Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 10 noiembrie. Oficial: Cosmin Olăroiu a semnat cu Sharjah din Emiratele Arabe Unite

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 10 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
10.11.2021 | 21:30
Stirile zilei din sport miercuri 10 noiembrie Oficial Cosmin Olaroiu a semnat cu Sharjah din Emiratele Arabe Unite
ADVERTISEMENT
10-11-2021
20:52

Cosmin Olăroiu se întoarce în Golf. A semnat cu Sharjah

La mai bine de jumătate de an de când și-a încheiat conturile cu chinezii de la Jiangsu Suning, Cosmin Olăroiu se întoarce în fotbalul din Emiratele Arabe Unite. Tocmai a semnat cu Sharjah, echipă aflată pe locul opt în primul eșalon, cu doar 13 puncte.

După o serie de patru meciuri fără victorie (n.r. trei înfrângeri și un egal), șeicii au luat legătura cu tehnicianul român și l-au convins să revină în campionatul în care le-a mai pregătit de-a lungul carierei pe Al-Hilal, Al-Sadd, Al-Ain, Al-Ahli, respectiv Shabab Dubai.

10-11-2021
20:22

Dinamo, FC U Craiova și CSA Steaua vor disputa meciuri amicale în pauza competițională

Chiar dacă fotbalul românesc se află într-o scurtă pauză prilejuită de meciurile internaționale, echipele din primele două ligi nu stau deloc degeaba. Spre exemplu, FC U Craiova va disputa sâmbătă (ora 14:00) o partidă amicală în compania celor de la CSA Steaua.

De asemenea, Mircea Rednic își va putea vedea la treabă noile achiziții de la Dinamo împotriva buzoienilor lui Cristi Pustai. Meciul este programat la ora 12:30, pe stadionul „Gloria”.

10-11-2021
17:15

România U19, victorie în preliminariile Euro 2022

Echipa națională U19 a României a debutat cu dreptul în campania de calificare la Campionatul European de anul viitor, după o victorie la limită, scor 1-0, în fața reprezentantei similare a Letoniei. Golul a purtat semnătura mijlocașului Farului, Ștefan Bodișteanu (43), în urma unei acțiuni personale de toată frumusețea, dar eroul meciului a fost portarul Alexandru Borbei.

Legitimat în Italia, la Lecce, acesta a apărat nu unul, ci două lovituri de la 11 metri – în minutele 31, respectiv 64 – și a păstrat astfel buturile intacte până la final. Tot la Manavgat, „tricolorii” vor da piept cu San Marino (13 noiembrie) și Turcia (16 noiembrie), urmând ca în Turul de Elită să ajungă ocupantele locurilor 1 și 2 din cele 13 grupe, dar și cel mai bun loc 3. Doar cele mai bune 8 echipe vor primi, însă, „biletele” pentru turneul final.

10-11-2021
16:24

Marea Britanie va avea două circuite de Formula 1

Autoritățile din Londra și-au dat acordul pentru construirea unui nou circuit de Formula 1, după cel deja consacrat de la Silverstone.

Conform Daily Mail, noul circuit va fi construit la Royal Docks și va fi finalizat până în 2024, când va expira și mandatul primarului Londeri, Sadiq Khan, cel care a aprobat investiția.

Proiectul va fi finanțat de fondul american 777 Partners şi un grup de investitori britanici, conform sursei citate.

10-11-2021
15:13

Ce meciuri vor arbitra Hațegan și Petrescu în preliminariile CM 2022

Ovidiu Hațegan și Radu Petrescu au fost delegați de UEFA să oficieze două partide din Grupa F a preliminariilor Campionatului Mondial de anul viitor. Este vorba despre Austria – Israel și Danemarca – Insulele Feroe, ambele programate vineri, 12 noiembrie, la 21:45, în grupa F.

Dacă Hațegan va fi ajutat de asistenţii Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorghe, respectiv Marcel Bîrsan ca arbitru de rezervă, Petrescu îi va avea alături pe Mircea Grigoriu, Alexandru Cerei și Andrei Antonie, în calitate de al patrulea oficial.

10-11-2021
14:17

Irina Bara, evoluții perfecte la Santiago de Chile

Jucătoarea română de tenis Irina Bara a obținut o victorie facilă, în două seturi 6-3, 6-3, în turneul ITF de la Santiago de Chile, în fața sportivei din Argentina Solana Sierra și a acces în optimile competiției.

În următoarea fază a întrecerii românca va înfrunta o sportivă din Indonezia Beatrice Gumulya, locul 1.084 în lume. Irina Bara joacă și în turneul de dublu acolo unde o are ca parteneră pe Ekaterine Gorgodze.

Cele două sunt principalele favorite la câștigarea turneului, după ce au triumfat în ultimele trei întreceri la care au participat, respectiv la Karlsruhe WTA 125, Transylvania Open WTA 250 şi Buenos Aires WTA 125.

Adversarele Irinei Bara și a Ekaterinei Gorgodze vor fi Riya Bhatia (India) şi Maria Fernanda Herazo Gonzalez (Columbia).

