LIVE Actualizat 26-04-2022
16:27

Știrile zilei din sport, marți, 26 aprilie. Campionatul de fotbal al Ucrainea a fost înghețat. Nici Cupa nu se mai joacă

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 26 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
26.04.2022 | 09:34
Stirile zilei din sport marti 26 aprilie Campionatul de fotbal al Ucrainea a fost inghetat Nici Cupa nu se mai joaca
ADVERTISEMENT
26-04-2022
16:27

Fotbalul în Ucraina a fost ”înghețat”

Reprezentanții cluburilor de fotbal din Ucraina au decis, în cadrul unei ședințe, ca sezonul în curs, întrerupt din cauza invaziei Rusiei, să fie înghețat, iar primele cinci clasate după disputarea ultimei etape, a 18-a, să evolueze în viitorul sezon al cupelor europene.

Astfel, Șahtior Donețk, Dinamo Kiev, Dnipro-1, Zorya și Vorskla sunt echipele care vor aștepta acordul UEFA de a fi primite în competițiile continentale intercluburi, în sezonul viitor.

S-a mai decis ca în acest sezon titlul să nu fie acordat niciunei echipe, iar Cupa Ucrainei a fost anulată cu unanimitate de voturi din partea participanților.

26-04-2022
12:42

Begu, start cu dreptul în calificările de la WTA Madrid

Jucătoarea de tenis Irina Begu, locul 62 mondial, a acces în ultimul tur al calificărilor la WTA Madrid Open.

Begu a trecut în primul tur al calificărilor de Ekaterine Gordodze din Georgia, scor 6-2, 6-4, după o oră şi 31 de minute. Pentru un loc pe tabloul principal, Begu se va lupta cu învingătorea dintre rusoaica Kamila Rakhimova (locul 96 mondial) şi poloneza Magdalena Frech (locul 88 mondial).

26-04-2022
09:53

Toulouse și-a asigurat promovarea în Ligue 1

Formaţia Toulouse şi-a asigurat promovarea în Ligue 1, după ce a învins, pe teren propriu, scor 2-0, echipa Niort, în etapa a 35-a a ligii secunde din Franţa.

Golurile au fost marcate de Dejaeghere (21) şi Qnaiwu (78). În faţa a 24.000 de spectatori, Toulouse a obţinut a 22-a victorie în acest sezon, care îi asigură unul dintre primele două locuri în clasament, sinonime cu promovarea.

Cu trei etape înainte de final, jucătorii antrenaţi de Philipe Montanier au 8 puncte avans faţă de Ajaccio şi 11 faţă de Auxerre și astfel vor reveni în Ligue 1 după o pauză de doi ani.

26-04-2022
08:33

Chiellini pune capăt carierei internaționale

Fundaşul Giorgio Chiellini se va retrage din echipa națională a Italiei după amicalul în care campionii Europei vor întâlni Argentina, câștigătoarea Copei America, pe Wembley, în iunie.

”Îmi voi lua rămas bun de la echipa naţională pe Wembley. Acolo am experimentat punctul culminant al carierei mele câştigând Euro. Aş vrea să-mi iau rămas bun de la azzurri cu o amintire frumoasă. Acesta va fi cu siguranţă ultimul meu meci cu Italia”, a declarat Chiellini, conform Gazzetta dello Sport.

Fundașul lui Juventus, care a debutat pentru Italia în 2004, a fost unul dintre cei mai importanți jucători în echipa care a învins Anglia la loviturile de departajare în finala Campionatului European din vara trecută.

În vârstă de 37 de ani, Chiellini a jucat de 116 ori pentru naționala Italiei și este pe locul al cincilea în lista celor mai selecţionaţi jucători, alături de Andrea Pirlo. Doar Daniele De Rossi, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro şi Gianluigi Buffon au avut mai multe apariţii.

26-04-2022
07:30

Emma Răducanu a rupt colaborarea cu Torben Beltz

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu a încheiat colaborarea cu antrenorul german Torben Beltz după doar cinci luni.

”Vreau să-i mulțumesc lui Torben pentru antrenamentul, profesionalismul și dăruirea pe care a depus-o în ultima jumătate de an. Are o inimă uriașă și m-am bucurat de chimia noastră puternică în timpul petrecut împreună.

Simt că cea mai bună direcție pentru dezvoltarea mea este să trec la un nou model de formare cu sprijinul LTA (n.r. – federația britanică)”, a anunțat jucătoarea ajunsă pe locul 11 în clasamentul WTA, conform Sky Sports.

