Sport

Știrile zilei din sport, marți, 21 septembrie. Naționala feminină de fotbal, victorie categorică în preliminariile CM 2023

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de marți, 21 septembrie
21.09.2021 | 08:53
Stirile zilei din sport marti 21 septembrie Nationala feminina de fotbal victorie categorica in preliminariile CM 2023
ADVERTISEMENT
21-09-2021
20:02

România, succes clar în preliminariile CM 2023 de fotbal feminin

Echipa națională de fotbal feminin a României a învins, la Mogoșoaia, scor 3-0, reprezentativa Lituaniei, în preliminariile CM 2023.

Golurile ”tricolorelor” au fost marcate de Ciolacu (24) și Rus (37, 76). Selecționerul Cristian Dulca a folosit următoarea formulă de echipă: Părăluță – Corduneanu (Gered 72), Oprea, Ficzay, Sandu – Bortan (Ambruș 86), Vătafu (Herczeg 80) – Carp, Ciolacu (Tătar 80), Olar – Rus (Bâtea 80).

21-09-2021
15:41

Ungaria, două meciuri cu porțile închise

Comisia de Disciplină a FIFA a sancţionat şi amendat Asociaţia Maghiară de Fotbal pentru comportamentul rasist al fanilor în timpul meciului cu Anglia, din 2 septembrie, din preliminariile CM 2022.

”După ce a analizat şi luat în considerare toate circumstanţele cazului, în special gravitatea incidentelor observate (cuvinte şi acte rasiste, aruncarea de obiecte, utilizarea dispozitivelor pirotehnice, blocarea scărilor), comisia a decis că MLSZ va juca două meciurile de acasă acasă cu uşile închise, al doilea meci fiind suspendat cu doi ani.

Comisia a impus, de asemenea, o amendă de 200.000 de franci elveţieni (185.000 de euro). FIFA condamnă cu fermitate şi hotărâre toate formele de rasism şi violenţă, precum şi toate celelalte forme de discriminare sau abuz. Aplică o politică de toleranţă zero în faţa comportamentului deplorabil care afectează fotbalul”, a anunţat FIFA pe site-ul oficial.

21-09-2021
12:51

Decizie surprinzătoare luată de Emma Răducanu. S-a retras de la Chicago

Revenirea Emmei Răducanu pe terenul de tenis după victoria de la US Open se lasă așteptată. Potrivit publicației Givemesport, tânăra britanică de origine română și-a anunțat retragerea din turneul de 500 de puncte de la Chicago, fără a oferi, însă, detalii cu privire la motivele pentru care a luat această decizie.

Va participa, în schimb, la Indian Wells, începând cu data de 6 octombrie. Pe tabloul competiției de la Chicago se află și o reprezentantă a României, Ana Bogdan (28 de ani, 106 WTA), care a obținut calificarea în turul 2 după abandonul englezoaicei Heather Watson (29 de ani, 59 WTA).

21-09-2021
10:19

Sevilla l-a dat afară pe fratele lui Harlem Gnohere din cauza kilogramelor în plus

Din cauza greutății excesive, Sevilla a decis să încheie socotelile cu fundașul central Joris Gnagnon (24 de ani), nimeni altul decât fratele fostului atacant de la FCSB și Dinamo, Harlem Gnohere. Asta deși contractul expira abia în vara anului 2023.

Adus în 2018 de la Rennes, în schimbul unei sume deloc de neglijat, 13,5 milioane de euro, Gnagnon părea să devină unul dintre cei mai buni apărători ai lumii, dar a intrat brusc într-un con de umbră, din cauza formei fizice precare. Presa iberică susține că va încerca să-și caute dreptatea în instanță, chiar dacă șansele ca andaluzii să-i plătească despăgubiri sunt infime.

21-09-2021
09:36

Roger Federer abia așteaptă să revină în circuit după operația la genunchi

Deși a împlinit 40 de ani și a suferit încă o operație la genunchi, Roger Federer nu se gândește la retragere. Ba chiar așteaptă cu nerăbdare să revină pe teren și îi asigură pe fani că poate evolua în continuare la cel mai înalt nivel.

Mă simt cu adevărat foarte bine. Lucrurile nu sunt aşa cum ar fi sperat că vor fi, dar mă recuperez bine, iar procesul de recuperare decurge foarte bine. Nu am avut niciun obstacol. Mă simt puternic şi entuziasmat pentru ce va urma.

“Mi-aş dori să mă pot întoarce pe terenul de tenis cât mai repede posibil, dar trebuie să am răbdare. Este o perioadă care decurge mai lent acum şi trebuie să o fac pas cu pas. Până acum a decurs bine şi sunt foarte fericit”, anunță multiplul campion elvețian, în interviul acordat recent pentru Eurosport.

21-09-2021
05:39

Un tânăr antrenat de Cristi Chivu la Inter Primavera a ajuns în lotul primei echipe

Cristi Chivu a dat prima lovitură de când antrenează Inter Milano. Potrivit presei italiene, tânărul Mattia Sangalli a fost inclus în lotul echipei mari pentru duelul cu Fiorentina, programat în această seară, de la ora 21:45, pe „Artemio Franchi”.

Mijlocaşul central a fost promovat de la formaţia Primavera, echipă antrenată de Cristian Chivu” anunţă jurnalistul Daniele Mari. La cei 19 ani ai săi, Sangalli devine primul jucător important promovat de formația U19 după instalarea fostului internațional român pe banca tehnică.

21-09-2021
05:33

SCM Râmnicu Vâlcea are un nou antrenor. Ben Dahl îl înlocuiește pe Goran Kurtes

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat numirea norvegianului Ben Dahl în funcția de antrenor principal, în locul lui Goran Kurtes, care părăsește astfel echipa după doar trei luni.

Am ales Vâlcea pentru că este o șansă unică, este un club de top, cu performanțe istorice. Din această privinţă, mi-a fost foarte ușor să accept când SCM Râmnicu Vâlcea a venit cu această propunere.

 Echipa joacă un handbal bun, practică un stil modern, dar îmi doresc foarte mult să-mi imprim propria filosofie în jocul echipei. Sper ca împreună să revenim la cerințele așteptate de toată lumea și pe termen lung îmi doresc să fim în topul competiției interne”, a declarat noul tehnician al vâlcencelor, care face parte și din staff-ul echipei naționale.

Acesta deține licența Master Coach, este lector al EHF, respectiv membru al convenției RINCK a EHF, iar de-a lungul carierei le-a mai pregătit pe Oppsal, Kongsberg, dar și echipa maghiară Siofok. Primul meci pe banca fostei campioane va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 11:00, la Buzău, împotriva Gloriei.

Claudia Pop Cuic se retrage de la naționala de baschet feminin: „Cred că este timpul să fac un pas în spate”

Având în vedere vârsta, accidentările care au măcinat-o în ultima perioadă și, mai presus de toate, faptul că a devenit recent mamă, Claudia Pop Cuic a decis să se retragă de la echipa națională de baschet feminin. Anunțul a fost făcut chiar de ea, prin intermediul site-ului oficial al Federației Române de Baschet.

Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa naţională după naşterea fiicei mele. Am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare şi mândrie, de fiecare dată recunoscătoare pentru că sunt convocată şi pentru că pot cânta imnul, purtând tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

ADVERTISEMENT

Având în vedere vârsta, accidentările, intervenţiile chirurgicale la care am fost supusă în ultimii ani şi, nu în ultimul rând, faptul că am devenit de curând mamă, pur şi simplu cred că este timpul să fac un pas în spate şi să las locul altor jucătoare să vină din urmă”, a transmis sportiva de 32 de ani.