Sport

Știrile zilei din sport, marți, 22 februarie. Cosmin Olăroiu și-a dus echipa în finala Cupei Președintelui în Emiratele Arabe Unite

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 22 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
22.02.2022 | 22:30
Stirile zilei din sport marti 22 februarie Cosmin Olaroiu sia dus echipa in finala Cupei Presedintelui in Emiratele Arabe Unite
ADVERTISEMENT
22-02-2022
21:39

Cosmin Olăroiu și Al-Sharjah vor disputa finala Cupei Președintelui

Antrenorul român Cosmin Olăroiu continuă să performeze în zona Arabă. Al-Sharjah a învins-o cu 3-2 pe Al-Wasl în semifinalele competiției și a acces în ultimul act.

Succesul din Cupa Președintelui este al 16-lea meci consecutiv fără eșec pentru Cosmin Olăroiu și echipa lui în toate competițiile din fotbalul arab.

În finala Cupei Președintelui Al-Sharjah o va înfrunta pe Al-Wahda. În campionat trupa românului ocupă poziția a patra, la egalitate de puncte cu formația de pe locul 3, și mai are de recuperat 9 puncte față de liderul Al-Ain.

22-02-2022
21:24

CSM București transferă una dintre cele mai importante jucătoare de la Rapid

Potrivit GSP, Eliza Buceschi, jucătoarea celor de la Rapid, va evolua pentru rivala CSM București, începând cu sezonul viitor.

Sursa citată notează că Buceschi și-a dat acordul pentru acest transfer.

22-02-2022
20:56

Parma și Pisa au remizat în Serie B, trei români fiind prezenți pe teren

Serie B a programat, marți, cinci meciuri din etapa a 25-a. Unul dintre ele a fost partida dintre Parma și Pisa, trei dintre jucătorii prezenți pe teren fiind români.

La gazde, antrenorul Luca D’Angelo i-a folosit din primul minut pe mijlocașul Marius Marin și atacantul George Pușcaș. Primul a primit cartonaș galben în minutul 78, iar al doilea a fost înlocuit cu Masucci în minutul 82.

 

La oaspeți, mijlocașul Denis Man a fost integralist, dar nu a ieșit cu nimic în evidență. În urma acestui rezultat, Pisa este pe locul 3 în clasament, la egalitate (46 p) cu primele două, Lecce și Cremonese.

La rândul ei, Parma continuă să fie pe locul 14, cu 29 de puncte.

22-02-2022
20:09

Patinatoarea Laura Barquero a picat testul anti-doping

Laura Barquero, finalistă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing în proba de perechi din întrecerile de patinaj artistic a fost depistată pozitiv la controlul anti-doping.

Sportivei i s-a recoltat proba în ziua de 18 februarie, în timpul competiției, iar trei zile mai târziu aceasta primea rezultatele oficiale.

În corpul spaniolei au fost descoperite urme de Clostebol, o substanță interzisă care are rolul de a spori capacitățile fizice ale sportivilor. 

22-02-2022
19:09

Ieșirea nervoasă a li Jose Mourinho din meciul cu Hellas Verona, drastic sancționată de Federația italiană

Antrenorul echipei AS Roma își va urmări din tribună elevii în următoarele două etape din Serie A. Jose Mourinho a fost suspendat pentru două jocuri din cauza ieșirii nervoase la adresa arbitrilor de la meciul cu Hellas Verona, în care portughezul a intrat amenințător pe teren.

În plus, Mourinho va achita și o amendă pe măsură, în valoare de 20.000 de euro. O suspendare similară, de două etape, va ispăși și antrenorul cu portarii al romanilor, Nuno Santos, iar preparatorul fizic Rapetti va sta în tribună un meci.

Un alt oficial al celor de la AS Roma, Tiago Pinto, a fost suspendat până la data de 8 martie.

22-02-2022
18:15

Fost mare internațional, în stare gravă la ATI

Ioan Adrian Zare (62 de ani), unul dintre cei mai mari fundași din istoria echipei FC Bihor, se află în stare gravă la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Potrivit bihorpenet.ro, Ioan Zare anunțase că va fi prezent la Târgu-Jiu, la o competiție amicală. Însă, când a venit ziua plecării cu echipa Old Boys FC Bihor, acesta a anunțat că nu se simte bine și că va rămâne acasă, pentru a-și face niște analize.

