Sport

Știrile zilei din sport, marţi 19 octombrie. Celtic a câștigat primul meci al etapei a treia din grupele Europa League

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de marţi, 19 octombrie.
Stirile zilei din sport marti 19 octombrie Celtic a castigat primul meci al etapei a treia din grupele Europa League
ADVERTISEMENT
19-10-2021
20:38

Celtic a învins-o pe Ferencvaros în Europa League

Celtic și Ferencvaros au deschis runda a treia din grupele Europa League. Cele două echipe au fost adversare în grupa G. Scoțienii s-au impus cu 2-0 grație golurilor marcate de Kyogo Furuhashi (57) și Balint Vesei (81-A.G.).

Ca urmare a acestui rezultat, maghiarii rămân pe ultimul loc, cu 0 puncte, în timp ce Celtic e pe 3, cu trei puncte. Joi, de la ora 21:45, se înfruntă primele două clasate, Betis și Bayer Leverkusen. Ambele au câte șase puncte.

19-10-2021
19:30

CFR Cluj - AZ Alkmaar, arbitrat de o brigadă din Turcia

Partida dintre CFR Cluj și AZ Alkmaar va fi arbitrată de o brigadă din Turcia, și anume de „centralul” Halis Özkahya, care va fi ajutat de Ceyhun Sesigüzel și Cevdet Komurcuoglu, iar rezervă a fost desemnat Alper Ulusoy.

Meciul va avea loc joi, 21 octombrie, de la ora 22:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj.

19-10-2021
17:49

Claudio Litito a primit o suspendare de două luni

Președintele lazialilor a primit o pedeapsă drastică după ce împreună cu doi medici de la club a ascuns cazuri de coronavirus în sezonul trecut.

Cei doi doctori au primit o suspendare de un an de zile, iar Federația Italiană de Fotbal a amendat clubul cu 150.000 de euro. Lotito a făcut apel iar în urma acestui demers amenda a fost mărită cu 50.000 de euro.

La ultima cale de atac, Lotito a scăpat cu o suspendare de doar două luni, în timp ce medicii au primit câte cinci luni fiecare, iar amenda s-a mișcorat până la suma de 50.000 de euro.

19-10-2021
15:43

Inter Primavera, cu Cristi Civu pe bancă, a învins cu 2-1 pe Sheriff Tiraspol și e lideră în UEFA Youth League

Fostul internațional al României, Cristi Chivu a fost numit în această vară antrenor al echipei de tineret Inter Primavera, a campioanei Italie, Inter Milano.

Inter Primavera este lidera grupei D din UEFA Youth League (Liga Campionilor pentru juniori), după victoria cu 2-1 în fața celor de la Sheriff Tiraspol.

După trei jocuri disputate trupa lui Cristi Chivu a adunat 7 puncte și este tot mai aproape de o calificare în fazele superioare ale competiției.

Italienii au deschis scorul în minutul 50 prin Casadei și și-a dublat avantajul în minutul 66 după autogolul lui Carmanov. Până la urmă, moldovenii au înscris și în poarta corectă, în minutul 83, prin Pogreban.

19-10-2021
14:10

Președintele din peluză. Un fan al Universității Cluj va fi numărul 1 în club

Vincențiu Vereș este alegerea Consiliului de Administrație al FC Universitatea Cluj pentru funcția de președinte ce va deveni vacantă după ce actualul șef, Constantin Răduță se va retrage oficial.

În vârstă de 45 de ani, Vincențiu Vereș este un înfocat suporter al echipei clujene. Vereș este director general al Centrului de Formare Continuă, Învăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă al Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca și conferențiar universitar la Facultatea de Științe Economice și Gestiune a Afacerilor (FSEGA) din cadrul departamentului de Management.

Viitorul președnte al ”Șepcilor roșii” a fost propus pentru această funcție chiar de rectorul UBB Daniel David și a fost votat în unanimitate de membrii Consiliului de Administrație al UBB, 33 de persoane.

19-10-2021
11:24

Probleme pentru România U17 înaintea debutului în preliminariile pentru turneul final al CE

Doi jucători din lotul național sub 17 ani al României au fost depistați pozitivi cu COVID-19, în urma testării efectuate în cantonamentul de la Mogoșoaia.

O a treia persoană care a intrat în contact direct cu cei doi a părăsit cantonamentul pentru a nu contamina și alți jucători sau membri ai staff-ului.

