Sport

Știrile zilei din sport, marți, 15 iunie. UEFA a dat verdictul. Ce se întâmplă cu Real Madrid, Barcelona și Juventus, fondatoarele Superligii Europei

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de marți, 15 iunie.
15.06.2021 | 09:46
Stirile zilei din sport marti 15 iunie UEFA a dat verdictul Ce se intampla cu Real Madrid Barcelona si Juventus fondatoarele Superligii Europei
ADVERTISEMENT
15-06-2021
21:12

Fondatoarele Superligii Europei au scăpat nepedepsite

În ciuda zvonurilor privind excluderea lor, drept pedeapsă pentru încercarea de a înființa Superliga Europei, o competiție cu circuit închis, Barcelona, Real Madrid și Juventus se vor putea înscrie în următoarea ediție a Ligii Campionilor.

Potrivit presei internaționale, UEFA a comunicat deja celor trei cluburi această decizie. Proiectul ce urma să debuteze chiar în vara lui 2021 nu a fost abandonat, însă, definitiv.

Superliga n-a murit! S-au continuat demersurile pentru înființarea ei. Din perspectivă juridică s-a continuat. Acum se discută dacă UEFA și FIFA au făcut abuz de poziție dominantă în fotbal.

Unele echipe s-au retras, dar Real Madrid, Barcelona și Juventus au rămas în continuare, nu și-au anunțat retragerea. Ele continuă demersurile pentru apariția Superligii.

Rămâne de discutat în ce formă vor juca echipele care vor fi în Superligă, adică dacă vor putea juca și în competițiile UEFA. Practic, Superliga e un model de business american. Prin această competiție se dorește implementarea unui business american, unde nu există promovare și retrogradare.

Sponsorul e o bancă americană, care finanțează cu 5 miliarde de euro, o sumă foarte mare. La unele dintre aceste echipe investitori sunt americani sau fonduri de investiții americane.

Acest model e de succes în SUA. Pentru ei, fiecare meci e o finală, așa nu mai stai să joci tururi preliminare sau alte faze ale competiției”, a explicat Cristian Jura, judecător al Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

15-06-2021
15:28

Sorana Cîrstea joacă acum contra lui Garbine Muguruza la WTA Berlin

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 3-6, 2-6: Break, set, meci Muguruza!

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 2-5: Cîrstea supravieţuieşte în meci, după un BREAK în care a ieşit la atac.

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 1-5: Muguruza răspunde cu BREAK şi va servi pentru meci.

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 1-4: Sorana face primul ei BREAK din acest meci.

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 0-4: Cîrstea nu face faţă jocului ibericei şi cedează încă un BREAK, după o dublă greşeală la ultimul punct din jocul 4.

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 0-2: Iberica începe setul doi în forţă şi se desprinde imediat cu BREAK.

19:09 – A început setul secund. Muguruza serveşte prima.

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 3-6: Sorana pierde serviciul şi setul! Muguruza face un nou BREAK.

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 3-5: În continuare, Cîrstea nu a luat niciun punct pe serviciul ibericei.

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 3-4: După cel mai lung game, Muguruza face BREAK! 

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 3-3: Nicio minge de break în primele 6 jocuri. Sorana nu a câştigat niciun punct pe serva adversarei.

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 2-2: Desfăşurare identică în cele două game-uri, Sorana câştigă pe serviciu, iar Garbine răspunde cu un game alb.

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 1-1: Game alb pentru Muguruza.

Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza 1-0: Românca îşi face serviciul.

18:30 – Sorana Cîrstea o întâlneşte pe Garbine Muguruza în 16-imile WTA Berlin. Jucătoarea din România serveşte prima.

15-06-2021
14:01

Fosta jucătoare de tenis Caroline Wozniacki a născut o fetiță

Caroline Wozniacki s-a retras din tenis anul trecut, după o carieră interesantă în care a adunat 23 de victorii în turneele WTA, iar în 2010 devenea lider mondial detronând-o pe Serena Williams.

Recent, daneza de 30 de ani a devenit mămică și a anunțat evenimentul printr-o postare pe Instagarm în care apare alături de soțul ei, fostul baschetbalist din NBA, David Le, și de fetița lor Olivia Wozniacki.

