Sport

Știrile zilei din sport, marți, 26 octombrie. Andrei Chindriș a marcat împotriva lui FC Porto la debutul pentru Santa Clara. Video

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, marți 26 octombrie.
Stirile zilei din sport marti 26 octombrie Andrei Chindris a marcat impotriva lui FC Porto la debutul pentru Santa Clara Video
ADVERTISEMENT
26-10-2021
19:17

Andrei Chindriș a deschis scorul în Santa Clara – FC Porto

Fostul apărător al echipei FC Botoșani a debutat perfect pentru noua sa echipă Santa Clara. Într-un meci din Cupa Ligii Portugaliei, românul a înscris în minutul 17 al întâlnirii cu FC Porto.

În minutul 17, după un corner, Chindriș, urcat în atac, a șutat necruțător, din întoarcere și a deschis scorul în disputa cu multipla campioană a Portugaliei.

Andrei Chindriș a semnat la sfârșitul lunii august cu Santa Clara, dar nu a apucat să debuteze în prima ligă a Portugaliei. A fost rezervă într-un singur meci, cu Benfica.

26-10-2021
18:12

Probleme la PSG! Marco Verratti, „out” după o accidentare

PSG se confruntă cu noi probleme, asta după ce Marco Verratti s-a accidentat și va lipsi timp de patru săptămâni din echipa vicecampioanei Franței.

Mijlocașul italian s-a accidentat la nivelul mușchilor oblici în duelul cu Marseille din campionat, scor 0-0 și trece pe lista indisponibilităților la PSG.

26-10-2021
14:44

Petrolul a anunțat transferul lui Vlad Prejmerean

Liderul ligii a doua Petrolul Ploiești a anunțat oficial transferul fotbalistului Vlad Prejmerean. În vârstă de 23 de ani, mijlocașul a evoluat în ultimele sezoane la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, împrumutat de la Luceafărul Oradea, cluburi conduse de omul de afaceri Nicolae Sarcină.

Fotbalistul ar fi trebuit să devină liber de contract în această vară, dar a aflat că după împrumutul la Viitorul Pandurii trebuie să revină la Luceafărul Oradea de care, aparent, aparținea în continuare.

Prejmerean a reclamat cele două cluburi, iar Comisiile FRF i-au dat dreptate. Astfel, fotbalistul a semnat cu Petrolul Ploiești un contract valabil pentru două sezoane și jumătate.

”New player!

Clubul nostru a ajuns, astăzi, la un acord cu Vlad Prejmerean, acesta semnând un angajament valabil până la finalul stagiunii 2023-2024.

În vârstă de 23 de ani, noul echipier al „galben-albaștrilor” evoluează pe postul de mijlocaș central și are experiență eșalonului secund, după ce, în ultimele sezoane, a jucat pentru Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii Târgu-Jiu.
Bun venit, Vlad Prejmerean!

Hai Petrolul!”, au transmis reprezentanții grupării prahovene.

26-10-2021
14:00

Real Madrid se poate despărți de Marcelo peste două luni

Președintele clubului spaniol Real Madrid, Florentino Perez, l-a anunțat pe fundașul brazilian Marcelo Vieira că echipa nu se va mai baza pe serviciile lui din sezonul viitor, informează elnacional.cat.

Din acest motiv, jucătorul vrea să plece chiar mai repede, în perioada de transferuri din iarnă. În vârstă de 33 de ani, jucătorul brazilian nu mai este cel care, în trecut, făcea atât faza defensivă, cât și pe cea ofensivă.

Venit la Real Madrid în urmă cu 14 ani, de la Fluminense, unde a jucat un singur sezon, Marcelo a adunat la echipa din capitala Spaniei 375 de meciuri, în care a marcat de 26 de ori.

Doar că vremea lui a apus. Accidentările suferite în ultima vreme și, pe cale de consecință, lipsa de consistență în evoluția lui l-au făcut titular de drept pe banca de rezerve.

Nu doar că, în sezonul trecut, antrenorul Zinedine Zidane l-a folosit foarte rar (doar în 19 meciuri), dar actualul tehnician al „albilor”, Carlo Ancelotti, i-a spus explicit că nu mai are loc în primul 11.

Marcel, l-a informat, la rândul lui, pe Florentino Perez, că vrea să plece în iarnă, la Fluminense, iar președintelele Realului trebuie să ajungă la o înțelegere cu clubul brazilian.

Cel mai probabil, gruparea sud-americană va dori să-l ia fără niciun ban, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, va aștepta până în vară, când expiră contractulu lui Marcelor cu echipa din Madrid.

