Sport

Știrile zilei din sport, marți 9 noiembrie. CSM Oradea, victorie mare în FIBA Europe Cup în fața lui FC Porto

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 9 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
Stirile zilei din sport marti 9 noiembrie CSM Oradea victorie mare in FIBA Europe Cup in fata lui FC Porto
ADVERTISEMENT
09-11-2021
21:20

CSM Oradea - FC Porto 67-57, în FIBA Europe Cup

Bihorenii au reușit o victorie de senzație în fața unui adversar redutabil în FIBA Europe Cup. Vice-campioana a condus la pauză cu scorul de 39-34 și s-a impus în urma unui meci extrem de disputat.

CSM Oradea avea neapărat nevoie de victorie dacă voia să mai păstreze șanse de calificare, iar acum orădenii sunt obligați să câștige și ultima partidă din grupă.

Cel mai bun marcator al celor de la CSM Oradea a fost Richard cu 22 puncte. În ultimul meci, CSM Oradea va întâlni pe teren propriu Szolnok, pe 17 noiembrie. CSM Oradea şi FC Porto împart locurile doi-trei, cu câte șapte puncte, Legia este lider cu opt puncte, Szolnok sunt pe ultimul loc cu cinci puncte.

09-11-2021
20:09

Emma Răducanu, eliminată în optimile turneului de la Linz

Deși era principala favorită, Emma Răducanu a cedat încă din optimile de finală ale turneului WTA de la Linz, după 1-6, 7-6(0), 5-7 în fața chinezoaicei Xinyu Wang, o jucătoare din afara topului 100. Este a treia eliminare prematură de care are parte sportiva britanică după succesul istoric de la US Open.

În plus, aceasta s-a confruntat cu probleme medicale și chiar a avut nevoie de intervenția fizioterapeutului în setul al treilea, când adversara se pregătea să servească pentru a pune capăt partidei. Actul decisiv a ajuns în prelungiri, dar asiatica și-a adjudecat victoria la cea de-a treia minge de meci.

09-11-2021
17:00

Una dintre cele mai bune cicliste din lume a murit lovită de o mașină

Sportiva din Eritrea, Desiet Kidane Tekeste și-a pierdut viața într-un mod tragic. Sportiva făcea un antrenament când a fost acroșată de un autoturism.

În vârstă de 21 de ani, Desiet Kidane Tekeste a fost campioană mondială de juniori și era una dintre ciclistele foarte bine cotată în circuitul mondial, anul acesta fiind o prezență constantă la competițiile organizate în Franța și Belgia.

”Cu un zâmbet constant și pasiune profundă pentru ciclism, Desiet Kidane Tekeste a fost o tânără talentată, aflată în plină ascensiune, care ne va lipsi foarte mult.

În acest moment tragic, gândurile noastre se îndreaptă acum spre familia și prietenii ei, dar și spre colegii de echipă și antrenori”, a transmis Uniunea Internațională de Ciclism într-un comunicat pe rețelele de socializare. 

09-11-2021
15:36

Sergio Ramos s-a recuperat după accidentare. Când ar putea debuta pentru PSG

După aproape patru luni în care a fost nevoit să se pregătească individual, Sergio Ramos a efectuat primul antrenament alături de Bernat, Herrera, Icardi și ceilalți jucători neconvocați la loturile naționale. Chiar dacă PSG nu a anunțat data exactă, debutul său este așteptat odată cu reluarea campionatului, întrerupt pentru meciurile din preliminariile CM 2022.

După 16 ani la Real Madrid, starul spaniol a ajuns la Paris, ademenit de un contract valabil până în vara lui 2023 și un salariu pe măsură. Presa spaniolă susține că acesta încasează anual nu mai puțin de 10 milioane de euro.

09-11-2021
14:45

Barcelona suferă, căpitanii echipei petrec

Barcelona traversează o acută criză de rezultate și de identitate, dar perioada nefastă nu pare să-i afecteze pe toți jucătorii la fel.

Jurnaliștii de la postul TV3 au declanșat un veritabil scandal pe Camp Nou după ce au dezvăluit că trei dintre cei mai importanți jucători ai grupării catalane ar fi manifestat o bună dispoziție exagerată după un eșec al Barcelonei.

Conform sursei menționate, Sergio Busquets, Gerard Pique și Jordi Alba, trei dintre căpitanii echipei, nu erau deloc afectați după unul dintre eșecurile echipei, ba chiar ar fi încercat să le transmită buna lor dispoziție și celorlalți coechipieri, afectați de rezultatul cu pricina.

Petrecerea improvizată în autocar s-ar fi petrecut sub privirile lui Enric Masip, unul din oamenii de încredere ai președintelui Joan Laporta.

09-11-2021
12:55

Jaqueline Cristian accede în sferturi la Linz după abandonul suedezei Rebecca Peterson

Jucătoarea de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile turneului Upper Ladies Austria de la Linz. Românca a profitat de abandonul Rebeccăi Peterson. 

Nordica a declarat for fait după doar 27 de minute din meciul programat în turul 2, la scorul de 5-2 pentru Cristian. Sportiva noastră a ajuns pe tabloul principal din postură de lucky loser, după ce Sorana Cîrstea s-a retras din competiție înainte să joace primul meci. 

