Sport

Știrile zilei din sport, marți 2 noiembrie. Ana Maria Brânză revine pe planșă în decembrie

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, marți 2 noiembrie. Ana Maria Brânză a luat decizia de a reveni pe planșă începând cu luna decembrie.
Stirile zilei din sport marti 2 noiembrie Ana Maria Branza revine pe plansa in decembrie
Ana-Maria Brânză la Tallinn
ADVERTISEMENT
18-11-2021
14:01

Lotul României pentru barajul cu Peru din Cupa Davis

Federația Română de Tenis a anunțat componența echipei de Davis a României pentru barajul cu Peru din Grupa Mondială I – Knockout a Cupei Davis. Alături de veteranii Horia Tecău și Marius Copil, căpitanul nejucător nejucător Gabriel Trif a decis să apeleze la tinerii Nicolae Frunză, Ștefan Paloși și Gabi-Adrian Boitan.

În schimb sud-americanii se vor baza pe Juan Pablo Varillas, Nicolas Alvarez, Conner Huertas del Pino, Arklon Huertas del Pino și Sergio Galdos. Duelul este programat în weekendul 27-28 noiembrie, la Sala Polivalentă din Cluj Napoca.

02-11-2021
20:59

Ana Maria Brânză revine pe planșă în decembrie

Medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyio, Ana-Maria Brânză, a anunțat pe pagina ei oficială de Facebook că nu va participa la Cupa Mondială care va avea loc în această lună la Tallinn, capitala Estoniei.

Cu toate acestea, scrimera promite că va reveni în competiții din luna decembrie: „Anul acesta nu voi fi prezentă la etapa de Cupă Mondială de la Tallinn de la finalul acestei luni, dar la început de decembrie voi fi din nou pe planşă”.

02-11-2021
19:54

Tragedie în Ucraina! Un antrenor și trei copii au murit pe loc

Cei patru se întorceau de la campionatul național de karate, iar pe drum mașina a intrat pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu un camion informează obozrevatel.com.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât elevii săi aveau vârste cuprinse între 11, 12 şi 16 ani. Mașina condusă de antrenorul Ruslan Todorashko s-a răsturnat iar toți pasagerii au decedat pe loc.

Vești teribile vin și Statele Unite, unde un baschetbalist de 12 ani a murit. Băiatul de la Chartiers Valley Middle School, din Pennsylvania a murit la spital după ce a căzut brusc potrivit medicului legist din Allegheny:

„Sunt încrezător că persoanele din comunitatea noastră vor ajuta financiar familia copilului. Gândurile și rugăciunile mele sunt pentru familia elevului, prietenii, colegii de echipă, antrenorii, profesorii și toți cei afectați de această tragedie”, a declarat Johannah Vanatta, directorul districtului școlar din Chartiers Valley.

02-11-2021
19:17

Debut cu dreptul în noul mandat la națională al lui Xavier Pascual

Naţionala de handbal masculin a României a învins la Bucureşti, reprezentativa Georgiei, într-un meci amical, cu scorul de 37-25 (22-14).

A fost primul meci al tricolorilor în noul mandat al selecționerului spaniol Xavier Pascual, care este și antrenorul echipei Dinamo. Ibericul a mai fost la cârma primei reprezentative în urmă cu trei ani.

Naționala va mai juca două meciuri amicale, ambele în deplasare, pe 4 și 6 nboiembrie, de fiecare dată împotriva Spaniei. Prima reprezentativă s-a reunit în ultima zi a lunii octombrie, iar printre cei convocați se numără și veteranul Mihai Popescu (36 de ani).

Acesta a avut intenția să se retragă, dar a revenit asupra deciziei după o discuție cu selecționerul. „M-a sunat și mi-a spus că are nevoie de mine și am zis că dacă mă dorește, o să fiu prezent. Sper să ajung la un turneu final, îmi doresc ca ieșirea mea de la națională să coincidă cu participarea la un european sau un mondial”, a precizat Mihai Popescu.