26-10-2021
12:04

FRF a renunțat la toate acțiunile naționalelor mici

Din dorința de a proteja tinerii tricolori și a diminua riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2, Comisia tehnică a Federației Române de Fotbal a decis să anuleze patru acțiuni ale loturilor naționale, care ar fi trebuit să se desfășoare în luna noiembrie.

Concret, selecționatele de juniori ale României U15, U16 și U18 nu se vor mai reuni, informerază FRFV pe site-ul oficial. Cea mai tânără reprezentativă a României ar fi trebuit să joace două partide amicale cu selecționata similară a Moldovei.

De asemenea, România U16 și-a anulat plecarea în Belgia, unde ar fi disputat și ea o dublă amicală, iar reprezentativa U18 nu se va mai deplasa în Macedonia de Nord. În plus, stagiul de pregătire al lotului național U19 de futsal, programat în perioada 2-9 noiembrie, nu va mai avea loc.

Astfel, ultima acțiune a naționalei Under-15 a fost acțiunea de la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, din perioada 22-28 septembrie, la care au luat parte 62 de jucători născuți în anul 2007.

Naționala Under 16 a apucat să joace două meciuri amicale, ambele cu reprezentativa Bosniei și Herțegovina, pe 14 și 16 septembrie, de fiecare dată la Centrului Național de la Buftea.

Primul meci s-a încheiat 0-0 (după ce Andrei Dima a ratat, în minutul 80+2, o lovitură de la 11 metri), iar al doilea a fost câștigat de tricolori cu 2-0 (au marcat Vermeșan 5 și Szimionas 75).

În fine, echipa Under 18 a a învins Turcia, cu 1-0, în ultimul meci jucat la Turneul celor 4 Națiuni, o competiție amicală găzduită la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia la jumătatea acestei luni. Unicul gol a fost marcat în minutul 84, de Borduşanu, din lovitură de la 11 metri. Anterior, tricolorii au fost învinși de Portugalia (1-2) și Spania (1-3).

26-10-2021
10:55

Vlad Enăchescu pleacă de la postul pe care l-a înființat

În urmă cu 11 ani, Vlad Enăchescu devenea directorul postului de sport pe care Romtelecom (de atunci) avea să-l înființeze, Dolce Sport. După 7 ani, după intrarea Telekom în acţionariat, postul a fost numit Telekom Sport.

Acum, Enăchescu a anunțat că vrea să renunțe la funcție, informează paginademedia.ro. „Decizia a fost a mea, dar a fost o înţelegere a părţilor că această colaborare urmează să înceteze“, a continuat el.

Am agreat de comun acord să mai stau o perioadă”, a adăugat Enăchescu. „Despre direcţie vom vorbi la momentul respectiv. Rămâne să vedem, nu pot să spun în momentul de faţă ceva foarte clar”, a mai declarat el.

În luna aprilie a anului 2020, postul trecea, ca operare, în grupul Clever Media, deţinut de Adrian Tomşa (Prima TV, Look, Profit News, Agro TV). Vlad Enăchescu a rămas director al staţiei, dar a avut atribuţii şi pe alte canale din grupul media.

Vlad Enăchescu a debutat în presa sportivă la departamentul Sport al TVR în 1995, unde a stat până în 2008, o perioadă având și funcție de conducere. Ulterior, timp de 2 ani a fost Director General Telesport (parte a grupului Realitatea), iar în ultimul deceniu a activat la Dolce Sport, iar din iulie 2020 a fost Director General la Telekom Sport.

Timp de 10 luni, între iulie 2019 și mai 2020, a îndeplinit funcția de coordonator al secției de handbal de la CSM București.

26-10-2021
09:26

Antrenorul Walter Smith a decedat la 73 de ani

Legendarul antrenor al echipei Rangers, Walter Smith, care a mai pregătit-o pe Everton, dar și naționala Scoției, a murit la vârsta de 73 de ani.

Smith a condus-o pe Rangers în două perioade, 1991-1998 și 2007-2011, reușind să câștige 10 titluri de campion și ajungând în finala Cupei UEFA în sezonul 2007-2008. Între cele două mandate la Rangers, el a fost patru ani managerul lui Everton, iar apoi trei ani selecționerul Scoției.

26-10-2021
08:27

Sergio Ramos ar putea debuta la PSG împotriva lui Lille

Transferat în vara acestui an ca jucător liber de contract după 16 ani petrecuți la Real Madrid, Sergio Ramos a ajuns la PSG cu o formă fizică destul de modestă. El s-a pregătit intens alături de noii colegi, dar acum două luni s-a ales cu o accidentare la gambă.