10-11-2021
13:03

Derby-ul Bucureștiului dintre Dinamo și CSM a fost adjudecat de ”dulăi”

Dinamo a câștigat meciul cap de afiș al etapei a 9-a din Liga Zimbrilor de handbal masculin, scor 29-25, în fața celor de la CSM.

Campioana țării, Dinamo, a bifat astfel, al nouălea succes stagional. Trupa lui Xavier Pascual a controlat jocul de la un capăt la celălalt, chiar dacă în repriza a doua CSM-ul a dat senzația că ar putea să reintre în meci.

Pascual (5 goluri), Shebib (5) și Bizău (4) au fost principalii marcatori ai ”dulăilor”. De partea cealaltă s-au remarcat Teixeira (6), Tărîță, Botea, Rotaru, Ungureanu și Onyejekwe, toți cu câte trei goluri marcate.

10-11-2021
12:08

Ieșeanul Dragoș Bălăiașa a fost desemnat cel mai bun karateka al Europei

Sportivul Dragoș Bălăiașa, legitimat la ”Suprem Karate Club Iași” a cucerit cinci medalii la Campionatele Europene de Karate Tradițional, din Serbia, și a fost declarat cel mai bun karateka al ”Bătrânului Continent”.

Moldoveanul a triumfat la fukugo și la kumite kogo, a obținut alte două medalii de argint la kumite individual și la kata pe echipe, iar cu echipa de kumite a terminat pe locul 3. 

Sportivul ieșean practică artele marțiale în regim de performanță de mai bine de 15 ani timp în care a cucerit aproape 100 de medalii la Campionatele Europene și Mondiale.

10-11-2021
09:21

Paul Pogba își ia rămas bun de la Manchester United

Internaționalul francez Paul Pogba s-a accidentat și presa din Anglia anunță că meciul cu Atalanta Bergamo, din Liga Campionilor, ar putea fi ultimul pentru închizătorul de 28 de ani.

Platforma Goal.com, care citează The Sun, anunță că fotbalistul nu va fi apt să revină pe teren mai devreme de luna ianuarie.

Cum în ianuarie francezul intră în ultimele șase luni de contract, și a anunțat deja că nu va semna un nou angajament, sursele citate susțin că Pogba nu va mai fi folosit până la sfârșitul sezonului.  

Transferat pentru 105 milioane de euro, în 2016, de la Juventus, Pogba a bifat 219 meciuri în tricoul ”diavolilor”, a marcat de 38 de ori și a oferit 49 de pase decisive.

10-11-2021
08:27

Eden Hazard și-a pierdut locul de titular la Real Madrid. Newcastle l-a trecut în capul listei de achiziții

Internaționalul belgian Eden Hazard trăiește o perioadă complicată la Real Madrid. Și-a pierdut locul în primul 11 al grupării ”los blancos” și este pe cale să schimbe echipa.

Newcastle îi face marcaj strâns și l-a trecut în capul listei de achiziții pentru perioada de transferuri din iarnă. Fotbalistul cumpărat de Real Madrid pentru 100 de milioane de euro în 2019 nu mai reprezintă o opțiune pentru atacul trupei de pe Stantiago Bernabeu.

Noii proprietari ai ”coțofenelor” îl vor neapărat pe belgian, dar prețul cerut de Florentino Perez întârzie momentan mutarea. Și Chelsea, precedenta echipă la care a evoluat Hazard l-ar vrea înapoi, dar suma de transfer este considerată și în cazul lor prea mare.

În acest moment cota lui Eden Hazard este în cădere liberă. Conform transfermarkt belgianul valorează în acest moment doar 25.000.000 de euro.

10-11-2021
08:27

Lovitură grea pentru una din vedetele naționalei Danemarcei

Atacantul Kasper Dolberg a fost diagnosticat cu diabet de tip 1. Până corpul său va reacția corespunzător la tratament, Dolberg va efectua antrenamente de intensitate redusă.

Danezul de 24 de ani, legitimat la Nice, a primit asigurări din partea medicilor că își va putea relua cariera, dar va trebui să țină un regim extrem de strict.

”Dragi fani, în această săptămână am primit rezultatele testelor medicale şi am aflat că am diabet tip 1. Este o surpriză, dar sincer sunt încurajat de faptul că am descoperit motivul pentru care m-am simţit rău în ultimele două săptămâni.

De asemenea, sunt extrem de fericit că medicii mi-au putut spune că, nu va avea niciun efect asupra carierei mele de fotbalist, dacă voi respecta tratamentul potrivit. M-am antrenat toată săptămâna și deja mă simt mult mai bine”, a transmis Dolberg prin intermediul rețelelor de socializare.

Patinoar de milioane de euro la București

Veste excelentă pentru fanii sporturilor de iarnă. Primăria Sectorului 4 a decis să investească aproximativ 9 milioane de euro în construcția unui patinoar olimpic.

Patinoarul va avea o suprafață de aproximativ 1.836 mp, tribune ce pot găzdui în jur de 700 de spectatori, vestiare și un magazin.

ADVERTISEMENT

La finalizarea lucrărilor, finanțate din banii de la bugetul Primăriei Sectorului 4, acesta va fi dat spre folosință cu titlu gratuit Federației Române de Hochei pe Gheață.