Sport

Știrile zilei din sport, marți, 23 noiembrie. Al Hilal a câștigat Liga Campionilor Asiei

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 23 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
Stirile zilei din sport marti 23 noiembrie Al Hilal a castigat Liga Campionilor Asiei
ADVERTISEMENT
23-11-2021
20:52

Al Hilal, din nou campioana Asiei

Echipa saudită Al Hilal a câştigat Liga Campionilor Asiei, după ce s-a impus, scor 2-0, în faţa formaţiei sud-coreene Pohang Steelers.

Golurile au fost marcate de Nasser Al-Dawasari (1), şi Moussa Marega (63). Este a patra oară când Al Hilal câştigă Liga Campionilor Asiei, după ediţiile din 1991, 2000 şi 2019. Trofeul de acum doi ani a fost cucerit cu Răzvan Lucescu antrenor.

Al Hilal este pregătită acum de portughezul Leonardo Jardim (47 ani), care a câştigat titlul de campion al Franţei cu AS Monaco în 2017, dar şi campionatul şi Cupa Greciei cu Olympiakos Pireu.

23-11-2021
17:59

Enzo Maresca urmează să fie demis de la Parma

Jurnalistul italian Nicolo Schira anunță că antrenorul lui Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma, Enzo Maresca, urmează să fie demis din cauza rezultatelor modeste.

Ziaristul precizează că următorul tehnician al parmegianilor va fi Giuseppe Iachini, care va semna un copntract până în vara anului 2023, cu drept de prelungire pe încă un sezon.

Enzo Maresca a fost adus în în vară la Parma de la echipa U23 a celor de la Manchester City, dar în cele 14 meciuri, 13 în campionat şi unul în Cupa Italiei, nu a obținut decât patru victorii, înregistrând cinci înfrângeri şi cinci remize.

Având ca obiectiv clar revenirea în Serie A, Parma este mai aproape de retrogradare decât de promovare. După 13 etape, formația celor doi români ocupă locul 14 din 20, cu doar 17 puncte.

23-11-2021
16:23

Brigadă din Scoţia la partida Randers - CFR Cluj

Meciul Randers – CFR Cluj, programat, joi, 25 noiembrie, de la ora 22:00, în penultima etapă a grupei D din Conference League, va fi arbitrat de o brigadă din Scoţia, cu Donald Robertson la centru.

El va fi ajutat de asistenții Alan Mulvanny şi Colum Spence, în timp ce rezervă va fi David Munro. Donald Robertson are 34 de ani, iar în acest sezon a mai condus patru meciuri la nivel interbațional: două în preliminariile Conference League, unul în UEFA Youth League și unul în calificările pentru Euro U21 din 2023.

23-11-2021
15:52

A murit ’magicianul’ echipei Club Deportivo del Este

Fotbalist Adonis Villanueva, legitimat la Club Deportivo del Este din Panama, a încetat din viață, după intervenția chirurgicală pentru o ischemie cerebrală la care a fost supus joi, 18 noiembrie.

Anunuțul a fost făcut de oficialii clubului, pe rețelele sale de socializare. „Îți mulțumim pentru atâtea bucurii, ne va fi dor de tine, magiciene”, a postat gruparea, anunțând decesul fotbalistului în vârstă de 27 de ani.

Club Deportivo del Este a mai informat faptul că jucătorul s-a antrenat normal cu echipa şi era acasă când a început să se simtă rău. „Cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor săi cu privire la această plecare neașteptată”, a transmis gruparea, informează es.besoccer.com.

În presa locală s-a mai relatat că Villanueva a fost operat de ischemie joia trecută.

23-11-2021
14:55

Vești bune pentru fanii fotbalului feminin. Meciul România - Italia se va disputa cu spectatori

Meciul de fotbal feminin România – Italia, programat marți, 30 noiembrie, la ora 18:30, pe arena „Anghel Iordănescu” din Voluntari, în preliminariile Cupei Mondiale, se va disputa cu spectatori, conform celei mai recente decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Accesul va fi permis, însă, doar persoanelor vaccinate anti Covid (n.r. cele pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete) și celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

23-11-2021
13:21

Pauză forțată de mai multe săptămâni pentru Mark Cavendish

Ciclistul englez Mark Cavendish, legitimat la Deceuninck-Quick-Step, a suferit o accidentare gravă în timpul competiției Six Days of Ghent, organizată în Belgia. Evenimentul s-a consumat în timpul cursei madison.

Totul s-a întâmplat din cauza unei porțiuni ude pe velodrom. Astfel, Gerben Thijssen a pierdut aderența și l-a incomodat pe Kenny de Ketele. Acesta a încercat să iasă din pluton, dar a agățat roata din față a bicicletei danezului Lasse Norman Hansen.

Campionul olimpic și mondial în probe de velodrom a căzut, dar l-a angrenat și pe Mark Cavendish, care s-a rostogolit de câteva ori după ce a rămas fără bicicletă. Imediat, ‘Cav’ a fost dus la spital, iar rezultatul analizelor a fost dur: două coaste rupte și un plămân perforat.

