Sport

Știrile zilei din sport, marţi, 17 august. Bayern Munchen a învins-o pe Borussia Dortmund şi a câştigat Supercupa Germaniei

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de marţi, 17 august.
17.08.2021 | 23:00
Stirile zilei din sport marti 17 august Bayern Munchen a invinso pe Borussia Dortmund si a castigat Supercupa Germaniei
ADVERTISEMENT
17-08-2021
20:37

Bayern Munchen a câştigat Supercupa Germaniei

Bayern Munchen a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 3-1, în Supercupa Germaniei, iar bavarezii câştigă primul trofeu al sezonului. Golurile campioanei din Bundesliga au fost marcate de Rober Lewandowski (41, 74) şi Thomas Muller (50), în timp ce Marco Reus (64) a înscris golul de onoare pentru BVB. Vezi aici toate golurile în format VIDEO.

17-08-2021
17:07

Răzvan Ochiroșii a semnat cu o echipă din liga a patra spaniolă

La cei 32 de ani ai săi, Răzvan Ochiroșii, omul care între 2006 și 2010 evolua la FCSB și reușea să bifeze 21 de prezențe în tricourile echipelor naționale de tineret ale României, își continuă cariera în liga a patra spaniolă, la Union Deportiva Montijo.

Chiar dacă fost adus pentru a acoperi flancul stâng al apărării, antrenorul are de gând să-l folosească și în centrul defensivei. În plus, clubul i-a făcut o prezentare demnă de un jucător care evolua, cu ani în urmă, chiar și în preliminariile Ligii Campionilor.

Răzvan Ochiroșii este un jucător excelent cu mingea la picior, este disciplinat și are un joc de cap foarte bun. Acestea sunt doar câteva dintre atuurile jucătorului originar din Galați.

Cariera lui este una fabuloasă, fiind prezent inclusiv în fazele preliminare ale Ligii Campionilor. UD Montijo îi mulțumește pe această cale pentru alegerea făcută”, se arată în comunicatul publicat cu puțin timp în urmă.

17-08-2021
11:00

Adrian Mutu şi jucătorii lui FC U Craiova 1948 i-au urat „La mulţi ani!“ lui Adrian Mititelu Jr.

Adrian Mititelu Jr. împlineşte astăzi 25 de ani, iar Adrian Mutu şi elevii săi i-au transmis un mesaj de „La mulţi ani!“ prin intermediul pagini de Facebook a clubului.

„Salut, Adiţă! Astăzi este vorba despre tine. Deci îţi spun ‘La mulţi ani!’, să ne fii sănătos, să fii fericit şi sper să îţi aducem cât mai multe bucurii. Te pup şi te îmbrăţişez”, a spus Adrian Mutu.

 

Urările au curs şi din partea fanilor Craiovei, care i-au urat „La mulţi ani şi sănătate!“.

 

17-08-2021
09:07

Se redeschide satul olimpic de la Tokyo. 7 români vor participa la Jocurile Paralimpice

Marţi, 17 august, s-a redeschis satul olimpic de la Tokyo, pentru sportivii care vor participa la Jocurile Paralimpice. Competiţia se va desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie, iar România va fi reprezentată de şapte sportivi.

Japonezii au impus reguli stricte, din cauza pandemiei. De aceea, delegaţia ţării noastre va fi compusă din doar 15 persoane, sportivi şi staff. „Restricţiile sunt foarte mari, nu avem voie cu însoţitori, staff medical, toate sunt stabilite în funcţie de numărul de sportivi calificaţi“, a declarat Ciprian Anton, vicepreşedintele Comitetului Naţional Paralimpic.