Torben Beltz, antrenorul care a stat în spatele succesului avut de Angelique Kerber, a început să lucreze cu Emma Răducanu la începutul anului trecut. Britanica de 19 ani a oficializat acum despărțirea de tehnicianul german, dar ea s-a pregătit pentru sezonul de zgură în Italia, cu Riccardo Piatti, fostul antrenor al lui Novak Djokovic.

26-04-2022
06:29

David Beckham se pregătește de nunta celui de-al doilea băiat

La scurt timp după ce fiul cel mare al lui David Beckham, Brooklyn, s-a căsătorit cu actrița Nicola Peltz, se vehiculează că al doilea băiat al fostului fotbalist, Romeo, se pregătește de nuntă.

În vârstă de 19 ani, Romeo este singurul dintre băieții lui Beckham care a ales o carieră în fotbal. El are o relație cu modelul Mia Regan de aproximativ trei ani și este pregătit să o ceară în căsătorie.

”Romeo și-a dorit întotdeauna să aștepte ca Brooklyn să se căsătorească și a evitat să facă orice ar putea lua lumina reflectoarelor de pe fratele său. Mia este o femeie foarte diferită de Nicola Peltz și a spus întotdeauna că și-ar dori să se căsătorească în Marea Britanie.

Asta ar însemna că nunta va fi mai discretă decât cea pe care Nicola și Brooklyn au avut-o. A te căsători de tânăr pare să fie o tradiție a familiei Beckham. Sunt îndrăgostiți unul de celălalt și cu siguranță o vor face pe viață. Ei au vorbit și despre cât de mult își doresc o familie mare și abia așteaptă să înceapă”, a declarat un apropiat al familiei Beckham, conform Mundo Deportivo.

FC Porto, primul eșec în campionat după 58 de meciuri

Neînvinsă de 58 de meciuri din campionat, echipa FC Porto a pierdut, în deplasare, cu formația Sporting Braga, scor 0-1, şi va trebui să aştepte înainte de a se încorona campioană.

”Dragonii” nu mai pierduseră un meci de campionat din 30 octombrie 2020 (2-3, împotriva lui Pacos Ferreira).

ADVERTISEMENT

Neînvinşi în ultimele 58 de întâlniri, jucătorii lui Sergio Conceicao au fost surprinşi la Braga de un gol al lui Ricardo Horta (54), şi nu au reuşit să egaleze, după ce au cerut în zadar două penalty-uri.

Olimpiu Moruțan a sărbătorit 23 de ani în cantonamentul Galatei

Mijlocașul Olimpiu Moruţan a împlinit 23 de ani şi a fost sărbătorit de coechipierii de la Galatasaray Istanbul în cantonamentul de la Florya.

ADVERTISEMENT

Mijlocaşul a primit un tort pe teren înaintea antrenamentului de luni seară, de la eveniment nelipsind nici Alexandru Cicâldău, celălalt român legitimat la Galatasaray.

Moruțan joacă foarte puțin la Galatasaray în ultima perioadă, el nefiind unul dintre preferații antrenorului Domenec Torrent.

ADVERTISEMENT

Un fotbalist refugiat ucrainean va juca pentru Borussia Dortmund în meciul amical cu Dinamo Kiev

Fotbalistul ucrainean Alan Aussi va avea parte de un moment special marţi, când va juca pentru Borussia Dortmund în meciul de caritate împotriva clubului său de acasă, Dinamo Kiev.

”Doi dintre cei mai buni prieteni ai mei sunt în prima linie a frontului. Îi contactez în fiecare zi pentru a afla dacă mai sunt în viaţă. Este greu pentru mine şi pentru familiile lor, pentru că fiecare zi ar putea fi ultima”, a declarat fundașul Alan Aussi.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund va întâlni marţi seară pe Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, într-un meci al cărui încasări vor fi donate unei organizaţii umanitare din Ucraina.

”Este un moment foarte special. E greu să te concentrezi pe fotbal. Dar sunt un profesionist şi voi face tot posibilul. Important să se strângă cât mai mulţi bani. Mulţi oameni au nevoie de aceşti bani, nu au casă şi nu au ce mânca”, a mai spus Aussi.

Fundaşul în vârstă de 20 de ani a jucat pentru echipele Under-19 şi Under-21 de la Dinamo Kiev, iar de când a fugit din Ucraina se antrenează cu echipa Under-23 a lui Dortmund. El va juca la echipa principală a Borussiei marţi seară.

În jur de 25.000 de bilete au fost vândute pentru joc, dar deţinătorii de paşapoarte ucrainene beneficiază de intrare gratuită. Arbitrul ucrainean Denis Schurman, care a părăsit ţara devastată de război şi acum locuieşte cu familia la Hamburg, va oficia prima repriză.

ADVERTISEMENT