02-11-2021
18:44

Maxim rămâne la Gaziantep până în 2024

Mijlocașul Alexandru Maxim (31 de ani), al cărui contract cu Gaziantep se încheia la finalul sezonului, și-a prelungit înțelegerea cu formația turcă până în vara anului 2024.

”Maxim, care și-a făcut un nume datorită caracterului său și a ajutorului oferit echipei prin talentul său, va căuta succesul la echipa noastră până în 2024. La semnarea contractului au participat președintele Cevedet Akinal, Mehmet Ali Simsek, Mesun Akin și Emran Ozdagli.

Îi dorim lui Alexandru Maxim mult succes sub culorile clubului nostru”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului Gazinatep.

02-11-2021
17:45

Sancțiunile primite de AS Roma după derby-ul cu AC Milan

Comisia de Disciplină din Italia a decis câteva sancțiuni împotriva clubului AS Roma după incidentele de la derby-ul pierdut cu AC Milan, scor 1-2.

Conform site-ului football-italia.net, antrenorul portughez Jose Mourinho a fost amendat cu 10.000 de euro pentru insulte aduse arbitrului Fabio Maresca la finalul întâlnirii, în zona vestiarelor.

De asemenea, clubul din capitala Italiei va trebui să plătească pentru scandările rasiste ale suporterilor la adresa lui Zlatan Ibrahimovic și a lui Franck Kessie. AS Roma va trebui să joace un meci cu peluza ”Curva Sud” închisă, dacă evenimente asemănătoare vor mai avea loc la orice meci desfășurat de acum încolo pe o perioadă de un an.

02-11-2021
16:29

Glință s-a calificat în finală la 50 metri spate

Înotătorul Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 50 de metri spate din cadrul Campionatelor Europene de nataţie în bazin scurt (25 de metri) de la Kazan.

Glinţă s-a clasat pe locul al treilea în prima semifinală a probei, înregistrând timpul de 23 de secunde şi 13 sutimi. Pe primle două locuri s-au clasat italianul Michele Lamberti, cu 22.79, şi grecul Apostolos Christou, cu 22.87.

Întotătorul român merge în finală cu al şaselea timp. Cel mai bun timp al semifinalelor a fost reuşit de rusul Kliment Kolesnikov, cu 22.57, nou record al competiţiei. Finala probei va avea loc miercuri, 3 noiembrie, de la ora 17:35.

02-11-2021
14:51

Arbitri din Luxemburg la AZ Alkmaar - CFR Cluj

Luxemburghezul Alain Durieux a fost delegat de UEFA să oficieze partida AZ Alkmaar  – CFR Cluj, programată joi, 4 noiembrie, la ora 19:45, în grupa D din Conference League. Alături de el, din brigadă mai fac parte asistenții Gilles François Becker şi Joaquim Da Silva, precum și arbitrul de rezervă Laurent Kopriwa.

Aflată pe ultima poziție, cu un singur punct, campioana României caută prima victorie, în timp ce olandezii s-au instalat deja confortabil în fotoliul de lider și nu par să aibă nicio emoție în privința calificării în primăvara competițională.

02-11-2021
14:12

A murit Antonia Terzi, inginerul care l-a ajutat pe Schumacher să câștige primul titlu cu Ferrari

Antonia Terzi, inginerul care l-a ajutat pe Michael Schumacher să câștige primul său titlu de campion în Formula 1 cu Ferrari, s-a stins din viață la doar 50 de ani, în urma unui cumplit accident rutier. Anunțul a fost făcut de Williams Racing, printr-un mesaj emoționant publicat în mediul online.

Suntem profund îndurerați de dispariția fostei noastre colege și sefă în aerodinamică, Antonia Terzi. Gândurile noastre se îndreaptă către prietenii și familia Antoniei în aceste clipe grele”, au transmis reprezentanții echipei britanice.

În 2000, după trei ani alături de Ferrari, Antonia Terzi a pus bazele monopostului F1-2000 cu ajutorul căruia Michael Schumacher și-a trecut în cont cel de-al treilea titlu al carierei și primul cu Scuderia.

