Sport

Știrile zilei din sport, marți, 15 martie. Cosmin Olăroiu și Al Sharjah s-au calificat dramatic în grupele Ligii Campionilor Asiei

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 15 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
15.03.2022 | 19:41
Stirile zilei din sport marti 15 martie Cosmin Olaroiu si Al Sharjah sau calificat dramatic in grupele Ligii Campionilor Asiei
ADVERTISEMENT
15-03-2022
20:28

Echipa lui Cosmin Olăroiu s-a calificat în grupele Ligii Campionilor Asiei după lovituri de departajare

Al Sharjah, echipă antrenată de Cosmin Olăroiu, a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se califica în faza grupelor Ligii Campionilor Asiei.

În play-off-ul competiției Al Sharjah a terminat la egalitate 1-1 cu Al Zawraa. Astfel, pentru a se decide echipa care va evolua în grupe a fost nevoie de executarea loviturilor de la 11 metri, echipa românului impunându-se cu scorul de 6-5.

Brazilianul Caio de la Al Sharjah a ratat un penalty în minutul 54, iar Al Zawraa a deschis scorul șase minute mai târziu prin Abdulamir. Trupa lui Olăroiu a restabilit egalitatea în minutul 88, tot de la 11 metri, prin Bawazir.

15-03-2022
17:40

Universitatea Craiova amână alegerile pentru desemnarea preşedintelui clubului

Universitatea Craiova a anunțat, printr-un comuncat oficial, că va amâna cu două săptămâni alegerile pentru desemnarea preşedintelui clubului. Astfel că scrutinul electoral va fi organizat chiar în ziua meciului, de acasă, cu CFR Cluj.

Totodată, noua dată până la care se pot depune candidaturile pentru postul de președinte al clubului din Bănie este 25 martie.

„Pentru a veni în sprijinul abonaţilor, Universitatea Craiova a luat decizia de a amâna cu două săptămâni alegerile pentru desemnarea preşedintelui clubului.

În acest sens, am decis organizarea scrutinului electoral în ziua meciului de pe teren propriu contra celor de la CFR Cluj, astfel încât să facilităm o prezenţă cât mai numeroasă a suporterilor la procesul electoral. Data meciului va fi comunicată în perioada următoare de Liga Profesionistă de Fotbal și, ulterior, vom reveni cu informații complete despre tot ceea ce înseamnă ziua alegerilor.

Menţionăm că întregul calendar electoral va suferi o prorogare de zece zile, inclusiv termenul limită pentru depunerea candidaturilor. Conform noului calendar, persoanele care doresc să candideze şi îndeplinesc criteriile pentru a lua parte la aceste alegeri îşi mai pot depune candidatura până vineri, 25 martie 2022”, se arată în comunicatul emis de Universitatea Craiova.

 

15-03-2022
15:29

CFR Cluj, primul club din România care transferă un jucător din Ucraina, declarat liber de contract

Oficialii campioanei CFR Cluj au oficializat transferul mijlocașului croat Lovro Cvek. Acesta a evoluat ultima oară în Ucraina, la Zorya Luhansk și a fost declarat liber de contract după invazia Rusiei în țara vecină.

”Bun venit, Lovro Cvek!

Clubul CFR 1907 Cluj anunță transferul mijlocașului croat Lovro Cvek.

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a evoluat până acum câteva săptămâni la Zorya Luhansk, în Ucraina, echipă pentru care a bifat 52 de meciuri.

Anterior experienței din Ucraina, Lovro a mai jucat în Slovacia la FK Senica, în Slovenia la NK Celje, NK Aluminij și DNŠ Zavrč, dar și în țara natală la NK Varazdin.

Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la CFR Cluj!”, a anunțat CFR Cluj, prin intermediul rețelelor de socializare.

 

15-03-2022
15:06

Daniil Medvedev ar putea primi interdicție la Wimbledon

Jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev a fost inclus de organizatorii turneului de la Wimbledon pe o listă ”neagră” pe care se află toți jucătorii și jucătoarele din Rusia.

Ministrul Sporturilor din Marea Britanie, Nigel Huddleston, a declarat că va face toate demersurile pentru ca sportivii ruși să fie excluși de la Wimbledon, în acest sens având discuții avansate cu organizatorii turneului de Grand Slam.

Huddleston a lăsat, însă, o portiță deschisă jucătorilor din circuitele mondiale masculine și feminine. Aceștia vor fi acceptați în turneul de la Londra dacă vor lua o poziție clară împotriva invaziei Ucrainei, dictată de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

15-03-2022
11:20

Eriksen se întoarce în naționala Danemarcei după 9 luni

Mijlocașul Christian Eriksen revine în echipa națională a Danemarcei după o pauză de 9 luni, el fiind convocat pentru prima dată după ce a suferit un stop cardiac pe teren la meciul cu Finlanda de la Euro 2020.

