LIVE Actualizat 27-07-2021
20:57

Știrile zilei din sport, marți 27 iulie. Dinamo a dat lovitura. Și-a luat portar câștigător de EHF Champions League

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de marți 27 iulie
Stirile zilei din sport marti 27 iulie Dinamo a dat lovitura Sia luat portar castigator de EHF Champions League
ADVERTISEMENT
27-07-2021
20:57

Dinamo dă lovitură după lovitură. A fost adus și portarul Khalifa Ghedbane

Dinamo București a reușit încă un transfer de marcă pentru sezonul viitor. Este vorba despre portarul Khalifa Ghedbane, care s-a despărțit de Ademart Leon din Spania și a decis să evolueze sub comanda lui Xavier Pascual până în 2024.

Deși are doar 24 de ani, acesta și-a trecut în palmares un trofeu al Ligii Campionilor, cu RK Vardar și a devenit rapid titularul dintre buturile echipei naționale a Algeriei. „A acceptat oferta campioanei României, unde va avea ocazia să lucreze sub coordonarea celui mai bun antrenor din EHF Champions League, Xavier Pascual”, se arată în comunicatul clubului din Ștefan cel Mare.

Lista achizițiilor îi mai cuprinde pe Cedric Sorhaindo (pivot / Franța), Kamel Alouini (coordonator / Tunisia), Christian Dissinger (inter stânga / Germania), Alex Pascual Garcia (extremă stânga / Spania), Ahmed Khairy (coordonator / Egipt), Robert Militaru (inter stânga / România), Raul Nantes Campos (inter stânga / Brazilia), Dan Emil Racoțea (inter stânga / România) și Călin Dedu (pivot / România).

27-07-2021
20:50
27-07-2021
16:20

CSA Steaua a anunțat prețul abonamentelor. Cât costă un loc pe noul stadion

CSA Steaua a anunțat prețul abonamentelor pentru sezonul următor, în care formația lui Daniel Oprița va evolua în Liga 2, fără să aibă însă drept de promovare. „Militarii” au pus în vânzare bilete și pentru duelul cu Csikszereda din prima etapă a eșalonului secund.

Abonamente CSA Steaua, sezonul 2021/2022:

  • Peluza Sud – 212,8 lei
  • Tribuna 2 – 316,8 lei
  • Tribuna 1 – 472,8 lei
  • Tribuna 0 – 628,8 lei

Prețurile biletelor pentru CSA Steaua – Csikszereda:

  • Peluză – 15 lei
  • Tribuna II – 25 lei
  • Tribuna I – 35 lei
  • Tribuna 0 – 50 lei
  • Loc în lojă – 200 lei
  • Lojă integral – 2000 lei
27-07-2021
15:26

LPF a modificat orele de start ale unor partide din etapa a treia a Ligii 1

Din cauza valorilor termice ridicate anunțate în acest weekend, Liga Profesionistă a decis să modifice orele de start ale unor meciuri din etapa cu numărul trei a Ligii 1. Printre ele se numără CFR Cluj – Chindia Târgoviște, Universitatea Craiova – FC Botoșani și UTA Arad – FCSB. Programul complet:

Vineri, 30 iulie

  • Ora 19:00 Gaz Metan Mediaș – FC Argeș
  • Ora 21:30 Rapid Bucuresti – Farul Constanța

Sâmbătă, 31 iulie

  • Ora 19:15 FC Voluntari – FC U Craiova 1948
    Ora 22:00 CFR 1907 Cluj – Chindia Târgoviște

Duminică, 1 august

  • Ora 19:15 Universitatea Craiova – FC Botoșani
  • Ora 22:00 UTA Arad – FCSB

Luni, 2 august

  • Ora 18:30 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CS Mioveni
  • Ora 21:30 Dinamo București – Academica Clinceni
27-07-2021
14:28

Wayne Rooney și-a accidentat grav un jucător de bază

De parcă problemele financiare cu care se confruntă Derby County nu ar atârna suficient de greu pe umerii săi, Wayne Rooney a pierdut și unul dintre jucătorii de bază. Dornic să intre în joc alături de elevii săi, tânărul tehnician a intrat prin alunecare la antrenament și i-a provocat lui Jason Knight o accidentare care îl va ține cel puțin trei luni departe de gazon.

Chiar dacă mai are doar opt jucători în lot, printre care care doi portari, fostul star al lui Manchester United nu ia în calcul să plece, dar cere insistent întăriri pentru a putea măcar să alinieze un prim „11” la startul noului sezon din Championship, care stă să înceapă.

27-07-2021
14:05

Chievo a retrogradat în Serie D după intrarea în faliment

Deși a încercat să lupte pentru supraviețuire, Chievo, echipă la care evoluează și românul Vasile Mogoș, nu a putut împiedica falimentul, iar acum se vede nevoită să o ia de la capăt la nivel de amatori, în Serie D.