Reprezentanţii României la Jocurile Paralimpice

  • Ocatavian Tucaliuc – aruncarea suliţei
  • Tabita Vulturar – atletism
  • Bobi Simion – tenis de masă
  • Alex Bologa – judo
  • Eugen Pătru – tir cu arcul
  • Eduard Moescu – ciclism
  • Eduard Novak (ministrul Tineretului şi Sportului) – ciclism

Speranţe pentru trei medalii

România poate spera la medalii şi la Jocurile Paralimpice. Principalii favorţi sunt Alex Bologa şi Eduard Novak. „E foarte greu să vorbim despre un număr de medalii ca obiectiv la aceste Jocuri Paralimpice, pentru că nu ne dorim să punem presiune pe sportivii pe care ne bazăm. În mod sigur aşteptăm o medalie de la Alex Bologa, din partea lui Eduard Novak, pentru că are deja istorie în zona asta.

La atletism sperăm ca Tabita Vulturar să fac o figură frumoasă, alergând foarte bine la 100 de m, Octavian Tucaliuc, la aruncarea suliţei… Depinde foarte mult de ziua în care vor concura, de cum se simt. Nu aş putea spune un pronostic clar, dar din şapte sportivi pe care îi avem, eu sper să ne ducem pe podium cel puţin cu trei“, a mai spus Ciprian Anton, conform hotnews.ro.

De-a lungul timpului, România a cucerit 4 medalii la Jocurile Paralimpice, iar sportivii laureaţi se află în lotul pentru Tokyo:

  • medalie de aur: Eduard Novak – Londra 2012 (ciclism, urmărire individuală, categoria C4)
  • medalii de argint: Eduard Novak – Beijing 2008 (ciclism, contratimp, categoria LC2) şi Londra 2012 (ciclism, contratimp, categoria C4),
  • medalie de bronz: Alex Bologa – Rio 2016 (judo, categorie 60 kg).
17-08-2021
07:41

Snooker: John Higgins, break maxim în prima zi la British Open

John Higgins, cvadruplu campion mondial de snooker, a făcut spectacol de la primul meci în British Open. Scoţianul a reuşit al 12-lea break maxim al carierei depăşindu-l pe compatriotul Stephen Hendry. Doar Ronnie O’Sullivan, cu 15, are mai multe breakuri de 147 de puncte.

 

Higgins a reuşit performanţa în meciul din primul tur contra lui Alexander Ursenbacher, pe care l-a învins cu 3-1. Breakul maxim a fost făcut în chiar primul joc al meciului. Este al 167-lea break de 147 oficial din istoria snookerului.

Jordan Henderson şi Liverpool, acord pentru prelungirea contractului

Negocierile dintre Liverpool şi căpitanul său, Jordan Herderson, pentru prelungirea contractului sunt aproape de final. Presa din Anglia scrie că cele două părţi au ajuns deja la un acord, iar mijlocaşul îşi va pune semnătura pe noua înţelegere în zilele ce urmează.

Henderson este unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Jurgen Klopp, iar absenţa lui în sezonul precedent, din cauza accidentărilor, s-a resimţit puternic în teren.

ADVERTISEMENT

Pe lângă rolul de mijlocaş central, Henderson a jucat, la nevoie, şi în defensivă. Tocmai de aceea, antrenorul german îşi doreşte să nu îl piardă în viitorul apropiat. Liverpool s-a despărţit în vară de Giorginio Wijnaldum, care a semnat cu PSG ca jucător liber de contract.

ŢSKA Moscova i-a fixat preţul lui Vlasic

Optarul lui ŢSKA Moscova, Nikola Vlasic, a atras interes din partea cluburilor vestice. AC Milan pare în pole-position pentru o mutare, dar „diavolii“ trebuie să plătească 25 de milioane de euro în schimbul croatului.

ADVERTISEMENT

Acesta e preţul fixat de moscoviţi pentru Vlasic, cotat pe site-urile de specialitate la 30 de milioane de euro. ŢSKA ar fi de acord şi cu un eventual împrumut, dar cere 10 milioane pentru o astfel de mutare.

AC Milan este în căutarea unui mijlocaş ofensiv, după ce, în vară, l-a pierdut gratis pe Hakan Calhanoglu, plecat la rivala Inter.

ADVERTISEMENT
Tags: