Sport

Știrile zilei din sport, marți, 18 ianuarie. Ratează Cristiano Ronaldo și meciul cu Brentford?

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 18 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport marti 18 ianuarie Rateaza Cristiano Ronaldo si meciul cu Brentford
ADVERTISEMENT
18-01-2022
20:28

Ronaldo nu a făcut deplasarea cu lotul lui Manchester United

Cristiano Ronaldo ar putea rata meciul pe care Manchester United îl joacă, miercuri, în deplasare, cu Brentford, restanță din etapa a 17-a din Premier League.

Conform The Sun, portughezul nu s-a aflat în avionul ”diavolilor roșii” care a transportat delegația la Londra. Există totuși posibilitatea ca Ronaldă, care luni seară a participat la Gala FIFA The Best 2021 unde a primit un premiu special, să facă joncțiunea cu restul lotului chiar în capitala Angliei.

Superstarul lui United a ratat ultimele două meciuri, cu Aston Villa în Cupa Angliei și în Premier League, din cauza unei accidentări, dar gurile rele spun că el se află într-un conflict cu managerul interimar Ralf Rangnick.

18-01-2022
16:02

Rangers vrea ca Ianis Hagi să rămână pe Ibrox

Rangers nu are de gând să rămână fără Ianis Hagi, al cărui contract expiră la finalul sezonului 2023-2024. Conform jurnalistului Ekrem Konour, de la Sports Mole, campioana Scoției i-a transmis playmakerului român că vrea să îi ofere prelungirea înțelegerii.

Noul contract al lui Ianis ar urma să dureze până în vara lui 2026, cu un salariu mărit. Momentan, Hagi câștigă la Glasgow 1,3 milioane de euro pe an. Ianis Hagi e printre cei mai bine plătiți jucători ai lui van Bronckhorst, cel mai „bogat” fiind Alfredo Morelos, care câștigă 2 milioane de euro pe sezon.

 

18-01-2022
13:38

PSG vrea să îi transfere pe Franck Kessie și Paul Pogba

PSG nu are de gând să se oprească după transferurile stelare din perioada trecută de mercato ale lui Lionel Messi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum și Achraf Hakimi.

Presa din Hexagon anunță că PSG a demarat negocierile pentru a îi transfera pe Franck Kessie și Paul Pogba. Ambii mijlocași au intrat în ultimele șase luni de contract cu AC Milan, respectiv Manchester United, și pot negocia noi contracte.

Atât Kessie, cât și Pogba sunt în relații tensionate cu Milan și United și, deși cluburile de care aparțin vor să le prelungească înțelegerile, fotbaliștii sunt reticenți la această idee.

18-01-2022
12:31

Ștefania Stoica și-a prelungit contractul cu CSM București

Chiar dacă politica de transferuri este axată cu precădere pe jucătoarele străine care se bucură de un CV bogat și o experiență pe măsură, campioana en-titre, CSM București, nu rămâne indiferentă nici atunci când vine vorba despre tinerele talente ale handbalului autohton. Interul stânga Ștefania Stoica a semnat un contract valabil până în 2024, cu opțiune de prelungire pe încă un an.

Angela Ștefania Stoica, 18 ani, una dintre speranțele handbalului românesc, continuă cu CSM București! „Ștefi”, cum e alintată „tigroaica” de cei apropiați, a semnat un nou contract valabil pe două sezoane, cu opțiune pentru încă unul.

Noua înțelegere va intra în vigoare din sezonul viitor. Angela Ștefania Stoica s-a născut la Ploiești la 24 august 2003. Acolo a învățat handbal. Sportiva a fost transferată la CSM București în 2017, impresionând încă de la început.

Iarna trecută, Adrian Vasile, antrenorul principal al tigroaicelor, a decis să o convoace la prima echipă. De atunci, Ștefania Stoica e nelipsită de la acțiunile primei echipe. Mult succes, Ștefania!”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al echipei.

18-01-2022
11:20

Andy Murray, prima victorie după 5 ani la Australian Open. A eliminat un favorit

Beneficiar al unui wildcard, Andy Murray (locul 113 ATP), s-a calificat în runda a doua a turneului de la Australian Open, după o victorie cu emoții, în cinci seturi, scor 6-1, 3-6, 6-4, 6-7 (5/7), 6-4, în fața georgianului Nikoloz Bashilashvili (23 ATP și cap de serie numărul 21). Meciul a durat trei ore și 52 de minute.

