LIVE Actualizat 08-06-2021
20:59

Știrile zilei din sport, marți 8 iunie. Viitorul a renunțat la 4 jucători importanți

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de marți, 8 iunie.
08.06.2021 | 19:30
Stirile zilei din sport marti 8 iunie Viitorul a renuntat la 4 jucatori importanti
ADVERTISEMENT
08-06-2021
20:59

Victorii pentru Spania și Franța înainte de Euro 2020

Spania și Franța au câștigat fără emoții meciurile amicale cu Lituania și Bulgaria și se prezintă cu un moral bun la startul Euro 2020. Nu același lucru se poate spune și despre Polonia, care a remizat pe teren propriu cu Islanda, adversara României din preliminariile CM 2022. Iată rezultatele înregistrate în partidele de pregătire disputate marți seara.

  • Polonia – Islanda 2-2
  • Ungaria – Irlanda 0-0
  • Cehia – Albania 3-1
  • Spania – Lituania 4-0
  • Franța – Bulgaria 3-0
08-06-2021
20:18

4 jucători importanți, dați afară de la Viitorul

După un sezon sub așteptări, Gică Hagi a decis să facă puțină curățenie în lotul Viitorului și a renunțat la serviciile a patru jucători importanți înainte de reunirea lotului. Astfel, în campionatul care urmează Romario Benzar, Jo Santos, David Babunski și Marquinhos nu vor mai juca pentru formația constănțeană.

„Patru dintre jucătorii care au evoluat pentru FC Viitorul Constanța în sezonul recent încheiat, Romario Benzar, Jo Santos, David Babunski și Marquinhos, nu vor mai continua pentru formația noastră în campionatul următor.

Împrumutat de la Lecce, Romario Benzar se va întoarce la clubul de care aparține, în timp ce cu macedoneanul David Babunski s-a ajuns la un acord pentru încetarea pe cale amiabilă a contractului.

Nici brazilienii Jo Santos și Marquinhos Pedroso nu vor continua la formația noastră în sezonul următor, contractele acestora încheindu-se la finalul campionatului 2020/2021”, se arată într-un comunicat postat de conducerea Viitorului pe site-ul oficial.

08-06-2021
19:42

Mattias Svanberg, al doilea jucător cu coronavirus în naționala Suediei

Federația Suedeză de Fotbal a anunțat un al doilea caz de coronavirus în lotul pentru Euro 2020, jucătorul testat pozitiv fiind mijlocașul Mattias Svanberg, în vârstă de 22 de ani.

Şi acesta a fost plasat în izolare şi va rata meciul de debut al nordicilor, programat luni, 14 iunie, cu Spania, la Sevilla.

Tot marţi, suedezii au anunţat că jucătorul Dejan Kulusevski, 21 de ani, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

08-06-2021
18:45

Bouhenna, oficial la CFR Cluj

Fundașul central Rachid Bouhenna, care în ultimul sezon a evoluat la Sepsi OSK, a fost prezentat oficial la CFR Cluj.

“Clubul CFR 1907 Cluj anunță transferul fundașului central Rachid Bouhenna. Jucătorul de origine algeriană a evoluat în sezonul precedent la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde a purtat și banderola de căpitan.

În trecut, Bouhenna (29 de ani) a mai evoluat la formații precum CS Constantine și MC Alger (Algeria) sau Dundee United (Scoția). Îi urăm bun venit și cât mai multe realizări în tricoul vișiniu!”, se arată în comunicatul ardelenilor.

08-06-2021
16:37

Yoo Sang-chul a murit de cancer la 49 de ani

Fostul internațional sud-coreean Yoo Sang-chul, care a făcut parte din echipa care a ajuns pe locul 4 la CM 2002, a murit la vârsta de 49 de ani după luptă îndelungată cu cancerul.

Yoo a jucat de 124 de ori pentru Coreea de Sud din 1994 până în 2005, marcând 18 goluri, cea mai important fiind realizat în victoria cu 2-0 în fața Poloniei la Mondialul de acum 19 ani. Al șaselea sud-coreean în clasamentul selecțiilor la națională, el a fost ales în echipa ideală a CM 2002.

08-06-2021
15:16

Dejan Kulusevki are coronavirus

Internaţionalul suedez Dejan Kulusevski, în vârstă de 21 de ani, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus cu puţin timp înainte de startul Euro 2020.

Conform cotidianul catalan Sport, atacantul formaţiei Juventus nu va fi, luni, 14 iunie, pe teren împotriva Spaniei, la debutul Suediei la turneul final, la fel ca și spaniolul Sergio Busquets, care a trecut prin aceeaşi situaţie în urmă cu doar 48 de ore.

