Sport

Știrile zilei din sport, marți, 5 aprilie. Naționala de rugby a României va disputa două meciuri amicale cu Uruguay

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 5 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
05.04.2022 | 09:31
Stirile zilei din sport marti 5 aprilie Nationala de rugby a Romaniei va disputa doua meciuri amicale cu Uruguay
ADVERTISEMENT
05-04-2022
14:01

Stejarii vor efectua un turneu în America de Sud și vor juca două meciuri test

Echipa națională de rugby a României va efectua în luna iulie un stagiu de pregătire în America de Sud și va disputa două jocuri test în compania primei reprezentative a Uruguayului.

Partidele sunt programate pe 10 iulie și 17 iulie, la Montevideo, orele de disputare urmând a fi anunțate după ce cele două Federații vor ajunge la un acord în acest sens.  

Întâlnirile dintre cele două naționale au devenit o tradiție, ultima confruntare consumându-se anul trecut în luna noiembrie, la Verona, când Stejarii au trecut de Los Teros cu 29-14.

De-a lungul anilor cele două reprezentative s-au mai întâlnit de nouă ori. O singură dată s-au impus sud-americanii, iar o partidă s-a terminat la egalitate. În toate celelalte jocuri s-au impus Stejarii. 

05-04-2022
12:33

Ronald Koeman revine pe banca „Portocalei Mecanice”

Antrenorul revine pe banca naționalei Olandei după aproape trei ani. Ronald Koeman a calificat „Portocala Mecanică” la EURO 2020 însă nu a putut refuza oferta Barcelonei, clubul la care s-a consacrat.

Datorită problemelor de sănătate ale actualului selecționer, Louis van Gaal, Koeman ar putea prelua reprezentiva chiar mai devreme de 2023 și să fie pe banca batavilor la Campionatul Mondial din Qatar, anunță publicația De Telegraph.

05-04-2022
09:14

Un jucător tenis și-a bătut adversarul

Un moment halucinant l-a avut în prim plan pe tânărul jucător francez Michael Kouame, care și-a lovit adversarul pe teren la un turneu ITF desfășurat în capitala Ghanei, Accra.

Kouame, în vârstă de 15 ani, era principalul favorit la câștigarea competiției și s-a enervat extrem de tare după ce a fost învins de ghanezul Raphael Nii Ankrah. La finalul întâlnirii, francezul și-a așteptat adversarul la fileu și în timp ce își strângeau mâinile, l-a plesnit peste față spre stupoarea celor prezenți la arenă.

Scandalul nu s-a oprit aici, deoarece rudele lui Raphael Nii Ankra, prezente în tribună, au coborât pe teren pentru a-l pune la punct pe agresor. În cele din urmă, Michael Kouame a scăpat nevătămat datorită intervenției celorlalți spectatori.

05-04-2022
07:40

FC Porto, 56 de meciuri fără înfrângere în Portugalia

Formația FC Porto a învins echipa Santa Clara, scor 3-0, şi a egalat recordul de invincibilitate deţinut de Benfica Lisabona în campionatul Portugaliei, ajungând la 56 de meciuri fără înfrângere.

Benfica a avut 56 de meciuri fără înfrângere între 1976 şi 1978. Pentru FC Porto, ultimul eşec a fost înregistrat la 30 octombrie 2020, cu Pacos Ferreira, scor 2-3. De atunci, FC Porto a înregistrat 45 de victorii şi 11 remize.

05-04-2022
06:27

Cosmin Contra a ratat primul trofeu în Arabia Saudită

Formaţia Al Ittihad, antrenată de Cosmin Contra, a ratat calificarea în finala Cupei Regelui din Arabia Saudită, după ce a fost învinsă, scor 0-1, de echipa Al Feiha.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Abusabaan (36). Duminică, în cealaltă semifinală, echipa lui Marius Şumudică, Al Shabab, a fost eliminată de Al Hilal, scor 1-2 după prelungiri. Finala competiţiei se va disputa în luna mai.

Irina Begu, calificare în turul doi la WTA Charleston

Jucătoarea de tenis Irina Begu, locul 66 mondial, s-a calificat în turul doi la WTA Charleston, turneu cu premii de aproape 900.000 de dolari.

Ea a trecut în runda inaugurală de sportiva chineză Xinyu Wang, locul 88 mondial, scor 7-6 (2), 6-4, după o oră şi 59 de minute. În turul doi, Begu va evolua cu învingătoarea din meciul dintre americanca Sophie Chang, venită din calificări și locul 206 WTA, şi australianca Ajla Tomljanovic, locul 39 mondial şi cap de serie numărul 14.

ADVERTISEMENT

Calificarea în turul doi este recompensată cu 5.420 de dolari şi 30 de puncte WTA.

În schimb, jucătoarea Gabriela Talabă Lee, venită din calificări și locul 257 WTA, a fost eliminată în primul tur. Ea a fost învinsă de italianca Jasmine Paolini, locul 45 WTA, scor 2-6, 3-6, după o oră şi 20 de minute. Pentru că a ajuns pe tabloul principal la Charleston, Gabriela Talabă Lee va primi un premiu de 3.980 de dolari şi 26 de puncte WTA.

Dunărea Brăila a transferat o handbalistă angoleză

Echipa de handbal feminin HC Dunărea Brăila a anunţat că a transferat-o pe Liliana Da Silva Venancio, jucătoare din echipa națională a Angolei.

ADVERTISEMENT

Liliana da Silva Venancio, în vârstă de 26 de ani, are 1,91 m şi joacă la formația Primeiro de Agosto. Ea a participat la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2015 din Danemarca, la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio şi din 2020 de la Tokyo.

”Sunt foarte bucuroasă că am ocazia de a mă alătura echipei din Brăila în sezonul viitor şi să merg în Europa pentru a mă dezvolta mai departe în carieră. Aştept cu nerăbdare să descopăr liga românească, pe care o ştiu puternică şi să întâlnesc toţi fanii şi oamenii din jurul clubului din Braila.

ADVERTISEMENT

Voi face tot posibilul pentru a obţine rezultate bune la club şi abia aştept să îndeplinesc obiective mari cu noile mele coechipiere”, a declarat Liliana da Silva Venancio, care a semnat un contract pe un an.

Van Dijk, devastat de vestea că Van Gaal are cancer

Căpitanul echipei naţionale a Olandei, Virgil van Dijk, a declarat că el şi colegii săi vor încerca să facă turneul final al Cupei Mondiale din Qatar unul de neuitat pentru selecţionerul Louis van Gaal, care are cancer.

ADVERTISEMENT

Van Gaal a anunţat că are cancer la prostată şi că nu le-a spus acest lucru jucătorilor. ”Am fost şocat. I-am trimis un mesaj după interviu. I-am spus că vom fi alături de el ca grup, oricând are nevoie, şi că sperăm să facem pentru el o Cupă Mondială de neuitat”, a reacţionat Van Dijk, potrivit bbc.com.

Olanda va evolua la Cupa Mondială în grupa A, cu Ecuador, Qatar şi Senegal.

ADVERTISEMENT