Sport

Știrile zilei din sport, marți, 22 iunie. O nouă „trădare” în Serie A. Hakan Calhanoglu a semnat cu Inter Milano

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de marți, 22 iunie.
22.06.2021 | 14:30
Stirile zilei din sport marti 22 iunie O noua tradare in Serie A Hakan Calhanoglu a semnat cu Inter Milano
ADVERTISEMENT
22-06-2021
17:32

Inter Milano l-a transferat pe Hakan Calhanoglu

Inter Milano a găsit înlocuitorul perfect pentru Christian Eriksen. După patru sezoane în tricoul lui AC Milan, turcul Hakan Calhanoglu a acceptat oferta rivalilor și a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2024.

Anunțul a fost făcut chiar de campioana Italiei, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook. În cele 43 partide din stagiunea precedentă, mijlocașul de 29 ani și-a trecut în cont 9 goluri și 12 pase decisive.

22-06-2021
15:36

Gică Hagi și-a intrat ”în pâine” la Farul Constanța

Fuziunea dintre cluburile Farul și Viitorul Constanța coincide cu revenirea în antrenorat al lui Gică Hagi. Acesta a condus, marți, primul antrenament al noii sale echipe, în cantonamentul din Poiana Brașov.

28 de jucători s-au prezentat la prima acțiune a ”noii” echipe Farul, între aceștia și cea mai recentă achiziție, portarul Mihai Aioani de la Chindia Târgoviște.

În stagiul de pregătire de la munte, dobrogenii vor disputa nu mai puțin de șase meciuri amicale după următorul program:

  • 23 iunie: Farul Constanța – SR Municipal Brașov
  • 26 iunie: Farul Constanța – Rapid București
  • 30 iunie: Farul Constanța – CS Mioveni
  • 30 iunie: Farul Constanța – Chindia Târgoviște
  • 3 iulie: Farul Constanța – Csikszereda Miercurea Ciuc
  • 3 iulie: Farul Constanța – Petrolul Ploiești.

La revenirea din cantonament alb-albaștrii vor mai juca un meci test, la Constanța, pe 10 iulie, în compania formației Chernomore Varna, din Bulgaria.

22-06-2021
14:12

Suporterii italieni au primit cea mai bună veste. Se vor putea întoarce pe stadioane din sezonul viitor

Sezonul viitor al Serie A va beneficia din nou de prezența suporterilor în tribune. Mult așteptatul anunț a fost făcut de un oficial din cadrul Ministerului Sănătății, imediat după discuțiile purtate cu ministrul Roberto Speranza tocmai pe marginea acestui subiect: redeschiderea stadioanelor după mai bine de un an de pauză.

Am discutat în această dimineață cu ministrul Speranza și vă pot spune că sezonul viitor va începe pe 22 august și va avea spectatori, la 25% din capacitatea stadionului.

Va exista o progresie treptată pentru a ajunge în următoarele săptămâni la o creștere procentuală. Este nevoie de prudență, un sentiment de responsabilitate care nu a lipsit niciodată la cetățenii italieni”, a declarat Andrea Costa pentru Gazzetta dello Sport.

22-06-2021
13:27

UTA l-a achiziționat pe fundașul Vinko Medjimorec

UTA Arad a anunțat transferul fundașului central croat Vinko Medjimorec, în vârstă de 25 de ani, care a jucat ultima dată la formația azeră FK Qabala.

”Am vorbit cu agentul meu în urmă cu două zile, când mi-a propus să vin aici și am acceptat fără să stau prea mult pe gânduri.

Știu că în sezonul precedent, UTA a încheiat pe locul 8 și mai știu și că are în palmares 6 titluri și două Cupe ale României, dar și fani minunați. Abia aștept să încep treaba aici și sunt pregătit pentru viitoarele provocări”, a declarat jucătorul croat la prezentarea oficială.

”Postul de fundaș central era o poziție pe care doream concurență, doream să avem dubluri. Avem nevoie de o apărare bună pentru a putea emite pretenții”, a spus și antrenorul arădenilor, Laszlo Balint.

Vinko Medjimorec este al șaptelea transfer realizat de UTA Arad în această vară, după Desley Ubbink, Marko Vukcevic, Adrian Măr, Idriz Batha, Rolandas Baravykas și Tudor Călin.

22-06-2021
11:42

Marian Aioani, transferat de Farul Constanţa

Farul Constanţa a anunţat transferul lui Marian Aioani. Este prima mutare după ce fuziunea dintre Viitorul şi Farul a fost anunţată în mod oficial. Portarul în vârstă de 21 de ani a semnat pe o perioadă de 4 ani şi s-a alăturat lotului condus de Gică Hagi. Echipa dobrogeană s-a despărţit de Răzvan Grădinaru. 

Marian Aioani, transferat de Farul Constanţa
Marian Aioani, transferat de Farul Constanţa

 

22-06-2021
10:28

Adrian Mutu a adus un fundaș croat la FC U Craiova

Gruparea FC U Craiova, nou promovată în Liga 1, a anunţat transferul fundaşului central croat Dominik Kovacic, în vârstă de 27 de ani.

Dominik Kovacic a evoluat în sezonul trecut în turul de campionat pentru Lokomotiva Zagreb, iar în retur pentru Vejle BK, în prima ligă din Danemarca, unde a fost antrenat de Constantin Gâlcă.

22-06-2021
09:47

Real Sociedad, insistă pentru transferul lui Ionuț Radu

Portarul Ionuț Radu are zilele numărate la Inter Milano, iar viitorul său ar putea să fie în La Liga, acolo unde este dorit de Real Sociedad.