”Nu vom chema un alt jucător, deoarece sperăm că Dejan se poate alătura echipei după meciul împotriva Spaniei”, a declarat selecţionerul suedez Janne Andersson.

Marţi dimineaţă, fotbalistul a informat serviciile medicale ale federaţiei suedeze că are simptome de răceală, fiind supus imediat unui test, care a ieşit pozitiv.

Anders Valentin, medicul echipei naţionale, a făcut apel la calm, susţinând că nu există pericolul unui focar: ”Nu există niciun motiv pentru a avea un focar, este un caz care a fost controlat de la început, ţinând jucătorul izolat”.

Cu toate acestea, pericolul existenţei altor cazuri de infectare în rândul lotului suedez rămâne, situaţia fiind asemănătoare cu cea din echipa Spaniei, după testul pozitiv al lui Busquets. Însă selecţionerul Luis Enrique a convocat alţi jucători, care se vor pregăti într-o bulă separată, fiind pregătiţi în orice moment să-i înlocuiască pe eventualii infectaţi.

08-06-2021
14:12

Van de Beek s-a accidentat și nu va juca la Euro 2020

Mijlocaşul Donny van de Beek s-a accidentat şi nu va putea evolua pentru echipa naţională a Olandei la Euro 2020.

Selecţionerul Frank de Boer a decis să nu-l înlocuiască pe jucătorul de la Manchester United, titularizat de doar patru ori în Premier League, în acest sezon.

La Euro 2020, Olanda va evolua în grupă cu Ucraina, Austria şi Macedonia de Nord.

08-06-2021
13:31

Hermannstadt nu se desființează. Ce se întâmplă cu echipa secundă

Deși a retrogradat în liga a doua, FC Hermannstadt nu are de gând să spună adio fotbalului. Potrivit unui comunicat transmis la o săptămână după barajul pierdut în fața celor de la Mioveni, echipa se va înscrie în sezonul viitor și va avea ca obiectiv promovarea imediată. Nici „satelitul” nu își va întrerupe activitatea.

Conducerea A.F.C. Hermannstadt transmite tuturor suporterilor și celor care iubesc și respectă fotbalul sibian că echipa își va continua activitatea și în Liga a II-a!

Retrogradarea în urma unui baraj cu un rezultat dureros reprezintă o lecție din care avem multe de învățat, dar care, în egală măsură, ne face mai puternici.

Toate zvonurile care au apărut în presă și în social-media cu privire la viitorul echipei noastre nu au avut nici o acoperire. Nu s-a pus nici o clipă problema desființării FCH.

De aceea, în sezonul 2021-2022 de Liga a doua, am stabilit ca obiectiv principal revenirea în Liga 1. În acest scop, vom anunța în următoarele două săptămâni noua componență a staff-ului tehnic.

De asemenea, am început negocierile cu mai mulți fotbaliști prin care să reconstruim o echipă competitivă. În tot acest timp, vom fi deschiși tuturor oportunităților de sprijin din partea autorităților locale, dar și celor care pot veni din mediul privat.

Totodată, vom continua planul început sezonul trecut cu echipa a doua a clubului. Anul acesta vom înființa Academia A.F.C.Hermannstadt, ca dovadă a faptului ca proiectul nostru, unul care a menținut o echipă de fotbal din Sibiu 3 sezoane consecutiv în prima ligă, are continuitate și este unul de lungă durată. Sibiul are fotbal și va avea!”, au transmis reprezentanții clubului.

08-06-2021
12:51

Stefan Ashkovski a semnat cu Sepsi Sfântu Gheorghe

Sepsi Sfântu Gheorghe continuă să se întărească în perspectiva participării în preliminariile viitoarei ediții a Conference League. Ultimul transfer reușit de gruparea covăsneană este cel al lui Stefan Ashkovski (29 de ani), care a evoluat ultima oară pentru FC Botoșani. Odată realizată această mutare, Sepsi a renunțat la aducerea lui Vali Gheorghe de la Astra.

„Ne-am înţeles cu Ashkovski, dar nu ştiu mai multe. Am făcut o ofertă Astrei acum două săptămâni. Dacă am reuşit să semnăm Ashkovski, pică Vali Gheorghe. Nu ne permitem să aducem jucători cu nume mari, dispunem de un buget de 5-6 milioane de euro, din care nu putem aduce nume mari”. a declarat Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, la Look Sport.

08-06-2021
10:02

Gicu Grozav va juca la MTK Budapesta

Gicu Grozav (30 de ani) va juca în continuare în Ungaria. După ce a evoluat pentru Diosgyor, atacantul a semnat pe două sezoane cu MTK Budapesta, echipa fostului europarlamentar Tamas Deutsch.

