Sport

Știrile zilei din sport, marți, 3 mai. Bournemouth a promovat în Premier League. Fanii au invadat terenul. Video

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 3 mai. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
03.05.2022 | 21:00
Stirile zilei din sport marti 3 mai Bournemouth a promovat in Premier League Fanii au invadat terenul Video
Echipa Bournemouth și-a asigurat promovarea în Premier League, după victoria obținută pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Nottingham Foresta, în penultima etapă din Championship. Sursă foto: Twitter AFC Bournemouth
ADVERTISEMENT
03-05-2022
20:13

Bournemouth revine în Premier League după o pauză de doi ani

Echipa Bournemouth și-a asigurat promovarea în Premier League, după victoria obținută pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Nottingham Foresta, în penultima etapă din Championship.

Golul marcat de Kieffer Moore în minutul 83 a semnat revenirea echipei lui Scott Parker în elita fotbalului englez după o pauză de doi ani. Bucuria fanilor a fost de nedescris, aceștia invadând terenul pentru a sărbători promovarea.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului Bournemouth a acumulat 85 de puncte și nu mai poate pierde locul secund, fiind a doua promovată după Fulham. Nottingham Forest și Huddersfield sunt sigure de locul la baraj, în timp ce pentru celelalte două poziții se luptă Sheffield United, Luton Town, Middlesbrough și Millwall.

03-05-2022
18:57

Fotbalistul care i-a adus Germaniei Cupa Mondială în 2014 se gândește la un transfer în MLS

Mario Gotze, unicul marcator al finalei Cupei Mondiale din 2014 dintre Germania și Argentina, se gândește la un transfer în MLS.

„Ideea mea este să mai joc cât este posibil în Europa și să mă simt bine și apoi să merg în America. Asta ar fi minunat!”, a spus Mario Gotze într-un podcast pentru DAZN.

În prezent, Mario Gotze evoluează în Olanda, la PSV și mai are contract cu aceștia până în vara anului 2024.

03-05-2022
17:16

Andreescu, înfrângere dură la WTA Madrid

Jucătoarea de tenis canadiană cu origini române Bianca Andreescu, ajunsă pe locul 111 în clasamentul WTA, a ratat calificarea în sferturile de finală la WTA Madrid.

Andreescu a fost învinsă, scor 5-7, 1-6, de americanca Jessica Pegula, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 12, după o oră și 50 de minute. Canadianca a condus cu scorul de 5-3 în primul set, dar a pierdut apoi patru ghemuri la rând și a acuzat unele probleme medicale.

Meciul a fost întrerupt din cauza ploii în setul secund, la scorul de 3-1 pentru americancă, iar la reluare, după ce a fost tras acoperişul retractabil, Andreescu nu a mai câştigat niciun game.

Într-un alt meci din optimi, spaniola Sara Sorribes Tormo, locul 47 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-3, pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 23 WTA, după două ore şi 31 de minute de joc. Sorribes Tormo şi Jessica Pegula se vor întâlni în sferturi.

03-05-2022
14:36

Walter Mazzari a fost dat afară, dar i-a fost prelungit contractul

Una dintre cele mai de neînțeles clauze din fotbal tocmai a fost activată la Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, acolo unde antrenorul Walter Mazzari a fost dat afară, dar i-a fost prelungit contractul.

Presa italiană a scris despre faptul că tehnicianul și-a trecut în contract o clauză prin care înțelegerea se prelungea automat cu doi ani în cazul în care era demis când formația nu se afla pe loc retrogradabil.

Clubul sard a decis să se despartă de Mazzari în urmă cu două zile, în momentul în care echipa se află pe locul 17, primul deasupra liniei de salvare, astfel că respectiva clauză a fost activată și tehnicianul a primit un nou contract pe doi ani.

Cu toate acestea, șefii lui Cagliari vor să ajungă la o înțelegere cu antrenorul și contractul să fie oprit după ce acesta va primi compensații financiare. Sarzii vor juca un meci decisiv duminică, 8 mai, în etapa a 36-a din Serie A, când vor întâlni în deplasare Salernitana, prima formație aflată pe loc retrogradabil. Între cele două este o diferență de doar 2 puncte.

03-05-2022
12:54

Bayern Munchen i-a prelungit contractul lui Thomas Muller

Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii lui Bayern Munchen. După mai multe luni de negocieri, Thomas Muller (32 de ani) a semnat prelungirea contractului.

Bavarezii au anunțat prin intermediul site-ului oficial că atacantul, a cărui înțelegere expira în vară, a semnat un contract valabil până în iunie 2024.

„Sunt foarte încântat că mi-am prelungit contractul cu FC Bayern Munchen până în 2024. Drumul comun de când am trecut la echipa de tineret FCB în 2000 a fost o poveste de succes fantastică până acum. 

Îmi place foarte mult să port culorile roșii pe teren și în afara lui. Chiar și când lucrurile sunt dificile, mă declar mândru să îmbrac acest tricou”, a spus Muller pentru site-ul lui Bayern Munchen.

03-05-2022
12:13

Jordi Giralt Alberich rămâne „secund” la Dinamo

Vești bune pentru fanii echipei de handbal a lui Dinamo. „Dulăii” au anunțat prelungirea pe încă doi ani a contractului lui Jordi Giralt Alberich, spaniolul care are rol de „secund” în staff-ul antrenorului Xavier Pascual.