Ca urmare, „The Manxman” a petrecut noaptea în spital, iar marți a fost externat. Medicii i-au interzis să mai urce pe bicicletă câteva săptămâni și i-au dat tratament medicamentos.

Cavendish a adunat patru victorii de etapă al ediția din acest an a Turului Franței și l-a egalat pe legendarul belgian Eddy Merckx cu 34 de succese. În plus, a ajuns la Paris, pentru a doua oară în carieră, cu tricoul verde pe el, recompensă pentru cel mai bun sprinter al competiției.

23-11-2021
09:35

Istvan Kovacs va arbitra meciul AS Roma - Zorya din Conference League

Arbitrii români își continuă aventura în Europa. Istvan Kovacs a fost desemnat să conducă la centru partida AS Roma – Zorya Luhansk din grupele Conference League, programată joi, 25 noiembrie, la ora 22:00, pe „Stadio Olimpico”.

Din brigadă fac parte asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, precum și Andrei Chivulete, în calitate de al patrulea oficial. Echipa lui Jose Mourinho se află pe poziția secundă în Grupa C, la un singur punct în spatele liderului Bodo Glimt.

23-11-2021
08:19

Tânărul Rareș Bălan și-a prelungit contractul cu CFR Cluj

CFR Cluj a reușit să-și securizeze unul dintre tinerii de perspectivă din propria pepinieră. Este vorba despre fundașul Rareș Bălan, care tocmai a semnat prelungirea contractului și va evolua în Gruia până în vara lui 2024.

Suntem bucuroși să vă anunțăm că tânărul fundaș Rareș Bălan și-a prelungit contractul cu CFR scadent în această vară, până în anul 2024!
Îi urăm multă baftă în continuare la CFR și cât mai multe meciuri reușite!”, se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială de Facebook a clubului.

23-11-2021
07:28

Locuința lui Ansu Fată a fost spartă de hoți în timp ce se juca Barcelona - Espanyol

Moment de panică pentru Ansu Fati. Puștiul de 18 ani al Barcelonei nu a putut juca în Barcelona – Espanyol și a urmărit din tribune derby-ul catalan, din cauza unei accidentări.

În timp ce meciul era în desfășurare, casa fotbalistului din Sant Cugat del Valles a fost prădată de hoți, după cum anunță cotidianul Marca. Infractorii au intrat în locuință la primul etaj și au furat bani, bijuterii și ceasuri.

Familia lui Ansu Fati se afla în casă în timp ce avea loc jaful. Rudele fotbalistului nu s-au întâlnit însă cu hoții, deoarece urmăreau de la parter meciul dintre Barca și Espanyol.

Autoritățile au ajuns în scurt timp la locuința lui Fati, însă hoții deja dispăruseră fără urmă. Noul decar de pe Camp Nou a făcut o plângere în acest sens și așteaptă să își recupereze bunurile.

 

Cine sunt gazdele Euro 2026 și Euro 2028 la handal feminin și masculin

Se știu organizatoarele turneelor de Campionat European la handbal feminin și masculin din 2026 și 2028. Decizia a fost luată în weekend, la cel de-al 14-lea Congres Extraordinar al EHF.

Campionatul European de handbal masculin din 2026 va fi organizat în Suedia, Norvegia și Danemarca, în perioada 15 ianuarie – 1 februarie. În ceea ce le privește pe fete, acestea vor juca în Rusia, în perioada 3-20 decembrie 2026. Va fi pentru prima dată când Rusia organizează un turneu final de handbal feminin.

ADVERTISEMENT

În 2028, Campionatul European de handbal masculin va avea loc în Portugalia, Spania și Elveția, între 13 și 30 ianuarie. După europeanul masculin de peste cinci ani, țările scandinave, Suedia, Norvegia și Danemarca, vor organiza și turneul dedicat fetelor, în 2028.

Anul viitor, Campionatul European masculin se dispută în Ungaria și Slovacia (13-30 ianuarie 2022), iar cel feminin în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, între 4 şi 20 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Supriza lui Jose Mourinho, stricată de o remarcă hilară: „Sunt banane înăuntru”

Jose Mourinho i-a făcut cadou o pereche de ghete lui Felix Afena-Gyan, puștiul care a dat cele goluri ale lui AS Roma în meciul cu Genoa. Surpriza făcută fotbalistului de 18 ani a fost stricată de un comentariu răutacios. La secunda 34, pe înregistrare, se aude în limba italiană „Sunt banane înăuntru”.

Jurnaliștii italieni nu au trecut cu vederea incidentul, despre care au scris că este „un urât comentariu rasist care distruge momentul frumos”.

ADVERTISEMENT

Afena-Gyan a primit ghetele de la Mourinho, după ce antrenorul lusitan a pierdut un pariu cu fotbalistul. „The Special One” i-a promis puștiului că dacă va marca cu Genoa va primi încălțările mult dorite.

Felix Afena-Gyan a intrat pe teren doar cu 16 minute de final împotriva lui Genoa, a reușit o „dublă” și a oprit seria de trei meciuri fără succes a giallorossilor.

ADVERTISEMENT