Conform publicației Daily Mail, fotbalistul în vârstă de 30 de ani a fost inclus de selecționerul Kasper Hjulmand în lotul de 23 de jucători pentru partidele amicale cu Olanda (26 martie, la Amsterdam) și Serbia (29 martie, la Copenhaga).

Astfel, la întâlnirea cu Serbia, Eriksen va reveni pentru prima dată pe stadionul Parken, acolo unde a avut loc teribilul accident, în vara trecută.

15-03-2022
08:55

Delegări pentru arbitrii români în cupele europene

Joi, 17 martie, România va avea trei brigăzi de arbitrii în optimile de finală Europa League și din Conference League. Ovidiu Hațegan va „fluiera” Lyon – Porto, Istvan Kovacs va oficia Steaua Roșie Belgrad – Rangers, iar Radu Petrescu va împărți dreptatea la AS Roma – Vitesse.

Pentru Hațegan, cel mai bine cotat arbitru român, Lyon – Porto va fi al nouălea meci european din acest sezon. La partida din Franța, arădeanul va fi ajutat de Mircea Grigoriu și Sebastian Gheorghe, al patrulea oficial fiind italianul Fabio Maresca.

La Belgrad, Kovacs va arbitra pentru a opta partidă europeană a sezonului și din brigada lui vor face parte asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene și rezerva Horațiu Feșnic.

În ceea ce îl privelte pe Radu Petrescu, acesta va conduce al șaselea său meci în actualul sezon european, incluzând și fazele preliminarii. La AS Roma – Vitesse va fi ajutat de Radu Ghinguleac și Mihai Marica. Arbitru de rezervă va fi Marcel Bârsan.

15-03-2022
07:06

Președintele de onoare al FR Gimnastică a demisionat ”din profundă ruşine”

Fostul şef al gimnasticii româneşti Adrian Stoica, actual preşedinte de onoare al FR Gimnastică, a demisionat ”din profundă ruşine” după ce forul a cerut donaţii pentru ca sportivii să poată participa la competiţii internaţionale.

”În anul 2017, după 42 de de ani în slujba Federaţiei Române de Gimnastică, am ales să mă retrag simţind şi acceptând dorinţă de schimbare, de oameni noi cu o viziune proaspătă, cu planuri măreţe de marketing şi atragere de finanţări cum nu s-au mai văzut.

Am acceptat atunci cu decenţă că este timpul să nu mai candidez la un nou mandat de Preşedinte şi m-am retras, lăsând loc generaţiilor mai tinere, care am sperat că vor aduce o viziune de dezvoltare pentru viitor, mai adaptată provocărilor actuale, care nu au fost şi nu sunt puţine.

În toţi aceşti ani, nu aţi citit sau auzit niciun comentariu negativ din partea mea. Am considerat că este un nou început care are nevoie de timp, de acomodare şi în orice caz, nu de critici sau de beţe în roate.

Aş fi avut multe sfaturi pentru noul val, culese din alte timpuri ale gimnasticii româneşti şi internaţionale, unele primite la rândul meu de la Mili Simionescu sau Nicoalae Vieru – predecesorii mei care au scris istorie în acest sport – dar nu m-a întrebat nimeni şi atunci am gândit că e mai bine să le ţin pentru mine. Le ţin în continuare că oricum nu ar mai fi de mare folos acum.

Anul retragerii mele din funcţia de preşedinte al FRG a coincis cu anul organizării Campionatului European de Gimnastică de la Cluj şi în special datorită acestui eveniment unic în gimnastica României ultimilor 50 de ani, organizat exemplar de o mână de oameni inimoşi, am reuşit să lăsăm conturile FRG la un maxim istoric – aproximativ 600.000 Euro din venituri proprii, pe lângă sumele primite anual de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi COSR, care de altfel ne-au asigurat mereu pregătirea şi participarea la competiţii.

Nu am avut salarii mari niciunii dintre noi şi mai ales nici antrenorii din ţară… era loc de mult, mult mai bine, dar atâta s-a putut, atât putea România în acele timpuri, atâta am putut face noi cei de atunci.

Trăiesc în aceste zile însă o ruşine care mă pune în situaţia să îmi recapăt glasul, măcar cât să spun că nu vreau să mai am nimic de-a face cu o instituţie care cândva a fost o emblemă internaţională, cu o şcoală care a dat peste jumătate de secol ora exactă în gimnastica mondială şi care a dus steagul României sus mulţi ani după ce ne-a lovit tranziţia, politizarea şi subfinanţarea sportului… mai spun o dată: cu oameni inimoşi, dedicaţi, pasionaţi care trăiau şi respirau gimnastica. Unii încă o fac, dar probabil că din ce în ce mai puţini… pe cale de dispariţie.

