Sport

Știrile zilei din sport, marți 7 decembrie. Agentul lui Antonio Rudiger a anunțat viitorul club al germanului

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 7 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport marti 7 decembrie Agentul lui Antonio Rudiger a anuntat viitorul club al germanului
ADVERTISEMENT
07-12-2021
19:53

Antonio Rudiger se desparte de Chelsea pentru a semna cu o altă super putere

Apărătorul central german Antonio Rudiger a acceptat oferta pe care agentul lui, Sahr Senesie, care este și fratele fotbalistului, i-a prezentat-o din partea clubului Real Madrid.

Clubul din capitala Spaniei îi oferă un contract în valoare de 11 milioane de euro net, anual, mai mare decât oferta pe care Rudiger o primise de la Chelsea pentru prelungirea angajamentului scadent în această vară.

Pentru că va ajunge pe Santiago Bernabeu liber de contract, Rudiger va încasa și o primă de instalare extrem de generoasă. În vârstă de 28 de ani, Rduiger evoluează la Chelsea din 2017, timp în care a cucerit Liga Campionilor, Europa League și Supercupa Europei.

07-12-2021
17:15

Echipa de tineret a lui Inter Milano, antrenată de Cristi Chivu, a pierdut cu Real Madrid în Youth League

Cristi Chivu a suferit prima înfrângere în Youth League în calitate de antrenor al echipei de tineret a campioanei Italiei, Inter Milano, 1-2 în deplasare cu Real Madrid.

În urma acestui rezultat Inter Milano încheie grupa D pe locul secund, în urma celor de la Real Madrid. Până la întâlnirea cu gruparea spaniolă, Inter Milano obținuse patru victorii și un rezultat de egalitate în cea mai tare competiție intercluburi dedicată echipelor de tineret.

Golul victoriei madrilenilor a fost o bijuterie. Oscar Aranda, viitorul om de gol al echipei de pe Santiago Bernabeu, a trimis o bombă din afara careului, direct în vinclul porții italiene.

07-12-2021
16:15

Antrenorul echipei Galatasaray, Fatih Terim are probleme medicale

Tehnicianul românilor Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan la Galatasaray Istanbul, Fatih Terim a ajuns la spital. Acesta suferă de hernie de disc și a necesitat internarea de urgență după ce a suferit o criză.

Medicii au anunțat că Terim este în afara oricărui pericol, dar încă nu s-au pronunțat cu privire la posibilitatea ca acesta să stea pe bancă la următorul meci al Galatei, de joi, din Europa League.

”Să te faci bine curând, dragă profesore. Antrenorul Galatasaray, Fatih Terim, a ajuns la spital din cauza unei hernii de disc. Antrenorul a început tratamentul și este stabilizat”, a anunțat jurnalistul turc Wmre Tilev, pe Twitter.

 

07-12-2021
15:16

Willy Caballero a semnat cu Southampton un contract pe 30 de zile

Portarul argentinian Willy Caballero, care pe 29 septembrie a împlinit 40 de ani, a revenit în Premiere League, după ce a semnat un contract cu Southampton, valabil până pe 5 ianuarie. Anunțul a fost făcut de clubul englez pe site-ul oficial.

Ralph Hasenhuttl, managerul formației aflată pe locul 16 în campionatul Angliei, a apelat la serviciile veteranului sud-american, deoarece primele două variante pentru postul de portar, Alex McCarthy și Fraser Forster, s-au accidentat.

Willy Caballero, care a mai evoluat în Premier League, la Manchester City (între 2014 și 2017) și Chelsea (2017-2021), a trecut de vizita medicală și va intra, de miercuri, în programul echipei.

Următoarele meciuri ale lui Stouthampton sunt cele cu Arsenal (acasă), sâmbătă, Crystal Palace (în deplasare) și Brentford (acasă), ultimele două având loc săptămâna viitoare. Caballero a fost selecționat de cinci ori la naționala Argentinei.

07-12-2021
13:44

Cerro Porteno, campioană în Paraguay după un final nebun

Cerro Porteno a devenit campioană în Paraguay după o partidă cu o desfășurare în derby-ul decisiv cu Guarani din ultima etapă. Guarani era gazdă și avea 35 de puncte, iar pentru Cerro Porteno, care avea 37 de puncte, avea nevoie doar de un punct pentru a lua titlul. 

După doar 15 minute, echipa oaspete a luat cartonaș roșu, când fundașul Benitez a fost trimis la vestiare mai devreme după intervenția sistemului VAR. Alfio Oviedo (36) și Marcelo Gonzalez (51) au făcut rapid 2-0 și Guarani era ca și campioană.

