Sport

Știrile zilei din sport, marți, 28 septembrie. Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile turneului de la Astana

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de marți, 28 septembrie.
28.09.2021 | 08:35
Stirile zilei din sport marti 28 septembrie Jaqueline Cristian sa calificat in optimile turneului de la Astana
ADVERTISEMENT
28-09-2021
17:47

Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile turneului de la Astana

Jaqueline Cristian (126 WTA) a reușit să acceadă în optimile de finală ale turneului de la Nur-Sultan (Kazahstan), după un meci câștigat în trei seturi, 4-6, 7-5, 6-2, în fața rusoaicei Natalia Vihlianţeva (170 WTA). În runda următoare o așteaptă franţuzoaica Clara Burel (79 WTA, favorită nr. 8), care a profitat de abandonul luxemburghezei Mandy Minella (214 WTA) în primul set al duelului, când era condusă cu 5-2.

Cele două s-au mai întâlnit în această toamnă, la Karlsruhe (Germania), unde românca s-a impus cu 6-7 (7), 6-3, 6-2. În schimb, Burel și-a trecut în cont victoria la Reims, în 2020, scor 6-4, 5-7, 6-4.

28-09-2021
15:22

Parchetul Sălii Polivalente din Călărași a fost scos la licitație

Cum Asociaţia Handbal Club Călăraşi 2014 – intrată în faliment la începutul anului – figura cu datorii uriașe atât la stat, cât și la jucătorii care au activat în toată această perioadă, Agenția Națională de Administrare Fiscală a decis să scoată la licitație toate bunurile mobile. Printre ele se numără și parchetul Sălii Polivalente din oraș.

În temeiul prevederilor art. 250 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, vă facem cunoscut că în ziua de 27, luna OCTOMBRIE, anul 2021, ora 11,00, în localitatea Călăraşi, str. Eroilor, nr. 6-8, se vor vinde la licitaţie următoarele bunuri mobile, proprietate a debitorului ASOCIATIA HANDBAL CLUB CALARASI 2014, prima licitaţie.

Invităm pe cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri să înştiinţeze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilită pentru vânzare. Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop şi până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții instituției.

28-09-2021
14:52

Tragerea la sorți pentru optimile Cupei României va avea loc pe 5 octombrie

Federația Română de Fotbal a anunțat că tragerea la sorți pentru optimile de finală ale Cupei României va avea loc în cursul zilei de marți, 5 octombrie, la Casa Fotbalului. Meciurile vor avea loc în intervalul 26-28 octombrie.

Urna 1:

  • FCSB
  • FC Argeș
  • Universitatea Craiova
  • Dinamo
  • Chindia
  • U Craiova 1948
  • CSO Filiași
  • Gaz Metan Mediaș
  • Minaur Baia Mare
  • Dunărea Călărași
  • Politehnica Timișoara

 

Urna 2:

  • Rapid
  • FC Buzău
  • FC Hermannstadt
  • FC Voluntari
  • Sepsi Sf. Gheorghe

Cum se va desfășura tragerea la sorți

În primă fază se vor împerechea cinci echipe din urna 1 cu cinci din cea de-a doua, ca mai apoi să fie împerecheate între ele cele șase formații rămase în prima urnă.

28-09-2021
13:33

Cristi Chivu a obținut o victorie importantă în Youth League

Lui Cristi Chivu îi merge de minune pe banca formației U19 a celor de la Inter. După un parcurs excelent în campionatul intern, în această după-amiază a venit și prima victorie din UEFA Youth League, scor 1-0, în fața tineretului lui Șahtior Donețk, după un meci destul de echilibrat.

În precedenta partidă din faza grupelor, elevii săi remizaseră, scor 1-1, cu Real Madrid. Fostul internațional a fost numit la cârma Interului Primavera chiar în această vară, după trei sezoane cu rezultate excelente la U14, U17 și U18. „Mă simt cel mai bine pe terenul de fotbal, acolo simt adrenalina, simt cum îmi curge sângele prin vene. Mereu încerc să-i învăț pe băieții mei care sunt valorile de bază.

Am început cu U14, am continuat cu U17, U18, iar acum încep un drum foarte promițător cu Primavera. În fiecare an încerc să implementez ceva nou, țelul meu este să-i țin pe acești tineri conectați.

Eu le predau fotbalul, așa am crescut și eu în cariera mea de jucător, în fiecare zi învățam câte ceva. Nu vreau să intrăm într-o rutină, trebuie să știi să gestionezi tot felul de situații în fotbal.

Băieții mă impresionează în fiecare zi. Eu încerc să le transmit valorile corecte, dar în același timp învăț multe lucruri de la ei. Tot ce am câștigat în carieră am câștigat prin muncă și prin modestie.

Aceste lucruri nu se schimbă atunci când se termină cariera de jucător. Am furat meserie de la fiecare antrenor pe care l-am avut, dar și tatăl meu m-a învățat multe lucruri. Pasiunea pentru fotbal am primit-o de la tatăl meu”, mărturisea Chivu într-un interviu acordat recent.

28-09-2021
12:53

Roger Hunt, campion mondial cu naţionala Angliei în 1966, a murit la 83 de ani

Fostul atacant al echipei FC Liverpool, Roger Hunt, campion mondial cu naţionala Angliei în 1966, a murit la vârsta de 83 de ani.