”Cei doi jucători împreună cu un al treilea, contact direct, au părăsit cantonamentul și au intrat în izolare”, precizează FRF prin intermediul site-ului oficial.

Miercuri, România debutează în preliminariile de calificare la Campionatul European cu un meci contra Rusiei ce se va disputa pe terenul din baza sportivă de la Mogoșoaia.

19-10-2021
10:34

Irina Bara, eșec în minim de seturi la Kremlin Cup

Jucătoarea română de tenis Irina Bara a fost eliminată în 16-imile turneului din Rusia după doar o oră și 20 de minute de joc de Tereza Martincova (locul 51 mondial).

Bara (numărul 136 WTA) a pierdut primul set la zero după 32 de minute de joc. În ciuda eforturilor de a reveni în joc, l-a cedat și pe cel de al doilea cu 5-7, după ce a condus cu 5-4.

Irina Bara a ajuns pe tabloul principal al competiției din capitala Rusiei din postura de ”lucky looser”.

19-10-2021
09:41

Testare gratuită și opțională pentru participanții la Maratonul București

Ediția 2021 a Maratonului București va avea loc în perioada 30-31 octombrie, iar organizatorii anunță că participanții care îndeplinesc condițiile de acces se pot testa gratuit în centrul de testare.

Organizatorii au decis să adopte această măsură ca urmare a creșterii accelerate de noi cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 de pe teritoriul țării noastre.

Centrul de testare anti-COVID va fi amplasat în zona Sport Expo. Testarea este opțională și va fi asigurată de personalul unei clinici acreditată de Ministerul Sănătății.

”Ca organizatori ai celor mai mari evenimente de alergare din România, este obligația noastră să asigurăm un eveniment care respectă toate criteriile de siguranță.

Stă în puterea noastră să prevenim și să minimizăm riscurile, precum și să gestionăm posibilele situații de cazuri pozitive asimptomatice în rândul membrilor comunității de alergători participanți la eveniment”, transmit organizatorii.

19-10-2021
07:08

Un baschetbalist de numai 32 de ani a făcut stop cardiac pe teren și a murit

Încă o tragedie în sport. Haitem Fathallah, baschetbalistul formației Fortitudo Messina, a suferit un infarct în timpul meciului cu Reggio Calabria din a treia ligă italiană de baschet.

Medicii i-au acordat de urgență primul ajutor chiar pe teren, ulterior sportivul fiind transportat la spital unde și-a pierdut viața.

În vârstă de 32 de ani, Fathallah a mai jucat pentru Porto Empedocle, Racalmuto și Licata, iar din 2026 evolua pentru Fortitudo Messina.

19-10-2021
05:54

A murit Sean Wainui, rugbyst de 25 de ani din Noua Zeelandă

Este doliu în sportul din Noua Zeelandă, după ce Sean Wainui a murit la 25 de ani. Component al echipei Bay of Plenty, rugbystul a suferit luni un accident auto, după ce maşina pe care o conducea s-a lovit de un copac, în Tauranga.

“Decesul lui Sean a afectat profund pe toţi cei implicaţi în rugby, în special pe colegii lui de la Bay of Plenty. Suntem alături de familia profund îndurerată”, a fost mesajul transmis de Mark Robinson, oficial al Federaţiei de Rugby din Noua Zeelandă.

19-10-2021
05:50

U BT Cluj, a doua victorie în grupele Ligii Campionilor

U BT Cluj a obţinut a doua victorie în grupele Ligii Campionilor la baschet masculin. Formaţia clujeană a învins-o pe Happy Casa Brindisi (Italia), scor 76-71, astfel că este lider Grupa G, după primele două etape.

În prima rundă, U BT Cluj o învinsese pe Daruşşafaka Tekfen (Turcia), scor 66-60. Următorul meci al campioanei României este contra echipei Hapoel Holon (Isreal), programat pe 2 noiembrie.

Neymar s-a antrenat cu PSG, dar nu va juca în meciul cu RB Leipzig

PSG a anunţat marţi că Neymar nu este disponibil pentru meciul cu RB Leipzig, partidă programată în etapa a 3-a din faza grupelor Ligii Campionilor. Brazilianul a suferit o accidentare la echipa naţională a Braziliei, în preliminariile CM 2022.

Chiar dacă nu este disponibil pentru meciul cu RB Leipzig, Neymar s-a antrenat luni alături de colegii lui. Cu toate acestea, fotbalistul de 29 de ani s-a pregătit separat de restul jucătorilor lui PSG.

ADVERTISEMENT