Nebunia s-a declanșat în prelungiri, atunci când goalkeeperul luiGuarani a fost eliminat și, cum toate înlocuirile fuseseră efectuate, în poartă a intrat un jucător de câmp. Nu a trecut mult timp și gazdele au mai văzut un cartonaș roșu, Cerro Porteno devenind astfel echipa care joacă în superioritate numerică.

În minutul 90+9, Alberto Espinola a redus din handicap, urmând ca, peste doar 120 de secunde, Juan Gabriel Patino să facă 2-2 și să aducă titlul la Cerro Porteno. Marcatorul ultimului gol a fost și el eliminat, dar nu a mai contat pe tabela de marcaj.

07-12-2021
12:26

Roland Garros a rămas fără „șef”-ul Guy Forget

Fostul jucător francez de tenis Guy Forget, care a activat între 1982 și 1997, ajungând pe locul 4 ATP în 1991, și-a prezentat, marți, demisia din funcțiile de director tehnic al turneelor Roland Garros şi Paris Masters ATP, informează tennismajors.com.

Site-ul menționează că motivele acestui gest sunt necunoscute, dar amintește că numele fostului sportiv, în vârstă de 56 de ani, a fost menționat în ‘Pandora Papers’, investigație internațională asupra schemelor de optimizare fiscală utilizate de diverse persoane din întreaga lume.

Comitetul de etică al FFT și-a publicat concluziile pe 5 noiembrie, fără să-i găsească vreo vină lui Forget. Totuși, instituția l-a invitat pe fostul jucător să ia toate măsurile necesare pentru a proteja federația franceză, French Open și Rolex Paris Masters, în cazul în care menționarea cazului ar dăuna imaginii acestora.

Pe 7 noiembrie, în ziua finalei de la Paris Masters, Forget a precizat că acest raport i-a permis să lase problema în urmă. „Personal, cred că este mult zgomot. Mă bucur că a fost prezentat raportul acestei comisii. Dar sunt aici să vorbesc despre tenis și turneu”, a spus el.

În 2011, Forget a devenit membru în Comitetul director de la Roland Garros, în 2016 a preluat conducerea competiției, iar în 2012 a fost numit director al turneului Paris Masters Bercy.

07-12-2021
11:41

Cesar Azpilicueta poate ajunge liber de contract la Barcelona

Aventura lui Cesar Azpilicueta la Chelsea se poate încheia după zece ani. Contractul spaniolului cu gruparea de pe Stamford Bridge expiră la finalul acestui sezon și deja a discutat un posibil transfer la FC Barcelona. Conform El Nacional, negocierile dintre fundaș și catalani sunt extrem de avansate. Aceeași publicație susține că Xavi insistă pentru aducerea lui Azpilicueta pe Camp Nou, iar Joan Laporta și-ar fi dat deja acceptul.

Cesar Azpilicueta are 32 de ani și, dacă va ajunge la Barcelona, îi va face concurență pe postul de fundaș dreapta lui Dani Alves, care nu are voie să joace până în ianuarie. Totuși, spre deosebire de brazilian, spaniolul poate juca foarte bine și în poziția de fundaș central.

 

 

07-12-2021
10:40

Meciul Lyon – Rangers va fi arbitrat la centru de Radu Petrescu

Federația Română de fotbal, a anunțat, pe site-ul oficial, că trei brigăzi românești vor conduce joi, 9 decembrie, meciuri din competițiile de club europene.

Radu Petrescu va fi la centru în meciul pe care echipa lui Ianis Hagi, Rangers FC, o va juca în deplasare contra lui Olympique Lyon, în grupa A din Europa League. El îi va avea alături pe asistenții Radu Ghinguleac și Mihai Marica, iar Marcel Bîrsan va fi al patrulea oficial.

Petrescu a arbitrat meciul de sâmbătă, 4 decembrie, dintre Chindia Târgoviște și CFR Cluj, scor final 0-1, la finalul căruia Mihai Stoica a considerat că centralul a viciat rezultatul. Ulterior, Cristian Balaj a argumentat că golul a fost marcat corect.

În UEFA Conference League, Horațiu Feșnic va fi central în meciul Tottenham – Rennes, oaspeții fiind lideri în Grupa G. Valentin Avram și Alexandru Cerei vor fi arbitri asistenți, iar Marian Barbu arbitru de rezervă.

Acesta din urmă a distrus meciul FCSB – UTA, acordând gazdelor, în mod, două lovituri de la 11 metri, după o fază în care Octavian Popescu nici măcar nu a fost atins de adversarul direct și, ulterior, după ce mingea depășire în totalitate suprafața de joc.