Pentru calificarea în sferturi, Jaqueline Cristian are asigurat un cec în valoare de €4.677 și 60 de puncte în clasamentul WTA de simplu. Turneul de la Linz este dotat cu premii în valoare de totală de 235.238 de dolari. 

09-11-2021
12:21

Câștigătorul Ligii Campionilor cu Chelsea, Christian Pulisic, dorit de Andriy Shevchenko la Genoa

Noul antrenor al echipei Genoa, Andriy Shevchenko, vrea să construiască o sper putere la Genova și le-a transmis oficialilor clubului să facă tot ce este posibil pentru a-l achiziționat pe Christian Pulisic.

Americanul de 23 de ani a prins doar patru meciuri în tricoul campioanei Europei, Chelsea, în acest sezon și ar putea fi tentat de o aventură în Peninsulă.

În calea transferului stă, însă, tehnicianul ”albaștrilor” Thomas Tuchel care nu l-a inclus pe Pulisic pe lista jucătorilor care nu mai intră în vederile lui.  

50.000.000 de euro este cota lui Pulisic, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

09-11-2021
10:13

Cristiano Ronaldo, gest emoționant pentru veteranii de război

Starul portughez al lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, a anunțat că își va licita tricourilor în care a evoluat în ultimele două meciuri pentru echipa lui de club.

Banii adunați vor fi apoi redirecționați către fundația de caritate Royal British Legion, care are grijă de veteranii din forțele armate britanice și de familiile lor.

Casa de licitații care va scoate la vânzare tricourile speră să obțină câteva zeci de mii de lire sterile. Cristiano Ronaldo este recunoscut  pentru gesturile lui umanitare. În timpul pandemiei acesta a donat un milion de euro mai multor spitale din țara lui.  

09-11-2021
08:25

Aryna Sabalenka, principala favorită la Turneul Campioanelor

Organizatorii ultimului mare eveniment din circuitul mondial de tenis feminin au stabilit, prin tragere la sorți, componența celor două grupe de la Turneul campioanelor, competiție ce începe miercuri.

Astfel, principala favorită, Aryna Sabalenka, va evolua în grupa Chichen Itza alături de grecoaica Maria Sakkari (numărul 4 mondial),  Iga Swiatek (Polinia, nr. 5 WTA) şi Paula Badosa din Spania, a 7-a în clasamentul mondial.

În cealaltă grupă, Teotihuacan, își vor încrucișa rachetele Barbora Krejcikova, a doua favorită a turneului, Karolina Pliskova (3 WTA), Garbine Muguruza (6 WTA) şi Anett Kontaveit (numărul 8 mondial).

În competiția de dublu România ar putea fi reprezentată de Raluca Olaru. Alături de ucraineanca Nadia Kicenok sunt rezerve pentru turneul de dublu. Miercuri sunt programate primele partide după cum urmează:

  • Barbora Krejcikova – Anett Kontaveit
  • Karolina Pliskova – Garbine Muguruza (pe tabloul de simplu)
  • Nicole Melichar-Martinez/Demi Schuurs – Samantha Stosur/Shuai Zhang
  • Shuko Aoyama/Ena Shibahara – Darija Jurak/Andreja Klepac (la dublu).

Turneul Campioanelor are și o miză financiară extrem de importantă, premiile oferite de organizatori ridicându-se la 5 milioane de dolari. 

09-11-2021
08:24

Panică în cantonamentul Cehiei. Selecționerul Jaroslav Silhavy are COVID

Veste proastă pentru fanii naționalei Cehiei. Selecționerul Jaroslav Silhavy s-a infectat cu COVID-19 și va rata ultimul meci din preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar.

Silhavy a intrat în izolare, iar de pregătirea echipei se ocupă secundul Jiri Chytry. Înaintea ultimelor două etape Cehia este pe locul 2 în clasamentul grupei E, cu 11 puncte, la egalitate cu Țara galilor, a treia clasată.

Galezii sunt favoriți la poziția secundă în condițiile în care mai au de disputat două meciuri, cu Belarus, respectiv cu Belgia, față de unul singur al Cehiei, marți, cu Estonia. Lider este Belgia cu 16 puncte.

Paul Pogba a părăsit cantonamentul Franței

Mijlocașul lui Manchester United și al naționalei Franței, Paul Pogba, va rata meciul ”cocoșilor” cu Kazahstan, de sâmbătă, și pe cel cu Finlanda, ultimele din preliminariile pentru Cupa Mondială de anul viitor.

Fotbalistul a suferit o accidentare la cvadricepsul drept şi a părăsit cantonamentul de la Clairefontaine. În locul său, selecționerul Didier Deschamps l-a convocat de urgență pe Jordan Veretout de la AS Roma.

ADVERTISEMENT

Franța este lidera grupei D, cu 12 puncte, urmată de Ucraina (9p) și Finalanda (8p). Ultimele partide ale ”cocoșilor” din actuala campanie de calificare sunt programate sâmbătă, acasă, cu Kazahstan, respectiv marți, 16 noiembrie, în deplasare cu Finlanda.