Vova Tămaș și Liviu Ianța au declarat că starea lui Ioan Zare nu este deloc bună: „L-au intubat pe Nelu. Prognosticul nu e bun deloc!”

22-02-2022
17:32

Magnus Carlsen, campionul lumii la șah, a pierdut în fața unui copil în vârstă de 16 ani

Rameshbabu Praggnanandhaa, un indian în vârstă de 16 ani, a produs surpriza turneului de șah rapid online Airthings Masters, învingându-l la a 39-a mutare pe campionul mondial en-titre, norvegianul Magnus Carlsen.

Când a devenit clar că nu poate să-i mai scape victoria, deși a jucat cu piesele negre, Pragg, cum este alintat puștiul, și-a pus mâinile la gură, nevenindu-i să creadă că este adevărat.

Sunt foarte fericit”, a spus el după meci. „Nu cred că se pune problema să sărbătoresc. Mă duc să mă culc, pentru că nu mai poate fi vorba se iau cina la ora 2.30 dimineața”, a mai precizat el, conform edition.cnn.com.

La rândul lui, campionul mondial a pus înfrângerea pe starea medicală pe care o are, fiind depistat recent pozitiv la un test pentru Covid-19. „Mă simt un pic mai bine, dar în primele două zile am resimţit o lipsă de energie şi nu m-am putut concentra deloc”, a spus el.

Pragg a devenit al treilea jucător din India care-l învinge pe Carlsen, dar cel mai tânăr maestru internațional care face acest lucru, de când norvegianul a devenit campion mondial, în 2013.

22-02-2022
16:17

Florin Stângă și-a reziliat contractul cu Academica Clinceni

Florin Stângă a fost instalat antrenor al Academicii Clinceni în urmă cu exact o săptămână, marți, 15 februarie. La exact 7 zile distanță, tehnicianul și conducerea ilfovenilor au ajuns la un acord privind rezilierea angajamentului.

Informația a fost furnizată de oficialii grupării din Clinceni care au precizat că despărțirea a survenit din cauza neconcordanțelor dintre staff-ul tenic și conducerea administrativă.

Astfel, cele două părți au ajuns la un acord pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului tehnicianului de 43 de ani. Totuși, echipa lui Florin Stângă își va continua munca la ultima clasată din Casa Pariurilor Liga 1 sub coordonarea directorului tehnic Constantin Giurescu.

22-02-2022
15:43

Un candidat la președinția Serie A susține introducerea unui format cu play-off

Unul dintre candidații la președinția Serie A, Carlo Bonomi, vrea să crească miza unor partide și să aducă venituri suplimentare, iar în acest sens susține introducerea unui format cu play-off și play-out.

Toate sporturile americane sunt toate bazate pe play-off. Cei din fruntea clasamentelor joacă acasă în faza finală, dar riscă până în ultima secundă. Aceste reforme pot și trebuie făcute împreună. Interesul trebuie să fie comun.

Dacă nu cresc veniturile, nu vom avea resurse pentru a sustine cluburile si academiile mici. Dacă vrei să faci acest lucru, trebuie să-l faci bine”, a declarat Carlo Bonomi pentru calciomercato.com.

Dar el dorește ca eventuala schimbare să fie acceptată de toate cluburile, nu doar de câteva. „De ce fac asta? Sunt un funcționar public. Dacă a șasea industrie din țară scoate un strigăt de alarmă, pot să dau înapoi?

Trebuie să fie clar pentru toată lumea ce este bine și ce nu. Altfel, nu vom face nicio modificare. Nu aș fi mulțumit dacă ideea mea ar fi aprobată doar de 6-7 cluburi”, a mai spus el.

22-02-2022
14:30

Alegerile din cadrul FRF vor avea loc în luna aprilie

Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal va avea loc pe 12 aprilie. Cu acest prilej vor avea loc și alegerile pentru funcția de președinte.

În condițiile în care până în acest moment actualul președinte, Răzvan Burleanu, nu are vreun contracandidat, este lesne de înțeles că acesta se pregătește pentru un nou mandat.

280 de membri afiliați la FRF au drept de vot, majoritatea acestora fiind susținătorii lui Răzvan Burleanu.