Viitorul ţine de noi (colectiv), de voi cei mai tineri mai ales, dar şi de multe variabile. Trecutul însă pentru mine este sacrosant şi intru în pământ de ruşine când mă sună colegi din toată lumea gimnasticii mondiale şi mă întreabă cu cuvinte (frumos alese) dacă pot dona ceva pentru cei care cândva le erau idoli.

Un ultim gând de la un om mai bătrân: mândria trecutului şi onoarea prezentului nu pot fi înlocuite cu ghiocei (poziţia, nu floarea!), aşa cum nu poţi face salt înainte din genunchi, iar atragerea de fonduri şi un marketing corect pentru dezvoltare nu pot fi înlocuite cu cerşeală.

Stimata conducere a FRG, vă rog să acceptaţi cu aceeaşi ruşine demisia mea izvorâtă din profunda ruşine”, se arată într-o scrisoare a lui Stoica, publicată pe jurnalista Alina Alexoi, ofiţer de presă al COSR, pe pagina ei de Facebook.

 

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat că nu are bani pentru participarea sportivilor la competiţiile internaţionale şi face apel la donaţii.

Benzema, cel mai bun marcator francez din istorie

Atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, a devenit cel mai bun marcator francez din istoria fotbalului, după ce a reușit o ”dublă” în victoria cu 3-0 pe terenul formației Mallorca.

Conform cotidianului L’Equipe, Benzema a ajuns la 413 goluri în toată cariera sa și l-a depășit cu două lungimi pe fostul mare atacant Thierry Henry.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 34 de ani, care la mijlocul săptămânii trecute reușea un hattrick de poveste în returul cu PSG din optimile de finalăe ale Champions League, a înscris 310 goluri în tricoul lui Real Madrid, 66 de goluri pentru Olympique Lyon și 36 la echipa națională a Franței.

Ionuț Radu ar putea ajunge la Torino

Portarul echipei Inter Milano, Ionuț Radu, are zilele numărate la formația lui Simone Inzaghi și ar putea ajunge din sezonul viitor la Torino.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului tuttomercatoweb.com, internaționalul român de 24 de ani este inclus de oficialii Interului în pachetul de jucători pe care vrea să-i trimită la Torino, acolo de unde încearcă să-l aducă pe fundașul brazilian Gleison Bremer.

Pe lângă Radu, Inter ar fi dispusă să-i mai dea la Torino pe Andrea Pinamonti (22 de ani, împrumutat la Empoli), Martin Satriano (21 de ani, împrumut la Brest), dar și o sumă de bani.

ADVERTISEMENT

Barcelona, singurul club din La Liga cu limită de cheltuieli negativă

La Liga a dat publicităţii limitele de cheltuieli ale clubulurilor din primele două eşaloane ale fotbalului iberic, actualizată după transferurile efectuate în perioada de iarnă.

Limita salarială sau limita costului echipei este suma pe care fiecare club o poate cheltui pe jucători şi pe staff-ul tehnic. Conform cotidianului Marca, FC Barcelona este singurul club care are o limită salarială negativă, şi nu una mică, ci de 144 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Catalanii aveau înaintea perioadei de transferuri o limită scăzută, de doar 97 de milioane de euro, dar aceasta a coborât mult în zona negativă, după legitimarea jucătorilor Dani Alves, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang şi Adama Traore, dar şi după performanţele financiare slabe ale clubului.

Chiar dacă o echipă depăşeşte limita de cheltuieli, aceasta poate face achiziţii, dar numai atunci când sunt aduşi bani în club. Astfel de cluburi pot folosi 25 la sută dintr-o vânzare pentru a transfera un nou jucător, în timp ce, în unele cazuri speciale, această sumă poate ajunge până la 50 la sută.

Barca şi-ar putea îmbunătăţi performanţele financiare dacă va semna noi contracte de sponsorizare, cum ar fi cel vehiculat cu Spotify, cu o valoare estimată de 500 de milioane de euro pe 20 de ani.

Real Madrid, club care nu a efectuat niciun transfer în această iarnă, are cea mai mare limită salarială, de 739 de milioane de euro. Liderul din La Liga este urmat de FC Sevilla, cu 199 de milioane de euro, şi de Atletico Madrid, cu 161 de milioane de euro.

Limita de cheltuieli de echipă care există în primele două ligi din Spania este un concept care arată suma maximă pe care fiecare club/societate ar trebui să o cheltuiască pe parcursul unui sezon pentru prima echipă în relaţie cu jucătorii şi staff-ul, precum şi pentru rezerve, centrul de tineret şi alte domenii.

ADVERTISEMENT