La Liverpool el a marcat 286 de goluri şi a câştigat campionatul Angliei în 1964 şi 1966, Cupa Angliei (1965) şi de trei ori Community Shield (1964, 1965, 1966). La naţionala Angliei, alături de care a fost campion mondial în 1966, a marcat de 18 ori.

Moartea lui Roger Hunt a venit la doar nouă zile după ce un al campion mondial, Jimmy Greaves, a decedat.

28-09-2021
10:09

Italianul Davide Massa va arbitra CFR Cluj - Randers

Meciul CFR Cluj – Randers, programat, joi, 30 septembrie, de la ora 19:45, în etapa a doua a grupei D din Conference League, va fi condus de o brigadă de arbitri din Italia.

La centru va fi Davide Massa, ajutat de asistenții Fabiano Preti şi Stefano Alassio. Rezervă a fost desemnat Davide Ghersini. Massa a mai arbitrat patru partide în care au fost implicate echipe românești, o dată fiind vorba chiar de campioana din Liga 1.

În 2016 a condus amicalul România – Ucraina 3-4 și meciul Danemarca U21 – România U21, scor 3-1, din preliminariile Euro 2017. El s-a mai aflat la centru la jocul FC Viitorul – Vitesse 2-2, din 2-18, din turul doi preliminar al Europa League. În același an și în aceeași competiție, dar în play-off, italianul a condus jocul CFR Cluj – Dudelange 2-3.

28-09-2021
08:26

Eric, aprope de a pune capăt carierei de fotbalist

Cel mai bun marcator străin din România, Eric de Oliveira, are grave probleme de sănătate și ar putea să nu mai joace niciodată fotbal.

”Din păcate, am o problemă la picior. O arteră s-a înfundat. Nici să mă plimb prea mult nu pot. Sunt dureri mari, îmi amorţeşte piciorul. Aştept să merg în Brazilia, în decembrie, să vorbesc şi cu doctorii de acolo.

Am făcut prima intervenţie, după o lună nu am simţit nimic. Când am început pregătirea cu Mediaş, după trei zile iar am simţit durere. Mi s-a spus că a fost zdrobită artera şi că trebuie să mă operez din nou, iar dacă mă operez din nou nu mai pot juca fotbal deloc.

Am crezut că e mai bine să mai iau o părere de la alt doctor. Am găsit un medic la Cluj, el mi-a dat un tratament agresiv cu anticoagulant. Începe să îmi fie bine, dar aştept să văd ce se întâmplă.

Sunt dispus să risc pentru a juca alături de copiii mei. Ceea ce nu pot face acum. Fotbal nu iau în calcul să mai joc, dar eu cred că aş merita mai mult, câteva minute să mă retrag, să îmi iau la revedere de la fotbal. Nu am vrut eu să îi spun nu fotbalului”, a declarat Eric pentru as.ro.

28-09-2021
05:32

Bicfalvi a marcat pentru Ural în campionatul Rusiei

Mijlocaşul Eric Bicfalvi a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Ural, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, cu formația Arsenal Tula, în etapa a 9-a a campionatului Rusiei.

Bicfalvi, care a fost integralist, a deschis scorul în minutul 5. Aceasta a fost prima victorie a sezonului pentru Ural, care se află pe ultimul loc al clasamentului, cu 6 puncte.

28-09-2021
05:28

Arbitru bătut de un antrenor în timpul meciului

Incidente reprobabile au avut loc la un meci din liga a șaptea din Italia, antrenorul formației Carpignano, Giovanni Alosi, lovindu-l cu pumnul în față pe arbitrul Andrea Felis.

Tehnicianul de 47 de ani a fost trimis în tribună pentru proteste în momentul în care echipa sa era condusă cu 2-0 de formația Oleggio Castello, dar mai rău s-a înfuriat și i-a aplicat centralului un croșeu. După câteva momente de nedumerile, arbitrul a decis să pună capăt întâlnirii, astfel că, cel mai probabil, echipa Carpignano va pierde jocul la ”masa verde”.

După ce a revăzut imeginile, antrenorul Giovanni Alosi, și-a cerut scuze și și-a prezentat demisia. ”Nu caut justificări. Gestul meu nu are nimic de a face cu valorile și cu modul în care înțeleg fotbalul.

În primul rând ar trebui să ne distrăm și să nu lăsăm ca tensiunea și stresul să ne conducă spre astfel de gesturi urâte de care mi-e rușine. Am revăzut și eu imaginile, dar nu mă recunosc.

Pot doar să-i cer scuze arbitrului, cu care am avut șansa să discut după meci și să-i spun personal, adversarilor pentru că am distrus un meci de fotbal și nu în ultimul rând colegilor mei. Avem mulți tineri în echipă, cărora nu le trebuie prezentate niciodată exemple ca mine”, a spus Alosi, conform site-ului football-italia.net.

CS Dinamo l-a transferat pe înotătorul David Popovici

CS Dinamo a anunţat a reușit transferul înotătorului David Popovici, una dintre marile speranțe ale natației românești.

”Cel mai talentat înotător român din noua generaţie, David Popovici (17 ani), se alătură celui mai titrat club sportiv al României. Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, îşi va continua cariera la Dinamo. Alături de el va veni şi antrenorul Adrian Radulescu”, a anunţat clubul Dinamo pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Mai multe detalii despre acest transfer vor fi anunțate de gruparea din Ștefan cel Mare într-o viitoare conferință de presă.