Grozav era liber de contract după sezonul petrecut la Diosgyor și putea ajunge la formația nou-promovată din Craiova. Internaționalul român a preferat însă tot varianta Ungariei, acolo unde va juca și în următoarele două stagini. MTK Budapesta a terminat pe locul 7 în campionatul trecut, în timp ce Diosgyor a retrogradat.

„Grozav a dovedit că poate face diferența la orice echipă din Ungaria. Își va demonstra abilitatea și la MTK”, a declarat directorul sportiv Balazs Polyak.

Gicu Grozav evoluează în Ungaria din anul 2018, după ce a plecat de la Dinamo. Atacantul care are 29 de meciuri și cinci goluri sub tricolor a izbutit să înscrie de 24 de ori și să ofere opt pase de gol în cei trei ani petrecuți în țara vecină, doi la Kisvarda și unul la Diosgyor.

08-06-2021
08:52

Mirel Rădoi a asistat la antrenamentul naționalei Under 23

Naționala U23 a României se pregătește pentru amicalul cu reprezentativa Australiei și a efectuat ultimul antrenament înaintea meciului. La ședința de pregătire a asistat și selecționerul echipei de seniori, Mirel Rădoi.

Pe 5 iunie, „tricolorii” care s-au pregătit sub comanda lui Nicolae Dică au pierdut la limită cu Mexic,  scor 0-1, iar astăzi își vor măsura forțele cu Australia, într-un meci transmis în direct la Prima TV, de la ora 21:00.

08-06-2021
06:37

Manuel Neuer face haz de necaz după ce a luat gol la meciul 100 pentru Germania

Manuel Neuer a fost extrem de supărat, în ciuda faptului că Germania a învins Letonia cu scorul de 7-1, în ultimul meci amical înainte de Euro 2020. Portarul a primit gol la meciul cu numărul 100 pentru Mannschaft.

„Este dificil pentru mine, dar golul a fost unul de vis. Trebuie să jucăm mai bine, dar, per total, suntem fericiţi după acest test. Dar, acel 7-1 cu Brazilia a fost un pic mai frumos. Este incredibil că am ajuns la meciul 100 la naţională

Le mulţumesc tuturor jucătorilor şi celor din staff. E incredibil pentru mine. Ne vom ajuta unul pe celălalt la Euro 2020. Avem încredere unul în celălalt. Nu va fi uşor, avem o grupă grea, dar e greu şi să joci împotriva noastră. Am un sentiment plăcut”, a declarat goalkeeperul lui Bayern, după Germania – Letonia 7-1.

Golurile nemților au fost marcate de Gosens (20), Gundogan (21), Müller (27), Ozols (39-a.g.), Gnabry (45), Werner (50) şi Sane (76). Pentru Letonia a înscris Aleksejs Saveljevs (75).

Contra Letoniei, Manuel Neuer a devenit primul portar care a ajuns la 100 de selecţii cu echipa națională.

Românul din echipa lui Floyd Mayweather explică meciul cu Paul Logan

Floyd Mayweather (44 de ani) și YouTuber-ul Paul Logan (26 de ani) s-au înfruntat la Miami într-un meci demonstrativ de box, dar lupta a stârnit o mulțime de reacții negative. Ronald Gavril (34 de ani), românul din echipa lui „Money”, e de părere că diferența de vârstă și cea de greutate a făcut ca Floyd să nu îl facă K.O. pe adversarul său.

„Am văzut meciul. M-a impresionat Paul Logan pentru că a fost foarte bine pregătit. S-a mișcat mult în ring. Felicitări lui Paul. Nu a cedat la presiunea pusă de Floyd. Cum spunem noi în box Paul are inimă, nu a fost fricos.

ADVERTISEMENT

 Pentru Floyd a fost greu să-l lovească pe Paul, au contat diferențele de greutate și înălțimea. Floyd are 44 de ani, este retras și a fost o diferență foarte mare de greutate între cei doi. Sunt sigur că Floyd dacă putea l-ar fi făcut KO pe Paul. Dar nu a putut și s-a văzut după meci că era dezamăgit.

Oricum, a fost o plăcere să-l văd pe Floyd în ring. E o legendă care merită tot respectul tuturor. La vremea lui a luptat cu toți campionii și a rămas neînvins în întreaga carieră”, a declarat Ronald Gavril, pentru ProSport.

ADVERTISEMENT

Fanii care au urmărit confruntarea se așteptau ca Floyd Mayweather să îl trimită la podea pe Paul Logan, care a debutat în box în anul 2019, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Logan are 1,88 m și 26 de ani, în timp Mayweather măsoară 1,73 m și are 44 de ani.