În Liga Campionilor la feminin, Iuliana Demetrescu va conduce meciul pe care suedeze de la BK Häcken îl vor juca pe teren propriu cu Bayern Munchen. Ea le are alături pe asistentele Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă, iar Cristina Trandafir va fi al patrulea oficial.

07-12-2021
10:08

Focar de COVID-19 la Tottenham înaintea meciului din Conference League

Probleme la Tottenham înaintea ultimei etape din faza grupelor UEFA Conference League. Clubul londonez a fost lovit de un focar de COVID-19. Șase dintre jucătorii primei echipe și doi membri ai staff-ului sunt suspecți că ar fi pozitivi. Spurs așteaptă confirmarea rezultatelor în urma efectuării testelor PCR. Bolnavii vor trebui să stea în izolare timp de zece zile, astfel că vor rata următoarele trei partide.

După meciul cu Rennes, echipa lui Antonio Conte are de jucat în Premier League la Brighton, la Leicester și acasă cu Liverpool. Momentan, conducerea clubului londonez n-a vrut să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

În cupele europene, o echipă poate pierde la masa verde dacă are mai puțin de 13 jucători pe foaia de joc sau dacă nu are niciun portar valabil dintre cei înregistrați la UEFA. În Anglia, meciul unei echipe care are infectați nu poate fi amânat dacă are la dispoziție minim 14 fotbaliști pe care îi poate trece pe foaia de joc.

Presa din Anglia, scrie că Tottenham ar putea cere amânarea meciului din campionat cu Brighton, dar partida cu Rennes e și ea într-un real pericol. Londonezii nu își pot permite să o piardă, deoarece au nevoie de cele trei puncte pentru a fi sigură că se vor califica în primăvara Conference League.

 

07-12-2021
08:54

Cum a trăit Dennis Politic victoria din FA Cup: „Colegii mi-au cântat numele în vestiar"

Port Vale s-a calificat în turul următor din FA Cup, după ce a câștigat cu 2-1 în fața lui Burton Albion. Golurile victoriei au fost marcate de românul Dennis Politic. Mijlocașul în vârstă de 21 de ani a intrat pe teren cu un sfert de oră înainte de final și a punctat în minutele 79 și 82.

Dennis Politic a revenit pe teren după ce s-a confruntat cu grave probleme medicale. Românul a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior și încearcă să reintre în formă. Sezonul acesta a marcat cinci goluri și a dat trei pase de gol în cele 11 meciuri în care a jucat. Port Vale e pe locul 5 în a patra ligă din Anglia, la opt puncte în spatele liderului Forest Green.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am trecut peste accidentarea grea pe care am avut-o, acum sunt din nou sănătos și am revenit la forma de dinainte. Meciul de sâmbătă a fost senzațional! A fost un moment de fericire maximă după ce am reușit să întoarcem rezultatul în ultimele minute.

Mă bucur că am reușit să ne calificăm în următoarea rundă. Toți cei din club s-au bucurat foarte mult, la final mi-au și cântat numele în vestiar”, a spus Dennis Politic, la Digi Sport.

07-12-2021
08:02

Titlul câștigat de Atletico Mineiro, sărbătorit cu stil la Belo Horizonte

Cu vedetele Diego Costa (33 ani) și Hulk (35 ani), Atletico Mineiro a reușit să câștige titlul după 50 de ani secetă. Brazilienii au făcut un sezon fantastic, în care au câștigat 84 de puncte în 37 de etape, cu 13 puncte mai mult decât rivala Flamengo, care are și un joc în minus.

Pentru a celebra triumful, saloanele de tatuaje din Belo Horizonte a decis să le ofere fanilor o amintire veșnică cu clubul lor preferat. Fanii lui Atletico Mineiro au fost încântați de această inițiativă și au stat la coadă în ploaie pentru a beneficia de un tatuaj gratis.

Diego Costa și Hulk au fost decisivi în câștigarea titlului de către Atletico Mineiro. Fost star la Atletico Madrid sau Chelsea, Costa a înscris 4 goluri în 15 meciur și a contribuit și cu un assist. În schimb, Hulk, care s-a remarcat la FC Porto sau Zenit, a punctat de 19 ori și a dat șapte pase de gol în 35 de meciuri, atacantul fiind totodată și golgheterul Brasileirao.

07-12-2021
06:49

Costel Gâlcă a semnat cu Al-Hazem pentru un salariu anual de 1,08 milioane de euro

Antrenorul român Costel Gâlcă, liber de la contract de la 1 iulie, s-a înțeles cu oficialii clubului saudit Al-Hazem, iar anunțul oficial a fost făcut de grupare, pe contul de twitter.

Echipa se află pe locul 15, penultimul, cu 11 puncte după 13 etape, adunate din două victorii și 5 remize. Ultimele trei echipe ajung în 1st Divizion, deci obiectivul tehnicianului român este salvarea de la rertrogradare.