Sportiva a fost obligată să renunțe la carieră din cauza unor afecțiuni care o împiedicau să evolueze la cel mai înalt nivel. Singurul titlu de Grand Slam l-a câștigat în 2018, la Australian Open, unde a învins-o în finala pe Simona Halep.

15-06-2021
12:39

CSM București a pierdut un proces de sute de mii de euro

CSM București a pierdut procesul cu foștii jucători, Marius Runkauskas și Dragan Zekovic, respectiv cu antrenorul Jukka Toijala și este obligat să le achite acestora nu mai puțin de 310.000 de euro.

În septembrie 2018 conducerea secției de baschet masculin a CSM București a decis să se retragă din toate competițiile de seniori derulate sub patronajul Federației Române de Baschet, după ce Consiliul General al Municipiului București a decis să întrerupă colaborarea dintre CSM și Steaua București.

În urma acestei decizii CSM București a pierdut susținerea financiară a Primăriei Generale și a notificat Federația că nu va mai participa în competițiile de seniori, deși avea sub contract mai mulți jucători și pe antrenorul Jukka Toijala.

Anterior, CSM București a pierdut și procesul cu ucraineanul Iuri Fraseniuk, căruia i-a achitat despăgubiri de 60.000 de euro, și cu slovenul Luka Lapornik care a obținut 2.400 de euro despăgubiri, plus dobânzi și achitarea cheltuielilor de judecată. 

15-06-2021
11:14

Gianluigi Buffon va fi coleg cu Man şi Mihăilă la Parma

Gianluigi Buffon nu renunţă la fotbal nici la 43 de ani. Portarul de legendă al Italiei şi-a încheiat contractul cu Juventus, dar va semna o nouă înţelegere cu una dintre fostele sale echipe. 

Mai exact, cu Parma, echipa care l-a lansat în fotbalul mare în urmă cu mai bine de 25 de ani. Buffon a fost jucătorul Parmei între 1993 şi 2001, debutând la numai 17 ani.

În sezonul următor, Parma, club pentru care evoluează şi românii Dennis Man şi Valentin Mihăilă, va juca în Serie B.

„Am avut nevoie de o săptămână pentru a mă opri și a pune toate opțiunile pe masă. Trebuia să-mi dau seama dacă trebuie să mă opresc sau să continui. Propunerile pe care le-am primit au fost tentante, proveneau de la echipe care vor juca Liga Campionilor ca protagoniști. Poate nu o să câștige, dar se vor bate pentru trofeu. Eu am renunțat la ideea că pot câștiga Liga Campionilor”, a declarat Buffon.

Gianluigi Buffon este campion mondial în 2006, campion european U21 în 1996, are 10 titluri cu Juventus în Serie A şi unul cu PSG în Ligue 1, dar nu a câştigat niciodată Liga Campionilor.

 

15-06-2021
08:27

Jucătorul indonezian de badminton Markis Kido s-a prăbușit în timpul unui meci. Sportivul a suferit un infarct

La nici 48 de ore după ce Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în meciul Danemarca – Finlanda, de la Turneul Final al Campionatului european, un alt sportiv a făcut infarct pe teren.

Federaţia Mondială de Badminton a anunțat că fostul campion olimpic, Markis Kido, a încetat din viață din cauza problemelor cardiace. Conform Asociaţiei Indoneziene de Badminton, martoră la eveniment a fost Candra Wijaya, fostă jucătoare de badminton. Aceasta a povestiti pentru sursa amintită că l-a văzut pe Kido prăbuşindu-se în timp ce juca badminton.

Martora spune că Markis Kido se antrena în fiecare zi de luni la un complex sportiv din Tangerang. Luni, în timpul unei partide, sportivului i s-a făcut rău și a căzut la pământ. Medicii nu l-au mai putut salva.

Markis Kido era specialist în proba de dublu și a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 alături de Hendra Setiawan. În palmaresul indonezianului se regăsește și medalia de aur, de asemenea în proba de dublu masculin, la Campionatul Mondial din Kuala Lumpur, din 2007. De asemenea, a câștigat Cupa Mondială în 2006 şi medalia de aur la Jocurile Asiatice, în 2010, alături de Hendra Setiawan.