22-02-2022
13:27

Absență de durată pentru Pavliuchenkova

Jucătoarea rusă de tenis Anastasia Pavliuchenkova, finalistă la Roland Garros anul trecut, s-a accidentat la genunchi şi va sta departe de terenul de tenis timp de 10 săptămâni.

Pavliuchenkova, locul 13 mondial, a fost deja nevoită să renunţe la turneele de la Sankt Petersburg, Dubai şi Doha în ultimele săptămâni. Ea plănuise să participe la competițiile de la Monterrey, Indian Wells şi Miami, însă a fost nevoită să renunţe din cauza accidentării.

Jucătoarea de 30 de ani a avut un an foarte bun în 2021, fiind finalistă la Roland Garros (prima ei finală de Grand Slam), medaliată cu aur la dublu mixt la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi câştigătoare a Cupei Billie Jean King cu echipa Rusiei.

22-02-2022
10:48

Răzvan Horj a ajuns la Gaz Metan Mediaș

Petrolul Ploiești a profitat de colapsul financiar de la Gaz Metan Mediaș și și-a betonat apărarea cu Răzvan Horj (26 de ani). Fundașul central se pregătește cu echipa lui Nae Constantin și urmează să semneze contractul.

Lideri în Liga 2, „lupii galbeni” au transferat un număr impresionat de fundași în această iarnă. Înaintea lui Horj, pe Ilie Oană au mai ajuns Mihai Velisar, Vedran Vrhovac, Alexandru Sabău și Georgi Pashov, care va semna contractul după ce comisia FRF îl va declara jucător liber.

Horj a mai jucat în trecut în Liga 2, la Universitatea Cluj, în sezonul 2019-2020. Stoperul a evoluat și în străinătate, la maghairii de la Ujpest, în sezoul 2018-2019. În Liga 1 a jucat pentru CFR Cluj, Viitorul Constanța, FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș. În acest campionat, Horj a jucat în numai opt partide, dintre care șase ca titular.

22-02-2022
09:54

Brozovic rămâne la Inter

Mijlocașul croat Marcelo Brozovic, al cărui contract cu Inter expiră la finalul sezonului, și-a dat acordul pentru a prelungi înțelegerea cu formația milaneză.

”Clubul și jucătorul vor să rămână împreună, asta este știut. În următoarele zile, cel mult o săptămână, o să ajungem la o înțelegere care o să parafeze reînnoirea contractului”, a declarat administratorul delegat al lui Inter, Giuseppe Marotta, pentru Sky Sport Italia.

Jucătorul de 29 de ani era o țintă pentru FC Barcelona, antrenorul Xavi Hernandez considerând-l o variantă pentru linia sa mediană.

22-02-2022
08:34

Accidentare horror în meciul dintre Andrey Koreshkov și Chance Rencountre

Chance Rencountre a ajuns la spital după meciul cu Andrey Koreshkov de la Bellator 274. Americanul s-a ales cu cinci coaste rupte și un plămân perforat, după ce a fost făcut K.O de rus cu o lovitură de picior.

„Chance este într-o stare bună. Le mulțumesc tuturor celor de la Bellator MMA, care ne-au ajutat cu tot ce a fost nevoie. felicitări lui Koreshkov și echipei sale pentru victorie”, a declarat Brian Butler, managerul lui Chance Rencountre, pentru MMA Fighting.

Americanul a ținut și el să își liniștească fanii printr-o postare pe un site de socializare. Mesajul său a însoțit o fotografie de pe patul de spital.

„Nu a fost lupta pe care mi-o imaginam, dar țin să-l felicit pe Andrey Koreshkov. De asemenea, le mulțumesc celor de la Bellator MMA din staff pentru toată munca depusă atât înainte de luptă, cât și după. Mă simt foarte bine protejat și îngrijit. Se întâmplă lucruri ghinioniste. Asta e viața. Vă mulțumesc pentru toate mesajele frumoase, mă voi vindeca și voi reveni la ceea ce-mi place să fac în curând!”, a scris Chance Rencountre, pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Chance Rencountre (@blackeagle_170)


 

 

22-02-2022
07:25

Brenda Fruhvirtova, noua senzație a tenisului mondial

Cehoiaca Brenda Fruhvirtova, considerată noua urmașă a Mariei Sharapova, a debutat în circuitul WTA la 14 ani și 331 de zile, fiind cea mai tânără jucătoare care evoluează într-un meci oficial din 2009.