Potrivit Le Parisien, citat de AS, Ramos se va întoarce, azi, la antrenamentele echipei din capitala Franței, scopul principal fiind folosirea lui în meciul cu Lille, de vineri, care va conta pentru etapa a 12-a a campionatului.

Ramos, care încă nu a debutat la noua sa echipă, și-a amânat revenirea la antrenamente la cererea medicilor. Fostul jucător de la Real Madrid și-a dorit să se pregătească încă de acum două săptămâni, dar cadrele medicale de la PSG l-au sfătuit să nu facă acest lucru, din cauza riscului mare de recidivă a accidentării suferită la sfârșitul lunii iulie.

Acum zece zile, echipa pariziană a emis un comunicat în care a relatat că obiectivul era ca Ramos să revină la antrenamente la începutul acestei săptămâni.

Chiar dacă obiectivul este ca Ramos să fie pe teren vineri, antrenorul argentinian Mauricio Pochettino este precaut și are de gând să-l folosească abia în meciul din etapa a 4-a a Grupei A din Liga Campionilor, pe 3 noiembrie, în deplasare, cu echipa germană RB Leipzig.

26-10-2021
07:19

Cosmin Olăroiu refuză, indirect, naționala de fotbal a României

Prima reprezentativă de fotbal a României va rămâne fără selecționer începând cu ziua de 15 noiembrie, dacă Mirel Rădoi nu revine asupra deciziei de a renunța la funcție.

De când a făcut anunțul că nu va mai fi selecționer, în spațiul public s-au vânturat mai multe variante de a prelua naționala de seniori, dar până în momentul de față nu este nimic clar.

Unul dintre români liberi de contract cu șanse mari de a antrena (în premieră) naționala după plecarea lui Rădoi era Cosmin Olăroiu. Numai că acesta a fost ofertat de clubul saudit Sharjah. În cazul în care va accepta, el îl va înlocui pe Abdulaziz Al Yassi, informează UAE Click.

Cosmin Olăroiu este liber de contract din luna februarie, după ce a plecat de pe banca tehnică a echipei Jiangsu Suning (care, ulterior, s-a și desființat, deși era campioană), iar de-a lungul timpului a mai antrenat în Emirate pe Al-Ain și Al-Ahly, în prezent, Sharjah se află pe locul 5, cu 12 puncte.

Alte variante de înlocuitor pentru Rădoi ar fi Victor Pițurcă și Ladislau Bölöni.

26-10-2021
06:00

Paulo Fonseca, viitorul antrenor al lui Newcastle

După ce l-au demis pe Steve Bruce, conducătorii clubului Newcastle United au decis să-l numească în funcția de manager pe Paulo Fonseca.

Conform publicației spaniole As, tehnicianul portughez de 48 de ani a fost alegerea noului patronul al ”coțofenelor”, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohamed Bin Salman. Fonseca, liber de contract din vară când s-a despărțit de AS Roma, și-a dat acordul pentru a o prelua pe Newcastle.

Paulo Fonseca a antrenat în cariera sa formațiile Odivelas, Pinhalnovense, Aves, Pacos Ferreira, FC Porto, Sporting Braga, Shakhtar Donetsk și AS Roma.

26-10-2021
05:54

Fotbalist jefuit în timp ce se afla pe teren

Fundașului echipei Olympique Marseille, Valentin Rongier, i-a fost spartă casa în timp ce se afla pe teren în meciul cu PSG din Ligue 1.

Conform La Provence, hoții au dat lovitura la casa fotbalisutului din Cassis chiar în timpul marelui derby al fotbalului francez. Poliția anchetează acest caz, dar nu a precizat dacă hoții au sustras ceva din casă şi care ar fi valoarea bunurilor furate.

Casa lui Valentin Rogier este spartă pentru a doua oară în decurs de doar câteva luni.

Joshua Kimmich, refuză să se vaccineze împotriva Covid-19

Jucătorul echipei Bayern Munchen, Joshua Kimmich, refuză să se vaccineze împotriva Covid-19, el exprimându-şi îngrijorarea cu privire la efectele pe care acesta le are pe termen lung.

Conform euronews.com, internaționalul german a precizat că nu este unul dintre cei care neagă existența virusului, dar deocamdată preferă să nu se injecteze. În afara lui Kimmich, alți patru jucători de la campioana Bundesligii nu sunt încă vaccinați.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Bayern Munchen, Thomas Muller, a spus că, deși respectă decizia colegilor săi de a refuza serul, consideră că vaccinarea este un lucru bun. În schimb, legenda clubului german, Karl-Heinz Rummenigge, a fost mult mai categoric și a afirmat că Joshua Kimmich ar trebui să se vaccineze cât mai repede.