02-11-2021
13:35

Vlad Chiricheș nu a strălucit deloc în ultimul meci al lui Sassuolo. Echipa românului a pierdut cu 1-2 în Serie A, contra celor de la Empoli.

Căpitanul „tricolorilor” a primit nota 5 din partea site-ului calciomercato.com, care l-a inclus și în echipa celor mai slabi fotbaliști din etapa a 11-a.

„Piratul Vlad, lângă Theo Hernandez sau Rabiot” / „Piratul Vlad, expert în a trage câte un pui de somn. A făcut ca pasa cu exteriorul a lui Henderson să pară o pasă filtrantă a lui Modric, și Cutrone să pară un Benzema”, a fost descris ironic Chiricheș de către site-ul italian.

Cea mai slabă echipă a etapei a 11-a din Serie A și notele acestora: Rui Patricio (AS Roma, 5) – Rick Karsdorp (AS Roma, 5), Vlad Chiricheş (Sassuolo, 5), Kalidou Koulibaly (Napoli, 4,5), Riccardo Gagliolo (Salernitana, 5) – Theo Hernandez (AC Milan, 5), Arthur (Juventus, 4,5), Adrien Rabiot (Juventus, 4), Emmanuel Gyasi (Spezia, 4) – Tammy Abraham (AS Roma, 4,5), Henrikh Mkhitaryan (AS Roma, 4,5). Antrenor: Massimiliano Allegri (Juventus, 4).

02-11-2021
12:42

Kwame Donte Vaughn a plecat de la CSM Ploiești pentru că nu vrea să se vaccineze anti Covid-19

Caz incredibil în baschetul masculin românesc. Pentru că nu a vrut să se vaccineze anti-Covid-19, americanul Kwame Donte Vaughn și-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu CSM Ploiești și a părăsit oficial Liga Națională.

Din păcate, am fost puşi în situaţia de a ajunge la această soluţie din cauza noilor reguli impuse la nivel naţional săptămâna trecută. Vaughn nu este vaccinat şi nu doreşte să facă acest pas, situaţie în care participarea lui la mai multe activităţi ale echipei a devenit dificil de realizat sau chiar imposibilă în unele cazuri.

De exemplu, pentru a fi prezent la antrenamente, avea nevoie de testări frecvente, iar la meciurile din deplasare nu putea intra în hoteluri sau în restaurante, caz în care era imposibil să fie prezent alături de noi.

În acest context, am convenit că nu putem continua colaborarea şi am ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu acordul ambelor părţi”, a explicat managerul echipei, Ionuț Ivan.

Kwame Donte Vaughn a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Fortitudo Agrigento, Ironi Ramat Gan, Antwerp Giants, Ironi Nahariya, ASVEL Basket, Skyliners Frankfurt, Aris Salonic, Partizan Belgrad, KK Zadar şi Al-Ittihad Jeddah. La Ploiești a bifat doar patru meciuri, cu o medie de 15,3 puncte, 4 recuperări şi 3,3 pase decisive.

02-11-2021
09:28

Claude Puel, aproape să fie linșat, după Metz - St. Etienne 1-1

Emoții uriașe pentru Claude Puel, după ce echipa sa, St. Etienne, a făcut doar 1-1 pe terenul lui Metz. La întoarcerea în oraș antrenorul verzilor a fost așteptat pe aeroport de fanii furioși, care au vrut să îl linșeze pe tehnician.

Ultrașii au ieșit în calea lui Puel, care timp de 20 de minute nu a reușit să iasă din aeroport. Tehnicianul în vârstă de 60 de ani a solicitat ajutorul poliției pentru a pleca în siguranță. Suporterii nu s-au lăsat bătuți și au încercat să îl agreseze fizic pe antrenor.

Astfel, forțele de ordine au trebuit să escorteze atât autocarul cu fotbaliștii lui St. Etienne, cât și pe Claude Puel, care a plecat acasă cu mașina personală. Din octombrie 2019 la St. Etienne, Puel mai are contract cu gruparea de pe Geoffroy-Guichard până vara viitoare.