Ea a fost învinsă de americanca Sloane Stephens, scor 2-6, 2-6, în primul tur al turneului de la Guadalajara, dar specialiștii îi prevăd o carieră impresionată. ”Cred că Brenda a fost foarte emoționată azi, dar se vede că e o jucătoare grozavă, a avut deja rezultate incredibile pentru vârsta ei. Abia aștept să văd cum evoluează”, a declarat Stephens.

Fruhvitova a trecut de două tururi preliminare înainte de a ajunge pe tabloul principal la Guadalajara, întrecându-le pe Sara Errani (34 de ani), finalistă la Roland Garros 2012, scor 7-6 (2), 3-6, 6-2, și Leonie Kung (21 de ani, locul 314 WTA), scor 6-2, 6-1.

Născută pe 2 aprilie 2007, Brenda Fruhvirtova se antrenează la celebra academie de tenis deținută de Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams. Ea a devenit, în această lună, a treia sportivă din istorie care câștigă două turnee ITF înainte de a împlini 15 ani, după Timea Bacsinszky și Anna Kournikova.

22-02-2022
06:21

Djokovic, victorie în primul meci după scandalul din Australia

Sârbul Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a câștigat primul meci disputat în 2022 și s-a calificat în turul doi la turneul ATP de 500 de puncte de la Dubai.

El a trecut de italianul Lorenzo Musetti, locul 58 ATP, scor 6-3, 6-3. În turul doi, Djokovic va evolua cu învingătorul meciului dintre rusul Karen Khachanov şi australianul Alex de Minaur.

Djokovic, în vârstă de 34 ani, a câştigat de cinci ori trofeul la Dubai, dar nu a mai participat la nicio competiţie oficială din luna decembrie. Sportivul sârb a dorit să-şi apere titlul la Australian Open, desfăşurat în luna ianuarie, dar a fost expulzat din Australia deoarece nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Irina Bara și Monica Niculescu, eliminate din proba de dublu de la Doha

Perechea Irina Bara/Kristina Kucova (România/Slovacia) a fost eliminată în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 1000 de la Doha.

Bara şi Kucova au fost învinse de cuplul Marta Kostyuk/Aliaksandra Sasnovich (Ucraina/Belarus), scor 6-7 (3), 2-6. Meciul a durat o oră şi 15 minute.

ADVERTISEMENT

Și perechea Monica Niculescu/Vera Zvonareva (România/Rusia) a fost învinsă în primul tur. Cele două au fost învinse de cuplul Lucie Hradecka/Sania Mirza (Cehia/India), scor 4-6, 3-6, după un meci de 75 de minute.

Comoție cerebrală pentru un fotbalist din campionatul Belgiei

Fundașul nigerian al echipei Charleroi, Valentine Ozornwafor, a suferit o comoție cerebrală pe teren după ce a fost lovit cu pumnul de un adversar în timpul întâlnirii cu formația Union Saint-Gillioise.

ADVERTISEMENT

În prelungirile primei reprize, Ozornwafor, care este împrumutat de Galatasaray la Charleroi, îl avea în marcaj pe Dante Vanzeir, moment în care acesta îl lovește cu pumnul în față. Nigerianul s-a prăbușit pe teren și a fost nevoie de intervenția doctorilor.

Fundașul african de 22 de ani și-a pierdut cunoștința de două ori în iarbă, cu medicii lângă el. În cele din urmă, doctorii l-au stabilizat și jucătorul a fost transportat direct la spital. În acest moment, Ozornwafor este în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Handbalista Cristian Florica nu va mai juca în acest sezon

Căpitanul echipei de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea, Cristian Florica, a suferit o accidentare în timpul meciului cu Vaci din European League și nu va mai putea în juca în acest sezon.

Scăpată pe un contraatac, extrema stângă de 29 de ani a marcat, dar a căzut nefericit pe genunchiul stâng, a fost scoasă pe brațe din teren de staff-ul medical și ulterior dusă la spital unde s-a constat că are ruptură a ligamentului încrucișat anterior.

ADVERTISEMENT

Cristina Florica va fi operată săptămâna viitoare la Târgu Mureș de către medicul ortoped Răzvan Melinte, iar perioada de recuperare este estimată la șase luni.

ADVERTISEMENT