Asta pentru că regulamentele din Italia obligă fiecare echipă să-și dovedească bonitatea financiară înaintea înscrierii pentru noul sezon. Pe plan sportiv, însă, clubul nu a avut deloc emoții în privința retrogradării. Ba chiar a încheiat stagiunea precedentă pe poziția a opta și s-a calificat în barajul de promovare în primul eșalon, pierdut până la urmă în fața celor de la Venezia.

În aceste condiții, Mogoș poate să-și rezilieze contractul, mai ales că nu duce lipsă de oferte. Directorul sportiv al lui Ascoli, echipă la care a evoluat între 2017 și 2018 – s-a interesat de serviciile sale, în timp ce Lecce i-a pus pe masă un contract pe trei ani.

27-07-2021
08:37

Ce jucătoare din Top 100 WTA vor participa la Winners Open, la Cluj-Napoca

Singurul turneu WTA găzduit de România, Winners Open, se va desfășura între 2-8 august, la Cluj-Napoca. În total, 32 de jucătoare se vor întrece la simplu și 16 echipe la dublu. Vor avea loc 2 zile de calificări, iar premiile puse în joc se ridică la 235,238 de dolari. 

Tabloul principal cuprinde jucătoare din top 100 mondial și, momentan, 5 jucătoare din România: Patricia Țig, Irina Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Gabriela Ruse, cea care a primit primul wild card WO după ce a câștigat trofeul Hamburg European Open.

Dintre jucătoarele străine din circuitul mondial cea mai bine clasată sportivă participantă la turneul de la Cluj-Napoca va fi Alize Cornet din Franța, actualmente număr 63 WTA. Pe lista participantelor se mai regăsesc Andrea Petkovic, Sara Errani, Viktorija Golubic și Timea Babos.

27-07-2021
05:34

PAOK Salonic vrea să dea o super lovitură pe piața transferurilor

Oficialii fostei campioane a Greciei, PAOK Salonic, sunt în discuții avansate cu fostul atacant al lui Juventus, Sebastian Giovinco. Fotbalistul în vârstă de 34 de ani este legitimat la Al Hilal.

În Arabia Saudită Giovinco a fost antrenat de Răzvan Lucescu, cel care a preluat din nou banca tehnică a echipei PAOK. De altfel, antrenorul român este cel care insistă pentru achiziționarea fostului internațional italian.

Sebastian Giovinco este un produs al clubului Juventus, alături de care a cucerit două titluri și tot atâtea Supercupe ale Italiei. Are 23 de selecţii în squadra azzura și a fost finalist al Campionatului European din 2012.

A cucerit titlul de campion în MLS şi în Arabia Saudită, dar şi Liga Campionilor Asiei, chiar sub comanda lui Răzvan Lucescu. 

27-07-2021
05:33

Valery Karpin este noul selecționer al Rusiei

Fostul internațional Valery Karpin a fost numit selecționer al naționalei Rusiei, după ce Stanislav Cherchesov a fost demis după turneul final al Campionatului European din această vară.

Karpin a pregătit-o în sezonul precedent pe FK Rostov, una dintre revelațiile campionatului din Rusia. Karpin va fi selecționer doar până la finalul acestui an, cu posibilitatea prelungirii mandatului până după Cupa Mondială de anul viitor.

În carieră a jucat la Sport Tallin, CSKA Moscova, Fakel Voronezh, Spartak Moscova, Real Sociedad, Valencia şi Real Sociedad. Antrenează din 2009 și le-a pregătit de-a lungul anilor pe Spartak și Torpedo Moscova, Real Mallorca și FK Rostov.

Xherdan Shaqiri a anunțat că vrea să plece de la Liverpool

Mijlocașul elvețian Xherdan Shaqiri vrea să plece de la FC  Liverpool anunță radioteleviziunea RTS.

Potrivit Corriere dello Sport, fotbalistul a declarat că a discutat cu conducerea clubului, nemulțumit că nu este folosit cu regularitate de managerul Jurgen Klopp și l-ea cerut oficialilor să-l lase să plece la altă echipă.

ADVERTISEMENT

”În acest moment al carierei mele este important să pot juca regulat, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele trei sezoane. N-am decât 29 de ani, am jucat în unele din cele mai puternice campionate din Europa şi mi-ar plăcea ca acest lucru să continue.

Le-am spus şefilor lui Liverpool că mă simt pregătit pentru o nouă provocare. Au acceptat decizia mea şi vor examina ofertele pentru a mă vinde”, a declarat Shaqiri pentru Corriere dello Sport.

ADVERTISEMENT

Internaționalul elvețian a mai evoluat în cariera sa la formațiile FC Basel, Bayern Munchen, Internazionale Milano și Stoke City. Viitoarea destinație a elvețianului ar putea fi Lazio, Napoli, Sevilla sau Villarreal.