„HANDBAL. Continuitate și la nivelul băncii tehnice!

Campioana României la handbal își asigură continuitatea și la nivelul staffului tehnic. Jordi Giralt Alberich va rămâne alături de Dinamo pentru încă doi ani.

Tehnicianul spaniol în vârstă de 44 de ani are o experiență de 16 ani, fiind deținător al licenței Master Coach. Jordi și Sebastian Bota sunt cei doi antrenori secunzi ai lui Xavier Pascual în prezent, dar și în viitor!”, a scris CS Dinamo, pe Facebook.

03-05-2022
07:14

Radu Drăgușin, criticat după Atalanta - Salernitana 1-1

Fundașul Radu Drăgușin (20 de ani) a jucat câteva minute pentru Salernitana în meciul din deplasare cu Atalanta, scor 1-1, în etapa cu numărul 35 din Serie A.

Radu Drăgușin a intrat pe teren în minutul 85, la scorul de 1-0 pentru Salernitana, în locul lui Pasquale Mazzocchi. Fundașul central a greșit la reușita lui Marco Pasalic din minutul 88. Românul n-a ieșit la ofsaid în același timp cu coechipierii săi și l-a ținut în poziție regulamentară pe Pasalic.

Pentru această eroare, Radu Drăgușin a primit cea mai mică notă acordată în meciul Atalanta – Salernitana, nota 5. „Eroarea de la gol a fost horror. Și-a condamnat echipa, care merita să câștige cele trei puncte”, a notat tuttomercatoweb.com.

Mărcile premium Audi şi Porsche ale grupului Volkswagen vor intra în Formula 1, după ce au convins grupul auto german că această mişcare va aduce mai mulţi bani decât va costa, conform directorului general al VW, Herbert Diess, citat de Reuters.

Audi și Porsche intră în Formula 1

„Discuţiile din consiliul de administraţie despre planurile celor două mărci au creat unele diviziuni”, a declarat Diess la un eveniment la Wolfsburg, unde se află sediul producătorului auto german.

ADVERTISEMENT

Dar, în cele din urmă, mărcile, care alături de divizia VW din China sunt cele mai importante surse de venituri ale grupului, au susţinut că ar atrage mai mulţi bani pentru Wolfsburg cu un angajament în Formula 1 decât în lipsa acestuia, potrivit lui Diess.

De câteva luni s-a speculat că cele două mărci negociază parteneriate pentru a intra în cea mai înaltă clasă de curse auto internaţionale, care pentru o mare parte a ultimului deceniu a fost dominată de rivalul german al Volkswagen, Mercedes.

ADVERTISEMENT

Diess a declarat luni, 2 mai, că pregătirile Porsche pentru intrarea în Formula 1 au fost puţin mai concrete decât cele ale Audi.

Audi este gata să ofere în jur de 500 de milioane de euro (556,3 milioane de dolari) producătorului britanic de maşini sport de lux McLaren ca mijloc de intrare, a declarat în martie o sursă pentru Reuters, în timp ce Porsche intenţionează să stabilească un parteneriat pe termen lung cu echipa de curse Red Bull.

ADVERTISEMENT

Pe lângă argumentul economic al mărcilor, impactul publicitar ridicat al Formulei 1 a fost convingător. Diess a spus că, în consecinţă, Porsche va reduce alte activităţi de curse şi se va concentra mai mult pe acel circuit.

Decizia vine în timp ce Volkswagen se pregăteşte pentru o posibilă listare a Porsche AG în trimestrul patru al acestui an, deşi sursele au spus că intrarea în cursele de Formula 1 ar putea avea loc doar peste câţiva ani.

ADVERTISEMENT

Andrei Pavel a refuzat cetățenia germană

Andrei Pavel (48 de ani) este cel mai bun jucător de tenis român din ultimul secol. Fost ocupant al locului 13 ATP a dezvăluit că a refuzat oferta de a primi cetățenia germană și posibilitatea de a juca în Cupa Davis pentru nemți. Pavel s-a întrenat în Germania după ce a câștigat titlul la juniori la Roland Garros, în 1992.

„A fost o discuție de a-mi schimba cetățenia, dar n-am acceptat asta niciodată. Am vrut să joc pentru România, sunt român. Cu toate că nu trăiam în România în acea perioadă, am venit la Cupa Davis și am participat la cinci Olimpiade.

N-am reușit să iau nicio medalie ca jucător, ci doar ca antrenor și le mulțumesc băieților, lui Horia și Florin”, a declarat Andrei Pavel, conform sport.ro.

Roberto De Zerbi, viitor incert la Șahtior Donețk

Roberto De Zerbi (42 de ani) a transmis că nu știe dacă o va mai antrena pe Șahtior Donețk. Antrenorul italian a vorbit despre situaţia sa personală, indicând că şi-ar dori să rămână la club dacă va exista și această posibilitate în sezonul viitor. Oprit de la invazia Rusiei din 24 februarie, campionatul ucrainean a fost suspendat oficial şi nu a fost acordat titlul de campioană.

Roberto De Zerbi e antrenor la Șahtior de la începutul sezonului 2021-2022 după trei ani petrecuţi pe banca clubului italian Sassuolo.

ADVERTISEMENT