În următorul tur, scoțianul – care a înregistrat astăzi prima sa victorie la Antipozi după 5 ani de „secetă” – va da piept cu japonezul Taro Daniel, ocupant al locului 120 în ierarhia mondială. Venit din calificări, acesta l-a eliminat pe chilianul Tomas Barrios Vera, scor 7-6 (7/5), 6-1, 6-1.

18-01-2022
09:59

Francisco Gento s-a stins din viață la 88 de ani

Considerat unul dintre cei mai puternici jucători de bandă stânga din toate timpurile, spaniolul Francesco Gento a murit, marți, la vârsta de 88 de ani.

A fost jucătorul care a câștigat, alături de Real Madrid, cele mai multe Cupe ale Campionilor Europeni (actuala Liga Campionilor), 6. Alte recorduri deținute de Gento sunt cele legate de numărul de titluri naționale, 12, de prezențe la Campionatul European, 8 (la egalitate cu italianul Paolo Maldini) și de trofee cucerite cu Real, 24.

A jucat la Real Madrid între 1955 și 1971, adunând 602 meciuri în toate competițiile, în care a marcat de 178 de ori. De asemenea, a jucat pentru naționala Spaniei timp de 14 ani, participând la două ediții ale Campionatului Mondial.

18-01-2022
07:44

Irene Espínola Perez a semnat cu Rapid

Încă un transfer de marcă în handbalul feminin românesc. Interul dreapta al Spaniei,  Irene Espínola Perez (29 de ani), a semnat un contract valabil până în 2023 cu Rapid București, ocupantă a primului loc în clasamentul Ligii Florilor.

Legitimată la Neckarsulmer SU, în Germania, aceasta a ajuns cu echipa națională până în finala mică a Campionatului Mondial din decembrie 2021, pierdută în cele din urmă, scor 28-35. Borussia Dortmund Handball, BM Zuazo, Oviedo BF şi CBF Elda sunt alte formații pentru care Perez a mai evoluat de-a lungul carierei.

Am dat startul campaniei de transferuri pentru sezonul următor.Internaționala Irene Espínola Pérez se va alătura Familiei Rapid, urmând să îmbrace tricoul alb-vișiniu până în 2023.

Interul dreapta a participat în decembrie cu naționala Spaniei la Campionatul Mondial, jucând Finala Mică împotriva Danemarcei”, se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială de Facebook a Rapidului.

18-01-2022
06:49

Emilian Dolha se întoarce la Dinamo

Emilian Dolha a acceptat propunerea lui Flavius Stoican și va face parte din staff-ul acestuia, ca antrenor cu portarii, în încercarea de a salva Dinamo de la retrogradare. Anunțul oficial a fost făcut cu puțin timp în urmă, prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Ca jucător, acesta a îmbrăcat tricoul alb-roșu în perioada 2008-2011, după care a plecat în Rusia, la Fakel Voronzh. În CV-ul său se află și două echipe de tradiție din campionatul Poloniei, Wisla Cracovia, respectiv Lech Poznan.

Pentru început, „Ema” îi va avea la dispoziție doar pe Ștefan Fara și Mihai Eșanu, întrucât bulgarul Plamen Iliev și-a manifestat intenția de a părăsi echipa. Oficialii au dat, însă, asigurări, că în actuala perioadă de mercato va mai fi adus un goalkeeper.

U BT Cluj, start amânat în BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Campioana României la baschet masculin, U BT Cluj va debuta abia în luna februarie în grupa K a celei mai importante competiții intercluburi, Basketball Champions League. Motivul? Echipa pe care ar fi trebuit s-o înfrunte pe 25 ianuarie nu va putea fi stabilită în timp util, din cauza unui focar Covid-19.

Israelienii de la Hapoel Ierusalim a câştigat fără emoții, scor 95-70, prima manșă a duelului cu Prometey (Ucraina), dar nu s-au mai putut prezenta la cel de-al doilea meci, întrucât în lot sunt o mulțime de jucători testați pozitiv. Prin urmare, clujenii vor disputa prima partidă din Top 16 abia în 2 februarie, când se vor deplasa pe terenul celor de la Unicaja Malaga.

ADVERTISEMENT