St. Etienne are un start de sezon catastrofal. Cea mai titrată echipă din Ligue 1, cu 12 titluri, este pe ultimul loc al clasamentului după 12 etape, cu șase puncte. Verzii sunt singura echipă din campionat fără nicio victorie.

 

02-11-2021
08:51

Rugbyștii englezi, prime gigant pentru meciurile test. Pot câștiga până la 70.000 de lire sterline în această toamnă

Pandemia i-a determinat pe oficialii forului englez de rugby să le ceară jucătorilor o reducere a sumelor oferite pentru participarea la acțiunile naționalei. S-a ajuns la un acord, iar acum vor primi 17.500 de lire sterline, în loc de 23.500. Chiar și așa, englezii rămân de departe cei mai bine plătiți jucători de rugby din lume.

Dacă reușesc să învingă Tonga, Australia și Africa de Sud, fiecare dintre jucători va primi aproximativ 70.000 de lire sterline. Mai precis, 23.500 pentru fiecare victorie, plus bonsuri comerciale în funcție de încasările federației. 

O sumă imensă comparativ cu ceea ce obțin adversarii. Spre exemplu, rugbyștii din Tonga vor încasa doar 500 de lire sterline pentru meciul de pe Twickenham, programat pe 6 noiembrie.

Și ca să aveți un alt reper, fotbaliștii italieni au primit câte 250.000 de euro pentru câștigarea Euro 2020.

02-11-2021
05:42

Suporterii lui Manchester United, agresați la Bergamo

Manchester United se pregătește pentru returul cu Atalanta din grupele UEFA Champions League. În tur, cele două echipe au oferit un meci extrem de spectaculos. „Diavolii roșii” s-au impus cu 3-2, după ce italienii au condus cu 2-0 pe Old Trafford.

Cele două echipe se vor reîntâlni marți, 2 noiembrie, de la ora 22:00, iar englezii vor fi susținuți din tribune de un număr consistent de suporteri. Aceștia nu au însă viață ușoară în Italia. Conform Gazzetta dello Sport, mai mulți susținători ai vicecampioanei din Premier League au fost agresați la Bergamo.

Un grup de 20 de indivizi a efectuat un raid într-un bar în care se aflau mai mulţi fani englezi. Atacatorii aveau feţele acoperite cu cagule și au aruncat fumigene şi alte obiecte. Un suporter al lui United şi o chelneriţă ar fi fost răniţi, iar polițiștii italieni au deschis deja o anchetă.

 

 

Lazio, fără fani la meciul cu Marseille din Europa League. Italienii au fost interziși

Joi, 4 noiembrie, de la ora 22:00, Lazio are meci cu Olympique Marseille în etapa a patra din grupele UEFA Europa League. Echipa lui Maurizio Sarri nu va beneficia însă de aportul fanilor.

Suporterii italieni au primit interdicția să facă deplasarea la Marsilia, conform deciziei luate de Ministerul de Interne francez, după cum anunță lefigaro.fr.

ADVERTISEMENT

„Deplasarea individuală sau colectivă, prin orice mijloc, a oricărei persoane care are calitatea de suporter al clubului Lazio sau se comportă ca atare, este interzisă între punctele rutiere, feroviare, portuare şi aeroportuare”, se arată în comunicatul semnat de ministrul de Interne, Gerald Darmanin.

Ministerul de Interne francez a justificat decizia prin faptul că unii fani ai romanilor au un comportament agresiv și manifestă slogane fasciste și naziste. În urmă cu două săptămâni, Lazio și Marseille s-au întâlnit pe Olimpico, acolo unde remizat nul.

ADVERTISEMENT

Cele două formații sunt vecine de clasament înaintea rundei cu numărul patru din grupa E. Lazio este pe locul 2, cu patru puncte, trei mai puține decât liderul Galatasaray. De cealaltă parte, Marseille ocupă ultima treaptă a podiumului, cu trei puncte. Ultima poziție este ocupată de Lokomotiv Moscova, care are un singur punct.