LIVE Actualizat 05-10-2021
16:37

Știrile zilei din sport, marți 5 octombrie. Pau Gasol spune adio baschetului

FANATIK îţi prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 5 octombrie.
05.10.2021 | 19:38
Stirile zilei din sport marti 5 octombrie Pau Gasol spune adio baschetului
ADVERTISEMENT
05-10-2021
16:37

Uriașul Pau Gasol doborât de emoții

Spaniolul Pau Gasol, unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile și-a anunțat retragerea. În vârstă de 41 de ani, Gasol a evoluat ultima oară la FC Barcelona, club la care s-a și format ca sportiv.

”Astăzi am venit să vă spun că mă voi retrage din baschet. A fost o decizie extrem de dificilă. În viață trebuie să știi când să schimbi vitezele, când să te bucuri de timp. Am vrut să-mi termin cariera pe teren, nu accidentat și chinuit de operații”, a spus pivotul într-o conferință de presă. 

În 2001 Pau Gasol a făcut pasul spre NBA, cel mai puternic campionat de baschet profesionist din lume, și a semnat cu Memphis Grizzlies. A mai jucat la Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs și Milwaukee Bucks.

Pau Gasol are în palmares două titluri în NBA și a obținut numeroase premii individuale. Și în Europa a fost distins cu numeroase trofee individuale, însă cele mai importante sunt cele cucerite cu naționala Spanie.

A fost de trei ori campion european și odată campion mondial. Alătur de naționala țării sale a mai cucerit două medalii de argint și două de bronz la CE, două medalii de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice.

05-10-2021
14:52

Arena va avea 33.000 de locuri și va costa 100 de milioane de euro

Discuțiile în ceea ce privește demolarea stadionului Dinamo și construirea viitoarei arene se poartă de mult timp, dar sunt șanse ca până la sfârșitul acest an lucrurile să se miște în direcția bună.

Suntem în linie dreaptă cu stadionul. Pentru a putea efectua demolarea unei investiţii trebuie să stabileşti prin Hotărâre de Guvern valoarea obiectului pe care îl demolezi.

În acest moment, având în vedere litigiul care a fost cu societatea domnului Nicolae Badea şi investiţiile care au fost efectuate, impropriu spus investiţii, trebuie să stabilim valoarea.

În acest sens, avem demarată în acest moment o expertiză tehnică care se desfăşoară la stadion pentru stabilirea valorii proiectului anterior”, a declarat Ionuţ Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo.

Stadionul Dinamo a fost inclus pe lista celor patru care trebuia demolate și reconstruite în perspectiva Campionatului European de fotbal care a avut loc în vara acestui an, după ce a fost amânat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Dacă la Steaua, Arcul de Triumf și Rapid lucrurile au mers bine, chiar dacă la arena din Giulești se fac ultimele finisări, în ceea ce privește stadionul Dinamo lucrurile au continuat să stagneze.

Compania Națională de Investiții a făcut cunoscut că lucrările la stadion vor dura între 18 și 24 de luni, arena va avea ciurca 33.000 de locuri, iar suma totală se va ridica la aproximativ 100 de milioane de euro.

05-10-2021
12:11

Înotătorul David Popovici a fost prezentat oficial și a explicat de ce a ales clubul Dinamo

Înotătorul momentului în România, David Popovici, a surprins pe toată lumea atunci când a ales să semneze cu Dinamo, în condițiile în care la Jocurile Olimpice de la Tokyo a participat a sportiv al CSA Steaua. Marți, sportivul a fost prezenta oficial și și-a justificat gestul ”marii trădări”.

”Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă. Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a declarat David Popovici la conferința de presă de prezentare.

În această vară, la JO de la Tokyo, David Popovici a încheiat finala olimpică la 200 metri liber pe poziția a patra, la două sutimi de secundă de podium, cu un nou record mondial de juniori. A mai bifat o finală, la 100 metri liber și a înotat și în cursa de 50 de metri liber, fără să se califice în ultimul act.

05-10-2021
09:51

Ilie Stan a fost oprit de bodyguarzi să participe la antrenamentele lui FC Brașov. Vergil Andronache e noul tehnician al echipei

Scandal cât casa la clubul de liga secundă FC Brașov: demis luni din cauza rezultatelor slabe, antrenorul Ilie Stan a fost oprit de bodyguarzi să participe la antrenamente!

„I-am reziliat contractul lui Ilie Stan. E nevoie de un șoc la echipă. Vine o perioadă foarte grea”, a declarat președintele Ioan Mărginean, în cadrul unei conferințe de presă susținută luni.

Numai că Ilie Stan nu vrea să plece de bunăvoie, deoarece are un salariu de 5.000 de euro lunar, mult peste nivelul Ligii 2 și dorește să primească despăgubiri financiare substanțiale în cazul în care este demis. El s-a prezentat la antrenamentul de marți al echipei, dar a fost oprit de bodyguarzi să intre în baza de pregătire, motivul fiind că nu mai deține nicoo funcție la echipă.

Ilie Stan a fost oprit de bodyguarzi să participe la antrenamentele lui FC Brașov. foto: Gsp

În locul lui Ilie Stan, va fi numit antrenor Vergil Andronache. În 2019, acesta a fost timp de 5 etape „principal” la FCSB, iar în sezonul trecut a cucerit titlul cu CFR Cluj din postura de secund al lui Edi Iordănescu.

 

05-10-2021
08:53

Un fotbalist grec, asasinat cu o curea

Fotbalistul grec Nikos Tsoumanis, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit mort în această dimineață în mașina sa, iar anchetatorii vorbesc despre o pozibilă crimă.