15-06-2021
07:35

Finalele de la Wimbledon se vor disputa cu tribunele pline

Organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon au anunțat că la ediția din acest meciurile din finală se vor disputa cu tribunele la capacitate maximă. Astfel, la finalele de simplu, care se vor juca pe Central Court, ar putea asista până la 15.000 de persoane, atât cât este capacitatea arenei.

Ar fi primul eveniment sportiv din Marea Britanie la care accesul spectatorilor va fi permis în proporție de 100%. Turneul de tenis de la Wimbledon începe pe 28 iunie, iar în prima fază în tribune accesul spectatorilor va fi permis în proporție de 50%.

 

15-06-2021
06:41

Neymar ratează Jocurile Olimpice de la Tokyo

Oficialii vicecampioanei Franței, PSG, au fost notificați de confederația braziliană de fotbal să-i permită lui Neymar să se alăture lotului olimpic al sud-americanilor, însă răspunsul parizienilor a fost unul negativ.

ESPN Brazil menționează că francezii au refuzat categoric să-l lase pe Neymar să participe la turneul olimpic de la Tokyo motivând că aceasta “nu este o competiție oficială”, nefiind în calendarul FIFA pentru echipele naționale.

Faptul că turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice nu este organizat de FIFA le permite cluburilor să refuze cererile federațiilor de a-i lăsa pe fotbaliști să participe la cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

În această perioadă, Neymar este angrenat, cu echipa națională a Braziliei, în Copa America. În prima partidă, Brazilia a spulberat-o pe Venezuela, scor 3-0, iar Neymar a marcat un gol și a oferit un assist.

15-06-2021
06:31

Memphis Depay, așteptat pe Camp Nou după Euro. Moriba și Dembele își renegociază contractele

După ce i-a achiziționat pe Kun Aguero și Eric Garcia de la Manchester City, și pe Emerson Royal de la Betis Sevilla, Barcelona îl așteaptă și pe Memphis Depay să se alăture lotului lui Ronald Koeman.

Mundo Deportivo notează că transferul olandezului va fi oficializat după ce naționala Țărilor de Jos își va fi încheiat participarea la Turneul Final al Campionatului European.

Sursa amintită menționează că Depay ajunge la Barcelona liber de contract, după ce s-a despărțit de Lyon, și va semna un angajament pe trei sezoane. De asemenea, oficialii Barcelonei negociază cu Ilaix Moriba și Ousmane Dembele, cărora vrea să le ofere noi contracte.

15-06-2021
06:23

FC Argeș trage de Malele, angolezul refuză un nou contract

Golgheterul lui FC Argeș din sezonul trecut, Cephas Malele refuză să semneze un nou contract cu gruparea din Pitești și așteaptă oferte.

Președintele grupării din Trivale, Jean Vlădoiu i-a făcut o nouă ofertă fotbalistului care a marcat de 18 ori în sezonul precedent, dar deocamdată nu a primit nici un răspuns din partea golgheterului.

”Noi i-am făcut o ofertă, încă așteptăm, oferta noastră rămâne în picioare”, a spus Vlădoiu, pentru Digisport.

12 jucători, între care și fostul internațional de juniori al naționalei Elveției Cephas Malele, au ajuns la final de contract cu FC Argeș. Fundașul central Andrei Pițian și mijlocașul Denis Dumitrașcu, ambii de la Chindia Târgoviște, sunt, deocamdată, singurele achiziții ale piteștenilor.

Bogdan Andone și Dani Coman doriți la pachet de FC Hermannstad

Retrogradată în liga a doua la finalul sezonului recent încheiat FC Hermannstadt se reorganizează din temelii. Oficialii clubului sibian încep reconstrucția cu un nou președinte și un nou antrenor.

Astfel, Bogdan Andone, ultima oară antrenor la FC Voluntari, este dorit pe banca ardelenilor. La pachet cu tehnicianul de 46 de ani, la FC Hermannstadt este dorit și Dani Coman, în funcția de președinte.

ADVERTISEMENT

”Eu, cu Dani Coman, am lucrat foarte bine în perioada petrecută la Astra, am avut o relație foarte bună. Ne cunoaștem de mult timp. Până la sfârșitul săptămânii vom lua o decizie”, a declarat Bogdan Andone, pentru Tribuna.