale de 115.000 de dolari. Pe tabloul principal de simplu se află și Andreea Roşca (22 ani, 376 WTA), care a trecut fără emoții, scor 6-0, 6-0, de germanca Jasmin Jebawy (25 ani, 614 WTA), după doar 54 de minute.

ADVERTISEMENT