Conform metrosport.gr, jucătorul a fost găsit sugrumat cu o curea în mașină în localitatea Kalamaria, la 7 kilometri sud-est de Salonic. El a fost găsit fără puls, dar medicii l-au transportat totuși la spital acolo unde s-a confirmat decesul.

Nikos Tsoumanis este un fundaș stânga care a jucat între 2015 și 2018 la Aris Salonic și care evolua din vară la Makedonikos, în liga a treia elenă. Tsoumanis a fost coleg în Grecia cu Mugurel Buga, cei doi fiind colegi la Skoda Xanthi în sezonul 2010-2011.

05-10-2021
07:36

UTA a adus un fost internațional de tineret

Perioada transferurilor s-a încheiat în România, motiv pentru care cluburile pot aduce numai jucători declarați liberi de contract, UTA Arad fiind cea mai recentă formație care a făcut acest demers.

Constantin Dima este noul jucător al UTA-ei! Fundașul în vârstă de 22 de ani a semnat un contract valabil pe doi ani și se va alătura lotului utist începând din această săptămână.

Născut la București, fundașul de picior stâng a evoluat în carieră pentru Dinamo București, Viitorul Constanța și Astra Giurgiu. De la clubul giurgiuvean a plecat în Ucraina, acolo unde a evoluat pentru Desna Chernihiv, în sezonul precedent.

Dima are prezențe la naționalele de juniori ale României, inclusiv pentru selecționat de tineret. Îi urăm multă baftă și cât mai multe realizări în tricoul alb-roșu!”, a informat clubul arădean, azi, pe site-ul oficial.

Jucătorul a debutat în fotbalul profesionist în 2016, când avea 17 ani, la Metalul Reșița. A ajuns acolo sub formă de împrumut de la Dinamo, care-l avea sub contract. După un sezon în liga a II-a în care a bifat 25 de meciuri și a marcat un gol, Dima a ajuns la Sepsi, tot sub formă de împrumut.

La echipa din Sfântul Gheorghe, Dima a jucat primele lui meciuri în Liga I, 24, fără să marcheze vreun gol. La finele sezonului a fost transferat de Viitorul, dar nu a fost folosit în nicio partidă la formația de seniori.

În vara lui 2019 a plecat la Astra, unde a jucat două sezoane, timp în care a jucat de 37 de ori în Liga I, fără să înscrie vreodată. În luna februarie a acestui an și-a început prima lui aventură în afara țării, la echipa ucraineană Desna Chernihiv, dar a bifat o singură prezență în sezonul trecut.

05-10-2021
05:33

Real Madrid vrea să-l transfere pe Christopher Nkunku

Atacantul francez al echipei RB Leipzig, Christopher Nkunku, a intrat în atenția lui Real Madrid după prestațiile avute în ultima perioadă.

Conform footmercato.net, ”galacticii” sunt în căutarea unui vârf de atac care să-l înlocuiască în anii viitori pe Karim Benzema și au pus ochii pe conaționalul său de 23 de ani care s-a remarcat la Leipzig.

Nkunku este un jucător crescut de PSG, însă nu a primit prea multe șanse la formația franceză din cauza pleiadei de vedete de acolo și în vara lui 2019 a fost cedat la RB Leipzig pentru 13.000.000 de euro. În 94 de meciuri jucate pentru echipa germană, atacantul francez a marcat 21 de goluri.

Christopher Nkunku a ieșit în evidență în această toamnă cu cele patru goluri reușite în primele două etape din Champions League. Francezul a reușit un hattrick pe Etihas Stadium în înfrângerea cu Manchester City, scor 3-6, iar apoi a marcat și în eșecul cu Club Brugge, scor 1-2.

Pentru a-și asigura serviciile atacantului de la Leipzig, Real Madrid are o concurență extrem de puternică din partea a două cluburi de top din Premier League: Manchester City și Chelsea Londra.

05-10-2021
05:22

Michel a fost demis de la Getafe

Michel, antrenorul echipei Getafe, a fost dat afară din cauza rezultatelor modeste din acest start de sezon din La Liga.

Michel a fost numit antrenor din vară, după o primă trecere pe la club, în perioada 2009-2011. Sub conducerea sa, Getafe a obţinut un singur punct în acest sezon.

Villarreal l-a achiziționt pe Serge Aurier

Fundașul dreapta ivorian Serge Aurier va evolua la Villarreal, el semnând un contract pe un sezon cu drept de prelungire pe încă doi cu formația care a câștigat Europa League în sezonul precedent

Fotbalistul de 28 de ani era liber de contract după ce s-a despărțit în această vară de Tottenham Hotspur. La Villarreal, Aurier se va reîntâlni cu fostul său antrenor de la Paris Saint-Germain, Unai Emery.

ADVERTISEMENT

”După ce a trecut vizita medicală şi a semnat contractul cu Villarreal, Serge Aurier va da curs convocării la echipa naţională a Coastei de Fildeş, care l-a chemat pentru cele două meciuri din calificările la Campionatul Mondială din 2022, împotriva reprezentativei din Malawi (vineri, 8 octombrie şi luni, 11 octombrie).

Fundaşul se va alătura echipei după pauza internaţională şi va fi prezentat oficial ca nou jucător la întoarcerea în Spania. La 28 de ani, fotbalistul ivorian a jucat pentru echipe importante precum Paris Saint Germain (81 de jocuri) şi Tottenham Hotspur (110 jocuri)”, anunță clubul spaniol.

ADVERTISEMENT