Conform Mundo Deportivo, bascii insistă pentru aducerea internaționalului român și vor să încheie negocierile până la 8 iulie, dată la care elevii lui Imanol Alguacil se vor reuni pentru sezonul viitor.

Spaniolii anunță că Sociedad este în căutarea unui portar care să concureze cu titularul Alex Remiro, după ce Miguel Angel Moya a părăsit clubul, iar tânărul Gaizka Ayesa va mai rămâne încă un sezon la echipa a doua.

Prima opțiune a bascilor a fost Alvaro Fernandez, dar oferta a fost respinsă din start de Huesca. În aceste condiții, Sociedad s-a reorientat către Ionuț Radu, însă portarul român mai este dorit și de Hellas Verona.

22-06-2021
07:08

Ultimele detalii despre situația lui Drăgușin la Juventus

Fundașul echipei Juventus Torino, Radu Drăgușin, are mai multe oferte de transfer din Serie A și Premier League, dar o decizie în privința sa va fi luată după ce va fi văzut de antrenorul Massimiliano Allegri în perioada de pregătire.

”Am fost în Italia acum două săptămâni și am vorbit cu cei de la Juventus. Ei nu vor să-l împrumute acum, ceea ce e normal. Până nu-l vede Allegri la pregătire nu se întâmplă nimic. Parcă pe 15 iulie o să fie reunirea.

Antrenorul vrea să vadă lotul, iar după aceea va fi o discuție și va zice ‘Mă bazez pe tine’ sau ‘Anul acesta nu cred că…’. Noi ne dorim să continue la Juventus, dar vrem să joace. Sunt multe echipe interesate, precum Cagliari, Genoa sau cluburi din Anglia. Ne-am întâlnit cu președintele lui Cagliari, a vorbit cu noi și a încercat să ne convingă.

I-am zis ‘Deocamdată, nu e vorba că nu vrem noi, ci că nu dorește Juventus’. A rămas să vorbim. În cazul în care ni se va comunica faptul că nu va juca destul, atunci luăm în calcul un împrumut. El trebuie să joace.

Anul trecut a făcut un salt important. El trebuia să joace la Primavera, care a câștigat campionatul, dar a depășit acel nivel. Îmi dă curajul să sper la mai mult, că poate face față la Juventus”, a declarat impresarul Florin Manea pentru gsp.ro.

22-06-2021
05:47

Protasov, cuvinte mari pentru România și Steaua

Antrenorul ucrainean Oleg Protasov, care a antrenat în țara noastră la Steaua și Astra Giurgiu, a revenit în România cu ocazia meciului Ucraina – Austria 0-1 de la Euro 2020, și a avut o declarație de dragoste pentru țara noastră.

”În România întotdeauna am parte de atenţie. Îmi face plăcere să vin în România, iubesc Bucureştiul, iubesc Steaua, iubesc România”, a declarat fostul mare fotbalist ucrainean.

Referitor la partida de la Euro 2020, Protasov a spus: ”Nu sunt deloc fericit cu acest rezultat, mă aşteptam la un egal, dar astăzi nu am jucat foarte bine în general. Am încercat câte ceva, dar nu a fost de ajuns. Poate că aveam nevoie de mai mult noroc. Vom vedea dacă vom continua, sunt şanse foarte, foarte puţine.

Austria a jucat mai bine astăzi. Nu cred că poate vorbi nimeni despre schimbarea antrenorului la finalul unui meci. Nu cred că se pune problema schimbării lui Shevcenko, el munceşte din greu, chiar dacă există posibilitatea să mai facă unele greşeli”.

22-06-2021
05:42

Adevăratul motiv pentru care Nadal nu merge la Wimbledon

Absența tenismenului Rafael Nadal de la Wimbledon a surprins multă lume, dar antrenorul spaniolului, Carlos Moya, a dsezvăluit adevăratul motiv pentru care locul 3 ATP nu va merge la Londra.

”Sezonul de zgură a fost foarte greu pentru Nadal, având multă presiune fizică și mentală. Rafa l-a terminat extenuat, iar acum își va lua o perioadă bine meritată de odihnă. Sportul acesta e un maraton, o cursă de lungă distanță în care deciziile grele trebuie luate.

Rafael Nadal a crezut că lucrul cel mai bun de făcut e să se oprească și să revină la potențial maxim. În urmă cu doi ani, Rafa a atins un punct de oboseală mentală însemnată, care a fost foarte dificil de depășit.

Acum a indicat că e aproape de acea stare din nou. Nu își permite să joace într-un turneu de Grand Slam dacă nu e la capacitate 100%”, a declarat Moya, conform The Tennis Head.

  • Mădălina Amăistroaie s-a calificat la Jocurile Olimpice

Sportiva de la tir cu arcul, Mădălina Amăistroaie, în vârstă de 18 ani, a câştigat competiţia de calificare de la Paris şi va participa la prima ei ediţie de Jocuri Olimpice.

Potrivit COSR, Mădălina, legitimată la CSŞ Rădăuţi şi CSM Suceava şi elevă a antrenorilor Ioana Covaliu şi Andrei Dănilă, este una dintre cele mai talentate sportive tricolore de la tir cu arcul.

ADVERTISEMENT

Echipa Olimpică a României a a ajuns la 94 de sportivi calificaţi din 15 discipline sportive: atletism, baschet 3×3, box, canotaj, ciclism, canoe, înot, gimnastică artistică, fotbal, lupte, tenis de masă, judo, tir sportiv, scrimă, triatlon.