Sport

Știrile zilei din sport, marți 20 iulie. Fostul jucător al echipei Gaz Metan Mediaș, Gheorghe Callo, a murit

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de marți 20 iulie.
20.07.2021 | 19:59
Stirile zilei din sport marti 20 iulie Fostul jucator al echipei Gaz Metan Medias Gheorghe Callo a murit
ADVERTISEMENT
20-07-2021
20:51

Doliu la Gaz Metan Mediaș

Fostul mijlocaș al echipei az Metan Mediaș, Gheorhe Callo, s-a stins din viață, anunță oficialii grupării de pe Târnava Mare. Callo a evoluat pentru Gaz Metan în perioada 1996-2001 și a făcut parte din echipa care a promovat în Liga 1, după o absență de 50 de ani. 

În sezonul 1999/2000, la capătul căruia Gaz Metan revenea în primul eșalon, heorghe Calo a fost unul dintre artizanii acelei performanțe. Mijlocașul a bifat 29 de meciuri și a marcat de 10 ori, fiind golgheterul ”gaziștilor”. 

Dunezeu să-l odihnească în pace!

 

20-07-2021
19:29

Proaspăt achiziționat de Lazio, albanezul Elseid Hysaj a făcut o gafă monumentală

Apărătorul albanez de 27 de ani Elseid Hysaj a semnat în această vară cu Lazio, dar va avea viață grea pe Olimpico. Deși a evoluat vreme de șase sezoane la Napoli Hysaj a demonstrat că nu știe nimic despre noua lui echipă.

Presa din Italia notează că albanezul a făcut o gafă monumentală în timpul ritualului aplicat jucătorilor nou veniți la Lazio. Acesta a trebuit să interpreteze o melodie în fața noilor lui colegi, iar albanezul a ales ”Bella Ciao”, de pe coloana sonoră a filmului Casa de Papel.

Cântecul este cunoscut ca fiind imnul partizanilor care au luptat împotriva regimului dictatorului Benito Mussolini, în anii 1940. În ultimii ani, acesta a devenit un cântec asociat în general cu înclinaţiile politice de stânga din Italia.

Recunoscuți ca făcând parte din grupările de extremă dreaptă, fanii lui Lazio au reacționat imediat. Au plasat un banner cu mesajul: ”Hysaj, vierme, Lazio este fascistă”.

20-07-2021
19:06

Irina Bara și Varvara Lepchenko vor juca în sferturile turneului WTA 250 de la Gdynia

Jucătoarea română Irina Bara și partenera sa din turneul de dublu de la Gdynia, din Polonia, Varvara Lepchenko (SUA) s-au calificat în sferturile întrecerii după ce au trecut de perechea poloneză Ania Hertel/Martyna Kubka.

Întâlnirea a fost una extrem de disputată Bara/Lepchenko s-au impus nu fără emoții, scor 7-6 (3), 7-6 (6) și și-au asigurat câte un cec de 2.300 de dolari şi cu câte 60 de puncte WTA.

În faza următoare, Bara şi Lepchenko vor evolua contra perechii Anna Danilina/Ligia Marozava (Kazahstan/Belarus), cap de serie numărul 3.

20-07-2021
16:15

Gabriela Ruse a reușit calificarea în „optimile” de la Palermo. Va da peste o jucătoare din Elveția

Gabriel Ruse s-a calificat în optimile de finală de la Palermo, după ce a învins-o, în prima manşă de pe tabloul principal, scor 6-3, 6-1, pe Mandy Minella din Luxemburg, locul 227 WTA, după un meci care a durat o oră şi 19 minute.

În optimile de finală, jucătoarea româncă va evolua cu jucătoarea elveţiană Jil Teichmann, locul 55 WTA şi cap de serie numărul 3.

20-07-2021
16:14

Înfrângere pentru Dinamo Kiev în amicalul cu Athletic Bilbao

Dinamo Kiev, echipa pregătită de Mircea Lucescu, a fost învinsă de Athletic Bilbano, în al doilea meci amical al verii pentru campioana Ucrainei, scor 0-1. Unicul gol al meciului a fost marcat de Inaki Williams, în minutul 77.

Este al doilea meci consecutiv pierdut de Dinamo Kiev în pregătirea din vară, campioana Ucrainei fiind învinsă și de Nice, scor 1-2.

20-07-2021
14:49

Transferul internaționalului olandez Steven Berghuis la Ajax a stârnit furia fanilor lui Feyenoord

Internaționalul olandez Steven Berghuis, achiziționat recent de Ajax, a primit amenințări cu moartea din partea fanilor fostei sale echipe Feyenoord Rotterdam.

Conform cotidianului lesoir.be, fanii din Rotterdam au afișat un banner pe care au inscripționat trei nume. Este vorba de doi fani ai lui Ajax, uciși în plină stradă de ultrașii lui Feyenoord și numele lui Berghuis.

Clubul din Roterdam a remis un comunicat prin care denunță astfel de manifestări ale suporterilor.

”Toate acestea trebuie să se oprească. Clubul Feyenoord se delimitează categoric de mesajele extrem de ofensatoare şi ameninţătoare, inclusiv de bannerul dezgustător îndreptat împotriva lui Steven Berghuis”, au transmis oficialii multiplei campioane a Olandei.