Costel Gâlcă va avea un salariu annual de 1,08 milioane de euro, iar unul dintre adversari îi va fi Cosim Contra, antrenorul echipei Al-Ittihad, liderul din Saudi Professional League, cu 26 de puncte din 12 meciuri (8 victorii, 2 remize, 2 eșecuri, golaveraj 23-8).

Primul meci al lui Gâlcă pe banca noii sale echipe va avea loc pe 26 decembrie, de la ora 16:50 a României, în deplasare, cu Al-Nassr.

În luna decembrie a anului 2020, românul fusese pe „lista scurtă” a clubului englez Watford, care ataca promovarea în Premier League. Până la urmă, locul lui Vladimir Ilic a fost luat de Xisco, el obținând promovarea.

Adrian Falub va antrena Academica Clinceni

Tehnicianul român Adrian Falub s-a înțeles cu Academica Clinceni, „lanterna roșie” din Casa Pariurilor Liga 1, anunțul fiind făcut chiar de cel în cauză. „Totul este gata! Ne-am înţeles! Marţi voi fi prezentat într-o conferinţă de presă.

Obiectivul este evitarea retrogradării, sperăm să reuşim asta. Transferuri? Mai sunt trei meciuri în acest an, după care ne vom pune la masă să vedem ce e de făcut”, a spus Adrian Falub, pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

În prima zi a lunii decembrie, Academica Clinceni i-a interzis fostului antrenor Ionuț Chirilă să pregătească meciul cu Dinamo, care a avut loc vineri, 3 decembrie, pe teren propriu, câștigat de ilfoveni cu 1-0.

Sunt antrenorul Academicii Clinceni. Am un document prin care pot să nu mă prezint până la data de 15 când vor urma niște renegocieri. Pot fi antrenor și după data de 15. Nu se pot întâmpla lucruri împotriva mea până atunci”, declara Chirilă după meciul cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Falub se va afla prima dată pe banca Academicii la meciul din deplasare cu FC U Craiova 1948, programat în etapa a 19-a. Echipa din Clinceni se află pe locul 16, cu 7 puncte, la 2 de Dinamo și 8 de viitoarea adversară.

Primul transfer ratat al Barcelonei: Karim Adeyemi

Atacantul german Karim Adeyemi, legitimat la echipa austriacă RB Salzburg, este dorit de mai multe echipe de top din Europa, printre care Bayern Munchen, Liverpool și Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Președintele clubului spaniol, Juan Laporta, i-a garantat lui Xavi, după ce l-a convins că preia echipa, că unul dintre transferuri va fi cel al atacantului german, numai că acesta a declarat că ar prefera o carieră în Bundesliga, motiv pentru care i-ar fi refuzat pe catalani.

Oferta Barcelonei pentru clubul austriac a fost de 40 de milioane de euro, cu 5 mai multe decât ce pusese pe masă Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Duel de foc în Cupa Angliei: Aston Villa – Manchester United

S-a efectuat tragerea la sorți a meciurilor din turul 3 al Cupei Angliei, iar cel mai interesant meci va fi cel dintre Anston Villa, noua echipă a lui Steven Gerrard, și Manchester United, preluată recent de germanul Ralf Rangnick.

La rândul ei, Chelsea se va lupta cu Chesterfield, iar Arsenal a dat peste Nottingham Forest. De asemenea, Liverpool o are adversară pe Shrewsbury Town, în timp ce Tottenham trebuie să treacă de Morecambe.

Iată programul meciurilor din turul 3 în Cupa Angliei: Boreham Wood/St Albans – AFC Wimbledon, Yeovil Town – Bournemouth,Stoke City – Leyton Orient, Swansea City – Southampton, Chelsea – Chesterfield, Liverpool – Shrewsbury Town, Cardiff – Preston, Coventry – Derby County, Burnley – Huddersfield Town, West Brom – Brighton, Kidderminster Harriers – Reading, Leicester City – Watford, Mansfield – Middlesbrough, Hartlepool – Blackpool, Hull City – Everton, Bristol City – Fulham, Tottenham – Morecambe, Millwall – Crystal Palace, Port Vale – Brentford, Swindon Town – Manchester City, Wigan – Blackburn Rovers, Luton Town – Harrogate Town, Birmingham – Plymouth, Manchester United – Aston Villa, Wolves – Sheffield United, Newcastle – Cambridge United, Barnsley – Ipswich/Barrow, Peterborough – Bristol Rovers, West Ham – Leeds, QPR – Rotherham, Charlton – Norwich și Nottingham Forest – Arsenal.

ADVERTISEMENT