20-07-2021
12:37

Begu, calificare facilă la Poland Open

Jucătoarea de tenis Irina Begu, cap de serie numărul 3 și locul 81 WTA, s-a calificat în turul doi al turneului de la Gdynia, dotta cu premii în valoare de 235.238 de dolari.

Begu a învins-o, în runda inaugurală, scorul de 6-1, 6-2, după o oră și 12 minute, pe belgianca Ysaline Bonaventure, locul 127 WTA. Calificarea în turul secund la Poland Open este recompensată cu 30 de puncte WTA și 4.000 de dolari.

În turul doi, Irina Begu o va întâlni pe ânvingătoarea partidei dintre poloneza Katarzyna Kawa, locul 143 WTA, și croata Tereza Mrdeza, locul 223 WTA.

20-07-2021
11:28

Buzărnescu a plecat la Tokyo

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu a plecat la Tokyo, ea afirmând că este fericită şi mândră să reprezinte România la Jocurile Olimpice.

”Plec spre Tokyo. Visez la asta de când eram copil, nu am cuvinte. Sunt atât de fericită şi mândră să reprezint România la Jocurile Olimpice”, a scris Buzărnescu pe contul de Facebook.

 

Mihaela Buzărnescu, în vârstă de 33 de ani, este a treia reprezentantă a acestei discipline care va juca la Tokyo. Raluca Olaru şi Monica Niculescu vor evolua în proba de dublu.

20-07-2021
08:45

Horațiu Feșnic a primit meci în Conference League

Arbitri din Bulgaria, Norvegia şi Cipru vor conduce meciurile echipelor româneşti de joi, 22 iulie, din turul doi preliminar al Conference League.

Meciul Spartak Trnava – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, de la ora 20:00, va fi arbitrat de bulgarul Ivailo Stoianov, ajutat de compatrioţii săi Ivo Kolev şi Miroslav Maksimov. Rezervă va fi Georgi Ivanov.

Partida Laci – Universitatea Craiova, tot de la ora 20:00, va fi arbitrată de norvegianul Rohit Saggi. Asistenţi vor fi Geir Isaksen şi Morten Jensen, iar rezervă Mohammad Usman Aslam.

Cipriotul Vasilis Dimitriou va arbitra întâlnirea FCSB – Șahtior Karagandy, programat de la ora 21:30, ajutat de Nikos Egglezou şi Pavlos Georgiou. Rezervă va fi Georgios Nikolaou.

Horațiu Feșnic a fost delegat la meciul dintre echipa poloneză Pogon Szczecin și formația croată NK Osijek, care începe la ora 22:00. El va fi ajutat de asistenții Valentin Avram și Alexandru Cerei, iar rezervă va fi Marian Barbu.

20-07-2021
07:07

Caz șocant de pedofilie în Premier League

Un jucător al echipei Everton, al cărui nume nu a fost dat publicității, a fost arestat, fiind suspectat de abuz sexual asupra unui minor.

Conform Daily Mail, fotbalistul are 31 de ani și este căsătorit. Jucătorul a fost arestat vineri de poliția din Manchester fiind bănuit că a întreținut relaxii sexual cu minori.

”Ofițerii au arestat un bărbat de 31 de ani, din cauza suspiciunilor de abuz asupra minorilor. Este reținut pe durata anchetei, pentru mai multe investigații”, se arată într-un comunicat emis de Greater Manchester Police.

Între timp, fotbalistul a fost eliberat pe cauţiune. ”Clubul va continua să susţină autorităţile în ancheta lor şi nu va face alte declaraţii pentru moment”, a anunţat Everton. Identitatea jucătorului este cunoscută, dar presa nu l-a dezvăluit din motive legale.

20-07-2021
05:26

Un hocheist canadian a recunoscut că este homosexual

Canadianul Luke Prokop a devenit la vârsta de 19 ani primul hocheist din NHL care recunoaşte că este homosexual.

Prokop evoluează la Nashville Predators şi a fost draftat în 2020 de pe poziţia 73. ”Sunt mândru să spun public că sunt gay. Sper că împărtăşind acest lucru voi putea ajuta oamenii să-şi dea seama că persoanele gay sunt binevenite în lumea hocheiului”, a declarat Prokop, conform CNN.

20-07-2021
05:23

Brahim Diaz, împrumutat din nou de Real Madrid la AC Milan

Mijlocaşul spaniol Brahim Diaz, aflat sub contract cu Real Madrid până în 2023, a fost din nou împrumutat la AC Milan pentru două sezoane.

În sezonul trecut, el a jucat 39 de meciuri pentru AC Milan şi a marcat 7 goluri. Brahim Diaz, în vârstă de 21 de ani, va purta tricoul cu numărul 10 la Milan.

Jaqueline Cristian, în turul doi la WTA Palermo

Jucătoarea de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în turul doi la turneul de la Palermo, dotat cu premii în valoare de 189.708 euro.

Cristian, locul 159 mondial, a trecut în runda inaugurală de italianca Nuria Branccacio, locul 405 mondial, scor 2-6, 6-3, 6-4, după două ore și 27 de minute. În turul doi, Cristian va evolua împotriva chinezoaicei Qinwen Zheng, locul 171 WTA.

ADVERTISEMENT

În schimb, Alexandra Dulgheru, locul 376 WTA, a fost învinsă în runda inaugurală de sportiva franceză Oceane Dodin, cap de serie numărul 6 și poziția 120 în ierarhia mondială, scor 6-3, 6-2, după o oră și 18 minute.